banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 21:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Ljubav u braku
PostPoslato: 15 Avg 2007, 14:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
Da li je ljubav u braku odrziva ili je to nesto sto mora da nestane u toku godina zajednickog zivljenja?
Dosta starijih ljudi kaze da u toku godina braka ljubav nestane a ostane postovanje,pa da li je moguce sacuvati ljubav?
Koji su to faktori koji uticu na to da ona opstane/ne opstane?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 15:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2007, 14:58
Evo gledam svoje starce...25 godina u braku...

BIlo je svega...teških dana,svađa...mislim,kao i svugdje...

Al vidim,ljubav je još tu...

Naravno,ne kao kad su mlađi bili...taj neki mladanači intezitet.Jednostavno,tu je...al u nekoj grugoj formi...

A mislim da je tako i normalno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Šta je ljubav?

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
drhtava... je napisao:
Evo gledam svoje starce...25 godina u braku...

BIlo je svega...teških dana,svađa...mislim,kao i svugdje...

Al vidim,ljubav je još tu...

Naravno,ne kao kad su mlađi bili...taj neki mladanači intezitet.Jednostavno,tu je...al u nekoj grugoj formi...

A mislim da je tako i normalno...

isto tako <3

Vrh

Tema posta: Re: Ljubav u braku
PostPoslato: 15 Avg 2007, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
orbit je napisao:
Da li je ljubav u braku odrziva ili je to nesto sto mora da nestane u toku godina zajednickog zivljenja?
Dosta starijih ljudi kaze da u toku godina braka ljubav nestane a ostane postovanje,pa da li je moguce sacuvati ljubav?

tu misteriju nikad neces saznati dok sam govno ne pojedes :)...... i to dozivis

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2007, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
The Godfather je napisao:

...100%...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Tokom dugih godina braka....dođu djeca...unučići...mislim da se ljubav manifestuje kroz njih...zar to i nije cilj braka - stvoriti porodicu i biti JEDNO. 8) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 22:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Anakin je napisao:
Tokom dugih godina braka....dođu djeca...unučići...mislim da se ljubav manifestuje kroz njih...zar to i nije cilj braka - stvoriti porodicu i biti JEDNO. 8) :)

ako je to ljubav- manifestacija kroz djecu, onda je isplatnije konja izdrzavati.manje trosi. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 22:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Ljubav,postovanje i sta ja znam sta jos treba da postoje i prije braka,ako toga nema veza/brak su prinudjeni na propast...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 08:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Floskulu da ljubav nakon godina provedenih u braku ne postoji su podmetnuli oni koji se nisu ni ozenili/udali iz ljubavi.Na zalost,vecina brakova i jeste sklopljena po "defaultu" jer udati se ili ozeniti je kao nesto sto se mora(bar u primitivnim sredinama kao sto je nasa)i predstavlja logicnu fazu u jednom prosjecnom ljudskom zivotu.Ako je ljubav postojala prije braka postojace i poslije 40 braka.Na kraju krajeva,kako i definisati ljubav,pa ljudi se vjekovima trude da definisu sta je ljubav i u vecini slucajeva se svodi na sprdacinu sa "leptiricima u stomaku" i ostalim glupostima.Ja bih rekao da je jednostavan test da li nekog volite ili ne slijedeci:ako ste razdvojeni sa voljenom osobom vise od jedan dan i to vam jako smeta..znaci to je to...Ajd dosta i mene....Dr Phil

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 09:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2007, 09:47
8)

Poslednji put menjao nesot dana 11 Avg 2008, 11:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 09:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Jeste li svi vi u bračnoj zajednici kad dijelite bračne savijete? :lol:
Meni se najviše svidjelo što je napisao YgapHuk :D
slažem se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
YgapHuk je napisao:
Floskulu da ljubav nakon godina provedenih u braku ne postoji su podmetnuli oni koji se nisu ni ozenili/udali iz ljubavi.Na zalost,vecina brakova i jeste sklopljena po "defaultu" jer udati se ili ozeniti je kao nesto sto se mora(bar u primitivnim sredinama kao sto je nasa)i predstavlja logicnu fazu u jednom prosjecnom ljudskom zivotu.Ako je ljubav postojala prije braka postojace i poslije 40 braka.Na kraju krajeva,kako i definisati ljubav,pa ljudi se vjekovima trude da definisu sta je ljubav i u vecini slucajeva se svodi na sprdacinu sa "leptiricima u stomaku" i ostalim glupostima.Ja bih rekao da je jednostavan test da li nekog volite ili ne slijedeci:ako ste razdvojeni sa voljenom osobom vise od jedan dan i to vam jako smeta..znaci to je to...Ajd dosta i mene....Dr Phil

Super post... :thumbup:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Pih, napisaću ja bolji kad god 'oćeš... :)

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2007, 10:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
orbit je napisao:

Pa zavisi. Ako je komunikacija partnera vremenom sve siromasnija zbog 'vaznijih' poslova, pa postoji jaz zbog nekih nedorecenih stvari te po koja progutana knedla pod parolom kompromisa, ako su tu prebacivanja i forsiranja drugog partnera i to sve zbog neprihvatanja, pa jos na to dodas faktor kontrole da bi odrzali brak i 'ljubav' onda naravno da sve sto je iole vrijedno nestane u prah :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2007, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Ma ima tu svega. Od jednog para do drugog, sve je individualno.

Mnogi ljudi ostanu u braku radi konformizma i povinovanja drustvenim normama. ( to je tako "normalno", u protivnom "nisi normalan" i slicni klisei)

Ima i ona, kad se definise ljubav:
Djela govore vise od rijeci.
Djela ne govori vise od rijeci. Djela jedino govore.

Tako da znam parove koji su formalno u vezi ali ne cini mnogo sta lijepoga jedni za druge, a to tako potraje, recimo 20 godina ( ako je brak). To mi je cista glupost. Bolje nikakav brak, nego brak samo radi toga da se moze reci da si u braku.

Ona gore definicija da ako je bilo ljubavi prije braka bice je SIGURNO i posle 40 god. braka je, po meni, previse rigidna i kategoricna. Sama sam iskusila snazne ljubavi za koje sam mislila da ce trajati najmanje 3 ljudska zivota. Kad ne lezi vraze, nestade s vremenom, ni sama ne znam kako ni gdje.. Tako da je to moguce, ali nije pravilo.

Neko rece da moraju ljudi znati sta hoce pa tek onda to mogu i dobiti. Sasvim tacno. Ako nemaju zacrtan cilj i ne idu prema njemu kao TIM, nista od tog braka. Dakle moraju biti sinhronizovani. Koliko je ta uskladjenost potvrda ljubavi, ja ne znam. Ako radim na nekom projektu s nekim na poslu, i super smo kao tim, znaci li to da smo u velikoj ljubavi :lol: Ili jednostavno znaci da smo kompatibilni u funkcionisanju.

Dalje, neki ljudi se vole ali nisu jedno za drugo ( za "zivot" i svakodnevicu). I obrnuto.

Mrs Phil

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2007, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
žaoka je napisao:
The Godfather je napisao:

...100%...

i skontas da si ga bas pojeo :lol:
zezam se malo,ali to brak zaista nema pravila,a kao sto neko vec rece,sta je u stvari ljubav?
koliko nasih baka su roditelji udali da nikad prije toga nisu ni vidjele muza i provele su 50ak divnih godina zajedno,drugi su u braku zbog nekih odredjenih drustvenih normi ili interesa,a zapravo su samo poznanici koji zive zajedno ili su u najbolju ruku prijatelji ili se samo jedno jutro probudis i shvatis da to nije to i da zivot prolazi pored tebe uz otpunog stranca...a to zivjeti s nekim samo zbog djece,finansija ili sta ce selo reci je jezivo i zalim takve jadnike...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2007, 13:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
[/quote]
koliko nasih baka su roditelji udali da nikad prije toga nisu ni vidjele muza i provele su 50ak divnih godina zajedno,drugi su u braku zbog nekih odredjenih drustvenih normi ili interesa,a zapravo su samo poznanici koji zive zajedno ili su u najbolju ruku prijatelji ili se samo jedno jutro probudis i shvatis da to nije to i da zivot prolazi pored tebe uz otpunog stranca...a to zivjeti s nekim samo zbog djece,finansija ili sta ce selo reci je jezivo i zalim takve jadnike...[/quote]

Znači, ako sam dobro shvatio, ti tvrdiš da ćeš napustiti muža ako skontaš da ga više ne voliš bez obzira na okolnosti?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2007, 20:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
azdajica-ny je napisao:

ili se samo jedno jutro probudis i shvatis da to nije to i da zivot prolazi pored tebe uz otpunog stranca...a to zivjeti s nekim samo zbog djece,finansija ili sta ce selo reci je jezivo i zalim takve jadnike...

Zamisli tog tripa,probudis se jedno jutro pogledas svoju dragu(svog dragog) i
pomislis:"Jebote jesam se zajebao u zivotu",a ona te gleda puna ljubavi a tebi jos gore.
A ima i scenario da ona gleda tebe i konta to a ti imas pogled pun ljubavi i ne kontas nista. :lol:
To stvarno moze povrijediti nekog,zato je bolje biti iskren i reci sve u lice nego patiti i sebe i drugog.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2007, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
orbit je napisao:
azdajica-ny je napisao:

ili se samo jedno jutro probudis i shvatis da to nije to i da zivot prolazi pored tebe uz otpunog stranca...a to zivjeti s nekim samo zbog djece,finansija ili sta ce selo reci je jezivo i zalim takve jadnike...

Zamisli tog tripa,probudis se jedno jutro pogledas svoju dragu(svog dragog) i
pomislis:"Jebote jesam se zajebao u zivotu",a ona te gleda puna ljubavi a tebi jos gore.
A ima i scenario da ona gleda tebe i konta to a ti imas pogled pun ljubavi i ne kontas nista. :lol:
To stvarno moze povrijediti nekog,zato je bolje biti iskren i reci sve u lice nego patiti i sebe i drugog.

Ne desi se to bas "jednog jutra" lol to mic po mic, pa kad se prelije casa, onda je gotovo

Mislim ja da ipak, latentno, svi udju u vezu tako da,ako se pojavi potencijalno bolji partner ( u smislu fizickog izgleda, intelekta, sarma,paznje i ljubavi koju daje, finansijsko- drustvenog statusa ili slicno), onda se veza napusta i odlazi se s takvim parnterom. Kazem, latentno.

O ovoj brutalnoj iskrenosti ne bih da diskutujem, tu je ipak bolje nekako diplomatski, jer to je stvarno strasno reci nekom 'ne interesujes me vise' kome si se do juce kleo u ljubav.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]