banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 11:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Vader je napisao:
EiLeen je napisao:
I sama na mobu imam 1.3mpx i ne može se poredit kvalitet slike od 5mpx sa slikom od 1.3 ili 1.9mpx

To je od napredovanja ostalih parametara koji utiču na fotografisanje. Sve to napreduje, mnogo faktora utiče na kvalitet slike, a megapikseli samo na veličinu. Npr. Fuji aparati sa novim senzorima unose mnogo manje šuma i od recimo dobrog Canona, zbog drugačije riješenog senzora, megapikseli tu ne igraju nikakvu ulogu, dobiješ čistiju sliku, posebno noćnu, ali ne zbog megapiksela koji sa tim nemaju ništa. To možeš čitati ako malo pratiš razvoj te tehnologije i čitaš razne testove na internetu. Pažnja se posvećuje tome koji senzor je korišten i kakve rezultate daje, a megapikseli se samo pomenu, i to često u negativnom smislu ako ih ima previše na senzoru koji to ne može da podrži (što je takođe vrlo važno i može da pokvari slike).

Božji čovječe, ne moraš mene upućivat u tu tehnologiju, svaki dan čitam šta izlazi na tržište... Zato i kupujem novi aparat....
Al evo, najlakše ćemo ovako: automatska podešavanja na aparatu od 5mpx i automatska na telefonu od 5mpx. Vjerovatno će biti bolja na aparatu, al ni ova slika telefonom ne može biti loša ako je uslikana po danu s dovoljno svjetlosti. Nikad nisam rekla da ću radit umjetničke slike mobilnim (jer i neću :roll:), al bolja je slika od 5mpx nego ova od 2 i džaba. Ne znam o čemu mi uopšte raspravljamo ovdje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 18:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Hvala ti, naučio sam nešto novo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nokia najprodavanija
Prema istraživanju kojeg je proveo IDC, najprodavanija marka mobilnih uređaja u prva dva kvartala ove godine bila je Nokia. Nokia s udjelom od 37% svih prodanih mobilnih uređaja dominira tržištem, što odgovara brojci od 100,8 milijuna prodanih primjeraka, odnosno dnevno se isporuči više od 1,1 milijun uređaja. Nakon Nokije, drugi na listi je Samsung s isporučenih 37,4 milijuna primjeraka. Treća na listi nalazi se Motorola s isporučenih 35,5 milijuna mobitela.

Lista Top 5 najprodavanijih uređaja završava s Sony Ericssonom i LG-jem, koji su isporučili 24,9 odnosno 19,1 milijun uređaja. Prema riječima iz IDC-a do kraja godine očekuje se i dolazaka Applea na ovu listu, no o tome je još prerano govoriti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]