vim je napisao:
Mislim da je doslo do nesporazuma ipak. Naravno, kad hoces da se ozenis(udas) onda se lijepo odvojis. Ovako, dok si sam, bez veze se patis sam sebi spremajuci hranu i peruci ves i jos bez veze trosis pare na stan i ostale racune. Bolje da te pare ulazete u pravljenje vlastitog doma nego da ih dajete za kiriju nekom. To kazem ako vec zivis u istom gradu gdje i roditelji. Naravno da ces se odvajati kad se ozenis, ali zasto bi se bespotrebno mucio i zivio sam i brinuo o 100 stvari ako ne moras. To hoce da se osamostale oni koji nisu to probali, tako sam i ja razmisljao ranije. Ali kasnije vidite da je bolje ne brinuti o mnogim stvarima ako ne morate.
Naravno, kad dodje vrijeme, dakle kad se zenite ili zelite da zivite s nekim, odvajate se.
Ovo razmisljanje je potpuno pogresno! Jao, zasto razmisljati o nekim stvarnima dok jos nije prigustilo? O zasto da sam perem svoj ves, bolje da neko drugi kupi za mnom. Bolje da me neko drugi budi ujutro i skuva mi kavu umjesto da navijem sat i sam sebi kuvam... Bolje da zivim besplatno nego da odvajam od svoje dragocjene plate koju mogu potrosit u bilo sta drugo umjesto za kiriju.
Bolje da se ulazu pare u vlastiti dom? Dokle ti kontas zivjeti u tom domu? Do cetrdesete? Ti ces taj isti dom naslijediti nakon svojih roditelja tako da ce to ulaganje biti staro 20 godina i vise.... Mislim stvarno.... Onaj ko ne zivi odvojeno (sto je najgore, vidim da ti zivis) nije vidio slobode i ljepote. Nemojte me pogresno shvatit, ja sam i prije zivjela slobodno (

), al kad dodjes fino svojoj kucici, jedes kad ti se jede, sta ti se jede, pozoves drustvo kad god hoces, pravis vecere, zezas se... To je sve jer imas svoj stan u kojem se radi po tvom. U roditeljskom stanu (pogotovo ako imas bracu ili sestre) malo kad se moze zvati drustvo. Mislim, nije da ne moze, al ipak ga ne mozes pozvat u po noci. Il ugostit nekog prijatelja na par dana koji jos nije nasao stan. I sl. Znaci, to je tvoj stan i ti njime upravljas.
Poslovi po kuci? O moj boze... Pa nista lakse od tog nema za ovu cijenu. Sta treba neko da cisti i pere umjesto tebe? Jadni paraziti, cistice kad se ozene/udaju. Hoce k*rac... Ko nije navikao radit, nece radit ni kad se ozeni/uda. U kuci je dovoljna generalka jednom sedmicno - ja je radim petkom i ne ostavljati iza sebe smece. Sudje ako operes cim jedes, kuhinja je uvijek uredna. Ves masina jednom sedmicno - ako je to neki posao, onda stvarno.... Sto kaze Helena, dovoljno je samo da objesis ves na strik, je li to neki posao? Ma mislim stvarno....
Citiraj:
Osoba koja samo ispod mamine suknje predje pod zeninu nije samostalna, nego parazit (izvinite, moje misljenje). Gdje tu samostalnost?? Uostalom sta je za tebe samostalnost? Budi svoj covjek.
Upravo.