banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Okt 2007, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Banjaluka, 12.10.2007.
Odluka Upravnog odbora Fondacije "Dr Milan Jelić"

Upravni odbor Fondacije "Dr Milan Jelić" donio je odluku o smanjenju mjesečnog iznosa stipendija da bi povećao ukupan broj korisnika stipendija. Broj stipendista povećan je sa 82 na 130 stipendista, od čega će 94 stipendista biti studenti koji studiraju na univerzitetima u Republici Srpskoj, a 36 studenti na univerzitetima u inostranstvu. Imena korisnika stipendija biće objavljena sutra, na internet stranici predsjednika Republike Srpske, http://www.predsjednikrs.net, a u dnevnim listovima "Glas Srpske", "Nezavisne novine" i "Fokus", u ponedjeljak, 15.10.2007. godine.

Ste vidjeli ovu bruku, a covjek se nije ni ohladio!?
Upravo je bilo na dnevniku, sve se ovo desava zbog sumnje u neregularnost izbora stipendista pa ce sada kao da produze listu cisto da se usta zatvore! :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 19:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jan 2005, 14:18
evo jos malo BRUKE:

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=15629&meni=2

ministri namjestali stipendije svojoj djeci...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2007, 20:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Block out je napisao:
Banjaluka, 12.10.2007.
Odluka Upravnog odbora Fondacije "Dr Milan Jelić"

Upravni odbor Fondacije "Dr Milan Jelić" donio je odluku o smanjenju mjesečnog iznosa stipendija da bi povećao ukupan broj korisnika stipendija. Broj stipendista povećan je sa 82 na 130 stipendista, od čega će 94 stipendista biti studenti koji studiraju na univerzitetima u Republici Srpskoj, a 36 studenti na univerzitetima u inostranstvu. Imena korisnika stipendija biće objavljena sutra, na internet stranici predsjednika Republike Srpske, http://www.predsjednikrs.net, a u dnevnim listovima "Glas Srpske", "Nezavisne novine" i "Fokus", u ponedjeljak, 15.10.2007. godine.

Ste vidjeli ovu bruku, a covjek se nije ni ohladio!?
Upravo je bilo na dnevniku, sve se ovo desava zbog sumnje u neregularnost izbora stipendista pa ce sada kao da produze listu cisto da se usta zatvore!
:mad:

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je juče da svi ministri, pomoćnici ministara, rektori, dekani i drugi državni službenici, čija su djeca dobila stipendiju iz Fondacije "Dr Milan Jelić", povuku njihova imena sa liste.

Citiraj:
Studenti pozdravili Dodikov zahtjev
Dejan Kragulj, predsjednik Studentske organizacije Banjaluka (SOBL), pozdravio je zahtjev premijera RS Milorada Dodika i odluku UO Fondacije.

"Ispravno je da se lista stipendista, umjesto djece moćnih ljudi, proširi takođe odličnim studentima, ali koji su slabijeg imovnog stanja. To je dobro i s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi visoko obrazovanje u RS", rekao je Kragulj, dodajući da podržava rad Fondacije koja će nagrađivati najuspješnij, ali i voditi računa o njihovoj socijalnoj dimenziji.

Jelena Jugović, predsjednik Studentske organizacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kaže da se potpuno slaže s odlukom da više studenata bude stipendirano sa manjim iznosom visine stipendija.

"Nakon izlaska liste bilo je dosta komentara da se na njoj našlo dosta stipendista čiji su roditelji na visokim funkcijama. Uvidjeli smo i da su dodijeljene stipendije previsoke, jer je bolje da ta jedna visoka stipendija bude podijeljena na tri studenta", kaže Jugovićeva, dodajući da je apsurdno da stipendije budu veće od plata u RS.

Prvo se informisi pa pisi...

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
To javno prozivanje studenata roditelja na poziciji je nevidjena glupost. Sad i ona djeca sto su stvarno ucila bez obzira sto su mu roditelji na poziciji ,osjecaju se neugodno...

Citiraj:
Nada Ćurković, student Fakulteta za poslovni inženjering i menadžment u Banjaluci, kaže da je bila ubijeđena da će dobiti stipendiju, ali nije.

"Prosjek ocjena mi je 9,55, a potpuno zadovoljavam i sve ostale kriterijume. Ubijeđena sam da je umjesto mene prošao neko sa slabijim rezultatima. Nisam dobila nikakvo obavještenje zašto sam odbijena. Zato sam planirala da u ponedjeljak odem po tu informaciju u Fondaciju", kaže Ćurkovićeva, ističući da vjeruje da će se njeno ime naći na novoj, proširenoj listi.

.....dodji ti pravo/elektro pa kad budes imala taj prosjek ja cu ti dati jos toliko.... Sad kada me napadnu ovi sa privatnih... e situacija je ovako, znam par ljudi sto su zavrsili eko sa prosjekom 9,5+ ,cak ih znam i na medicini sa prosjekom 9+ a i jedan lik sa elektro i opet se nisu nasli na tom spisku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
To javno prozivanje studenata roditelja na poziciji je nevidjena glupost. Sad i ona djeca sto su stvarno ucila bez obzira sto su mu roditelji na poziciji ,osjecaju se neugodno...

Citiraj:
Nada Ćurković, student Fakulteta za poslovni inženjering i menadžment u Banjaluci, kaže da je bila ubijeđena da će dobiti stipendiju, ali nije.

"Prosjek ocjena mi je 9,55, a potpuno zadovoljavam i sve ostale kriterijume. Ubijeđena sam da je umjesto mene prošao neko sa slabijim rezultatima. Nisam dobila nikakvo obavještenje zašto sam odbijena. Zato sam planirala da u ponedjeljak odem po tu informaciju u Fondaciju", kaže Ćurkovićeva, ističući da vjeruje da će se njeno ime naći na novoj, proširenoj listi.

.....dodji ti pravo/elektro pa kad budes imala taj prosjek ja cu ti dati jos toliko.... Sad kada me napadnu ovi sa privatnih... e situacija je ovako, znam par ljudi sto su zavrsili eko sa prosjekom 9,5+ ,cak ih znam i na medicini sa prosjekom 9+ a i jedan lik sa elektro i opet se nisu nasli na tom spisku.
Po meni djeca ministara,dekana i ostalih treba da se odreknu stipendije u korist onih slabije situiranih. Ne moze mi niko reci da ti ljudi nemaju novca da odskoluju svoju djecu. Pa jedna ministarska dnevnica je veca od necije plate!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 20:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Sep 2007, 16:59
po meni trebaju se ukinuti stipendije svima onima koji studiraju privatne fakultete...svi privatni kvazi fakulteti zajedno nisu ni do koljena po tezini ni jednom drzavnom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 20:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Frenki je napisao:

Citiraj:

Po meni djeca ministara,dekana i ostalih treba da se odreknu stipendije u korist onih slabije situiranih. Ne moze mi niko reci da ti ljudi nemaju novca da odskoluju svoju djecu. Pa jedna ministarska dnevnica je veca od necije plate!

Nemoj lupetati gluposti, znam iz licnog iskustva da nikada u dzepu nisam dobio koji dinar vise u odnosu na ostale studente ( starci su mi relativno dobrostojeci). Uostalom, recept za dobrog studenta je sa sto tanjim novcanikom :-? . Sve u svemu podravljam odluku vlade. Stipendija ko stipendija, dobar student ce je uvjek nekako izganati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2002, 01:00
lider je napisao:
po meni trebaju se ukinuti stipendije svima onima koji studiraju privatne fakultete...svi privatni kvazi fakulteti zajedno nisu ni do koljena po tezini ni jednom drzavnom...

Prvo promjeni ustav RS pa onda postavljaj pravila

Citat iz ustava:
Citiraj:
II. LJUDSKA PRAVA I SLOBODE

Član 10.
Građani Republike su ravnopravni u slobođama, pravima i đužnostima, jeđnaki su pređ zakonom i uzivaju istu pravnu zaštitu bez obzira na rasu, pol, jezik, nacionalni pripađnost, vjeroispovijest, socijalno porijeklo, rođenje, obrazovanje, imovno stanje, političko i drugo uvjerenje, društveni položaj ili drugo lično svojstvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
smcom je napisao:
lider je napisao:

Prvo promjeni ustav RS pa onda postavljaj pravila

Citat iz ustava:
Citiraj:
II. LJUDSKA PRAVA I SLOBODE

Član 10.
Građani Republike su ravnopravni u slobođama, pravima i đužnostima, jeđnaki su pređ zakonom i uzivaju istu pravnu zaštitu bez obzira na rasu, pol, jezik, nacionalni pripađnost, vjeroispovijest, socijalno porijeklo, rođenje, obrazovanje, imovno stanje, političko i drugo uvjerenje, društveni položaj ili drugo lično svojstvo.

Ne kontam poentu tvog posta.
Logicno je da ako neko moze da izdvoji par hiljada maraka po semestru za skolarinu da mu ne treba stipendija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2002, 01:00
Citiraj:
Ne kontam poentu tvog posta.
Logicno je da ako neko moze da izdvoji par hiljada maraka po semestru za skolarinu da mu ne treba stipendija

Ukoliko se fondacija finasira od poreza koji je prikupljen od svih gradjana RS onda svi gradjani RS imaju pravo na njega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
A pobogu....stipendiraju se studenti sa najvecim prosjekom ocjena...ili ja negdje grijesim??

Ne bitno ciji je sin ili kcerka, ako je svojim radom, ucenjem, zalaganjem zasluzio najveci prosjek, onda je zasluzio i stipendiju....Jebiga (da prostite) ocrniste ljude bez da ih poznajete....

Ako neko smatra da ima veci prosjek od nekoga koje dobio stipendiju, neka podnese tuzbu, zahtjev, molbu ili nesto slicno. Neka dokaze da oni nisu u pravu. Bar moze da proba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...sta je reci-ima li ili nema stele sa tom stipendijom...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

djukares je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Frenki je napisao:

Citiraj:

Nemoj lupetati gluposti, znam iz licnog iskustva da nikada u dzepu nisam dobio koji dinar vise u odnosu na ostale studente ( starci su mi relativno dobrostojeci). Uostalom, recept za dobrog studenta je sa sto tanjim novcanikom :-? . Sve u svemu podravljam odluku vlade. Stipendija ko stipendija, dobar student ce je uvjek nekako izganati.

Prvo nevrijedjaj...zasluzio si da kazem neseri! Nisam mislio na sve dobrostojece,mislio sam na ministre uglavnom. Ti ljudi i onako muzu ovu drzavu pa bi se mogli i odreci te ,za njih ipak male svote. Ubuduce ili mi se ne obracaj ili popravi rijecnik. Vazi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Drzavo...jebem te... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
laoce je napisao:
Logicno je da ako neko moze da izdvoji par hiljada maraka po semestru za skolarinu da mu ne treba stipendija.

Ne mora uopšte da bude logično...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
laoce je napisao:

Zasto to nije logicno???Onda da pobijemo sirotinju i gotova stvar!? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Frieda je napisao:
laoce je napisao:

Zasto to nije logicno???Onda da pobijemo sirotinju i gotova stvar!? :-?

:roll:
Neki ljudi sa privatnih fakulteta čak i žrtvuju neke stvari da bi studirali. Eto, da ne povjeruješ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
mislim da bi u nasim uslovima definitivno trebalo da jedan od kriterija bude i ekonomska situacija i socijalni aspekt. ne kazem da studenti koji uce, a bogati su treba da budu osteceni, ali ova stipendija se zasniva samo i cisto na novcu, tj nema jos nekih benificija, kao recimo u americi. pa tamo se stipendira jedan student, odnosno ucenik od strane nekoga za neki univerzitet. na taj nacin to je i pitanje prestiza, pa samim tim drugi su motivi za dobijanje stipendije. ne znam, ali po meni bi prednost ipak trebalo da imaju losije stojeci studenti, djeca palih boraca,... a sto se tice ovoga da djeca ministara i politicara ne mogu da apliciraju, definitivno mi je logicno. to je kao ona prica sa nagradnim igrama kada radnici firme ne mogu da ucestvuju da ne bi bilo nekih 'namjestaljki'. isto tako i ovde, da bi se sprjecilo da se iskoristi polozaj, studenti ciji roditelji imaju neku poziciju u vlasti ne bi trebalo da apliciraju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
:roll:
Neki ljudi sa privatnih fakulteta čak i žrtvuju neke stvari da bi studirali. Eto, da ne povjeruješ.

Pa vidis,ja ne znam nijednog (a znam ih mnogo).Vjerujem da ima takvih ljudi ali su u ogromnoj manjini.S druge strane,uporedi situaciju prosjecnog studenta sa "drzavnog" fakulteta pa vidi.Problem je sto "ti koji prodaju stvari" isto nisu dobili stipendiju,vec "guzonje".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Problem je sto "ti koji prodaju stvari" isto nisu dobili stipendiju,vec "guzonje".

Čudno bi bilo da nisu "guzonje" dobile...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]