spotting scope je napisao:
F.I. - ti zivis u snovima ako se mislis ozbiljno i profesionalno baviti muzikom ovde, a da od toga ocekujes nesto, ne veliko, nego nesto sto ce ti obezbijediti relativno ugodan zivot. Osim ako naravo ne planiras u turbo-folk ili slican fazon, mada koliko se moze primjetiti nije ni tamo sve bas da klizi ko po loju (osim ako neka pjevaljkaa pocesto ne dozvoli da joj "ga" neko uklizne

a i to je kratkog daha obicno)
Ne, ne planiram ni u kakve turbo, utrbo - folk vode! Trenutno živim u BL i dok sam ovdje želim da to što radim sa ljudima oko sebe bude najbolje moguće!
Na kraju krajeva, nije bitan kvantitet opreme koliko je bitan kvalitet koji se "gura" kroz nju. Primjera je bezbroj - od SOAD iz jermenije/armenije ili ko zna koje bivse sovjetske republike... Ako si ti dobar muzicar isplivaces pa makar svirao sa Cajevcevom pojacalcetu sa nekom albanskom kutijom...
Slažem se... samo neko i pregori do tad... jer se mnogo stvari mora poklopiti... ali tu dijelimo mišljenje...
F.I. je napisao:
sami smo dozvolili da nas jebene gazde kafica, uslovljavaju, nepoštuju, jer sami ne znamo da naplatimo ono što radimo! Zašto bi bilo ko radio za DŽ?! Samo da bi izašao i svirao?
Ne izvlači riječi iz konteksta, jer ovako iskasapljene ne znači ništa.
Koliko ja vidim, mnogi zaista i izlaze da bi svirali i ne interesuju ih pare nesto posebno. Ali, izgleda da je tebi to osnovni prioritet.
A to sa gazdama kafica, ako im se vec isplati ponekad dovesti neke bendove iz Srbije, a poznatije dakle od lokalnih, ne bi bilo realno za ocekivati da lokalni bendovi podignu cijene i ocekuju da ce imati "posla".
Budući da mi je muzika profesija, svoj rad naplaćujem, mislim da tu nema ništa čudno! Nisam rekla da mi je prioritet, jer se nikad ne bih prodala i radila nešto što zaista ne želim, da su milioni u pitanju!
Ne znam o kakvim cijenama pričaš, jer je prije nekoliko godina lokalni bend bez problema mogao zaraditi 1000 KM, svirajući bluz.
E sad je druga stvar što se svakom sviralo,pa se cijene spuštale...