Citiraj:
O je..te šta je tebi? Ne kažem da mu treba dizati spomenik, ali ne trena ni srati po čovjeku, što se prihvatio posla, kad niko drugi nije htio. A u krajnjoj liniji, ako ćeš već srati po njemu, treba imati u vidu, da se on nikako nije mogao sam postaviti na mjesto selektora. Izabrao ga je KSS, a na prijedlog i podršku stručnog savjeta, u kojem sjede upravo, gore navedena, eminentna imena naše košarkaške struke.
ne rauzimjem otkud toliko zestine, kad ocigledno mislis isto sto i ja. izbor doticnog sarlatana za selektora je, naravno, odraz stanja i anarhije koja vlada u savezu. i to je, naravno, jedan od glavnih razloga ovoga sto se desava. samo sto ja, za razliku od tebe, ne vidim nikakve zasluge sto se neko ko je bio bez posla prihvatio necega za sta nije bio sposoban. o motivima mozemo diskutovati, ali mislim da njegovi motivi uopste nisu bili spas srpske kosarke, nego cista sujeta i ispunjavanje sopstvenih potpuno nerealnih ambicija. jer nije ispunio nista od onoga sto je obecao. tu prvenstveno mislim na igru, ne na rezultat.
Citiraj:
Kojim iskusnijima svega ti, kad je najmanje 10 igrača otkazalo iz raznoraznih razloga? I koje je to pravo vrijeme za uvođenje u reprezentaciju? Svi koji su ove godine nastupali imaju uglavnom oko 20 godina i pred njima je još jedino seniorska reprezentacija, pošto više nemaju pravo nastupa u mlađim kategorijama. I šta onda? Držati ih na klupskom nivou lišene reprezentativnih akcija dok ne stasaju. Ostavi se te priče. Nema srpska košarka više mogućnost da čeka mlade da stasavaju. A za mladog igrača iskustvo dolaska na veliko takmičenje je neprocjenjivo, makar sjedio na klupi i mahao peškirom sve vrijeme. Stvara se osjećaj pripadnosti reprezentaciji, usađuje mu se motiv za naredne akcije, sakuplja se iskustvo i na treninzima, a pokoji minut na terenu dodatno mu koristi...
pa, ako mladim igracima treba stvarati osjecaj pripadnosti reprezentaciji,
ne vidim zasto su to oni bolji od pedje, radmana i ostalih? pobogu, zar nasi mladi nisu velike patriote kojima je ta pripadnost urodjena.
no, i ovde se potpuno slazemo, mladi treba da budu u reprezentaciji, ali ja samo kazem da se reprezentacija ne smije sastojati od iskljucivo mladih igraca, da nosioci igre moraju biti iskusniji sve dok mladi ne stasaju.
iskustvo se ne stice stalnim porazima, tako se samo dobijaju kompleksi i stice gubitnicki mentalitet i strah od pobjede.
Citiraj:
Molim te da budeš ozbiljan, pošto me ljute ovakva neozbiljna poređenja. Stojaković jeste klasa od igrača, ali on nije ni blizu jednom Bodirogi, dva puta najboljem igraču svijeta, a pogotovo onome što je Bodiroga značio za reprezentciju.
Od Novickog i Gasola, ga razdvaja upravo to što je prečesto tražio opravdanja da ne igra za reprezentciju, za razliku od pomenute dvojice. Da je potreban reprezentciji - jeste, ali praviti ustupke njemu, Radmanoviću i ostalima, dok ostali reprezentativci pišaju krv na pripremama, može imati samo loš efekat na ostatak ekipe i na atmosferu, jer će se stvoriti osjećaj povlašenosti i protekcije... I Jarić je imao tešku sezonu u NBA, pa je kulturno došao na pripreme bez uslovljavanja i traženaj ustupaka. Tako je to oduvijek funkcionisalo i tako smo jedino imali uspjeha...
neozbiljna poredjenja? cudno. prvo, ja sam samo poredio znacaj koji u reprezentaciji imaju bodiroga i stojakovic, ne i njihove kvalitete (mada bi se i o tome moglo diskutovati). bodiroga jeste bio vodja reprezentacije, ali, da bi njegov najveci kvalitet (a to je izuzetna mentalna snaga u kljucnim trenucima) uopste dosao do izrazaja, uvijek mu je bio potreban neko ko ce biti najbolji strijelac ekipe, ko ce moci da nas drzi u utakmici kad ne ide. A to je upravio bio Pedja. Kada imas igraca u timu za kojeg znas da ce dati makar 15 poena na utakmici i uz to ne potrositi previse lopti, to je ogromna stvar.
ustupci se moraju praviti onima koji su najkvalitetniji. meni se vise povraca od toga da se kao kvalitet naseg tima uvijek spominje samo "izgaranje na treninzima", "sjajna atmosfera u timu". i kad dodje takmicenje i pocnu da se redaju porazi, sve se srusi kao kula od karata.
pobogu, divac je bio poznat kao ljencuga i njemu su se uvijek pravili ustupci (sto je on jako cesto znao itekako dobro da otplati), poznate se bile carke izmedju djordjevica i danilovica (tolko sto se tice dobre atmosfere), ali je uvijek kvalitet bio ono sto je donosilo trofeje (ne naporan rad i atmosfera).
ja ne kazem da treba moliti stojakovica da igra, ali treba, jednom konacno, porazgovarati sa svim tim igracima otvoreno i SASLUSATI ih
da se vidi sta im to smeta kod reprezentaciji i kako se moze uciniti da im igranje ne bude opterecenje nego zadovoljstvo.
sjecam se tima njemacke od prije par godina. pa nece biti da su poljak novicki, amerikanac okuladza, turcin demirel, srbin pesic vece njemacke patriote nego sto su stojakovic, radman, krstic, pavlovic srpske. ocigledno nesto ne stima (vjerovatno je to odnos saveza prema igracima) i to se mora rijesiti, a ne govoriti "ko ih j...", jer ce samo sve vise i vise igraca odbijati da igra. Kad tad ce to pogoditi i ove mladje, u koje se sad kunemo