banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 10:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 14:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
S' obzirom da cu najvjerovatnije uskoro nesto uzimati, moze koji komentar na ovu plocu: MSI K9N Neo-F, nForce 550 (AM2)? Da li uzimati to ili nesto drugo, a da je u slicnom cjenovnom rangu? Da li je velika razlika izmedju nForce 550 i 570?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 14:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Uzimaćeš AMD a ne Intel?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 14:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Najvjerovatnije, i to:
AMD Athlon64 X2 4400+ BOX, socket AM2, Brisbane

Nije jos definitivna odluka.
Oko procesora se nisam ni dvoumio, jedino oko graficke (X1950Pro ili 8600GT), ali sam se odlucio za ATI, jer svi pljuju po 8600 seriji, a 8800 je preskupa jos uvijek. Tamo me je jedino vukao DX10, ali ne vjerujem da jos uvijek ima potrebe za tim, a X1950Pro se odlicno pokazao. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Znači uzimaš novu mašinu, a šta ti ono sada imaš?

Jesi li razmatrao 8600GTS?
U novembru dolazi 8700GTS pa se očekuje pad cijena 8600 serije, a donijeće 256-bitnu magistralu, mislim da je 8600 podbacio jer je imao 128 bita.

Hm...ja bih ipak razmislio o nekoj DirectX 10 karti, DX10 je prisutan već neko vrijeme a dolazi i DX10.1 verzija koja će biti podržana i novim GPU-ovima, i DX10 igre će sve više dolaziti, uz to Vista je na DX10 i sve ide na tu stranu. Nisam puno pratio ali sam stekao dojam da je 8600 serija slabija nego što se očekivalo, neko reče da se kod nVidije prvi mačići bacaju u vodu, pa me zanimaju nove kartice koje će tek doći. A možeš pogledati i šta ATI nudi na DX10 planu. Da pitaš na drugom forumu ovo X1950Pro ili 8600GT a uzimaš skroz novi računar vjerujem da bi ti savjetovali da ideš na DX10, možda ne GT ali neki. Ili da uzmeš neku možda slabiju dok čekaš da dođu nove DX10 karte, da padnu cijene, da ponuda bude veća i konkurentnija. Predlažem da pitaš na benchnarku i sk.co.yu, oni koji prate stanje na tržištu će znati više.

Poplava novih jačih igara tek dolazi pa se ni ne zna šta će im trebati, meni lično bi bilo bezveze da sada kupim nešto a onda vidim da mi na tome ne radi Crysis, Far Cry 2, Unreal Tournament 3 i druge. A opet ko zna :), vidjećemo kako će to sve ići. Mislim da će se u proljeće moći bolje vidjeti stanje i odabrati, da će ponuda biti veća. Doduše to sam mislio za ovo ljeto pa nije bilo tako, zato što je AMD-ATI opasno kasnio sa svojim proizvodima i stalno odgađao, i tu su ih Intel i nVidija uzeli. Barcelonu su predstavili tek nekidan.

Koliko vidim taj Athlon64 X2 4400+ je dosta jeftin, oko 180 KM, radi na 2.2 GHz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 16:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Čini mi se da su se na tu MSI ploču dosta ljudi žalili. Nisam baš siguran da je taj model, provjeri na Benchmark forumima. Pogledaću i ja kasnije večeras. Mada je to forum za entuzijaste a njima je teško ugoditi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2007, 08:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Evo ja sad kontam da uzmem DX10 grafiku i iskreno da vam kazem dobitna kombinacija mi je ATI EAH2600pro/htdp....kosta cca 210km a u tom cjenovnom rangu nema nijedne nVidie da icemu valja....pa sad....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2007, 16:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

@Vader
Uzimam novo jer mi ovaj moj komp i dalje pravi probleme sa onim restartovanjima, koja su pocela malo nakon sto sam ga bio popravio, ali nisam htio vise da smaram po forumu jer sam vidio da se nista ne moze uraditi i sve one savjete sam probao, ali bez koristi, pa je doslo vrijeme za nesto novo. :)

Za DX10 slabije kartice. Huh, tu je misljenje podijeljeno.
Vecina smatra da od nVidie ne vrijedi nista uzimati ispod 8800, a da su one i dalje skupe. Ista stvar i sa ATI, ova 2600 je cak losija od 8600GT, a ove bolje su takodje skupe zasad. Posto bih ja uzimao to uskoro, ne znam bas kako bih mogao sacekati 8700 seriju, a i pitanje kakve bi cijene bile. :/
Pogledaj ovu temu na SK-u, vezano za 8600.
Tu sam prilicno neodredjen, pa cu vidjeti jos sta cu, zavisno od jos komentara, jer, kako kazes, bilo bi bezveze vidjeti da necu moci igrati nove igre sa bilo kojom od izabranih kartica (mada ih nesto i ne igram puno, al' eto, da se nadje). :)

A za plocu, imate neke druge preporuke?

Za ovu 2600 sto je Freak pomenuo, tek sad vidjeh da je skoro 100KM jeftinija od 8600GT. :-?

P.S. Tek sad vidjeh, odgovorio sam tacno 24h nakon tvog posta. Obojica u 17:29. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2007, 17:01 
Veteran
Veteran

Ne znam koliko tačno para želiš dati za ploču i koliko košta taj MSI, ali ja bih uzeo ovu http://www.pan-ex.net/prikaz.php?roba=3 ... Komponente ili ovu http://www.pan-ex.net/prikaz.php?roba=5 ... Komponente . Ako ne želiš overklokovati vjerovatno će i taj MSI odgovarati, ljudi se žale da se ne može dići napon CPUa prilikom overkloka. Piše da mogu nabaviti ove ploče u Panexu, valjda stvarno mogu.
Za eventualne mane i nedostatke ovih ploča potraži malo po netu.
Nije dobra slika Abita ni na sajtu, piše da ima 3 X PCI i 2x PCI-E X 1.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2007, 17:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Zaboravih napomenuti, HDD-ovi, koji ostaju su ATA, ako to ista znaci, pa bi se trebali i oni moci 'ugurati'...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2007, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
FLASH je napisao:
Za ovu 2600 sto je Freak pomenuo, tek sad vidjeh da je skoro 100KM jeftinija od 8600GT.

O tome ti i pricam....za te pare je sasvim dobra....taman dodje negdje izmedju onih lowend (2400,8400,8500...) i 8600GT....a ima bolji engine i memory clock od 1600pro....meni sutra dolazi pa cu se sve uvjerit i na svojoj kozi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2007, 19:59 
Veteran
Veteran

FLASH je napisao:
Zaboravih napomenuti, HDD-ovi, koji ostaju su ATA, ako to ista znaci, pa bi se trebali i oni moci 'ugurati'...

Znači. Na svim tim pločama imaš samo jedan IDE kontroler, pa recimo ako staviš 2 ATA diska, nemaš mjesta za ATA optičke uređaje, nego moraš kupiti SATA rezač ili DVD Rom. To je novi standard, takva je većina novih ploča.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2007, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
jer, kako kazes, bilo bi bezveze vidjeti da necu moci igrati nove igre sa bilo kojom od izabranih kartica (mada ih nesto i ne igram puno, al' eto, da se nadje). :)

Pa onda ti i nije previše bitno :), mada bih ja u tom slučaju recimo prebacio grafičku iz starog/trenutnog računara u taj novi ili kupio neku jeftiniju dok se DirectX 10 kartice ne stabilizuju po pitanju cijena/performanse što se mora desiti kad-tad, pogotovo ako igre inače nisu prioritet. Mada i ta X1950Pro je još uvijek dosta dobra pa možeš uraditi kako je neko tamo naveo, uzmeš nju i guraš dok ne izađe nešto novo vrijedno promjene, a X1950Pro ćeš opet moći prodati bolje nego neku slabiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2007, 00:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

nađoh tamo na toj temi

dim sa DX9 (kockast)
http://www.firingsquad.com/media/articl ... sp/2223/16

dim sa DX10
http://www.firingsquad.com/media/articl ... sp/2223/17

ali samo zagriženi gameri gledaju dim u igrama :)...mada...kada sam u početku igrao stari dobri UT u uvodnoj animaciji je bilo dima koji je bio kockastiji sa tadašnjom karticom, a sa novijima je ljepši :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2007, 16:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne mogu prebaciti staru jer je AGP, a i trenutno mi je ovdje nVidia MX440. :)
To mi je ostala jos jedina dvoumica, 8600GT vs X1950Pro, mada vjerujem da ce prevagnuti ova druga, jer kako i sam kazes, dok se DX10 ustabili kako treba, valjace jos uzimati i novu graficku.
Vidio sam to i ranije, i prema tome i nema neke velike razlike, a nisam toliko zagrizen da istresam vise love, samo da bih imao smoky effect. :D

fantomacan je napisao:
Na svim tim pločama imaš samo jedan IDE kontroler, pa recimo ako staviš 2 ATA diska, nemaš mjesta za ATA optičke uređaje, nego moraš kupiti SATA rezač ili DVD Rom.

:(
Ionako trebam uzimati nov DVD-RW (moze preporuka?), jer ovdje imam Combo+CD Rom.
Nista od kopiranja DVD-a na brzinu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2007, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
To mi je ostala jos jedina dvoumica, 8600GT vs X1950Pro, mada vjerujem da ce prevagnuti ova druga

Da, druga djeluje dosta bolje. Koliko ona sada košta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2007, 20:05 
Veteran
Veteran

Nisam baš pratio šta se dešava sa rezačima u zadnje vrijeme, ali ja bih tražio LG H62 ili Asus DRW-1814BLT. Ovaj Asusov je njihov dizajn za razliku od ranijih modela. Čak bih razmislio i o Samsungu, njih je najlakše naći a sada su možda i najjeftiniji.
Ovi svi bi trebali biti bolji čitači od Pioneer i Nec rezača koji su bazirani na Nec čipsetima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 00:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
FLASH je napisao:
To mi je ostala jos jedina dvoumica, 8600GT vs X1950Pro, mada vjerujem da ce prevagnuti ova druga

Da, druga djeluje dosta bolje. Koliko ona sada košta?

1.145,48 kn
Mada, sad gledam, 8600GTSse ne cini toliko losim, a ipak ima DX10 i HD Ready, mada kazu da nije isplativ. :-?

Fantomacan, hvala na preporukama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 00:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
uzmi x1950gt, dosta jeftinija, oko 240 maraka, minorna razlika u performansama, a u cijeni solidna (osim ako ta pro nije 260-70KM), a u skoro svim testovima je bolja od 2600xt sa ddr4 (citaj igricama :D). DX10 kartu uzimaj kad budes imao sta igrati na njih :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 18:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da li bi ovo napajanje odgovaralo konfiguraciji: CHIEFTEC 450W, 12cm fan, ATX2 ver 2.0?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 19:00 
Veteran
Veteran

Trebalo bi biti dovoljno, mada ne bi bilo na odmet još malo snage. Imaš Fortron 500 W FSP500-60GLN, nije neka razlika u cijeni.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]