dzabaleban je napisao:
Željni smo znanja.
A u koje svrhe ga želimo upotrijebiti?
Da bi bili pametniji?Ha-ha.
Da bi pomagali drugima i širili ljubav?
Nedovoljno uvjerljivo na prvu loptu.
Интересантно је да је симбол сатаниста - пентарграм,
преузет из халдејске магије и да му је једно од основних значења
-савршен човјек, односно интелигенција.
Чини ми се и да је мит о јабуци, као библијском забрањеном воћу,
настао из те симболике, јер када пресјечете јабуку на пола (по средини), њене сјеменке формирају пентаграм.
Многи умни и свети људи кроз вријеме су причали о "лажном знању",
о "умовању без сагледавања" које је "знање сатанино" - то се односи на интелигенцију саму по себи, самозатворену из било којег разлога, самољубља, себичности, мржње или било којег сличног разлога.
Колико год били паметни, живимо у овом свијету, и нисмо његов центар (без обзира што га многи тако доживљавају).
Без односа са тим свијетом (а једини аутентичан однос јесте љубав),
остајемо ускраћени за много тога, првенствено за спознају Истине,
а то је она прелест (превара, лаж) интелигенције.
Citiraj:
Žao mi je, ali ne mogu prihvatiti biblijsko tumačenje o sukobu Boga i Sotone, Armagedon itd.
Ne mogu prihvatiti činjenucu da se Sotona oteo kontroli i da je Bog nesvjesno stvorio sebi neprijatelja, ili ga je priželjkivao?
Ne mogu prihvatiti činjenicu da je Sotona toliko glup da se suprotstavlja sili od koje je postao.
Navodno posjeduje nadljudsku inteligenciju, a udara glavom ko bik u crveno.
Zvuči mi kao da Vatra hoće da ugasi Sunce.
Ne mogu prihvatiti činjenicu da Bogu išta može nauditi i ugroziti mu položaj, ako je zaista Bog.
Сатанаил је по предању био најинтелигентнији и најљепши архангел,
али је његов пад био показатељ да је интелигенција без љубави - зло.
Такође Христове ријечи да "тај час не знају ни анђели на небу",
нам показује да предестинација као таква не постоји,
већ да је и вријеме потчињено слободи избора тј слободи воље.
Сотона није знао ништа о Христу до његовог крштења на Јордану,
односно његове појаве међу људима.
Такође није знао да није у питању пророк, већ сам Бог Логос, сједињен са људском природом.
Када је Христ распет, ликовао је мислићи да је владавина земљом запећаћена у њему, све док Христ није разрушио врата адска,
и својим васкрсењем обновио природу свеколике творевине дајући јој собом и кроз себе коријен бесмртности.
Врхунска интелигенција не може без љубави разумјети Божији промисао.
Citiraj:
Ne mogu prihvatiti ni činjenicu da se duša, pa i sam Sotona može osuditi na vječne muke od strane Ishodišta Beskrajne ljubavi Koje Bog jeste.
Сотона (и они који су му се уподобили) Божију љубав доживљава као муку, као патњу. Он толико мрзи творевину да би је најрадије свео у небиће и у непостојање. Једина му је нада,стварање антихриста који ће људима, супротно Христу, дати хљеба и игара, и владавина планетом до Армагедона ( на којем многи сатанисти вјерују да ће управо они побједити).
Citiraj:
Bog je Apsolutno znanje, ljubav, moć, bogatstvo, ljepota
koja ne zavisi ni od čega i ni od koga.
Jedina stvar koju Bog ne posjeduje
je ljubav bića materijalnog svijeta prema njemu.
Nas koji ga se sjećamo samo kad nam nešto treba.
Предивно речено!