banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jul 2007, 13:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Dijasporo, dosta mi te je! Ne znam jeste li mi mrzi kad dolazite dobrim kolima ovdje, da nam pokazete da ste uspjeli, ili kad dodjete avionom, pa jos kazete "ma skupo mi je cesce dolaziti". Pa onda ne znam da li da vas mrzim jer zaradjujete dobro a to krijete, ili zato sto ne zaradjujete dobro, pa onda to krijete. I kad kazete da ste tamo informaticari i doktori, a znamo kako se tamo gledaju stranci, nije to kao kod nas, nema tu duse...

Dosta mi vas je kad dodjete kakvi ste otisli, sa provincijskim manirima i rjecnikom, jos ste mi gori kad koristite te vase strane rijeci. Ne mogu ni kad glasate, jer ko ste vi da nama odredjujete ko ce nas krasti naredni mandat. A da ste kakvi ljudi, da volite domovinu, vise bi vas glasalo, pa biste nas izvukli iz govana. Nego vas jedva 1% glasa, sramota jedna! A puna usta domovine i ljubavi. Zbog vas nama ovdje idioti vladaju...

Kosa mi se na glavi dize kad kazete da se necete vracati. Vi, gradski ljudi, otisli ste i ostavili praznine koje popunjavaju neka nova lica, nezeljena, strana. Uzimaju nam posao, donose svoje navike, svoj govor. Tesko nam je zadrzati nase mjesto. Jos kad vi dodjete, nadmeni i sigurni u sebe, pa sa vasim stranim diplomama, znanjem jezika, uzmete poslove nama koji smo sve vrijeme tu. Dodjete, prosetate, upitate se sa nama, odete... i zaboli vas sta je sa nama ostalih 11 i po mjeseci, bitno je da opet budemo tu, na nasim ulicama, da biste mogli opet reci poslije odmora - imam ja jos raje u Banjaluci, znas koliko sam poznatih sreo ljetos. I onda pozelite da se vratite, ali imate cime platiti mito, kupiti radno mjesto. I onda zbog vas mi nemamo posla...

Jos ste mi mrzi kad ne dolazite. Zaboravili odakle ste, ljetujete po nekim otocima, posjecujete meksicke piramide pored ove nase, autenticne. Idete jesti sushi, cuke i mace, idete da "otvorite vidike". I onda tamo njima ostavljate pare. Kojih nemate, jer svi radite na bausteli i perete hale. I onda zbog vas ovdje ljudi nemaju od cega da jedu...

Mizerijo!

Jel i vama dosadilo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Šta je s tobom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
sjetimo se tuce navijaca za vrijeme 'australian open-a', kada su se 'srbi' i 'hrvati' porukli oko 'nacionalnih interesa' preko teniskog turnira. pretuzno, startaju ih kamere a oni izjave na engleskom pricaju a okiceni i sahovnicama i trobojkama...tuzno....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Šta je s tobom?

dobro je, kako si ti... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 15:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

VeLiKi je napisao:
sjetimo se tuce navijaca za vrijeme 'australian open-a', kada su se 'srbi' i 'hrvati' porukli oko 'nacionalnih interesa' preko teniskog turnira. pretuzno, startaju ih kamere a oni izjave na engleskom pricaju a okiceni i sahovnicama i trobojkama...tuzno....

tuzno je vec poodavno, sad je vec dosadilo..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ne, ozb... WTF? Osjećaš se omraženo kad dođeš u BL?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 17:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Ma samo pozdrav Cosmi.. ;)

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2007, 09:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Прва два пасуса подржавам, друга су ми препатетична, беспотребна, утопистичка, нереална...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2007, 10:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2007, 22:30
cosma je napisao:

svi radite na bausteli i perete hale. I

Samo me interesuje na kojim cinjenicama se zasniva ova izjava ?
Ili tu dolazi do izrazaja pisceva masta.
Ili zavist mozda ?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2007, 04:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
cosma je napisao:
Ne znam jeste li mi mrzi kad dolazite dobrim kolima ovdje, da nam pokazete da ste uspjeli, ili kad dodjete avionom, pa jos kazete "ma skupo mi je cesce dolaziti".

Nekome jeste skupo dolaziti... bas skupo!

cosma je napisao:
Pa onda ne znam da li da vas mrzim jer zaradjujete dobro a to krijete, ili zato sto ne zaradjujete dobro, pa onda to krijete.

Pa, jbg koliko treba onda da zaradjujemo na kraju...

cosma je napisao:
I kad kazete da ste tamo informaticari i doktori, a znamo kako se tamo gledaju stranci, nije to kao kod nas, nema tu duse...

To ima svoje zasto, jer kao informaticari ili doktori, smo mozda pokusali sve tu, ali jednostavno ne ide, jer to otprilike niko niti razumije niti cijeni i, na kraju, nije bilo druge nego otici negdje gdje se od toga iole normalno zivi. Gdje se cijeni i POSTUJE ono sto znas i umijes, pa ne moras krasti, ne moras se prodati, ne moras crkavati radeci, da bi koliko-toliko uspio ili imao.
I ne gledaju se kao stranci, nekad ih prime bolje nego svoje...(iz sopstvenog iskustva)

cosma je napisao:
Dosta mi vas je kad dodjete kakvi ste otisli, sa provincijskim manirima i rjecnikom, jos ste mi gori kad koristite te vase strane rijeci. Ne mogu ni kad glasate, jer ko ste vi da nama odredjujete ko ce nas krasti naredni mandat. A da ste kakvi ljudi, da volite domovinu, vise bi vas glasalo, pa biste nas izvukli iz govana. Nego vas jedva 1% glasa, sramota jedna! A puna usta domovine i ljubavi. Zbog vas nama ovdje idioti vladaju...

Ne zbog nas, nego zbog VAS tu idioti vladaju. Sto niste ustali, pa ih istjerali tamo iz fotelja...

cosma je napisao:
I kad kazete da ste tamo informaticari i doktori, a znamo kako se tamo gledaju stranci, nije to kao kod nas, nema tu duse...

To ima svoje zasto, jer kao informaticari ili doktori, smo mozda pokusali sve tu, ali jednostavno ne ide, jer to otprilike niko niti razumije niti cijeni i, na kraju, nije bilo druge nego otici negdje gdje se od toga iole normalno zivi. Gdje se cijeni ono sto znas i umijes, pa ne moras krasti, ne moras se prodati, ne moras crkavati radeci, da bi koliko-toliko uspio ili imao.

cosma je napisao:
Kosa mi se na glavi dize kad kazete da se necete vracati. Vi, gradski ljudi, otisli ste i ostavili praznine koje popunjavaju neka nova lica, nezeljena, strana. Uzimaju nam posao, donose svoje navike, svoj govor. Tesko nam je zadrzati nase mjesto. Jos kad vi dodjete, nadmeni i sigurni u sebe, pa sa vasim stranim diplomama, znanjem jezika, uzmete poslove nama koji smo sve vrijeme tu. Dodjete, prosetate, upitate se sa nama, odete... i zaboli vas sta je sa nama ostalih 11 i po mjeseci, bitno je da opet budemo tu, na nasim ulicama, da biste mogli opet reci poslije odmora - imam ja jos raje u Banjaluci, znas koliko sam poznatih sreo ljetos. I onda pozelite da se vratite, ali imate cime platiti mito, kupiti radno mjesto. I onda zbog vas mi nemamo posla...

Neko je mogao nedavno otici na odmor bilo gdje na ovoj planeti, isto bi ga kostalo, ali je ipak dosao u bl i bio tu 3 sedmice. Ne zato da bi se drugima hvalio, nego zato sto je rodjen i odrastao u bl, zato sto voli te ulice i te ljude.
A za radna mjesta, tu se potrudi oko svog obrazovanja, svojih radnih navika... ne moze se dupe siriti cijeli dan po parkicu i zaradjivati da se ide u Grcku ili negdje na more i ostalo...

cosma je napisao:
Jos ste mi mrzi kad ne dolazite. Zaboravili odakle ste, ljetujete po nekim otocima, posjecujete meksicke piramide pored ove nase, autenticne. Idete jesti sushi, cuke i mace, idete da "otvorite vidike". I onda tamo njima ostavljate pare. Kojih nemate, jer svi radite na bausteli i perete hale. I onda zbog vas ovdje ljudi nemaju od cega da jedu...

Ko ce tebi ugoditi? btw, sushi je katastrofa i ne rade svi na bausteli i ne peru hale. uostalom, nekad pozelim da sam baustelac, zaradjivao bih vise nego informaticar, a i bio bi na svjezem vazduhu stalno!

cosma je napisao:
Mizerijo!

Jade...

cosma je napisao:
Jel i vama dosadilo?

Meni jeste... 25 godina sam proveo u BL, 26-te rijesio otici... Zato ovo primam licno...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2007, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka

Dorian Gray je napisao:
a i bio bi na svjezem vazduhu stalno!

a jos gimnastika :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2007, 09:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
VeLiKi je napisao:
Dorian Gray je napisao:
a i bio bi na svjezem vazduhu stalno!

a jos gimnastika :lol:

A ne moras se znojiti u teretani. Em lijep, em zaradjujes...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Па овде бар информатичари имају лове. Ти ил` си лош информатичар, ил` ниси био у БЛ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 10:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dorian Gray, sarma orginal, da li uz svaki post treba i uputstvo za citanje?

NARAVNO da je cliché, pa i jeste igra clichéa, onih najglupljih, pa ako pazljivo pogledate, svaka recenica pocinje jednom tvrdnjom, da bi poslije presla u njenu suprotnosti... a ako je tesko skontati iz teksta, za to postoji naslov - bitno je da je neko kriv :wink:

Eileen, ne osjecam se omrzeno, odavno nisam bila u BL (ca. dvije godine).. procitaj jos jednom tekst. pls :wink:

p.s. Jivane, :D big kiss, darling :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2007, 10:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Nov 2001, 01:00
cosma je napisao:
Dijasporo, dosta mi te je! Ne znam jeste li mi mrzi kad dolazite dobrim kolima ovdje, da nam pokazete da ste uspjeli, ili kad dodjete avionom, pa jos kazete "ma skupo mi je cesce dolaziti". Pa onda ne znam da li da vas mrzim jer zaradjujete dobro a to krijete, ili zato sto ne zaradjujete dobro, pa onda to krijete. I kad kazete da ste tamo informaticari i doktori, a znamo kako se tamo gledaju stranci, nije to kao kod nas, nema tu duse...

Mizerijo!

dirnulo te vidim ja
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 10:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:lol: :lol: nek si se i ti javio.. ti si mi bio podloga :D naravno za ovaj post :P

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2007, 10:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Nov 2001, 01:00
sve nekako ali..
cosma je napisao:
posjecujete meksicke piramide pored ove nase, autenticne.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka

bigman je napisao:
Па овде бар информатичари имају лове. Ти ил` си лош информатичар, ил` ниси био у БЛ.

i ti si ironican, priznaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Jel` neko za kafu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 15:04