banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 10:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Okt 2007, 20:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Moze li kablovska TV ici infrastrukturom fiksne telefonije? Znaci, bez polaganja posebnih vodova kako se inace radi kablovska TV i internet....

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2007, 21:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Ni u ludilu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 21:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zasto to pitam? Prije par dana sam razgovarao sa dvojicom likova iz Telekoma Srpske koji kazu da Telekom namijerava do Nove Godine omoguciti svim pretplatnicima koji imaju najobicniji fiksni telefon (ne ISDN itd) da imaju i kablovsku TV putem postojece infrastrukture. Pored toga su mi rekli da ce uskoro svi koji hoce moci imati i ADSL, znaci i oni u Banja Luci, Teslicu, Bileci, pa cak i ja u Podgradcima i da se nece morati cekati po par mjeseci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ko zna... od stručnjaka u Telekomu svašta možeš očekivati! :roll:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 23:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
malizarko neko je tebe posteno preveslao, zaboravi i na tu kablovsku, a ni rasprostranjeni adsl u podgracima
....barem ne u ovom vijeku :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Ako adsl vidim na lausu, odma se sunetim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 00:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma znam ja da mene ta buva nece ujesti... Ali nada zadnja umire! Dial-up mi je na vrh k....... Uostalom i ta Nova ce brzo pa cemo da vidimo ko je koga tu preveslao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 07:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Bilo bi to dobro ali... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 08:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
@malizarko

naravno da moze, i kvalitet ce biti bolji od ovih nasih tzv. kablovskih operatera. Pogledaj samo MAX tv u .hr

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 10:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Veoma interesantna vijest.

Teoretski o tome na: http://en.wikipedia.org/wiki/IPTV

Ako neko moze da prilozi jos koji koristan link o ovome bilo bi veoma lijepo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 15:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Da, kad sam rekao "ni u ludilu" mislio sam ni u ludilu kod nas.
Inače nikakav tehnički problem nije "provući" komprimovani TV signal kroz npr xDSL konekciju, ali kad se sjetim da je kod nas testiranje ADSL-a trajalo 3 godine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 17:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Zanimljiva tema, moguce je provuci tv kroz zice u obliku obicnih paketa koji se koriste u tcp/ip protokolu, ali to bi naravno zahtijevalo brzu broadband konekciju. Iz tog razloga su u CG povecali adsl brzine na 1 do 2Mbit/s! A poseban cable signal kroz istu zicu sa telefonskim zicama - slicno kao da hoces vodovod i kanalizaciju kroz istu cijev :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 20:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
Pa vidis mogu ce je provuci kablovsku preko telefona,al zato bi bila potrebna digitalna televizija.Znaci recimo kako radi prenos signala putem jednog kabla nekad se jedan kabl upotrbljavo za jedan kanal.Al upotrebom novi tehnologija moguce je tudam provuci vise programa. Znaci odredjeni kanal radi na jednoj frekvenciji npr na 1200 mhz.Sad tu frekvenciju uz pomoc odredjenog uredaja rastavljamo na npr 5 kanala koji ce ici na toj frekvenciji znaci dobijemo digitalni signal.Na taj nacin radi i ISDN koji radi na nekoj frekvenciji u kablu,ili u kablovskoj internet samo sto je taj kabl kvalitetniji il ako hocete doblji.Znaci uz pomoc ti stvari mozemo prenjeti telefon,internet,televiziju il kozna sta vec bitna je frekvencija i podjela frekvencija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
malizarko je napisao:
Zasto to pitam? Prije par dana sam razgovarao sa dvojicom likova iz Telekoma Srpske koji kazu da Telekom namijerava do Nove Godine omoguciti svim pretplatnicima koji imaju najobicniji fiksni telefon (ne ISDN itd) da imaju i kablovsku TV putem postojece infrastrukture. Pored toga su mi rekli da ce uskoro svi koji hoce moci imati i ADSL, znaci i oni u Banja Luci, Teslicu, Bileci, pa cak i ja u Podgradcima i da se nece morati cekati po par mjeseci...

da, sve je to ok...Samo sto ti nisu rekli do koje Nove godine ce to biti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 08:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
mr_acid je napisao:
Pa vidis mogu ce je provuci kablovsku preko telefona,al zato bi bila potrebna digitalna televizija.

BHT 1 je najavio prelazak na digitalnu televiziju. To znaci da ce biti potreban digitalno/analogni konvertor nabaviti da bi mogli koristiti stare televizore.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 09:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Za koju godinu digitalna TV ce postati standard,a onda bye,bye PAL...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 10:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
mr_acid je napisao:
Pa vidis mogu ce je provuci kablovsku preko telefona,al zato bi bila potrebna digitalna televizija.Znaci recimo kako radi prenos signala putem jednog kabla nekad se jedan kabl upotrbljavo za jedan kanal.Al upotrebom novi tehnologija moguce je tudam provuci vise programa. Znaci odredjeni kanal radi na jednoj frekvenciji npr na 1200 mhz.Sad tu frekvenciju uz pomoc odredjenog uredaja rastavljamo na npr 5 kanala koji ce ici na toj frekvenciji znaci dobijemo digitalni signal.Na taj nacin radi i ISDN koji radi na nekoj frekvenciji u kablu,ili u kablovskoj internet samo sto je taj kabl kvalitetniji il ako hocete doblji.Znaci uz pomoc ti stvari mozemo prenjeti telefon,internet,televiziju il kozna sta vec bitna je frekvencija i podjela frekvencija.

Šta sve nećeš čuti na ovom forumu :roll:

Al' ovo je vrhunac:

Citiraj:
Na taj nacin radi i ISDN koji radi na nekoj frekvenciji u kablu,ili u kablovskoj internet samo sto je taj kabl kvalitetniji il ako hocete deblji.
:lol: 8) :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 16:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

TSM je napisao:
mr_acid je napisao:

Šta sve nećeš čuti na ovom forumu :roll:

Al' ovo je vrhunac:

Citiraj:
Na taj nacin radi i ISDN koji radi na nekoj frekvenciji u kablu,ili u kablovskoj internet samo sto je taj kabl kvalitetniji il ako hocete deblji.
:lol: 8) :lol:

E onda de ti meni objasni kako radi ISDN odnosno kako ide kroz jedan kabl i internet i telefon i televizija, hm pametnjakovic :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 16:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

daamir je napisao:
mr_acid je napisao:
Pa vidis mogu ce je provuci kablovsku preko telefona,al zato bi bila potrebna digitalna televizija.

BHT 1 je najavio prelazak na digitalnu televiziju. To znaci da ce biti potreban digitalno/analogni konvertor nabaviti da bi mogli koristiti stare televizore.

Da bice svima onima koji nemaju digitalne televizore.Sto znaci da se sa jednog mjesta moze pustiti vise kanala a samo jedan predajnik

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 18:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Ovaku uslugu sam vidio prije par dana u Sarajevu TV+Internet+Telefon sve to kroz jedan kabal. 3 u 1 :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]