Schwabo je napisao:
Kad se covjeku sve vrti oko jedne stvari, kao sto se tebi sve vrti oko Svetog Pisma, onda je to opsjednutost.
Ne posmatram ja sve kroz Sveto Pismo već i kroz Kur'an, Bhagavad-Gitu i druge knjige ali kroz Sveto Pismo najviše

Vidiš, u samom Svetom Pismu piše da ga trebamo čitati i o njemu razmišljati "dan i noć" a ja izvršavanje Božijeg savjeta ne bih nazvao opsjednutost kao što radiš ti kao pravi pravoslavac.
Citiraj:
Nije li to protiv volje Bozje da covjek vidi i zna svoju buducnost, iako je on uvijek tezio da je sazna. Ovo su me naucili u SPC
Ma ko bi te drugi to naučio ako ne bi oni.
Pitaj ti te koji su te učili, ljubi ih majka tako pametne, zašto je onda sam Otac Nebeski dao hrpu proročanstava u Svetom Pismu? Znaju li ti koji su te to učili da je veliki dio Svetog Pisma posvećen proročkim knjigama?
A što se tiče astrologije nisu li ono upravo astrolozi prvi prepoznali dolazak Hrista i prateći zvijezdu na nebu pronašli ga i poklonili mu se? Sa druge strane oni koji su predstavljali zvaničnu religiju kao danas neke "crkve" ga nisu prepoznali uz svu svoju "mudrost". Ista stvar kao i danas. Danas kad bi Hrist došao crkva ga ne bi prepoznala već bi ga proganjala.
Citiraj:
Citao sam i neke odlomke iz Kurana. Ne stidim se
A što bi se stidio?
I kakav si ti to pravoslavac koji čita Kur'an? Jesi li rekao onima u SPC da si čitao Kur'an? Šta su ti rekli?
Citiraj:
Jesi ti cuo za multinacionalne kompanije i multinacionalno trziste?
Ove kompanije koje su pucale nemaju mnogo zajedničkog. Tu imaš avio kompanije, kompanije iz svijeta računarstva i informatike, interneta i ostalog. Pucaju kompanije iz raznih branši.
Citiraj:
A sta cemo sa prvim napadom?
Šta s njim? On nema veze sa tornjevima a ja sam pričao o rušenju tornjeva.
Citiraj:
Mene interesuje kako to da ja za to nisam cuo prije
A ako ti nisi čuo onda niko nije čuo, je li tako? Pa ne baviš se proučavanjem Svetog Pisma, proročanstava, praćenja dešavanja u svijetu, ne povezuješ znakove i ne družiš se sa ljudima koji to rade pa kako onda možeš znati unaprijed?
Citiraj:
Sta zemlja kao sto je BiH, a u njenom sastavu i RS treba da ocekuje poslije onakvog rata
Poslije rata uvijek ide uspon, manji ili veći. Uvijek. Njemačka se poslije prvog svjetskog podigla toliko da je vrlo brzo pokrenula drugi dva puta veći rat i vodila ga vrlo uspješno dosta dugo. Poslije drugog svjetkog se ista ta Njemačka brzo podigla i postala jedna od ekonomski najjačih zemalja. I sve druge zemlje su poslije drugog svjetskog bolje živjele. Ovoga u istoriji imaš još. Poslije rata je uspon standarda očekivan jer sav novac koji se daje na rat se poslije može preumjeriti na državu i ekonomiju pa je poslije rata po pravilu uvijek bolje.
Citiraj:
To ti je vecina ljudi te iste '92. mogla reci.
Većina naših ljudi se tada kao i odmah po završetku rata nadala da će stvari krenuti na bolje, da će privreda vremenom oživjeti, da će standard porasti. A nema ništa od toga, pa evo i 7 godina nakon rata fabrike propadaju i zatvaraju se, nezaposlenost je prisutna, zdravstvo očajno, standard pada. To je malo ko očekivao 1995. kad je rat završen.
Citiraj:
A sem toga sta si ti? Top secret agent KGB-a
Top secret agent KGB-a zna o ovim stvarima manje od mene. Ja milošću Božijom znam ljude koji su ovo znali i koji se godina bave proučavanjem Svetog Pisma a ne samo čituckanjem. Ja se i danas družim sa tim duhovnim osobama koje su u toku rata znale iz Biblije mnogo toga o ratu i preko kojih je to onda proslijeđeno i političarima a bogami i pravoslavnoj crkvi. Radovan Karadžić je baš od te grupe ljudi koju poznajem saznao neke moćne informacije koje su se ticale rata a potiču iz proročanskih tekstova Svetog Pisma. Drugačije bi ti gledao na sve ovo da znaš šta se sve dešavalo i šta se dešava ovih godina u pozadini.