Blackmore je napisao:
Ima toliko dobrih stvari da je nemoguće odlučiti se. Nekako, najviše cijenim duge pjesme sa promjenljivim rotmom, ali nemoguće je odlučiti koja mi je najbolja:
Jethro Tull - Thick As A Brick
Pink Floyd - Atom Heart Mother, Shine On You Crasy Diamond, Pigs (Three Different Ones ), Echoes ...
Led Zeppelin - Stairway To Heawen, How Many More Times, No Quarter...
Uriah Heep - Salisbury i July morning...
Deep Purple - Second Movement: Andante, Child In Time...
Queen - Bohemian Rapsody
Fuk Mi, Blekmore, još ćeš da mi postaneš heroj! Izbor ti je GE-NI-JA-LAN, sve same pjesme koje obožavam, a naročito mi je drago što si napisao Atom Heart Mother i Salisbury, koje su i meni pri vrhu liste a vrlo su kritikovane u današnje vrijeme kao "zastarjele", "neoriginalne" i sl.
Što se tiče mog izbora, godinama (tj. tamo negdje od 94., kad sam kroz Dire Straitse počeo da slušam pravu muziku) mi je omiljena pjesma bila Telegraph Road, a sada se tu opasno približava Chris Rea sa remek-djelom Set Me Free. A evo čisto onako još nekoliko nabacanih naslova:
Pink Floyd - Atom-Heart Mother, Echoes, Summer '68, Terminal Frost, High Hopes i još mnogo drugih (to mi je jedan od četiri omiljena benda, pa mi je praktično svaka njihova pjesma omiljena)
Dire Straits - Telegraph Road, Private Investigations, It Never Rains, Planet of New Orleans, Ride Across the River i još mnogo drugih (to mi je jedan od četiri omiljena benda, pa mi je praktično svaka njihova pjesma omiljena)
Jethro Tull - Minstrel in the Gallery, Heavy Horses, Pussy Willow, Journeyman, Weathercock, Reasons for Waiting, Pibroch: Cap in Hand i još mnogo drugih (to mi je jedan od četiri omiljena benda, pa mi je praktično svaka njihova pjesma omiljena)
Camel - Nimrodel / The Procession / White Rider, The Final Encore, Highways of the Sun, Down on the Farm, Lunar Sea i još mnogo drugih (to mi je jedan od četiri omiljena benda, pa mi je praktično svaka njihova pjesma omiljena)
Chris Rea - Looking for the Rainbow, Looking for a Summer, Julia, Josephine, Tell Me There's a Heaven, Curse of the Traveller itd.
itd.
Od domaćica:
Korni grupa - Put za istok, Prvo svetlo u kući br. 4, Jedna žena,...
Buldožer - Usamljeni jahač, Divlje horde, Smrt Morisona Džima, Žene i muškarci,...
Bijelo dugme - Požurite konji moji, Jer kad ostariš, Za Esmu, Hotel motel, Pjesma mom mlađem bratu, Sanjao sam noćas da te nemam,...
Yu grupa - Kosovski božuri
Vlada i Bajka - Pesma sa rečima za pesmu bez reči (NE ZEZAM SE!)
Lutajuća srca - Jefimija, Još malo (samo kad bi se pjevačica spustila za koju oktavu

)
Teška Industrija - Nikola Tesla
i da ne davim više.