banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 22:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2002, 12:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Za BE sve sto ti je dala to je Juga platila i nemoj misliti da bi i jedna zemlja primila izbjeglice da nema koristi.Sad razmisli kako je to Juga platila. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2002, 16:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Da li tu spadaju Turska, Malezija, Sirija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2002, 16:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
JUGA NAM JE BILA TOLIKO BOGATA DA JE SVE TO MOGLA PLATITI I ISPLATITI :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2002, 21:41 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2002, 09:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E djeco djeco blage vi veze nemate sta se radilo i radi,glupo je vama govoriti kad necete da shvatite jedno a samo da vam kazem 55%europljana je javno reklo da je ta vasa famozna USA kriva za napade sto ocito i jeste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2002, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
06.09.2002
Kako popraviti imidžAmerike u svetu?
Američki Stejt dipartment danas organizuje konferenciju na temu zašto u svetu postoji toliko anti-američkih osećanja. Dvadeset vodećih akademika iz Sjedinjenih država i ostatka sveta obratiće se članovima američke vlade. Današnji susret deo je kampanje koju sprovodi američka administracija sa ciljem da popravi imidžAmerike širom sveta i to delujući iz Vašingtona. U Sjedinjenim državama ljudi su istinski zbunjeni i pitaju se zašto postoji toliko anti-američkih osećanja širom sveta, kaže BBC-jev izveštač Džon Lejn.

Ovo je smiješno da se oni čude zašto su trenutno najomraženija nacija na svijetu. To je kao da se Hitler 1945. godine pitao zašto svi ratuju protiv njega, zašto cijeli svijet mrzi njega i njegovu vojsku. Nije najbolje poređenje ali je tu negdje.
Ali oni se stvarno čude, narod se čudi a to je zato što su im isprani mozgovi jakom propagandom pa misle da su oni tako divni i krasni i da ih tako divne i krasne svi u svijetu obožavaju pa se istinski čude kad im neko sruši WTC, jer pobogu, kako se može desiti da njih neko ne voli.

A neće ni da dijele odgovornost za uništavanje okoline već hoće da budu izuzeti od takvih zakona:

Citiraj:
05.09.2002
Završen Samit, Kolin Pauel izviždan
U Johanesburgu je završen Svetski samit o održivom razvoju planete pozivom Južnoafričkog predsednika Tabe Mbekija učesnicima da ispune svoja obećanja. U završnoj deklaraciji samita postavljeno je i nekoliko ciljeva, među njima vremenski okviri za omogućavanje pristupa čistoj vodi onima koji je nemaju i bolji pristup tržištima u razvijenim zemljama za poljoprivrednike iz zemalja Trećeg sveta. Aktivisti za zaštitu čovekove okoline i delegati iz nekih zemalja su nazvali samit propuštenom prilikom i za to optužili Sjedinjene Države. Američki državni sekretar Kolin Pauel je juče bio izviždan dok je govorio, a do porasta tenzija u kongresnoj dvorani je delimično došlo kada su SAD saopštile da postavljeni ciljevi za njih ne mogu da budu zakonski obavezujući. (BBC)

I misle da kad pucnu prstom svi treba da dotrče i izvrše volju Amerikanaca ali polako se zemlje otimaju Americi a toga će biti sve više:

Citiraj:
05.09.2002
Berlin se neće potčiniti Vašingtonu
Nemački kancelar Gerhard Šreder odbacio je pozive britanskog premijera Tonija Blera da Evropa pomogne Americi u pritisku na Irak, ističući da se Berlin oštro suprotstavlja, kako je kazao, potčinjavanju Vašingtonu. Šrederova izjava usledila je kao reakcija na ocenu britanskog premijera da Irak predstavlja "realnu pretnju za bezbednost u svetu" i da s tom opasnošću SAD ne treba same da se hvataju u koštac. Šreder je ponovio stav da se Berlin protivi vojnoj akciji protiv Iraka i ukazao da "prijateljstvo ne znači da radiš sve ono što prijatelj želi, ako imaš drugačije mišljenje".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2002, 17:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Svjesni su oni da ih niko u svijetu ne voli mada iskrena da budem razlog tome im nije poznat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2002, 18:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
E vaderu proroce stari... Jesu li tvoji uticajni prijatelji vidjeli neke znakove po kojima su predvidjeli i propast dream teama na WCB u Indinapolisu? Ili apostoli nisu znali za kosarku? Kao i WTC :) I jeste li obavjestili vaseg starog prijatelja Radovana o tome? :P c c c...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2002, 05:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vader je napisao:
Ali oni se stvarno čude, narod se čudi a to je zato što su im isprani mozgovi jakom propagandom pa misle da su oni tako divni i krasni i da ih tako divne i krasne svi u svijetu obožavaju pa se istinski čude ....., jer pobogu, kako se može desiti da njih neko ne voli.

To mozes primjeniti ne samo na Amerikance nego i na Srbijance.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2002, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

O ne, ne može se to porediti. Amerikanci imaju najjači nacionalni ponos na svijetu, i to zato što su od malena učeni da budu takvi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2002, 11:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ni sa tobom se neslazem Vader znaci vi nikad niste bili uceni da mrzite ali ste pamtili Kosovski boj i turke daj nemoj molim te tako nesto.Ja nepravdam amere ali i vi i oni ste isti potpuno opranog mozga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2002, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ispranih mozgova ima svagdje ali mislim da se po tom pitanju Srbi ne mogu porediti sa Amerima.

A ovaj poraz njihovog dream tima i to dvostruki uzastopni, na njihovom terenu nakon 58 pobjeda, i to baš sada, je samo još jedan od znakova kraja Američke dominacije!

A vidjećemo šta će biti u Iraku. Rata će najvjerovatnije biti a kakav će biti ishod to ćemo vidjeti. USA ako i izađe kao nekakav pobjednik će biti vrlo iscrpljenja i može ispasti da će ih ta pobjeda skupo koštati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2002, 02:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Americke nacije 70% nije uopste gledalo SP u kosarci iz razloga sto im kosarka uopste nije favorit sport, zatim i oni koji vole korarku nisu gledali prvenstvo jer iskljucivo gledaju samo NBA, a i reprezentacija nije zapravo ni bila njihov pravi tim stoga vjeruj mi da ne pate niti malo sto se tice SP.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2002, 09:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Eto sad si sama navela neke ocite primjere nacionalizma u Americi puca im neka stvar za prvenstvom ali da je u pitanju SP u bombardovanju tu bi svi bili pored malih ekrana.A jos nesto ako iko jos vise zagadi ovu zemlju bice oni jer kad naftna polja gore to je haos a da o trecem svjetskom ratu negovorim jer je na pomolu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2002, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Balkan Expres je napisao:
Americke nacije 70% nije uopste gledalo SP u kosarci iz razloga sto im kosarka uopste nije favorit sport

Ovo je kao da si rekla da Popaju špinat nije favorit papica :D

Čuj Amerima košarka nije favorit sport a polomiše se za NBA, dvorane pune, svi naslagani jedan na drugog kao sardine. Time što oni nisu dolazili na utakmice svjetskog prvenstva i što su sale bile skoro skroz prazne (najviše bilo jugoslovenskih navijača) su oni htjeli reći da ono što svijet ima da ponudi iz košarke je zanemarljivo po kvaliteti u odnosu na ono šta oni imaju u NBA pa je bilo šta je bilo sa njihovim dream team-om :D i između ostalog baš zato mi je drago što su izgubili tri utakmice od kojih ih je najviše sasjekla ona sa Jugoslavijom i izbacila iz borbe za medalju. Oni su bili jako "pametni" oko odigravanja ovog svjetskog prvenstva da neki nisu ni znali za njega. Čuo sam da su kanađani organizovano prelazili granicu i Amer graničar videći organizovani prelazak navijača ih pita gdje su pošli na šta oni kažu da idu na prvenstvo u košarci a on kaže "mene ste našli zezati, NBA sezona je završena". :D Pravi Amer, polomiše se za košarku a ni ne znaju da se svjetko prvenstvo koje bude jednom u četiri godine odigrava kod njih. Čak ne dođu ni na utakmice na kojima njihov tim igra.

Citiraj:
vjeruj mi da ne pate niti malo sto se tice SP

Ne vjerujem :D
Trener plakao poslije poraza od Jugoslavije, Miler šokiran, svi šokirani jer kako kažu Ameri pamte samo pobjede (posebno u košarci u kojoj misle da su apsolutno dominantni) pa kažu da će im svima ostati mrlje u karijeri. Ne bih rekao da im je baš svejedno. Ponavljam da se igralo kod njih, svi očekivali da osvoje ili zlato ili eventualno (mada teško) da izgube od, kako se mislilo, Jugoslavije u finalu. A gdje su sad? Šesti! To niko nije očekivao i nije im svejedno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2002, 14:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vader je napisao:
Čuo sam da su kanađani organizovano prelazili granicu i Amer graničar videći organizovani prelazak navijača ih pita gdje su pošli na šta oni kažu da idu na prvenstvo u košarci a on kaže "mene ste našli zezati, NBA sezona je završena". :D Pravi Amer, polomiše se za košarku a ni ne znaju da se svjetko prvenstvo koje bude jednom u četiri godine odigrava kod njih. Čak ne dođu ni na utakmice na kojima njihov tim igra.

Eto vidis koliko je basket popularan. Osim toga da je igrao bilo ko iz NBA, vjeruj mi da bi svi gledali i svi bi znali. Ovako jednostavno nisu bili zainteresovani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2002, 17:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

" Cuj Amerima kosarka nije favorit sport, a polomise se za NBA"

Vec sam rekla da vole samo ako je NBA u pitanju, dakle njihova kosarka.

Najpopularniji sportovi su bejzbol i americki football, kosarka je iza toga.

" Trener plakao poslije poraza od Jugoslavije"

Mozda je on plakao , ne znam nisam ga vidjela kako place , ali znam da americka zitelj u vecini nije pratila SP.

Da se ne razumijemo pogresno i ja sam navijala za Jugoslaviju , i puno mi znaci to sto su pobjedili ali ne zamaram se puno oko toga sta neko misli o pobjedi , interesuje me sta ja mislim i kako se ja osjecam. Zasto provoditi toliko vremene razmisljajuci kako sada neko pati ili place u vezi toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2002, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

amila.j. je napisao:
Osim toga da je igrao bilo ko iz NBA, vjeruj mi da bi svi gledali i svi bi znali

:D :D :D
Ti očigledno nisi gledala utakmice, svi koji su igrali za USA su iz NBA :D inače ih ne bi zvali dream team a ovo na ovom prvenstvu je bio dream team.
Ako meni ne vjeruješ provjeri sama.
Ako se ne varam od poraza USA na prvenstvu iz 1990. kad nisu igrali igrači iz NBA od tada uvijek vode dream team.

Otkad recimo Reggie Miller ne igra u NBA :D

Balkan Expres slažem se sa tobom ali ne volim kad se umanjuje pobjeda dezinformacijama da je kao za USA igrao neki lijevi tim koji nema veze sa NBA kad to nije tačno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2002, 18:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da je igrao Dream Team vjeruj Vaderu, drugacije bi se sve zavrsilo. Ovo su bili igraci iz tzv. second choice.
I bez veze se prepiremo kad Vader koji ne zivi ovdje mnogo vise zna o nasem nacinu zivota i o svemu uopste nego mi sami.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2002, 18:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Ameri su došli sa namjerom da osvoje prvenstvo i smatrali su da to mogu sa svojom reprezentacijom. Dok ameri nisu počeli da gube svi su govorili da će da osvoje jer su sve razbijali sa po 20 razlike. E, ameri su prvo naišli na Argentinu i onda, na svoju veliku nesreću, na plave. Plavi su ih pobijedili tijesno, i zasluženo, borili su se. Niko ih nije tjerao da dovode takvu reprezenataciju. Da su bili prisutni i Shaq i Kobe i Iverson, bilo bi isto, mi bi igrali još bolje i pobijedili ih pa bi bila veća sramota. Oni se pripremaju deset dana pred prvenstvo i oholi su preko svake mjere. Ne postoji svjetsko prvenstvo zbog amera, to što tamo neki amer neće to da gleda je totalno nebitna činjenica. Gledala je Evropa, južna Amerika, Azija i Afrika, gledali su pravi navijači, a ne anemični ameri. Ona dvorana vjerovatno ne pamti žešće navijanje. To je vrlo tupav fazon: jesmo izgubili, al' boli nas briga. E, pa, mi smo osvojili zlato i boli nas briga da li nekog tamo amera to zanima ili ne, nismo ga osvojili radi amera, sigurno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]