banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
mirdza je napisao:
AntiDope je napisao:
Jok zeleni. srebrni

Cuj srebreni... Znaci, bilo vise komada u BL :-?
A sto se tice "ovjeravanja" - znas ti dobro o cemu govorim... 8)

Bio prvi jedan 2.0 srebrni sa svicarskim tablama ... onda moj sa Bih tablama, al kod mene 2.2 16V i onda negdje malo poslije zeleni 2.0... taj je vozila neka teta koliko se sjecam, i mislim da je jos ziv.... moj je rahmetli odavno, zavrsio negdje u prijedoru mislim....

I vazda je taj sa svica tablama bio zaustavljan od murije, jer sam ja malo se zajebavo po dugra, al njega nesretnika stalno zaustavljali i preispitivali. Na kraju, coek me nadje i kaze, de smiri se ili prmjeni boju auta. hihihi... to je period 99-02...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pusti Shubaru.......

predstavljam vam Silver Bullet...
RENAULT R21 1986, model Jaques Chirac LIMITED
Motor:
1.7 L (1721 cc) benzin 8-ventila I4; 90 KS (66 kW); max brzina: 185 km/h; 0-100 km/h: 10.7 s

Prethodnik: Renault 18
Naslednik: Renault Laguna

Klasa: veliko porodicno vozilo
Izvedba: 4 vrata, Saloon
Konstrukcija pogona: FF :)

Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 12:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Sretno sa Silver Bulletom...
Sada, u najboljoj tradiciji "Wheeler Dealers", napravi od njega makinu da se i čuveni Mike i Edd postide :) (ali nemoj da ga prodaješ kao oni!)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E ja sad imam i pitanje za vas strucnjake, tunere, mehanicare, fanove automehanike.... i sve ostale poznavaoce iste...
Na sljedecoj slici
Slika
vidite usis zraka kako ide savitljivim crijevom naprijed na prednju masku, tako da dobija pjerovatno hladniji zrak ili nesto tako slicno.
Na mom karburatoru nema ovog savitljivog crijeva vec ima plasticnu cijev ukoso polozenu od karburatora prema suprotnom rubi haube koja zavrsava nekom vrstom "trube" :)

Sta je bolje? ovo na slici ili ovo kod mene, ako mozete da zamislite o cemu pricam, ili da slikam pa da onda komentarisete....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Metheny je napisao:
Sretno sa Silver Bulletom...
Sada, u najboljoj tradiciji "Wheeler Dealers", napravi od njega makinu da se i čuveni Mike i Edd postide :) (ali nemoj da ga prodaješ kao oni!)

Nikad prodati.... vec imam zamisao eksterijera, bice malo lakiranja ili ti farbanja u stealth fazonu... a direktorski interijer ne zelim da narusavam nicim....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 13:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Nikad prodati.... vec imam zamisao eksterijera, bice malo lakiranja ili ti farbanja u stealth fazonu... a direktorski interijer ne zelim da narusavam nicim....

Nisam ni mislio na neke izmjene originalnog izgleda: dubinsko čišćenje unutrašnjost, podmazivanje, zavrtanje, dotezanje... Plus muzika... Ne sviđaju mi se jedino ratkape :-?

Sve u svemu, fino izgleda... Ne znam kakav je motor i podvozje, ali okolo je odličan za ta godište...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Metheny je napisao:
AntiDope je napisao:

Nisam ni mislio na neke izmjene originalnog izgleda: dubinsko čišćenje unutrašnjost, podmazivanje, zavrtanje, dotezanje... Plus muzika... Ne sviđaju mi se jedino ratkape :-?

Sve u svemu, fino izgleda... Ne znam kakav je motor i podvozje, ali okolo je odličan za ta godište...

Okolo je najgori.... unutra je jos bolji, a motor je ajmo reci od 1-5 na 3-, a podvozje i ostalo je u nevjerovatno dobrom stanju.... amortizeri, prednji i zadnji trap je bolji od 80% Fiata i Alfi 2000 godiste sto se sada prodaju po gradu.... ovo auto je napravljeno da traje!!!

Ozbiljno, molim vas da mi neko odgovori na pitanje gore sto sam slikovno predstavio onaj usis vazduha i opisao moj postojeci....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 14:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Nahrani kerove i nista ne diraj ;)
Ako je tako fabricki nema smisla mijenjati. Vecina auta sa karbom ima takav usis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Nahrani kerove i nista ne diraj ;)
Ako je tako fabricki nema smisla mijenjati. Vecina auta sa karbom ima takav usis.

Ali kontam, kao ja strucnjak, tu dobija vec ugrijan zrak, a svi znamo da motori vise vole ladan, svjez zrak... jel tako?

I dobijam li ista ako izvadim filter zraka iz karburatora a na "trubu" nasadim KN sportski filter..... ili ostavim oba... ne znam pitam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 16:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne dobija nista sa otvorenim filterom ako je karburator u autu - nemas ni jedan element (ECU, protokomjer, bilo sta, ...) koji bi podesio smjesu prema vecoj kolicini vazduha sa nizom temperaturom ;)
A stavljanje cijevi da dovede hladan vazduh - ima smisla jedino ljeti kad su velike vrucine. Ovako - nema smisla ni potrebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Ne dobija nista sa otvorenim filterom ako je karburator u autu - nemas ni jedan element (ECU, protokomjer, bilo sta, ...) koji bi podesio smjesu prema vecoj kolicini vazduha sa nizom temperaturom ;)
A stavljanje cijevi da dovede hladan vazduh - ima smisla jedino ljeti kad su velike vrucine. Ovako - nema smisla ni potrebe.

Znaci, da ne diram... a ako ljetu bude problema, onda da ladim... dobro..... ja mislio izvuci iz karburatora na dve strane usis vazduha sa obe strane i nabit naprijed na masku.... jos cijevi ofarbat u crveno.... ma vidjet cete vi.... jos....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 16:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma nabaci kompresor da viri kroz masku (kao Interceptor) :lol: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 18:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
ja ne bih dirao ništa na karburatoru. ako ti sve one "klapne" rade i zatvaraju (tj. otvaraju) kako treba, ne treba tu podešavanja.

p.s. ŠVABO je to pravio :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 18:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 11:53
bd2308 je napisao:
p.s. ŠVABO je to pravio :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Greska, Renault je Francuski. :lol:
Btw Predpostavljam da se salis!!!
P.S. AntiDope sretno sa novom makinom :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
ne misli na auto nego karburator

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam to imao na renou 4, bio je položaj usisa vazduha za zimu (bliže motoru) i za ljeto (bliže hladnjaku), ali ne vjerujem da ovdje ima bilo kakvog prebacivanja.
Šta misliš da pokušaš na otpadima naći originalno crijevo i postaviš ga kao na slici?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 19:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
OT, mislio sam na auto, ali sa izvjesnom dozom ironije :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Metheny je napisao:
Ja sam to imao na renou 4, bio je položaj usisa vazduha za zimu (bliže motoru) i za ljeto (bliže hladnjaku), ali ne vjerujem da ovdje ima bilo kakvog prebacivanja.
Šta misliš da pokušaš na otpadima naći originalno crijevo i postaviš ga kao na slici?

Ali kod mene je originalno drugacije... nema slikam i stavljam sutra.... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dakle... na nekim modelima usis vazduha je ovakav
Slika

A kod mene je ovakav...
Slika

Sta da radim, rece neko ne diraj... ali da li bih dobio da izvucem cijevi sa obe strane i dam motoru vise svjezeg i hladnijeg zraka?

Vidite na ovom usisu ovaj rebrasti dio... tu je savitljivo i mogu da ga savijem prema naprijed dole ili gdje vec zelim... nadjem zgodno mjesto i pricvrstim selnom... mozda je to to... a izgleda kao logicno i zgodno rijesenje? Samo da je malo duze, mislim taj rebrasti dio mi se ne cini tako pokretljiv i savitljiv... smislicu ja nesto... neku inovaciju.

Nego kako da ja malo ohladim motor generalno, ovaj moj R21, 1.7 GTS spada u " vruce" motore koji rade na visim temperaturama, a ja ne volim visoke temperature? Sta mislite o prekidacu kao bajpas za termostat pa da ja palim ventilator sam kad hocu, npr, kad krene temperatura gore, a ventilator stoji... on inace fabricki pali normalno na nesto oko 90 stepeni... ali ocu ja da to drzim pod kontrolom malo ozbiljnije... kad npr krenem uz manjacu da ga odmah kresnem da radi, da ne cekam da pocne da kljuca voda.... a?
Koliko pomazu oni otvori na haubi pa da zrak direktno tuce po motoru odozgo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2007, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Skonto sam.... ugradjujem prekidac za ventilator hladnjaka i ja ga palim kad ja hocu... ali to ce biti kao bajpas ali ce raditi i automatski na termostat... znaci ako ga ja ne upalim prije, otvorice ga termostat kad je tempiran da otvori.. ako ja procjenim da treba preventivno... prije recimo nekog napora velikog za motor, velikih brzina, uzbrdice ili kad je pretovaren... inda ga ja palim na prekidac rucno, da ne kazem manuelno. Jos dobijam 3 lampice... zuta kad ne radi ventilator, zelena kad sam ga ja upalio rucno i crvena kad se automatski upalio preko termostata...

:wink: tuner sam ja stari....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]