banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 08:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Avg 2007, 22:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2007, 22:37
....Dok traje tjelovježba i bendžrastu ti bicepsi, tricepsi, jača podlaktica.......Ako prestaneš, ugojiš se i totale razvališ.......Ima li istine u ovom?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2007, 00:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2006, 16:11
dr Zhivago je napisao:
....Dok traje tjelovježba i bendžrastu ti bicepsi, tricepsi, jača podlaktica.......Ako prestaneš, ugojiš se i totale razvališ.......Ima li istine u ovom?

Donekle,jer ako si vježbao za masu,logično je da ćeš više jesti.Znači kada prekineš sa teretanom,više jedeš i debljaš se jer si tako navikao dok si išao u teretanu? Tako gledam na to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 07:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2007, 22:37
.....onda je to vjerovatno slučaj i kod guvernera Kalifornije........

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2007, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
dr Zhivago je napisao:

....ima istine, ali kod body bildera...
nadam se da neces u teretanu da se ubijas od dizanja tegova, nego da poboljsas tonus i definiciju...
znaci, kad prestanes sa teretanom, neces se "razvaliti", ne brini-znaci ukoliko nisi body bilder, nego ces, ukoliko bas bas bas nista ne radis - atrofirati. jednostavno ce ti se "smanjiti" misic, pogotovo, ako si se nabildao za kratko vrijeme, sav ces "ispuhati" (i ako si koristio u ogromnim kolicinama supnamente u vidu aminokiselina-nekontrolisano)
ali naravno, kontrolisi i unos hrane kad prestanes.
ne moze ti unos hrane biti isti kad treniras i kad ne treniras, to ti je, vjerujem, jasno.
puno pozdrava i srece sa teretanom :)

Poslednji put menjao Gizzzmo dana 09 Avg 2007, 09:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
najvise zavisi od osobe do osobe, ne moze biti kod svakog isto ..
to da se razvale nije bas istina, misici se opuste, natalozi se nesto sala i onda to izgleda mnogo drugacije
druga prica je npr kad neko krene tek u teretanu, nalozi se malo, krene uzimat neke suplemente i onda prestane ici odjednom .. to se desilo jednom mom kolegi tako da sad ima nekih 115 kg i ogromnu stomacinu, ne lici ni na sta

ako te iole zanima teretana na netu imas pun k savjeta kako se hraniti, trenirati itd tako da uz malo citanja nebi trebalo to da ti se desi :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
dr Zhivago je napisao:
.....onda je to vjerovatno slučaj i kod guvernera Kalifornije........

Slika

tu su i godine.. ne mozes imati isti tonus sa 30 i 60 godina. Pusti snovi !

Savrsen primjer : Dzejn Fonda... nadji na netu sliku pa stavi ovde. Cijeli zivot se bavila aerobikom i sa 60 ima tijelo kao neka cura od 25.. ALI, pogledaj joj facu.. SMREZURANA!! kako tuzno :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 16:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Pa zavisi sta radis kad prestanes ici u teretanu, znaci, ako prestanes ici u teretanu a opet se kreces, radis neke druge aktivnosti, misici ce se odrzati, ali ako prestanes ici u teretanu, plus pocnes da jedes vise nego prije, ne samo sto ce misici atrofirati vec ces i nagomilati kile.

Za mene nema sanse da prestanem ici u teretanu kad tamo radim :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Apollonia je napisao:
Pa zavisi sta radis kad prestanes ici u teretanu, znaci, ako prestanes ici u teretanu a opet se kreces, radis neke druge aktivnosti, misici ce se odrzati, ali ako prestanes ici u teretanu, plus pocnes da jedes vise nego prije, ne samo sto ce misici atrofirati vec ces i nagomilati kile.

Za mene nema sanse da prestanem ici u teretanu kad tamo radim :D

Apollonia, eto radis tamo, ali nemoj ljudima ulijevati laznu nadu ;)
Kako da se odrzi fina tonirana masa, tek pukim kretanjem i aktivnoscu? Ako se recimo biceps opterecivao sa 20+ kg tegom, nema normalne aktivnosti koja ce sprijeciti da ta masa opadne. Jos gore, ako si radio definiciju i znojio se sa stotinama ponavljanja, predjes na normalu, ode sve u pm.
Arnija su stigle godine, bolje i ovako da izgleda neko da bude sava upao i nikakav, kao njegovi vrsnjaci ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 17:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
ja npr kad ne idem par mjeseci u teretanu, opadnem, udebljam se malo, ali vec nakon mjesec - dva aktivnog treniranja, vratim se na staru definiciju...ovaj put ce biti malo teze, napravio sam pauzu od 2 mjeseca, nabacio 10+ kila i tako :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 17:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Arni ima pare, pa vjerovatno covjek sebi priusti malo liposukcije, botoxa itd, ali dobro izgleda u poredbi sa Stalloneom, taj se vec unistio od steroida.
Sto se tice misica, znam ja da se ne moze six pack stvoriti setnjicom po Gospodskoj, ovdje sam pricala samo o tome sta se desava kad prestanes ici u teretanu, baviti se bilo kakvom fizickom aktivnoscu, npr, ja radim u kancelariji osam sati i onda sa strane kao trener nekoliko sati dnevno, plus vjezbam i sama, ali da radim samo u kancelariji, dodjem kuci, jedem i ne radim nikakve vjezbe, brzo bih ja nabacila kilazu. E o tome pricam, znaci vazno je baviti se bilo kakvom aktivnoscu, i ne jesti prekomjerno, i mozda misici bas nece biti super definisani, ali, makar nece doci do porasta masnih naslaga

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Vežbajte redovno, ali umereno
Mišljenje da samo redovno i intenzivno bavljenje sportom donosi rezultate, nije tačno, dokazali su naučnici. Doktor Kris Slenc i tim naučnika sa Univerziteta Đuk u Severnoj Karolini, sproveo je istraživanje u kojem je učestvovalo 240 osoba srednjih godina. Ispitanici su bili podeljeni u četiri grupe. Jednu od njih sačinjavali su ljudi koji se nisu bavili nikakvim vežbanjem. Pripadnici druge grupe redovno su pešačili, treća grupa je džogirala, četvrta je intenzivno upražnjavala različite telesne vežbe. Naučnike je iznenadilo da su oni koji trče, kao i oni koji redovno vežbaju, znatno izgubili na težini, nivo holesterola i triglicerida im je bio nizak, ali čim su prestali sa vežbanjem, sve se promenilo, i to brzo.

„Očekivali smo da će i nakon što prestanu s vežbanjem, efekti tog vežbanja na zdravlje biti vidljivi duže vreme. To se nije dogodilo. U vrlo kratkom vremenskom roku su se udebljali, količina masnog tkiva povećala im se za 8 procenata, a količina nepoželjnih masnih čestica u krvi naglo je porasla. To nas je jako iznenadilo”, rekao je za Glas Amerike doktor Slenc.

A iznenađenje je bilo još veće kada su analizirali rezultate grupe „šetača”. Dok su brojni parametri zdravlja kod njih bili izraženi na nešto nižem nivou od onih uočenih kod ljudi koji su se aktivno bavili vežbanjem, ipak su bili daleko bolji od ljudi koji uopšte nisu vežbali. Međutim, nakon što je ova grupa prestala s vežbanjem, pozitivni efekti telesne aktivnosti bili su prisutni jako dugo vremena.

Zaključak naučnika je da se puno može postići redovnim ali umerenim vežbanjem.

„To vam je kao kad prestanete da uzimate lek. Neki lekovi prestanu da deluju brže od drugih. Svaka osoba mora pronaći tu optimalnu količinu vežbi koja će im dati dugotrajne rezultate”, kaže doktor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 14:36 
Mene to uopste ne cudi...jer chim stopirash neku aktivnost (trchanje npr.) organizam onda vise ne trosi kalorije i dolazi do debljanja...sem ako automatski ista osoba (sprinter jel'te) ne smanji unos kalorija u prganizam!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]