banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Renault 1.7 GTS 1986.
PostPoslato: 06 Sep 2007, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
http://auta.yauto.cz/renault/renault-r2 ... 80237.html

Sta mislite o ovom autu.... zanemarite godine.... zanemarite kako ga je vrije pregazilo novim modernijim rjesenjima... zamislite ga samo kao totalno ispravno vozilo koje ce vas bezbjedno dovesti do finalne destinacije a da ves nece kostati vise od 2000 KM do registracije... jos da lijepo izgleda... da ne kazem ocuvan.

Ima li iko iskustva sa ovim 1.7 karburatorskim motorom u R21, mislim da je oznaka GTS, bas kao ovaj gore na linku.... idemo realno.

Evo npr. poredjenje

Opel Vecra A 1.8S vs R21 1.7 GTS iz 1988.... mislim da su se i proizvodili u istom periodu od 87-88 pa do 92-93.

Ima li kakvo misljenje? Ja vidjam npr. mnogo finig starih renoa po gradu 5ca, 11ki.... 21, 25 direktorskih..... ajte molim vas sto prije...

Poslednji put menjao Molotov dana 11 Sep 2007, 10:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 19:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 15:10
tiki the boyler ima 21-a. izgleda dobro, malo napucan ali dobar. ima oko 130 KS. baš dobro ide. komfor kao u mercu nekom. gepek velik, tri benda možeš ubaciti u njega sa svom opremom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ja sam se večeras oduševio kada sam u gepek pored plinske boce i 12" subwoofera 'ladno ubacio bas gitaru sa sve koferom! I bez ikakvog gruvanja zatvorio gepek!
Loodilo!

Što se tiče udobnosti... auto je stvarno mrak. Fotelje u njemu su zaista direktorske!

Ja imam nešto jači motor (TXI 2.0 12V 136KS) pa ne mogu da komentarišem taj 1.7. Ovaj sasvim fino čupa a i potrošnjom sam prezadovoljan jer imam plin (po boardu na relaciji Banja Luka - Prijedor trošim oko 3 litra).

Vozne karakteristike nisu za poređenje sa BMW-om koji sam vozio prije ovog, jer je ovo mnogo lakše auto i voli da zapleše! Ali ne u bukvalnom smislu... auto je na cesti i u žešćim manevrima, ali osjećaj stalnog ljuljuškanja je prisutan.
S druge strane, to što je od BMW E36 lakši za čitavih 200kg u praksi znači da je podvozje takvog auta često u jako dobrom stanju s obzirom na godine.

Provjeri u kakvom mu je stanju trap i limarija. Na to možeš riknuti najviše para. Motori su generalno OK.
Jedino nemoj da obraćaš pažnju na otpale plastične ukrase, rasklimane ručice žmigavaca i svijetla, te što se ponekad žmigavac pali zajedno sa štopkama. To je kod Renaulta tih godina neminovna pojava!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 08:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Renault i inače sva Francuska vozila ( iz tog raspona klase) su najudobnija vozila. Puno se ulaže u ovjese i koješta vezano za udobnost.

Pa medđu prvima je Citroen imao one ''vazdušne jastuke'' umjesto pravih amortizera.

Što se tiče motora, mislim da je malo ali samo malo trebao da bude jači, s obzirom da je to ipak 21. (odnos težine vozila i jačine motora)

Sve u svemu auto je u tim godinama ( kad je napravljen) bio daleko ispred konkurencije.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 08:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Evo ti moje iskustvo:
Vozio sam povremeno službeni R21, 1.4 motor... Udobnost nevjerovatna, vozač u firmi je znao otići u BG obaviti što ima i vratiti se odmah bez odmora i pauza... Iako motor izgleda slabašan, ovaj 1.4 ga je fino tjerao, nisam nikad imao problema sa prestizanjem i startovima...
Još nešto: Rekao sam da je auto bio službeni, ne znam tačno godište, mislim da je 1991., a tek prije 2 godine je otišao u penziju sa ko zna kolikom kilometražom.
Izdržljiv i pouzdan, a jedan od najudobnijih auta u kojima sam se vozio...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 09:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Samo da dodam: Kad je otišao u penziju (otpisan) ovaj gore R21 jeste bio zgažen, ali imaj na umu da je to bio službeni auto koji svako vozio i da je pošteno odradio 13-14 godina!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 09:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pogledaj ovaj što se prodaje (nije reklama, niti znam ko ga prodaje), nego čisto kao primjer koliko prelaze:
http://www.autopijaca.info/index.php?vo ... view=26251

Kilometraža: 300.000!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa da... ja sam jednom vozio 21 1.7 i bio je zivahan prilicno.. iznajmio sam ga 2001 iz rentakara. Sjecam se Perijeve Nevade... sa takvim motorom... Bobi me vozao u njoj par puta... a sta je prevuko auto majko mila...

Stvar je u tome da ja hocu da kupim auto, ali nemam jos para da kupim ono pravo (15 000 - 20 000 KM) vec da uzmem nesto sto ce me sluziti dok ne skupim pare... a i ja cu ga valjda moci prodati za koju stoju manje, ali ima svaki auto kupca.
A covijek je pokazao i dokazao da je na prednji trap potrosio 800 KM prije par mjeseci da se sredi... ostaje mi da vidim u subotu, odoh kod Keme u Seher na dizalicu, pa cemo da vidimo.... mislim 2000 KM da ga vozim! Kakve veze ima stp je 87.... pogledajte aute po gradu.... masa je od 85-95.... i sci idu... kazem vam, imam vectru 1990. i mislm da je to bas to, kao taj R21.... u klasi...
Hvala svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
zasto ce ti pored vectre, i touarega (sluzbenog?) jos jedan auto :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:
zasto ce ti pored vectre, i touarega (sluzbenog?) jos jedan auto :-?

Eto, jel bitno? :)
Sluzbeno je sluzbeno i nemam nist od njega..... oko Vectre se otima nas 2 nekad i troje, a more bit bidne i 4...... a auto ispravan i relativni kvalitetan kosta 2000 KM do registracije!?
Jel OK? Mozda napravim i street racera od njega!!!! :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 20:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Jednostavan, udoban i veoma pouzdan auto. Ako je stvarno u dobrom stanju, tj. takvom kakvom kazes,uimaj odmah.
A streetracera zaboravi... ;)

BTW Ja imam 2 svoja + 2 sluzbena a rado bih nabavio jos neki fin autic za "zaebanciju" 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ljudi kupio sam
R21, 1.7 GTS, 1986. godina, srebrni metalik.... nike ekstra stanje, ali je u voznom stanju. Trapovi dobri.... prve zamjerke... mijenjati auspuh od zadnjeg lonca (nov je) do motora.... popraviti vrata vozaca koja se ne mogu bas lako zatvoriti.... silikonom oblijepiti gornji dio sajbe jer zna nekad malo pusttiti vode, ali post je na jednom mjestu pokla razmisljam da je skroz zamjenim... sajbe su zatamljene zelene.... elektronski podizaci.... POKAZIVAC NIVOA ULJA U MOTORU na instrument tabli.. nikad vidio....
amorizeri good
odozdo good, udaram onu zastitu, onu crnu full, kako se zove

platio 1500 KM, samo da vidim koliko je prepis i registracija, nebi trebalo preci 2000... i jos da sredim neke detalje... ima da bude ko pista za 2500-2700...

Motor malo baca ulje kad se izvadi ona sipka za mjerenje nivo.. ali 1986 je godina pa sta da se radi...
A i ona cijev mi nisko stoji i kratka je pa mi logicno da baca ulje, npr... kod novih golfova je 3 x duza cijev i jos je zakrovljena malo.... ne dimi ni plavo ni bijelo.. cini se dobar...

Ajjte, pa cete mi pomoci da ga uljepsam i sredim... pa cemo na gepeku (citaj sanku) popit po pivu kad ga sredim, moze?

Slike u pon-uto cu da stavim.. iako nije nista drigaciji od bilo kojeg drugog kojeg nadjete na netu... samo sto mu je hauba malo preplanula... gorio mu karburator prije godinu dana... a karburator je onaj dvokanalni pa auto trosi bas onako kako ga vozis.... moze 10 po gradu, moze 17 po gradu...
Eto, uzdravlje. Ako imate neke tipove za R21, GTS, 1.7, 1986... pisite. :wink:

PS... Eto tiki, slazemo se bar oko auta... :wink:

Poslednji put menjao Molotov dana 08 Sep 2007, 20:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sa srecom majstore!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Sa srecom majstore!

Hvala! :lol: :lol: :lol: 1500KM, 1986.. ne mogu vjerovati da sam to kupio! :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 21:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

OK, makar znam cega da se plasim po gradu. Sjecam se jednog zelenog Legacy-ja koji me je prepadao u aleji... :lol:
Ajd, sa srecom!
P.S. Moras da ga "ovjeris" da te dobro sluzi! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
AntiDope je napisao:
Ajjte, pa cete mi pomoci da ga uljepsam i sredim... pa cemo na gepeku (citaj sanku) popit po pivu kad ga sredim, moze?

Ako parkiramo jedan kraj drugog možemo i kafanu da otvorimo...

Ono kao... šatordžije za Open Air Festivale!

Srećno!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
OK, makar znam cega da se plasim po gradu. Sjecam se jednog zelenog Legacy-ja koji me je prepadao u aleji... :lol:
Ajd, sa srecom!
P.S. Moras da ga "ovjeris" da te dobro sluzi! 8)

Jok zeleni. srebrni.... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovjeren je vec... sa flekom od goruceg karburatora na haubi... izgleda gore od bluesmobila! :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ajd nek je sa srecom, da te posluzi koliko ti treba, i da ne bude kakvih nezeljenih stvari.

:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 11:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Jok zeleni. srebrni

Cuj srebreni... Znaci, bilo vise komada u BL :-?
A sto se tice "ovjeravanja" - znas ti dobro o cemu govorim... 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]