banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Okt 2007, 08:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2007, 22:15
Kada se istuširam ili kada je ovako šugavo vrijeme kao danas (vlažno), strašno peckanje (kao milion iglica da bode). Isto ako se oznojim a prostorija je hladnija. Generalno izraženije u jesen, proljeće.
Menjao sam sapune, i šta sve ne, ali ne pomaže. Evo i dok pišem, strašno.
Čovjek se pomami kada shvati da je nemoćan.
Eh da kuriozitet je to da kada se kupam u bazenu, jezeru, rijeci ili moru apsolutno ništa.
Ima li ko sličan problem i rešenje :(

A to se vama vise ne dogadja
ni kad svadbujete ni kad, vam se radja!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
i meni se to desava, perutanje i sl... na licu i nogama najvise.... (kod mene -jesen -zima)

trebas ne koristiti sapun nego neki gel za tushiranje i mazati lice kremom za lice (npr nivea) a tijelo mlijekom za tijelo (npr niveino)

jesi vaga u horoskopu? :lol: onda je to normalno :wink:

ako ne - mozda si alergican/na il nesto i ako ti obicne kreme ne pomazu - pravac dermatologu....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 14:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ма близанац, али у то не верујем. Проблем има и моја тетка, мама и сестра. Оне само код купања, али ја и на влажно хладније време и уопште када је кожа влажна.
Просто је невероватно, окупам се у Дунаву, Сави нема чега нема и ништа, а једно квашење под тушем и то без сапуна, уља и крема и изгоро, све што се више чешем све горе. Помаше облачење одјеће, мало.
Хлор није јер га има и у базенима, просто иритирајуће :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
pa stvarno mislim da je najbolje da odes kod cika doktora (ako i ti tvoji bliski rodjaci imaju isti problem moguce da genetika ima veze s tim) da vidis o cemu se tacno radi... onako laicki - moguce da je u pitanju reakcija na neki drugi sastojak "preradjene vode" iliti vode iz vodovoda.... (nije unutra samo hlor)
srecno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
JMBG je napisao:
Ма близанац, али у то не верујем. Проблем има и моја тетка, мама и сестра. Оне само код купања, али ја и на влажно хладније време и уопште када је кожа влажна.
Просто је невероватно, окупам се у Дунаву, Сави нема чега нема и ништа, а једно квашење под тушем и то без сапуна, уља и крема и изгоро, све што се више чешем све горе. Помаше облачење одјеће, мало.
Хлор није јер га има и у базенима, просто иритирајуће :mad:

svašta. hum.. ne znam s čim bi povezala.. buni me to što se ne ospeš od rijeka i jezera, a od kućne vode da. pitaj one u vodovodu šta stavljaju lol sigurno imaš neku alergiju.. to peckanje i svrabežsluti na alergiju.. pravac dermatologu! a od krema preporučujem jedino Niveu, od sapuna eventualno neki za bebe, ništa drugo od hemije..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
neka alergija ili neki oblik deramtitisa ili ekcema,najbolje je da odes dermatologu,ja sam imala grozan prolem proljetos a zapravo mi se koza ekstremno isusila do te mjere da je izgledalo kao opecena bez obzira koliko blage kupke i kreme koristila,sad koristim eucerin losion s 10% ureom i konacno imam normalnu kozu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Meni se to deshavalo kad sam se tek doselila ovdje. Sad mi se koza navikla. Pomaze mlijeko za tijelo. Meni se koza nije perutala, samo me peckala i svrbila...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
i kod tebe je bila klasicna adaptacija na vodu,klimu...meni je to trajalo nekoliko mjeseci,kupala sam se s africkim "black soap" i mazala sirovim shea buterom jer mi je koza bila jezivo suha,opadala mi kosa a poslije sve bilo ok,pa sad opet proljetos ista prica u bl

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 21:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
azdajica-ny je napisao:
i kod tebe je bila klasicna adaptacija na vodu,klimu...meni je to trajalo nekoliko mjeseci,kupala sam se s africkim "black soap" i mazala sirovim shea buterom jer mi je koza bila jezivo suha,opadala mi kosa a poslije sve bilo ok,pa sad opet proljetos ista prica u bl

Te adaptacije na klimu meni se regularno desavaju kad putujem, obicno mi uzme nekoliko nedjelja da se koza navikne, znam dobiti i perut, lice mi se ospe, ma svasta nesto. A meni je najsuvlja koza zimi, i sve dok zima ne prodje bez obzira na losione i kupke sa ekstra vlaznoscu nema bas neke velike pomoci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
I meni je koza bas zajebana...reaguje na sve zivo...a ovi danasnji preparati, kupke, losioni, mlijeka, puni nekih hemikalija koje su stetine za kozu...ja uglavnom koristim losione i kupke za djecu...jer koliko toliko priladjeni za osjetljivu kozu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Meni koža nije negativno reagovala nikad na vodu iz tuša, bilo gdje da sam putovala.. ili na morsku vodu............ ali na vodu iz rijeke ili jezera, uvijek.. bilo kod nas bilo u drugoj zemlji. Tako da se ja nikad ne kupam u rijekama i jezerima, jel garantovano slijedi osip.

Što se tiče preparata za kožu, tu sam veoma osjetljiva, moja koža ne podnosi jake kreme na duge staze, pa kad ih koristim, moram da "odmaram" kožu od njih tako što ih neću koristiti jedan period,i slično.. inače se pojavi iritacija kože.

Ugl, svaka koža je individualna i jedini način da vidimo kakva nam je stvarno koža je ovim sporijim putem, princip probe i testiranja koje vršite sami. probate i čekate jedan vremenski period. nijedan test se ne može obaviti za sat, dva, kako ih vole vršiti po kozmetičkim salonima. Van-hemijski-kožni elelmenti koji mogu utjecati su: sklonost nervozama (neurološka češa), prehrana, sunce, promjene klime i smjene godišnijh doba, toplo-hladno, jaka kiselina u znoju itd itd..

al mislim da je stres i psihološka hiper- osjetljivost veoma važan faktor kod alergija i dermatitisa. Ima ona priča .. kod disajnih, respiratornih alergija, da se javljaju kad smo na mjestima i s ljudima koji nas "guše" psihološki, pa se javi gušenje i fizički, jer osoba ne može podnijeti psihološki pritisak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 07:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Meni se to deshavalo kad sam se tek doselila ovdje. Sad mi se koza navikla. Pomaze mlijeko za tijelo. Meni se koza nije perutala, samo me peckala i svrbila...

Upravo pecka i svrbi i ništa više, ali izluđuje :mad:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2008, 18:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

И коначно решен проблем :P
Наишао на типа на неком Хрватском форуму, који је описао идентичан проблем као мој.
Некад пецка, некад НЕ. И најважније зашто то не у рекама, језерима и морима.
Просто у тим водама се проводи дуже од 15 мин, и када се купам у кади и останем
дуже од 15 мин, ништа :P све пет :P :P .
Једноставно да ли периферни нерви због наглих промена температуре постану пренадражени или шта већ,
није битно, битно је да сам нашао фазон који пали.
Купио сам туш-кабину са масажером и 8) 20-так минута и :D
Једноставно генетика Балкански тип, нисам за Западни Нови светски поредак :lol: већ она верзија
за на-тенане а не на-брзака :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]