banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Prodaja auta
PostPoslato: 09 Okt 2007, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Da li ste ikada prodavali auto i kakva su iskustva? Sad mi je bio lik koji je htio spustiti cijenu sa 2.300 na 1.900KM! Nije to puno, tih 400KM, kad je u pitanju 10-11 hiljada, ali ovde je pretjrao! Kažu da prvoj mušteriji treba bilo kakav popust dati i ja sam mu spsutio na 2.000, samo iz tog razloga, a on drži 1.900 i ne popušta. Ja se pozdravim, uđem u kuću, a on zove na telefon i pita može li za 1.950? :lol: Najgore što on planira uzeti moj auto, uložiti u neke sitne popravke i preprodati ga, priznao mi to!!! Sad bar znam da vrijedi više i ne dam ispod traženih 2.300KM! Ukoliko je neko zainteresovan, u pitanju je Fiat Tipo 1.1, metalik sivi. Motor je u savršenom stanju, limarija odlična, ima par sitnica, ali sve se da srediti za max 200KM i smatram da se ne može dobiti bolji auto za 2.300KM!

Vrh

Tema posta: Re: Prodaja auta
PostPoslato: 09 Okt 2007, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Sondri je napisao:
Da li ste ikada prodavali auto i kakva su iskustva? Sad mi je bio lik koji je htio spustiti cijenu sa 2.300 na 1.900KM! Nije to puno, tih 400KM, kad je u pitanju 10-11 hiljada, ali ovde je pretjrao! Kažu da prvoj mušteriji treba bilo kakav popust dati i ja sam mu spsutio na 2.000, samo iz tog razloga, a on drži 1.900 i ne popušta. Ja se pozdravim, uđem u kuću, a on zove na telefon i pita može li za 1.950? :lol: Najgore što on planira uzeti moj auto, uložiti u neke sitne popravke i preprodati ga, priznao mi to!!! Sad bar znam da vrijedi više i ne dam ispod traženih 2.300KM! Ukoliko je neko zainteresovan, u pitanju je Fiat Tipo 1.1, metalik sivi. Motor je u savršenom stanju, limarija odlična, ima par sitnica, ali sve se da srediti za max 200KM i smatram da se ne može dobiti bolji auto za 2.300KM!

Eh, kad bi to bilo 2300.... tako sam ja kupio za 1500, pa ce izaci na 3500, a isto je bio dobar, par stoja 200-300 da se ulozi....

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2007, 21:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
AntiDope je napisao:
Eh, kad bi to bilo 2300.... tako sam ja kupio za 1500, pa ce izaci na 3500, a isto je bio dobar, par stoja 200-300 da se ulozi....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

morao sam :)

p.s. hoce li vec slike silver bullet-a ?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2007, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

the_grunf je napisao:
AntiDope je napisao:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

morao sam :)

p.s. hoce li vec slike silver bullet-a ?

Sjebo sam kameru na telefonu, neces vjerovat, upo mi u saht za drenazu u blato i vodu... izvadim ga nakon 10ak min... i vratim mu neke funkcije, ove osnovne, ali je dosta togla puklo kao kamera, a to mi je bio jedini izvor onih silnih fotki sto se mnogi isfuravaju na njih...
...elem, na godisnjem sam do 15. do tada nista, jer mi kabl osto na poslu od phonea a ne pada mi na pamet da za odmora idem u firmu, to je los peh....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 01:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne odgovorište kakva su iskustva s prodajom???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 07:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ja do sada nisam imao problema, relativno brzo prodam sve, nikada na pijacu ne vozim , samo malioglasi i uvijek tako prodam.....kol'ko mislim traziti ..toliko kazem cijenu i odmah kazem ...to je prva-srednja i zadnja, nema cjenkanja, pa ti vidi.....ako ne valja , vooozzzz...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 08:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najbolje je da fino na papir odstampas prodajem auto, stavis ono sve sta ide i das nekoj dobroj trebi da se voza par dana, nekoj plavusi sa velikim sisama, ali kad bude topao dan da moze otvoriti prozor i pojacati muziku.... bice dosta poziva, mozda ne svi za auto, ali ce u svakom slucaju biti primjecen. :lol:
Zapravo, kad bolje razmislim, ne mora biti pravusa sa velikim sisama..... mozes dati i izpirsanoj goticarki i da unutra trese Rammstein ... tako ce mozda i najvjerovatnije biti jos bolje i prije primjecen u gradu....
Srecno
:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Do sada prodao sledece automobile:

Suzuki Swift GTi 1993
Subaru Liberty GX 1996
Toyota Supra 1995 (2JZ)
Toyota Corrola CS-Limited 1990

Neki su se prodali za par mjeseci a nekima je uzelo skoro i godinu dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 18:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja sam ga mogao prodati za sat vremena od izlaska oglasa, al me lik isfur'o i sad mu ne dam, a jutros zvao i nudio 2.000KM koliko sam i tražio! Zvalo me danas još 10-ak ljudi, ali zbog kiše nisu dolazili provjeriti pa su se najavili sutra. Koliko god se nadam da ću ga brzo prodati, toliko mi ga žao, šta sam s njim sve proživio! Najgore je što još nisam našao novi pa ću neko vrijeme biti bez auta, al šta se može.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 09:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
I ja sam se teško rastao od vjerne makine... Služila dobro, 50.000 km bez većih problema... Ipak, godine su ga sustigle i došlo je vrijeme za mijenjanje...
Kupca našao preko oglasa, bukvalno za 2 dana, nije mi bilo mrsko poštenom čovjeku malo spustiti cijenu, ali kad me prije njega nazvao tip i ultimativno tražio sniženje sa početnih 4.000 KM na 3.000 (u stilu: "Ja mogu dati toliko, uzmi ili ostavi!"), tad sam stvarno pobjesnio...
A što kažeš Sondri, još mi je gore bilo kad sam skontao da bi ga sredio za preprodaju...

Ovako mi nije žao auta jer vidim da je došao u ruke čovjeku koji ga je uzeo za sebe. I svaki put kad vidim moj autić u gradu nešto mi dođe žao, ali ipak vidim da ga tip čuva i odmah mi lakše :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
a je*o vas, vi sentimentalno vezani za auto kao kucnog ljubimca da ste mu prodali....
komu *ebe mater ako ce ga odma' uz jablan negdje popeti, mene to ne zanima ....a ti sto spustaju cijenu po 1000....tebe, mene, njega nece al' naci ce nekoga ko ce dati ......oni od toga zive,...... njihov posao...i ne sikiraju me takodje....... niti ljute....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Zacrtaj sebi cijenu ispod koje nećeš ići.

Prilikom prodaje kažeš jedno 500-tinjak maraka više i eto spuštaš polako do zacrtane svote. Ako kupac navali više da spušta, zahvališ mu se i kažeš do viđenja.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 11:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Normalno, on od toga živi i njegovo je pravo da spušta, moje da se cjenkam ili ne, moj rizik da izgubim kupca, njegov rizik da izgubi auto, uvijek bilo... Njegovo je pravo da poslije s autom radi šta god hoće... Sve je to OK.

Ali kad te polupismeni lik obrađuje metodom ubjeđivanja preko telefona (a da nije vidio ili ne daj Bože probao auto!) da mu spustiš 1000 na 4000, e to je nešto što me malko više nervira.

A ovo oko sentimentalnosti... Jbg, nismo svi isti... Meni je dovoljno da se se sjetim gdje sam s njim bio i svih onih lijepih mjesta u krugu od cca. 1.000 km (vazdušnom linijom) oko Banjaluke pa da ga uvijek spominjem...
Lave, vječno ti hvala!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 11:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Isti sam :D Samo ovaj lik nije normalan, nudio 1950KM i ja nisam htio uzeti i rekao mu kad bude imao 2000KM nek se javi. Zove on juče i pita jesam li prodao i ja kažem da je skoro dogovoreno, a on kaže aj da završimo posao, ozbiljan sam kupac :lol: , dajem ti 18 stotina!!! Čim je on došao u crnoj jakni sa onim "Racer" natpisima na njoj meni je sve bilo jasno, al reko aj da vidim možda stvarno hoće uzeti. Jutros me zvao 14 puta, ja se nisam htio javiti i na kraju odustanem, kontam da je skonto da ne dam ispod 2.000 i on kaže jes prodo, evo ti odmah "18 stotina" da završimo posao. Volio bi da sam nekulturan da ga pošaljem u pm, ali ja njemu odgovorim da ne žurim i da ću mu javiti, ako ne prodam. Kao da gledam da će danas zvati još bar dva puta. Jedini je on pogledao auto i zna koliko vrijedi pa je navalio, al ne popuštam ja, pogotovo zato što još nisam našao zamjenu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Sondri je napisao:
Isti sam :D Samo ovaj lik nije normalan, nudio 1950KM i ja nisam htio uzeti i rekao mu kad bude imao 2000KM nek se javi. Zove on juče i pita jesam li prodao i ja kažem da je skoro dogovoreno, a on kaže aj da završimo posao, ozbiljan sam kupac :lol: , dajem ti 18 stotina!!! Čim je on došao u crnoj jakni sa onim "Racer" natpisima na njoj meni je sve bilo jasno, al reko aj da vidim možda stvarno hoće uzeti. Jutros me zvao 14 puta, ja se nisam htio javiti i na kraju odustanem, kontam da je skonto da ne dam ispod 2.000 i on kaže jes prodo, evo ti odmah "18 stotina" da završimo posao. Volio bi da sam nekulturan da ga pošaljem u pm, ali ja njemu odgovorim da ne žurim i da ću mu javiti, ako ne prodam. Kao da gledam da će danas zvati još bar dva puta. Jedini je on pogledao auto i zna koliko vrijedi pa je navalio, al ne popuštam ja, pogotovo zato što još nisam našao zamjenu.

Sledeći put mu reci 2100.

Pa sutradan mu reci 2200

I tako...

Pa gdje se nađete :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 17:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nema sledećeg dana :cry: Maloprije dođe lik iz Prijedora i uze ga za 2.200KM!!! Kao što je Matheny išao po 1.000km na sve strane, ja sam zbog viznog režima išao po 500-600km. Sad tek dolazi borba, traženje dostojne zamjene pa u nove pobjede!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Sondri je napisao:
Jutros me zvao 14 puta

Mozda mu se svidjas :D

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 00:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
Sondri je napisao:
Nema sledećeg dana :cry: Maloprije dođe lik iz Prijedora i uze ga za 2.200KM!!!

e kud ga prodade... ja taman mislio pitati moze li na rate? :P :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]