banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 08:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Marihuana je
Opasna 40%  40%  [ 21 ]
Nije opasna 17%  17%  [ 9 ]
Malo je opasna 26%  26%  [ 14 ]
Nikad nisam probao/la, pa ne znam 17%  17%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 53
Autoru Poruka
 Tema posta: Marihuana...istina
PostPoslato: 19 Jul 2007, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
THC info

Tetrahidrokanabinoli, vrlo popularni dim. Marihuana, hašiš i njihovo ulje. Tu bi spadao i skunk. Najpopularnija ilegalna droga danas. Često joj pripisuju neutemeljene zasluge : prva stepenica do teskih droga, ovisnost...
Ako je marihuana prva stepenica do heroina, kaj je onda cigareta ili čaša alkohola?! Istina je da heroinski ovisnici uglavnom izbjegavaju pušenje ovih zelenota jer im izaziva paranoju. Ako neko od ovisnika i puši, reći će vam da mu THC bitno smanjuje tolerancu na opijate. Moguće je lakšu opijatsku ovisnost maknuti pušenjem hašiša ili marihuane. Nije dobro za pluća, ali ni današnji zrak nije zdrav vise za njih! Najblaćeinja droga danasnjice, najvjerojatnije zbog širokog spektra djelovanja koji ne paše ni farmaceutskoj industriji, time ni krupnom kapitalu. Proizvođaći prozaca, xanaxa i drugih antidepresiva slabo bi prošli da se marihuana legalizira. Stimulira apetit pa je bolja za post kemijsku terapiju kod karcinomaša od svih proizvedenih 'lijekova'. Konzumenti su nepopularni u državnih organa prisile i kontrole jer ne vole glup posel i teško ih je natjerati na slijepu poslusnost, imaju svoje mišljenje ali ne drže do civilizacijskih tekovina. Znači, otvara apetit, ubija apatiju, dobar je kao antidepresiv uz agresivne kemoterapije. Ne izaziva ovisnost!!! Na žalost, ilegalno...

Da su bar sve droge tako bezazlene!

Marihuana

Marihunana je sveta biljka. Rastaman rules! Dread! Respect! Pot, grass, ganđa, grincajg, marica, zelenje, trava...Canabis Indica. Indijska konoplja koja za razliku od domaće obiluje tetrahidrokanabinolima koji su tako dragi srcu i duši poznavaoca širom planete već tisućama godina. Ne stvara ovisnost al kod pretjerane konzumacije može sjest na motiviranost za građanštinu pa onda konzument hoće bit prepoznatljiv na prvu zbog krajnje opuštenosti i nemara za vlastiti imidž.

Hašiš

Hašiš je smolasta masa koja se na razne načine prikuplja s marihuane. Često ga zovu derivatom ili nekak još blesavije. hašiš nije ništa kemijski tretiran, malo mu se pri odležavanju mijenjaju neki THCovi al to je isto priridan proces. Može se trljati masni vrh među prstima da se dobije pis haša. Često se mlati granama po plastici s koje se sastruže tako skupljena smola. Najperverzniji način rađenja hašiša je kad afganeri puste male dječačiće da goli trče kroz polje konoplje a onda s njih skinu smolu. To bi bio najcjenjeniji Mazari Shariff, kralj među hašišima.
Legenda priča da su plaćeni vojnici nekad davno živjeli u rajskom vrtu sa biranim ljepoticama i bili nagrađivani za ratne podvige hašišem, od tud naziv asasini ili ubojice. Istina je da malo tko može bit agresivan kad se napuši dobrog hašiša. Prije gladan pa opasan po sve jestivo.

THC ulje

Ulje se dobije kao i svako eterično ulje topljenjem trave ili hašiša u alkoholu koji potom ishlapiš. Vrlo je praktično za upotrebu a u kuhinji je nezamjenjivo! Cijenjeni glavni sastojak space cakea.

Skunk info

Obično indoor sensimilia rasla pod umjetnim osvjetljenjem koje pospješuje biljku da proizvodi enormne količine THCova. Tako je skunk vrlo jak, puno jači od normalno uzgojene trave. I miris mu je intenzivan pa i manje ugodan, otud naziv skunk-tvor.
Često ga se i dohranjuje kemikalijama pa nije baš omiljen kod svih.

Izvor: http://www.uho.hr/ Udruga Heroinskih Ovisnika

Poslednji put menjao Molotov dana 19 Jul 2007, 14:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
A onda kontra

EFEKTI I RIZICI
Proizvodi kanabisa svrstavaju se u grupu halucinogena, mada se, zbog raznolikih efekata koje izazivaju, ponekad uvrštavaju i u grupu depresora. Nekada djelovanje liči na početne efekte alkoholnog pijanstva. Aktivni sastojak droga je delta-9-tetrahidrokanabinol (THC) koji se nakon ulaska u tijelo, nošen krvotokom, veže za kanabinoidne receptore u mozgu. Najviše ovih receptora se nalazi u dijelovima mozga zaduženih za pamćenje, razmišljanje, koncentraciju, percepciju, osjećaj zadovoljstva, te koordinaciju pokreta. Stoga se javljaju poteškoće u kratkotrajnom pamćenju, smanjena sposobnost koncentracije i učenja, promijenjena percepcija stvarnosti i to osobito vremena (osoba ima dojam da vrijeme protječe puno sporije), povišenje senzibilnosti osjetila - osobito kada se radi o bojama, ukusu i muzici, zatim poremećaji ravnoteže i koordinacije pokreta, a pri uzimanju većih količina kanabisa može doći i do snažnih halucinacija. Rad srca je ubrzan, krvni pritisak povišen. Javlja se sušenje usta, oči su crvene sa proširenim zjenicama.

Što se tiče utjecaja na raspoloženje i ponašanje, konzumiranje kanabisa izaziva euforiju sa hiperaktivnošću, pojačanom govorljivošću, osjećajem bezbrižnosti uz bezrazložno smijanje, ali isto tako može izazvati anksioznost i napade panike, a halucinacije mogu biti izrazito neugodne i zastrašujuće.

Nakon završetka djelovanja korisnik pada u stanje drijemeža. Nakon prestanka efekata može se javiti amotivacijski sindrom - nedostatak bilo kakvog interesa i motivacije. Tolerancija na ove droge se ne razvija. Pri dužem uzimanju javlja se umjerena psihička ovisnost, a kod korisnika dolazi do gubitka inicijative, neaktivnosti, nesanice ili redukovane dužine spavanja. Prisutna je nebriga za spoljni izgled, ličnu higijenu i odijevanje, a rasuđivanje i pamćenje je djelimično oštećeno. Fizička ovisnost se ne razvija ili je prisutna u rijetkim slučajevima.

NAJČEŠĆI ZNACI RASPOZNAVANJA AKUTNOG KORIŠTENJA
crveni jastučići ispod očiju, proširene zjenice, spušteni kapci, zakrvavljene oči, bezrazložno smijuckanje, loša kordinacija pokreta, što često dovodi do povređivanja.

NAJČEŠĆI ZNACI RASPOZNAVANJA HRONIČNOG KORIŠTENJA
crvenilo i otok očnih kapaka, suhoća usta, problemi sa dišnim organima, alergije, gubitak inicijative, nesanica ili skraćenje dužine spavanja, problemi sa pamćenjem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
ma neam pojma ali u svakoj polemici o vutri uvijek se sjetim scene...odnosno recenice iz filma sivi kamion crvene boje.....kad suzana napusi ratka i prica mu o travi na jednoj strani kao gotivi i svemu ostalom losem sto je oko nas svakodnevno kao tesku drogu...

ubjedjena sam da cu zapalit` ponekad dzoint i u 60.god akoBogDa.....kao i sve najbolja je u ogranicenim kolicinama...tako da je se uvijek pozelis :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
niko nema nista da kaze o travi?

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 15:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
"Zelena" trava zaborava :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
VeLiKi je napisao:
niko nema nista da kaze o travi?

Slika

pa vise da je u fazonu

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 09:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Samo sam jednom u životu probala, i bilo mi je jako loše! Znam da sam se osjećala kao da cijeli svijet vidi na meni šta mi je, i osjećala sam se toliko nemoćnom jer nisam mogla to izbaciti iz sebe, kao npr.kad se napiješ, popiješ kafu ili pojeeš nešto ili se umiješ pa ti bude bolje.
Od tada nikad više....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2007, 16:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
Slika
:lol:
Inace, ne volEm nikakve smrdljive i zagusljive opijate, niti droge, tako da, dalje to zdravlje od mene. Odo piti "zle" kole...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2007, 22:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Nikad nisam probao, niti ću! Jednostavno imam jak stav prema takvim stvarima, i za mene ne posoje lake i teške droge, droge su droge i to je to...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
rastaman vibration 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 10:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Marihuana oštećuje pluća pet puta više od cigareta
Pušenje jednog čistog jointa više oštećuje pluća nego 5 cigareta popušenih jedna za drugom, tvrde znanstvenici s medicinskog instituta na Novom Zelandu. Studija je provedena na 339 dobrovoljaca, a kod onih koji su pušili isključivo travu otkrivena su oštećenja zračnih putova u plućima. Pluća pušača marihuane su teže zaprimala kisik, te su se teže oslobađala štetnih tvari nakupljenih u tkivu dišnog organa. Pušači kanabisa također su se žalili na kašalj, stiskanje u grudima i začepljenost dišnih puteva slinom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2007, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Heh, poredite koja je steta stetnija :(
CItao sam juce na hrt teletekstu da konzumenti marihuane imaju 40% vece sanse za oboljenja cns-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
http://www.comcast.net/news/health/inde ... 42442.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Ja sam prije konzumirala...i to par godina...jednostavno mi vise nije predstavljala zadovoljstvo i prestala..jedina u drustvu, znaci opet sam bila u dodiru sa njom, kao i danas...znaci nije ovisnost, barem u mom slucaju...cisto zadovoljstvo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 13:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
Da je zdrava kao biljka vjerovatno bi je ljudi cijlog svijeta odavno korsitili u neke pametne stvari (OK znam da se koristi u odredjenim medicisnkim slucajevima), ali nazalost danas je ljudi uzimaju i stete svojem zdravlju

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Mislim da svi dobro znaju da je stetna...ali pored postoji jos stvari koje su stetne pa ih jenormalno konzumirati na nasem podneblju...cigare, kafa, alkohol, tabletice za smirenje itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 13:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
ja sam jednom probao i nist posebno... bezze...bolji mi je efekat od alkohola nego od vutre... tako da ... drz'te se alkohola ! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
mar y huana
manu chao

poslusajte ovu pjesmu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 15:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Probala jednom, nije mi se svidjelo, uostalom drzim se tog nekog zdravog nacina zivota, tako da mi to nije potrebno, zivot je najbolji adrenalin, kakve droge.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 19:40 
:drinking:

Alkohol samo.....no drugs!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]