banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 21:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
Gledao sam emisije gdje ljudi prave hranu od crva,skakavaca,zmija,raznih insekata da li je vama vegosima grijeh ubijanje i tih zivih bica zbog ishrane?
Koliko ste puta ubili pauka,muhu mrava,komarca,neku bubu jer su vam smetali,i oni su ziva bica a ljudi ih ne ubijaju za ishranu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
e imam i na tu naramak brzopoteznih :)

svako ubijanje je loše.
te insekte sam ubio ko zna koliko puta. priznajem. trudim se da ih više ne ubijam. ljeti na prozore možeš staviti plastične mreže, kad ideš u prirodu možeš se našpricati Autanom protiv komaraca, postoji i nekakva frekvencija koja ih tjera, lik jedan je imao tako nešto u obliku hemijske olovke.
Inače ako nađem insekta u stanu trudim se da ga što bezbolnije uhvatim i izbacim napolje.
Ovo sa Autanom je opet drugi par rukava, to je preparat koji se testira na životinjama što je loše.
Vjerujem da vam pojmovi Crna i Bijela lista nisu strani. Eto trudim se da i tu ne ugrožavam životinje koliko mogu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
dzabaleban je napisao:

svako ubijanje je loše.
te insekte sam ubio ko zna koliko puta. priznajem. trudim se da ih više ne ubijam. ljeti na prozore možeš staviti plastične mreže, kad ideš u prirodu možeš se našpricati Autanom protiv komaraca, postoji i nekakva frekvencija koja ih tjera, lik jedan je imao tako nešto u obliku hemijske olovke.
Inače ako nađem insekta u stanu trudim se da ga što bezbolnije uhvatim i izbacim napolje.
Ovo sa Autanom je opet drugi par rukava, to je preparat koji se testira na životinjama što je loše.
Vjerujem da vam pojmovi Crna i Bijela lista nisu strani. Eto trudim se da i tu ne ugrožavam životinje koliko mogu.

Vidim da osudjujes ljude sto ubijaju zivotnije radi jela. Ok, osudjujem i ja. Zivotinje puno volim, imam i kucne ljubimce itd.

Nego ovo je moje pitanje za tebe: osudjujes li i zivotinje sto ubijaju druge zivotinje radi jela? Ili samo osudjujes ljude? Sad ces reci kako ljudi imaju razum ma mogu rasuditi sta valja, a sta ne valja ( to mi nece proci kao odgovor)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
vi samo terate iz krajnosti u krajnost. da je priroda htela da ne ubijamo komarce, bili bi veličine cesne, sa rasponom krila 23 metra i rilom od 2 metra. svako živo biće je stvoreno da opstaje na ovom svetu. da nije tako komarac bi davno izumro kao vrsta. jebote ajmo sad svi da ne ubijamo komarce nego da ih hvatamo žive i puštamo nazad u prirodu. to što ih se svake godine nakoti nekoliko miliona upravo zato da bi ih preživeo dovoljan broj da mogu doneti na svet sledeću generaciju prokletih krvopija nije bitno. dokle ćete se dođavola više zgražati nad ubijanjem životinja? to je sve prirodna ravnoteža. jedi ili ćeš biti pojeden. a ti, dylane dogu, kad sledeći put odlučiš potrošiti 5 minuta na izbacivanje insekta iz kuće, zastani, probaj zamisliti svu beskonačnost svemira, onda zamisli svu nevažnost svog i insektovog postojanja u njemu, te na kraju svu besmislenost tvoje odluke da ga poštediš i zgazi gada! ostale 4 i po minute proživi kao čovek. poljubi devojku, poslušaj pesmu, pojedi bombon - jednostavno uživaj u životu. neće dugo trajati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne osuđujem životinje što ubijaju životinje
životinje nemaju savjest i postupaju samo po svojim nagonima
čovjek nije samo rob nagona koji mu nalažu jedenje, spavanje, branjenje i razmnožavanje
biti "čovjek" je mnogo više od biti "sit"
ne mogu zamisliti neograničenost svemira
imam ograničeni ljudski um
hvatanje insekta ne traje toliko
ljubim svoju djevojku mnogo više minuta
život nije besmislen
život je misija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
dzabaleban je napisao:

svako ubijanje je loše.

E sad stvarno sereš!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
dzabaleban je napisao:
ne osuđujem životinje što ubijaju životinje
životinje nemaju savjest i postupaju samo po svojim nagonima
čovjek nije samo rob nagona koji mu nalažu jedenje, spavanje, branjenje i razmnožavanje
biti "čovjek" je mnogo više od biti "sit"
ne mogu zamisliti neograničenost svemira
imam ograničeni ljudski um
hvatanje insekta ne traje toliko
ljubim svoju djevojku mnogo više minuta
život nije besmislen
život je misija

Kojem kultu/sekti pripadas :D

Rekla sam ti da to necu prihvatiti kao odgovor. Ne mozes jesti zivotinju kad joj pogledas u oci? Mozes li pogledati u oci izgladnjenoj zivotinji kojoj treba parce mesa?

Tacno, ti onda uvijek budi gladan :D Vidjecemo koliko dugo ces "uzivati" u zivotu tako :lol:

Mozda ti je um ogranicen, ali masta ne bi trebala biti. Covjek ima i mastu. Pa daj joj na volju, kloni se rigidnosti.

kad ljubis djevojku mnogo vise minuta kako stignes i ovdje pisati i misliti o svemiru. Dan nema bas toliko "minuta."

Jeste, zivot je misija. Za svakog drugacija. Ono sto je tebi besmisleno nekom drugom je misija i obrnuto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 23:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Izgleda da je Homer Simpson našao odgovor u bitisanju jedne svinje, kako bi je izbjegao kao dobar komad mesa, i stvorio Spider Pig... :lol:
svinju koja hoda po plafonu :lol: :lol: :lol:

Ovaj podforum je postao podforum Duhovnost i Religija... :pukeright:

Zaista ostajem bez teksta, kad vidim šta sve i ko... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@dzabaleban

Isčitah tvoje postove detaljno...

Sa žaljenjem mogu da zaključim da si potpuno nezrela osoba, sa poprilično poremećenim moralnim i socijalnim stavovima.
OK Savršeno mi je jasno da će ono što je juče bilo anomalija, a danas trend vremenom postati pravilo. Očigledno je to još jedan od načina na koje ljudsko društvo u cjelosti ide u propast... Što kaže legendardni stih: "Biće skoro propas' sveta... Nek' propa'ne nije šteta!"
No to svakako nije tema...

Kako ne bih morao da kažem da si pičkica iliti jajara (razvoj ljudskog društva nas je doveo u fazu kada ne moramo da gledamo životinji u oči - naše je samo da žvaćemo); reći ću da očigledno imaš velikih problema sa moralnim postavkama u svojoj glavi. I vjeruj mi nisi prvi (a nažalost ni poslednji) koji zbog svog neraščišćenog računa sa nekim ili nečim pronalazi sebe u nekoj banalnoj životnoj filozofiji (čitaj: vegetarijanstvu) i pritom se nada da će postati "ispravan".
Meni je jasno da tebe u startu uče sasvim novom sistemu vrijednosti. Vidim i da si još zelen u tome pa se malo zaplićeš u iznošenju svojih stavova... ali biće bolje. Vremenom... A onda, kada sazriš u tom sistemu vrijednosti postaćeš jedna druga ličnost kojoj ćemo svi mi iz starog sistema vrijednosti biti smiješni. Odjednom će ti svi koji su ti do juče bili bliski postati čudno neshvatljivi. I što je najgore, bićeš uvjeren da si ti u pravu a da svi drugi griješe....

No, da ne idem više od teme... Ja se samo nadam da nećeš biti u prilici da imaš neku veliku moć; jer... ljudi koji godinama pate zbog svoje inferiornosti u specifičnim situacijama postanu jako hrabri, pa odjednom mogu i čovjeku pogledati u oči! Sjeti se samo onog simaptičnog brkice...

I vjeruj mi... ma koliko se trudio da nam se ovde predstaviš kao jako produhovljena ličnost koja na nas obične smrtnike gleda sa visine... samo ispadaš jako smiješan!

Mada... kad bolje razmislim... meni je to tužno.

Jako tužno.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 01:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

(Hvala na ovako detaljnoj psihoanalizi.)

Sa žaljenjem ( ne vjerujem baš) mogu da zaključim da si potpuno nezrela osoba(laički, pogrešan i subjektivan zaključak)a poprilično poremećenim moralnim i socijalnim stavovima(a ti si taj sudija što je napisao "moral" i a.k.a B.K., drago mi je da sam te upoznao)
OK Savršeno mi je jasno(wow, koliki ti je IQ?) da će ono što je juče bilo anomalija(opet subjektivno)a danas trend vremenom postati pravilo( a i prorok si ? Ok.)Očigledno je to još jedan od načina na koje ljudsko društvo u cjelosti ide u propast...(popij jednu ljutu nek ide sve u k...)
Što kaže legendardni stih: "Biće skoro propas' sveta... Nek' propa'ne nije šteta!"
No to svakako nije tema... (ovdje si u pravu)
Kako ne bih morao da kažem da si pičkica iliti jajara (nisi moro, al hvala na komplimentu, dužnik sam ti)(razvoj ljudskog društva nas je doveo u fazu kada ne moramo da gledamo životinji u oči - naše je samo da žvaćemo)(tu smo stali i dalje ne mrdamo ni za živu glavu)reći ću da očigledno imaš velikih problema sa moralnim postavkama u svojoj glavi(ponavljaš se) I vjeruj mi nisi prvi (a nažalost ni poslednji) koji zbog svog neraščišćenog računa sa nekim ili nečim pronalazi sebe u nekoj banalnoj životnoj filozofiji (čitaj: vegetarijanstvu) i pritom se nada da će postati "ispravan".(jel ovo uticaj američkih filmova ili frojdova škola rokenrola?) Meni je jasno da tebe u startu uče sasvim novom sistemu vrijednosti.("Oni" su uvijek krivi. ti ćeš me naučiti bolje) Vidim i da si još zelen u tome pa se malo zaplićeš u iznošenju svojih stavova...(skini te naočale malo, bolje ćeš vidjeti)ali biće bolje. Vremenom... A onda, kada sazriš u tom sistemu vrijednosti postaćeš jedna druga ličnost kojoj ćemo svi mi iz starog sistema vrijednosti biti smiješni. Odjednom će ti svi koji su ti do juče bili bliski postati čudno neshvatljivi. I što je najgore, bićeš uvjeren da si ti u pravu a da svi drugi griješe...(jel ovo film, vlastito iskustvo ili neka treća projekcija?)
No, da ne idem više od teme...(neka te, samo nastavi) Ja se samo nadam da nećeš biti u prilici da imaš neku veliku moć; jer... ljudi koji godinama pate zbog svoje inferiornosti u specifičnim situacijama postanu jako hrabri, pa odjednom mogu i čovjeku pogledati u oči!(ma to su pičkice i jajare, nikad oni neće biti hrabri i mudri kao ti)Sjeti se samo onog simaptičnog brkice...(znao sam da ti je simpatičan, jel ti zato avatar takav? da nije patološki?)
I vjeruj mi...( uvijek) ma koliko se trudio da nam se ovde predstaviš kao jako produhovljena ličnost ( ma ubi se predstavljajući, a niko da skonta osim tebe) koja na nas obične smrtnike gleda sa visine...(da bi tebe gledao s visine trebo bi se popeti na Mt. Everest, ili Mjesec?)samo ispadaš jako smiješan!(ti kad bi ispao smiješan ubio bi se zar ne?Harakiri u stilu drevnih samuraja?)
Mada... kad bolje razmislim... meni je to tužno.

Jako tužno.(hoćeš Palomu? Kleenex?)

Tiki prokuvo si, dodaj malo ladne

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 07:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
dzabaleban je napisao:
Gizzzmo, za tebe samo osmijeh ovaj put :)

HVALA ZA OSMIJEH, UZVRACAM GA I JA TEBI :)
"OSMIJEH JE JEDINA KRIVA LINIJA KOJA MOZE DA ISPRAVI MNOGE STVARI"...

I NA KRAJU JA BIH REKLA> NEKA VEGETARIJANCI JEDU STA HOCE, A NEKA OVI DRUGI JEDU ISTO...
JER COVJEK JE (OCIGLEDNO) SVASTOJED I OVA RASPRAVA MI SE CINI BESMISLENOM...

POZZZ I JEDNIM I DRUGIM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 07:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I još jednom da se ponovim... stvarno si smiješan!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 08:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Tiki the Boyler je napisao:
I još jednom da se ponovim... stvarno si smiješan!

Jel' ti smijesan i patrijarh Pavle, naveo sam njega posto je on iz tvog stada? Sigurno je i Pavle nezrela licnost, smijesna tuzna i zalosna, nesumljivo!
Vjerovanto ti je smijesno i par miliona budistickih monaha, ljudi koji su najdalje dospjeli u duhovnom razvoju.
Nemoj se ponasati kao primitivac, ako nesto ne mozes razumjeti nemoj upirati da dokazes da je to pogresno...
Zasto bi hranjenje bez mesa bilo anomalija (a narocito dojucerasnja). Zbog ovakve izjave bi covjek pomislio da si neobrazovan. Cak i prije nove ere postojale su zajednice ljudi koje su se hranile bez mesa. U novoj eri da ne spominjem. Hmm, zasto idemo u propast vegetarijanstvom. Bezbjednije je za okolinu (manja potreba za gajenjem biljaka kojima se tovi stoka, manje kolicine nerastvorljivih polucvrstih zitovinjskih ekskremenata, manja emisija C02) :-? Ali ako ti kazes da je opasno, onda ok, mozda da nas pobijes i smanjis opasnost u svome gradu?
Spomenuo sam ljudski razvoj: prije ne tako mnogo vremena bilo je normalno proglasiti zenu vjesticom i spaliti je na lomaci. Bilo je normalno tuci svoju domacicu i djecu, odredjivati koje ce se djete za koga udati, kojim ce se zanimanjem baviti(potpuno upravljati njihovim zitovima). Normalno je bilo na crnce gledati kao na "zivotinje", izrabljivati ih, bicevati, lincevati, ubiti kada vise od njih nemas ekonomske isplativosti. Mislis da su se zene/djeca/crnci radovali i uzivali u takvom tretmanu i smatrali da je ispravan? Nisu, a kasnije, sa razvojem ljudske svijeti, i ostatak populacije je shvatio da to nije ispravan tretman, da su ljudi jednaki, bilo da si crn/zut, zena ili djete. Takodje isto vazi i za homoseksualce, do prije 30 godina se smatralo da je to bolest i poremecaj, danas se zna da je to jednostavno dio ljudske, i prirode uopste. Ako je trebalo par hiljada godina da se muskarci i zene izjednace, samo zato sto je muskarac bio fizicki jaci, jos mnogo ce biti potrebno da vecina ljudi nadje u svojoj svijesti razlog pa da ne ubija zivotinje, ako nije nuzno.

Razmisli malo pa reci, nemoj odmah u pljuvacinu i proglasavanje mene i ostalih vegetarijanaca sektasima. Prije 2000 godina bi skocili slobodni ljudi i robovlasnici i zaurlali: jesi li normalan, izjednacavas robove i LJUDE. Prije 400 godina bi na izjave da su zene ravnopravne muskarci skocili i govorili: jesi li normalan, izjednacavas zene sa MUSKARCIMA. Zato ni ne ocekujem da SADA svi ljudi shvataju da zivotinje imaju pravo na slobodan zivot. S' vremenom, s' vremenom...

Poslednji put menjao Rakun_Slavko dana 08 Avg 2007, 09:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 09:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nažalost, priča o džabalebanu je očigledno mnogo više od priče o vegetarijanstvu. Žao mi je ako ti to ne shvataš...

Pominjanje patrijarha Pavla smatram potpuno neprimjerenim... pogotovo od strane osobe koja je očigledno u strašnom moralnom i duhovnom rascjepu. Trebam li ponoviti da je suviše očigledno da spas pronalaziš u praćenju trendova... A da... ponavljam se!

Ako je tebi lakše da živiš u ubijeđenju da doživljavaš duhovni razvoj samo zato što ne jedeš meso - živi! Ja ti neću smetati.
Ali te zato molim da se i ti okaneš mene i propovijedanja ispravnog načina života! Bolje zasuči rukave i uradi nešto pametno za svoje okruženje! Sem ako zaista nisi u stanju da vidiš dalje od sopstvenog tanjira!

I da... za pronalaženje sebe u poremećenom sistemu vrijednosti imate podforum Duhovnost i Religija. Tamo ćete uglavnom (i nažalost) biti okruženi istomišljenicima pa sjedite i uživajte u svom viđenju stvarnosti.

Prijatno...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prica o dzabalebanu je u stvari prica kako svi moramo ici istim kalupom, jesti meso, moliti se bogu, napraviti karijeru, izroditi djecu, biti "normalni". Znam o cemu je prica...

Mozes li reci zasto je neprimjereno pomenuti patrijarha, kao vegetarijanca na temi o vegetarijanstvu? On je u SPC simbol duhovne uzvisenosti i prosvecenosti, kad gle, i njega zakacila sekta i poremecaj, ne jede meso, kao i mnogi zabludnici koji se traze u tom trendu! Kako se to moglo desiti jednoj takvoj osobi :-? . Da malo proucis svoju vjeru, video bi da je jedan od ideala isposnistvo, da je se post koristi kada zelis ocistiti tijelo i dusu (nejedenje mesa i zivotinjskih proizvoda, dakle, lakto-veganstvo).

Vrijeme ce pokazati koji je ispravan nacin zivota, nasilan ili nenasilan, kao sto je i do sada pokazalo kroz istorijske promjene ljudskog drustva. (Da, pacifisti su pickice koje ne zele da uzmu pusku i ubijaju druge ljude...).

Nazalost, ocekivao sam da si maknuo malo dalje od balkanca koji sve sto nije po njegovom pripisuje inferiornosti drugih, duhovnim poremecajima i slicno. I ja tebi dajem preporuku, svadjaj se sa sebi ravnima, recimo Dracom, imate slicnu metodologiju i argumentaciju.
Prijatno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 09:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
F.I. je napisao:
To što neko potencira svoj stav, mi je čista sekta u svakom smislu!!! Bilo da je u pitanju vjerovanje u nešto ili nekog, bilo da je evo sad način ishrane i bilo šta drugo!!!

Sve te odluke su dio nas i čista naša intima (bar bi trebalo tako biti, jer u suproznom je ono gore!), koja postaje izlog za gledanje i natezanje, jer ne cijenimo ni sebe ni druge!!!

To što sam ja svaštojed, ne smaram nikoga niti ću suprotnu stranu ubjeđivati u ispravnost moje odluke!!! Ipak priroda je neke stvari dobro uredila, tako da se protiv prirode besmisleno boriti!!!

Čovjek je svaštojed, tako da uzima hranu i biljnog i životinjskog porijekla, tako je oduvijek bilo!!!
Danas, zbog sličnih stavova od čovjeka prave modifikovano biće!!!
Nečiji je izbor kako će se hraniti!!!

Zato svako u svoju kuhinju i nek' ćuti!!!

F.I. je napisao:
dzabaleban je napisao:
Rakun Slavko ima kul stav. Čovjek misli svojom glavom i trudi se da izađe iz klišea. Ljudi obično misle da nemaju šta jesti ako ne budu jeli meso. Zabluda. Ima toliko ukusnih i raznovrsnih jela o kojima vjerovatno niste ni sanjali. Ali je fakat da niste informisani ili ne želite da prihvatite činjenice. Bjelančevina i proteina ima u mliječnim proizvodima i soji, neki kažu da sojin protein nije kompletan, ovi drugi kažu da ovi samo s tim profuravaju lične stavove, vjerujte kome hoćete.

Eto vidiš, praviš razliku među ljudima... Slavko je kul i razmišlja svojom glavom... :-? izlazi iz klišea... ?
...lako je ovdje izaći iz klišea... samo kažeš kako si vegan... :roll:
..Ajd' nešto stvarno pametno uradite, pa izađite iz ovih glupih okvira...

Vjerujem da i mi ostali koji jedemo i meso mislimo svojom glavom, jer ja spremam taj ručak i ja biram šta ću jesti...
... Apsolutno je besmisleno okrivljavati ljude zbog njihovog načina ishrane... i govoriti kako su necivilizovani, kako njihov stav nije u redu i kako su neinformisani...
Glupost...!... naravno da je u pitanju navika koje se teško riješiti... ja sam mislila kako ne mogu zamisliti svoj obrok bez komadine pojedenog hljeba, ali čovjek se na sve navikne ako to dovoljeno želi... snaga volje je čudo...

Mnogo mi je bezveze kad komentarišete svaki post koji nije napisao vegetarijanac... nekako mi to mnogo naporno, kao da sam došla da slušam ili čitam "propovjedi"... u najmanju ruku kao da smo skrenuli sa puta... :roll:

Svako u svoju kuhinju...!

F.I. je napisao:
dzabaleban je napisao:
F.I. srećo draga,
jest da je bezze to što se vegetarijanci tako tumače kad to svako može biti i nije kiakav big deal. Ja ne gledam ljude tako. To je licemjerno.
Ali se ne mogu složiti sa tvojim gledištem domaćih životinja. Ne osuđujem te, samo ne odobravam. Evo jedna moja pjesma o toj temi.

Možda se ti ne slažeš... ali "velika" većina tako misli o sebi, a nas jadne "mesoždere" gledaju u najmanju ruku kao monstrume...
... ja ne ubijam životinje da bih se hranila... i mislim da ne bih mogla... neću da kažem nikad jer ne znam hoće li neko od vas izvršiti neki eksperiment na meni pa me baciti u neku šumu među glogovo trnje, pa neću moći da jedem ništa osim prepelica....??? :-?

Moje gledište... hm... da, moj lični izbor i nema mene ko da osuđuje zbog toga... kao što ni meni ne pada na pamet da vas uvjeravam u suprotno... I mnogo je bezze kad vegetarijanci krenu ko neka sekta da propovjedaju svoj stil života i ishrane...
... Ljudi vaša stvar... ja vas nisam dirala, pa nemojte molim vas ni vi mene...

Ovo se ne odnosi na tebe isključivo džabaleban, već na sve... i uopšteno...

Ako ikad budem prestala jesti meso - neću zbog vegetarijanske fensi furke, jer vidim da ovdje neki odlaze od samog cilja vegetarijanstva iz fensi razloga - već zato što moj organizam tako želi... kao što se u nekim momentima mog života i dešavalo.

F.I. je napisao:
A mene nervira priča kako su vegetarijanci bolji ljudi, produhovljeniji i moralno podobni... :pukeright:
... Nervira me što tako ljudi postavljate stvari...
... ja mogu i sa mesom i bez mesa...
... nekada sam mislila da se bez mesa ne mogu najesti, dok mi se nije pripremila aj'zdra'o "vegetarijanska" večera (stavila sam vegeterijanska pod navodnike, jer to nije bio cilj, spremiti vegetarijansku večeru), večerala sam i bila sitana, naravno!
... kako su velike vrućine, više mi prijaju razne salate i sl.
... primjetila sam da mi svinjetina ne godi kao nekad, pa sam skoro izbacila i to (iako je pojedem samo za slavu ili neki od bitnih praznika)...
... ali nisam vegetarijanac...
... i mislim da se neke domaće vrste uzgajaju samo iz jednog razloga, ne da bi bili kućni ljubimci sigurno... tako da, mislim da ubijanje životinja isključivo samo radi ishrane nije nikakvo zlo!

Inače, mislim da bih prije mogla povrijediti čovjeka nego životinju, tako da me se ne shvati pogrešno...

F.I. je napisao:
Izgleda da je Homer Simpson našao odgovor u bitisanju jedne svinje, kako bi je izbjegao kao dobar komad mesa, i stvorio Spider Pig...
svinju koja hoda po plafonu :lol:

Ovaj podforum je postao podforum Duhovnost i Religija... :pukeright:

Zaista ostajem bez teksta, kad vidim šta sve i ko... :-?

Mislim da je ljudi sličnih patrijarhu Pavlu, toliko malo da je besmisleno takve ljude uzimati u usta... Da li si ti spreman na isposnički život i sve ostalo što takav život nosi...? Misliš da ga je ne jedenje mesa prosvijetlilo??? Ne, dragi Slavko za neke si stvari prosto predodređen a onda se dešava sve po "nahođenju"... Svi ti silni genijalni ljudi... Ajnstajn npr... koliko je takvih na planeti...??? :-?
Niko od vas neće dostići to nešto, jer za neke si stvari prosto predodređen!!! Šta nije kliše, postati vegan, i vi imate svoje klišee :wink: ... Čuj molim te, biti "normalan" pa jesti meso vjerovati u Boga, i šta si sve napričao :P :roll: ... Biti normanalan je nešto drugo! Ostvariti se, ostaviti nešto iza sebe! Ako je to za tebe karijera, onda sam ja potpuno normalna i dosadna osoba, koja živi u nekom svom svijetu klišea :-? Već sam jednom rekla, .Ajd' nešto stvarno pametno uradite, pa izađite iz ovih glupih okvira...

... Isto bi bilo kad bi gay klanovi govorili, to je normalno (meni lično ne smetaju!) koliko je "velikih" ljudi bilo homo...??? :-? još ako je muzičar savršeno... velikih kompozitora, a da su homo je bilo na pretek!!![/size]

Poslednji put menjao F.I. dana 08 Avg 2007, 11:11, izmenjena 4 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 09:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hajde sto ponavljas po treci put prazne rijeci, ali ovo ti je jadno:
"Zaista ostajem bez teksta, kad vidim šta sve i ko..."
OK, ti mene znas i sve o meni, ja sam onaj koji je silovao majku i sestru, natjerao oca da ucini isto, zatim ih zavezao, sjeckao nedelju dana i mucio dok nisu umrli? Ja sam onaj sto je u ratu prodavao umjesto djecije hrane gips i trovao bebe. Ja sam onaj sto sada prodaje drogu, pri tom uvaljujuci prljavu robu i trujuci omladinu. Ja sam onaj koji tuce i siluje na svakom koraku, i onda se jos usudim ovakve stvari pisati, kako mesozdere treba na neomascen kolac... Daj zeno smiri takve insinuacije, izgledas paranoicno i smijesno. Ti si vec na temi o malogradjanstini pokazala da ljude svrstavaj u vise i nize (nazalost, ne po visini), sta da ocekujem od tebe, ocigledno me svrstavas u nizi kos, kos onij koji trebaju da sluze tebi i tvojoj visoj vrsti.

Niko vas ne napada, samo se iznose cinjenice, koje vi dozivljavate kao napad na sebe. Mi smo protiv ubijanja zivotinja, vi to dozivljavate kao napad na sebe, vas problem.
Od "ugrozene i napadnute strane" do sada su samo pljustale uvrede, bez ikakve argumentacije, bilo sa anatomskog, moralnog ili fizioloskog aspekta. Halal vam vera...

Poslednji put menjao Rakun_Slavko dana 08 Avg 2007, 09:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Samo me zanima koja je to sekta povezana sa vegetarijanstvom?Poznajem ovdje par osoba koje su vegetarijanci,jedna jeste u nekoj sekti, dok je jedna u nekoj sekti,a nije vegetarijanac.
Idem sada pojesti nesto mesnato,nadam se da se zivotinja dobro napatila dok je umirala,jer je onda meso sladje,a ukus je puniji. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 09:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Rakun_Slavko je napisao:
I sta ima lose da propagira vegetarijanstvo neko ko nije vegetarijanac?

Nije nista lose, ni pod razno.

Samo naprijed, ... ali jos niko nije nista napravio od intelektualnih razglabanja. Mene licno to ne privlaci. Ja sam za direktno iskustvo. Zato i kazem:

Nije nista lose, ni pod razno ... za nekog ko hoce da bilda licjemjerne misice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 09:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dragi moji, ne moraš nužno biti u nekoj sekti da bi bio vegetarijanac...!
To niko i nije rekao... Objasnila sam svoj stav, zbog čega sam upotrijebila naziv sekta... ne bih da se ponavljam mnogo sam ispisala...

Slavko nit' sam paranoična niti smiješna, možda tebi, ja se ne osjećam ugroženo samo ne dozvoljavam da me opisujete kao lošu osobu samo zato što jedem meso! JA sam duhovno i humano prazna k'o krpa, jer ne dijelim vaša mišljenja! MIslim da nisam nikog vrijeđala!
... Vi ste jasno i nedvosmisleno dijelili ljude na dobre (čitaj vegetarijanci) i loše (čitaj nevegetarijanci)! MAlo mi je muka od takvog stava, pa prosto moram reći koju!

Otiđite na neki drugi podforum i nađite istomišljenike i moralno podobne sagovornike, jer mi je prosto neprijatno kad mi se obrati takva veličina kao Ti i slični!

Btw. Šta ti znaš konkretno o meni, ili nekom drugom sa foruma? :-? KAd smjelo dajete takve izjave??? :-?

Poslednji put menjao F.I. dana 08 Avg 2007, 11:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]