banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 00:22 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 08:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Skoro sam pricao sa kumom koji je dosao iz Minneapolisa. Zivi tamo vec sedam godina i poprilicno je zahvacen pojavom zvanom melting pot Da prevedem: potpuni Amerikanac. I sta on kaze o svemu ovome? Sirokim narodnim masam tamo nije uopste nista jasno. Mozak im je ispran CNN-om, BBC-em, ABC-em i sl. Poslije napada na WTC nisu mogli da dodju sebi i svi su mislili kako su oni ti koji su napadnuti i kako su njihove slobode ugrozene. E sad, siroke narodne mase su jedno. Sa druge strane stoje politicari i ljudi koji su iznad, gore navedenih, TV kuca. I oni su odlucili da iskoriste tu situaciju i pokusali da zavedu cijeli svijet. U stvari, oni su tvorci tog misljenja, iz cistog koristoljublja. U Americi i Britaniji su to u potpunosti uspjeli. Sire? Vi recite meni.
Sudeci po sadasnjoj situaciji (1$=1E) na pomolu je jos jedan rat koji ce voditi Amerikanci u sluzbi World Peace-a, kako oni to kazu. Gdje? Nije ni vazno. Bliski Istok je najzreliji za takvo nesto. Poenta je u tome da treba da se prodaje vojna oprema, ojaca vojna industrija, a kroz to popravi kompletno ekonomsko stanje i stanje $ na kursnim listama. Tako da taj seminar o antiamerikanizmu mozes "objesiti macku o rep", kako nas narod kaze. Daleko su oni od toga da sami zakljuce sta i kako. Jednostavno im je onemoguceno (sirokim narodnim masama).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
U Americi se odrzava predavanje na temu pojave i uzroka pojavljivanja "antiamerikanizma"

Ja sam nekidan čuo da su Ameri sad zvanično najomraženija nacija na svijetu :)
Zašto nisam iznenađen? :D

Schwabo

Citiraj:
Poenta je u tome da treba da se prodaje vojna oprema, ojaca vojna industrija, a kroz to popravi kompletno ekonomsko stanje i stanje $ na kursnim listama

Sumnjam da će oni ratom koji će najvjerovatnije biti u Iraku srediti svoju ekonomsku situaciju. Oni sad tonu i mislim da to ne mogu izbjeći. Dosta je i njih bilo više.

Citiraj:
Daleko su oni od toga da sami zakljuce sta i kako. Jednostavno im je onemoguceno

Da, onemogućeno. A znamo i od koga im je onemogućeno :)

Evo malo novosti

29.08.2002
Bilans poplava: 3000 mrtvih, 30 milijardi dolara štete
Prema podacima Svetske metereološke organizacije (SMO), od ovogodišnjih poplava, kojima je pogođeno 17 miliona stanovnika u preko 80 zemalja, poginulo je više od 3000 ljudi, dok pričinjena šteta premašuje 30 milijardi dolara. Kako je saopšteno danas u ženevskom sedištu SMO, specijalizovanoj agenciji UN, poplave su u tom periodu zahvatile više od 8 miliona kvadratnih kilometara, prenosi agencija RIA Novosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 10:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Otidji na http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=1213 pa procitaj moj post tamo.

Mislis li da bi Teslina harfa, ili neko drugo, slicno oruzije moglo ovo prouzrokovati? Ili su to globalne klimatske promjene prouzrokovane globalnim zagrijavanjem i nagomilavanjem CO2. Zasto tako iskljucivo smatras da je sve to Bozja opomena? Zar nije logicnije da smo sami odgovorni za ono sto cinimo. Meni jeste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Schwabo je napisao:
Zasto tako iskljucivo smatras da je sve to Bozja opomena?

Šta god da se desi je Božija volja, prošlo je Božije odobrenje da se desi.
To bi da čitaš Sveto Pismo znao ili su te bar sveštenici tome trebali naučiti. Evo vidiš o čemu se radi i zašto potenciram čitanje Svetog Pisma, ti koji braniš pravoslavnu crkvu ne znaš jedno od osnovnih stvari a to je da se ni dobro ni zlo na zemlji ne vrši bez Božije volje i napadaš moj stav baziran na Svetom Pismu da je to što se dešava Božija volja.

Istina je da su ljudi izazvali poremećaje klime na Zemlji i da im se to vraća ali to se vraća po Božijem zakonu "šta siješ to ćeš i požnjeti". Otac Nebeski može umanjiti ono što ljude treba da zadesi a može im i uvećati, volja je Njegova. Pored toga u Svetom Pismu na više mjesta piše da se loša djela vraćaju dvostruko, zato su 11. septembra u New Yorku srušena dva tornja jer su oni u Beogradu srušili jedan TV toranj (ovo nije slučajnost i pisaću još o ovome). Dakle vidiš da Otac Nebeski drži konce u svojim rukama i da On ima krajnju odluku u tome šta, kad, kako, na koji način i u kojoj mjeri će se nešto desiti.

Pored toga još bi i mogli bi reći da su poremećaj klime izazvali ljudi ali kako objasniti epidemije, i onu "zapadnog Nila" u USA i "legionarsku bolest" u Evropi, kako objasniti istovremeni pad ekonomije i standarda u razvijenim zemljama (zapadna Evropa i USA)? Recesije? Ah, recesije bi bile u jednoj zemlji a ne u svima istovremeno a i tim pričama o recesijama samo žele smiriti paniku u svojim zemljama davši lažnu nadu da je to samo privremeno. Kako objasniti porast nezadovljstva u narodu i buđenje nacionalizma u istim tim razvijenim zemljama? Ove stvari se ne mogu objasniti zagađivanjem prirode pa da nam priroda to kao vraća.
A povrh svega sve se to dešava istovremeno.

Slučajnost? :roll:

A kako objasniti da mene i još neke proučavaoce Svetog Pisma to sve ne čudi i da očekujemo i još mnogo gore stanje u Evropi i USA ali po svemu sudeći i kod nas? Kako objasniti da je neko još 1992. znao da će standard u Republici Srpskoj stalno opadati pa i poslije rata? Kako objasniti da su neki proučavaoci Svetog Pisma još 1992. godine znali kad će građanski rat u Jugoslaviji završiti i još mnogo drugih stvari oko tog rata? A znaš šta - znala je i SPC i sa tim znanjem uradila ono najgore što je mogla uraditi. Oni koji su do ovih spoznaja došli tih godina to nisu držali u tajnosti već su o tome pričali ko god je želio slušati pa su za sve to znali mnogi političari ali i SPC. A oni koji su bili na glavnim položajima i znali za sve to a nisu uradili ono što su trebali uraditi su otišli na odmor u Hag (Milošević, Plavšićka, Krajišnik, Brđanin). Za njih tačno znam da su za sve ovo znali. A znali su i najobičniji članovi SDS-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 11:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Joj politika i samo politika nego Vader jesi li gledao izvjestaje iz Johanesburga dobre demonstracije a oni trovaci ameri nisu dosli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Čuo sam za to i malo sam vidio te demonstracije

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 15:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vader... Ja bih tebe kao osobu posmatrao malo sa psiholoskog stanovista... Ti si jednostavno opsjednut. Mora da nije lako biti u tvojoj kozi. Jer gledati sve kroz jednu prizmu zasigurno nije lako. Kad se covjeku sve vrti oko jedne stvari, kao sto se tebi sve vrti oko Svetog Pisma, onda je to opsjednutost.
Koliko vidim pominjao si i neke astrologe i njihova prorocanstva... Hm... Nije li to protiv volje Bozje da covjek vidi i zna svoju buducnost, iako je on uvijek tezio da je sazna. Ovo su me naucili u SPC-i toliko omrazenu s' tvoje strane...
I otkud tebi uopste da ja nisam citao Sveto Pismo? Ali to ne znaci da moram znati napamet sve stihove. Citao sam i neke odlomke iz Kurana. Ne stidim se. I to je knjiga u kojoj se moze dosta toga naci.
Sad cu i ja malo po tvojoj praxi citirati i analizirati. Ovako...

Citiraj:
Istina je da su ljudi izazvali poremećaje klime na Zemlji i da im se to vraća ali to se vraća po Božijem zakonu "šta siješ to ćeš i požnjeti".

Opet dolazimo do one dvosmislenosti. U Svetom Pismu je dosta generalizovanih stvari baziranih na iskustvu samog covjeka, tako da nije ni cudo sto mozes naci primjera koincidencije. To "sta sijes to ces i poznjeti" je jedna velika i neosporiva cinjenica i istina tako da nije ni cudo sto se moze primjeniti u praxi.

Citiraj:
kako objasniti istovremeni pad ekonomije i standarda u razvijenim zemljama (zapadna Evropa i USA)?

Heh... Jesi ti cuo za multinacionalne kompanije i multinacionalno trziste? Ekonomija danasnjih zemalja je itekako uvezana i isprepletena tako da nije ni najmanje cudo Bozje i nikakav Boziji znak to sto te iste kompanije gube novac na vise nacionalnih trzista. I sam znas koliko se Amerika gura u tudja trzista i koliko je otvorenih ogranaka kompanija i fabrika u drugim zemljama. Nema li to logike?

Citiraj:
zato su 11. septembra u New Yorku srušena dva tornja jer su oni u Beogradu srušili jedan TV toranj (ovo nije slučajnost i pisaću još o ovome).

A sta cemo sa prvim napadom? Siguran sam da znas da su imali napad na WTC u prvoj polovini '90ih, ne znam tacno koje godine. Tad Amerikanci jos nisu ni znali za TV toranj u BG. Sem toga... Taj toranj jos uvijek stoji na temeljima, istina neupotrebljiv, dok je WTC unisten do temelja. Kad je izvrsen napad na WTC, mnogi su pominjali Nostradamusa koji je navodno rekao da ce se dva velika brata srusiti. Mene interesuje kako to da ja za to nisam cuo prije napada, vec tek poslije. Mogu biti dezinformacije, olako...

Citiraj:
Kako objasniti da je neko još 1992. znao da će standard u Republici Srpskoj stalno opadati pa i poslije rata?

Pa meni je to savrseno logicno. Sta zemlja kao sto je BiH, a u njenom sastavu i RS treba da ocekuje poslije onakvog rata i poptpunog razaranja citave privrede. Sta treba danas da trazi jedna drzava u kojoj ne postoji proizvodnja i koja zivi od donacija i trgovine? To ti je vecina ljudi te iste '92. mogla reci. Ciljam na ljude koji nikad nisu ni takeli Sveto Pismo ("komunjare" kako sam primjetio da ih nazivate).

Citiraj:
Kako objasniti da su neki proučavaoci Svetog Pisma još 1992. godine znali kad će građanski rat u Jugoslaviji završiti i još mnogo drugih stvari oko tog rata? A znaš šta - znala je i SPC i sa tim znanjem uradila ono najgore što je mogla uraditi. Oni koji su do ovih spoznaja došli tih godina to nisu držali u tajnosti već su o tome pričali ko god je želio slušati pa su za sve to znali mnogi političari ali i SPC. A oni koji su bili na glavnim položajima i znali za sve to a nisu uradili ono što su trebali uraditi su otišli na odmor u Hag (Milošević, Plavšićka, Krajišnik, Brđanin). Za njih tačno znam da su za sve ovo znali. A znali su i najobičniji članovi SDS-a.

Ovdje si vec pretjerao... De ti meni prvo dokazi da su oni to znali. A sem toga sta si ti? Top secret agent KGB-a kad znas da su gore navedene osobe i organizacije znale za sve to? c c c :)

Paranoja, opsjednutost, zadrtost...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 18:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Schwabo je napisao:
Kad se covjeku sve vrti oko jedne stvari, kao sto se tebi sve vrti oko Svetog Pisma, onda je to opsjednutost.

Ne posmatram ja sve kroz Sveto Pismo već i kroz Kur'an, Bhagavad-Gitu i druge knjige ali kroz Sveto Pismo najviše :)

Vidiš, u samom Svetom Pismu piše da ga trebamo čitati i o njemu razmišljati "dan i noć" a ja izvršavanje Božijeg savjeta ne bih nazvao opsjednutost kao što radiš ti kao pravi pravoslavac.

Citiraj:
Nije li to protiv volje Bozje da covjek vidi i zna svoju buducnost, iako je on uvijek tezio da je sazna. Ovo su me naucili u SPC

Ma ko bi te drugi to naučio ako ne bi oni.
Pitaj ti te koji su te učili, ljubi ih majka tako pametne, zašto je onda sam Otac Nebeski dao hrpu proročanstava u Svetom Pismu? Znaju li ti koji su te to učili da je veliki dio Svetog Pisma posvećen proročkim knjigama?
A što se tiče astrologije nisu li ono upravo astrolozi prvi prepoznali dolazak Hrista i prateći zvijezdu na nebu pronašli ga i poklonili mu se? Sa druge strane oni koji su predstavljali zvaničnu religiju kao danas neke "crkve" ga nisu prepoznali uz svu svoju "mudrost". Ista stvar kao i danas. Danas kad bi Hrist došao crkva ga ne bi prepoznala već bi ga proganjala.

Citiraj:
Citao sam i neke odlomke iz Kurana. Ne stidim se

A što bi se stidio?
I kakav si ti to pravoslavac koji čita Kur'an? Jesi li rekao onima u SPC da si čitao Kur'an? Šta su ti rekli?

Citiraj:
Jesi ti cuo za multinacionalne kompanije i multinacionalno trziste?

Ove kompanije koje su pucale nemaju mnogo zajedničkog. Tu imaš avio kompanije, kompanije iz svijeta računarstva i informatike, interneta i ostalog. Pucaju kompanije iz raznih branši.

Citiraj:
A sta cemo sa prvim napadom?

Šta s njim? On nema veze sa tornjevima a ja sam pričao o rušenju tornjeva.

Citiraj:
Mene interesuje kako to da ja za to nisam cuo prije

A ako ti nisi čuo onda niko nije čuo, je li tako? Pa ne baviš se proučavanjem Svetog Pisma, proročanstava, praćenja dešavanja u svijetu, ne povezuješ znakove i ne družiš se sa ljudima koji to rade pa kako onda možeš znati unaprijed?

Citiraj:
Sta zemlja kao sto je BiH, a u njenom sastavu i RS treba da ocekuje poslije onakvog rata

Poslije rata uvijek ide uspon, manji ili veći. Uvijek. Njemačka se poslije prvog svjetskog podigla toliko da je vrlo brzo pokrenula drugi dva puta veći rat i vodila ga vrlo uspješno dosta dugo. Poslije drugog svjetkog se ista ta Njemačka brzo podigla i postala jedna od ekonomski najjačih zemalja. I sve druge zemlje su poslije drugog svjetskog bolje živjele. Ovoga u istoriji imaš još. Poslije rata je uspon standarda očekivan jer sav novac koji se daje na rat se poslije može preumjeriti na državu i ekonomiju pa je poslije rata po pravilu uvijek bolje.

Citiraj:
To ti je vecina ljudi te iste '92. mogla reci.

Većina naših ljudi se tada kao i odmah po završetku rata nadala da će stvari krenuti na bolje, da će privreda vremenom oživjeti, da će standard porasti. A nema ništa od toga, pa evo i 7 godina nakon rata fabrike propadaju i zatvaraju se, nezaposlenost je prisutna, zdravstvo očajno, standard pada. To je malo ko očekivao 1995. kad je rat završen.

Citiraj:
A sem toga sta si ti? Top secret agent KGB-a

Top secret agent KGB-a zna o ovim stvarima manje od mene. Ja milošću Božijom znam ljude koji su ovo znali i koji se godina bave proučavanjem Svetog Pisma a ne samo čituckanjem. Ja se i danas družim sa tim duhovnim osobama koje su u toku rata znale iz Biblije mnogo toga o ratu i preko kojih je to onda proslijeđeno i političarima a bogami i pravoslavnoj crkvi. Radovan Karadžić je baš od te grupe ljudi koju poznajem saznao neke moćne informacije koje su se ticale rata a potiču iz proročanskih tekstova Svetog Pisma. Drugačije bi ti gledao na sve ovo da znaš šta se sve dešavalo i šta se dešava ovih godina u pozadini.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 19:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Sta god da se desi je Bozja volja, proslo je Bozje odobranje da se desi.malo mi je to kontradiktorno, Vader. Ako je sve na ovom Svijetu samo Bozja volja kako onda objasnjavas sve tvoje optuzbe prema Amerikancima i kako ti kazes svom zlu sto su uradili na ovom Svijetu , da li je i to proslo Bozije odobrenje?[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Balkan Expres je napisao:
da li je i to proslo Bozije odobrenje?

Prošlo je Božije odbrenje.
Ti kad pomisliš nešto loše, isplaniraš da uradiš nešto loše, to je već loše samim tim što si pomislila i to je tvoje djelo a ne Božije. Kad ti uradiš to loše djelo to je opet tvoje djelo. Bog odobrava to djelo zbog slobodne volje koju imamo. Dakle On odobrava ali ne izvršava ta djela. Njemu nije milo to loše djelo ali će dopustiti da se ono desi. Možda djeluje kontradiktorno ali nije. Evo primjer, neko ima jako bolesno dijete koje treba da ide na operaciju. Roditelji će dopustiti tu operaciju iako im nije milo što je do toga došlo i nisu to željeli. Dakle dopuštenje ne znači da ti je drago da tako bude i da je tvoja želja bila da tako bude.

Iako nam je dopušteno da zabrljamo sudiće nam se jer smo sami zabrljali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 21:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Izvini ali taj primjer totalno nema veze sa cijelom ovom pricom.

"Ti i kada pomislis nesto lose, isplaniras nesto lose, to je vec lose samim tim sto si pomislila"Ti u cijeloj ovoj prici zelis propast cijeloj Americi- to je po meni jako lose.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Balkan Expres je napisao:
Ti u cijeloj ovoj prici zelis propast cijeloj Americi- to je po meni jako lose.

OK

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 22:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
U Banjaluci sam skoro izgubila glavu za vrijeme rata, zasto? mislim da nije potrebno da objasnjavam. Amerika mi je pruzila sigurnost, dom i posao bez obzira na moje nacionalno i religijsko oprjedeljenje. Sad mi Vader, molim te objasni, ko u ovom slucaju treba da snosi grijehe, prvi ili drugi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 23:28 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2002, 23:37 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2002, 01:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Micelijus je napisao:
Ako dozvolis. Oni sto su ti tako ljubazno pruzili dom, sigurnost i posao su isti oni koji su najvecim dijelom odgovorni za to sto si ti i mnogi drugi morala da odes, i za jos mnogo vece strahote.
Bacili su te u divlju rijeku i pruzaju ti slamku, a ti si im jos zahvalna.

Pitaj roditelje da li su u SFRJ morali igdje da bjeze i zasto su je toliko mrzili da su po svaku cijenu zeljeli da je sruse. Pitaj ih slobodno pa da vidis kakav ce odgovor biti.

Ti isti tvoji dobrotvori su nas nahuskali jedne na druge pa sad zadovoljno trljaju ruke, a ti si im zahvalna.

Ne sjecam se nijednog Amerikanca u Banjaluci koji je upadao u Muslimanske kuce i istjerivao ih napolje, muskarce prisiljavao na vojnu obavezu ili ih u najgorem slucaju odvodio u "nepoznato". Amerima sam zahvalna jer omogucili su mi da zivim.
Za tvoju informaciju moji roditelji nisu mrzili ex YU, cak naprotiv. Ali prisjeti se ko zapoce rat jos 1990.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2002, 09:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Amila danas si Amila a za nekoliko godina ces biti Emili i cista glupa amerikanka sa cistim mozgom opranim u svim vrstama programa za pranje.Vec pocinje taj stadij.Pa ta usrana USA je najveci trovac naroda
i nemojte misliti da ste ameri ne vi ste eurookupatori i dajte mijesta indijancima vratite se odakle ste otisli,a za ono mogla sam izgubiti glavu to je tacno a bio je rat a u toj USA mozes izgubiti glavu za par dolara na ulici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2002, 09:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Svako neka snosi svoje grijehe, a prosječan Srbin nije manje grešan od prosječnog amera, ili prosječnog bilo koga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2002, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

MUAMER je napisao:
Amila danas si Amila a za nekoliko godina ces biti Emili i cista glupa amerikanka sa cistim mozgom opranim u svim vrstama programa za pranje.Vec pocinje taj stadij.Pa ta usrana USA je najveci trovac naroda...a u toj USA mozes izgubiti glavu za par dolara na ulici.

Ma bravo Muamer, baš je tako.
Ova amila i Balkan Expres su strogo amerikanizovane a da toga vjerovatno nisu ni svjesne. Ti Ameri stvarno znaju kako asimilirati narod, kao Borgovi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]