banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Vađenje krajnika
PostPoslato: 13 Avg 2007, 14:13 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Avg 2007, 14:09
Interesuje me ima li neko iskustva sa operacijom krajnika na Paprikovcu?
U dilemi sam Deamedica ili Paprikovac?
Inetersuje me kakvi su uslovi gore i kako rade?
Mislim da isti dr rade na oba mjesta, ali sam čula za svakakve propuste u bolnici, pa sam zbunjena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 16:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Nemam iskusta sa tim, ali su mi rekli da bih trebala uraditi operaciju...
elem... moje dvije koleginice su vadile krajnike, treća operisala glasnice, sve na Paprikovcu... i ni jedna se nije žalila...
... sad, ... uvijek se može desiti neki propust, samo ne znamo kome i kad... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Evo.. iz prve ruke... ali kad ti ja ispricam moj slucaj, mozda ces odustati od operacije :lol: :lol:

Tako sam ja kao odrasla osoba, sa jedno 23 godine, imala ucestale upale, jedno godinu dana i vise... alergicna na penicilin... ( privatno mislim da sam bakterije kupila na seherovom bazenu jer sam cesto isla na plivanje u tom periodu)

Elem, doktor mi onda kaze " na tebi je da odlucis, ja mislim da treba da vadis, jer kao sto vidis nepenicilinskom zamjenskom terapijom ne mozemo nista izlijeciti) tak oje i bilo ( npr. ja popijem 3 ture nepenicilinske zamjene, a upala se vrati za 3 sedmice) mislim sve bi to bilo u dure da mi toliki lijekovi nisu poceli smetati na stomak, i to tako ucestalo... zbog toga sam i pribjegla operaciji ( mislim da je indikacja za operaciju.. .vise od 3,4 napada/upale u godini dana)

E sad, ja bih sve dala da sam mogla ici na totalnu anesteziju. Doktorica Gnjatic je radila operaciju i kaze " odrastao krajnik = osoba starija od 19 godina, ima rizike svojevrsne u smislu da ja moram asistirati, ispljuvavati krv jer vise krvari a to ne mogu kad sam pod totalkom,.. onda smo radili pod lokalnom)

Ja imam nizi tlak, ujutru pred operaciju ti dadnu injekciju nekog sedativa, cini mi se, a sedativi spustaju tlak tako da sam ja sva bila klonula)

Da predjemo na vrhunac radnje :lol:

Ja sjedim, dvije sestre babaroge me drze za ruke da se ne bi trzala jer doktorica mora da radi i mroam biti 'fiksirana', puna usta instrumenata.. jako neugodan osjecaj tjera na povracanje ( savjetujem da drzis oci zatvorene) :lol:

desni otisao brzo ( bio manji).. lijevi se prelomio ( bio veci) pa je dvaput "hvatala"....... uzas :oops:
Sreca u nesreci je da je zena divna, i kao osoba i kao doktor.. ne znam hoces li kod nje raditi

a uslovi gore ( jedna noc je bila cini mi se) onda ides kuci... grozni uslovi.. npr. WC je ljepsi neki javni na nekom zboru i tako..

Kad ti popusti anestezija, onda krenu bolovi.. morala sam biti mjesec dana u kuci posle toga ( jer su pluca osjetljiva)... prvo sam jako smrsala jer nisam mogla jesti, a poslije sam se ugojila, i nikad nisam skinula tih 4,5 kg :lol: al dobro

sve u svemu ostane ti neka rupetina u grlu.. ovako je pravilo " krajnik je dobar i ima svoju funkciju ak je zdrav. u suprotnom, treba van"

Gnajticka mi jer rekla kad ih je izvadila da su bili grozni, i bas za vadjenje.

Imaj na umu da u danasnje vrijeme mnogi doktori kalkulisu i zbog parap ti indiciraju klinicke slike za operaciju, koje bas i nisu objektivno za operaciju. Tako malo mucni glavom. na tebi je odluka

i jos nesto, ak oti se da trpiti i biti strpljiva, krajnici znaju "atrofirati" sami od sebe, pa onad prestanu i upale i sve ostalo.. ali trebas proci muku do toga

pozdrav i sretno :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
I mene je operisala doktorica Gnjatić (khm :D) i žena je divna. Ja nisam radila sa lokalnom anestezijom već totalka. Imala sam 15 godina.
Nakon operacije sam samo pljuvala krv, preodvratno. A ne smiješ kašljat već samo ono što ti izađe... Kad je anestezija popustila, bolovi su bili živi užas. Tad sam, sjećam se, pila milfordov čaj od narandže i na dugo vremena mi se isti zgadio.... Mora se piti puno tekućine da lakše zaraste, a boli dok gutaš.... Al meni su stalno davali Brufen (ja tražila) tako da je u bolnici bilo ok... Kod kuće nisam pila ništa za bolove. Ja sam prespavala 2 ili 3 noći. Noć pred operaciju i još 1 sigurno. Ne sjećam se sad tačno.... U bolnici uslovi horor.... U 10 mislim da gase svjetlo, ne daju ti ni da čitaš.... :roll: Wc - no comment.... Al dobro, Poslije tog mi je stvarno bilo bolje. Progovorila sam relativno brzo, poslije 5-6 dana.
Dakle, da sumiram, doktorica Gnjatić je stvarno super. Nema potrebe da plaćaš privatnu kliniku... Isto će ti biti. I tako izađeš za 2 dana....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 07:38 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Hvala puno svima.
Ne radi se o meni, nego o mom dječaku od tri godine. Od januara je svaki mjesec pod antibioticima zbog krajnika, tako da smo prelomili što se tiče operacije. Ovako više ne može. Samo je pitanje gdje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve smo ti rekli.... Izdržaće 2 noći na Paprikovcu.... Nema smisla bacat pare na privatnika...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Sve smo ti rekli.... Izdržaće 2 noći na Paprikovcu.... Nema smisla bacat pare na privatnika...

Potpisujem. Sve ce ti isto biti, jedino sto je djete jako malo, pa se nadam da ce ti dozvoliti da budes sa njim u sobi ( koliko se ja sjecam dolazis noc prije operacije da spavas u bolnici, nista ne smijes jesti ni piti, a onda ujutru operacija) i posle taj dan i noc jos jednu si u bolnici, pa kuci

Ne brini nista, ako je tako mali, on to nece ni osjetiti. Trazi Gnjaticku, ona je super, ne znam ko jos radi, ima jos jedan hirurg ja mislim.

Nema smisla bacati pare zbog jednog dana. Mozda se bojis da ce pokupiti neku infekciju gore, jer je prilicno prljavo. Ne znam koliko je cisto i u privatnoj.

U svakom slucaju sretno, drz'te se :wink: :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Trazi Gnjaticku

Na odmoru je .. jos 10ak dana ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 21:05 
Ufff.ko bi rekao da je toliko komplikovano vaditi krajnike.....ja ih srecom nisam, a i necu vaditi!!! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
sandrag je napisao:
Samo je pitanje gdje?

Najbolji nacin da utvrdis odgovor na to pitanje je da porazgovaras sa operaterima ( Specijalistima ) u obje Klinike. Pitaj ih koliki broj operacija su uradili, koje su njima bile najcesce postoperativne komplikacije, koliko u prosjeku traje oporavak djeteta.

Odgovor ce ti se sam nametnuti.

sretno

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 21:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Najbolji nacin da utvrdis odgovor na to pitanje je da porazgovaras sa operaterima ( Specijalistima ) u obje Klinike.

Svi ORL specijalisti koji rade u Deamedici rade i 'gore' na klinici.

Sve ostalo sto Rose kaze stoji. Raspitaj se malo sta, kako i kod koga. Mislim da ces bolje odgovore dobiti uzivo od ljekara nego ovako putem foruma, barem sto se tice te 'tehnicke' strane. Raspitaj se malo i ko je sa kim imao pozitivna/negativna iskustva, u svakom slucaju ti nece odmoci.

A mozes i poslusati Lisu i XIX ;)

Salu na stranu, nadam se da ce sve proci kako treba.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
V@nja je napisao:
Svi ORL specijalisti koji rade u Deamedici rade i 'gore' na klinici.

U tom slucaju treba saznati od tih istih Specijalista - sta je konkretno bolje na privatnoj Klinici u odnosu na Gradsku ?

I to je to.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 22:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
sta je konkretno bolje na privatnoj Klinici u odnosu na Gradsku ?

Ili gore ;)

U svakom slucaju, slazem se - sandrag, klepi doktora/doktoricu za ruku .. i gnjavi ih dok ne dobijes sve odgovore koji te interesuju. Zato su tu ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
A mozes i poslusati Lisu i XIX

:lol: :D
Citiraj:
gnjavi ih dok ne dobijes sve odgovore koji te interesuju. Zato su tu

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 01:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
ja sam progovorila odmah poslije operacije.. sta ces - brbljivica :lol:

operisao me travar koliko se sjecam.. i sve je proslo super

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 07:08 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Da, oba otorinca kod kojih smo mi išli rade i u bolnici i u Deamedici.
Ma pitala bih ja njih, ali pitanje je koliko će njihov odgovor biti realan, pošto u bolnici rade za platu, a ovamo vjerovatno zavisi od broja operacija koje urade.
Do sada smo, kao i od vas, od par drugih doktora dobili mišljenje da idemo u bolnicu. Tako da će vjerovatno tako i biti.
Inače, za vašu informaciju, operacija u Deamedici košta 600 KM. U bolnici se plaća boravak roditelja, ako hoće da bude sa djetetom (ne znam tačno koliko) i vjerovatno "još nešto". Naravno kad je dijete u pitanju, novac nije važan, samo da sve bude OK.
Hvala vam svima što ste se uključili. Javiću vam šta će dalje biti....
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Mislim da kod tako malog djeteta ne bi trebalo biti problema s operacijom; meni su izvadjeni krajnici kad sam imao 4 godine,doduse ne na Paprikovcu,ali i da jesam,vjerujem da bi ti ljekari odavno prestali s radom. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čuj 600 maraka! Oni nisu normalni.... Mislim da je ležanje u bolnici 20-30 maraka dnevno.... Ako mu je ovjerena knjižica, operacija se ne bi trebala plaćat...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 11:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
U bolnici se samo plaća krevet, ako si osiguran, i mislim da je noć tako, 15 - 20KM.
Operacija ne!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne bi zvanicno.. ali ja se sjecam da se "shushne" malo i u dzep, ako hoces da ti se sestra odazove kad ju zovnes :lol: :lol:

Ma ne bez sale, ja sam doktoricu pocastila zato sto je stvarno bila super.. a inace dobro se znam privatno sa Dr Danonom, on me lijecio i uputio Gnjaticki.

U svakom slucaju, mislim da ce sandra imati neke extra troskove glede toga sto mora spavati sa djecakom u bolnici.. ali kao sto rece, kad je dijete u pitanju.. pare su nebitne.. ali i uz te dodatke, i dalje ce ispasti sve jeftinije na Paprikovcu, a za ostatak do 600 KM kupi djetetu bicikl ili skije :D

Sretno jos jednom...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]