pazi scene na mobile.de sto se meni i kolegi desilo.
Kolega ima 12k km i zeli da kupi auto. I mi na mobile.de krenemo redom i prvo naletimo na audi a3 2002 godiste 1.9 TDI (alu, klima, xenon...) pazi sad: 4100 eura.
Ajd kazem ja sebi, da probam. Posaljem mu mail. Nedugo zatim on meni odgovori da auto nije udaran, da cijena nije za pregovaranje, bla bla bla. A zatim mi kaze da ce on da se pobrine za transport auta iz njemacke do Bih. Ja ga pitam kako a on mi odgovori preko neke kompanije za prevoz robe (ne sjecam se koja, nikada nisam cuo za nju).
Dadne on meni site od te kompanije. Odem ja na site i stvarno tamo pise kako se BMW u tom trenutku utovara, kako je neki motor prodan i ceka utovar. Kako je skoda vec na putu prema vlasniku itd. Izgleda kao prava stranica. Takodje mi je rekao da ce ta kompanija da mi ostavi auto
3 dana da ga ja isprobam, a ako ne budem zadovoljan on placa troskove puta
Prvo mi je bilo sumnjivo. Al ajd reko da vidim dokle ce da ide (sta god je on zahtijevao ja sam se manje-vise slozio stim, cisto da vidim).
Par dana posije toga ja opet odem na onu stranicu firme koja je trebalo da preveze auto, kad imam sta i da vidim. Onaj isti BMW se utovara, skoda, motor prodan... SVE ISTO!
Na kraju meni pukne film i ja mu kazem da je jedini nacin da proda auto da "ja" dodjem po njega. A nikakva kompanije nece biti posrednik.
A on kao da nije primio moj mail odgovori mi kako treba da uplatim 4100 e preko Western union-a na njegovo ime

. Pa mislim, ako sam lezao na travi, nisam ju pasao. Zajebem ja tu pricu i idem dalje.
Naidjemo na vw golf IV, disel. 2003. Napucan (felne 17", koza, ...)
3700e
e reko ovaj put cemo drugacije. Posaljem mu mail. On mi odgovori u kakvom je stanju auto i sve to. A ja njemu zatim kazem da nikakva kompanija nece biti posrednik i auto kupujem iskljucivo sistemom kljuc-pare u ruke.
Nije mi odgovorio
poenta je da ima mnogo gluposti na mobile.de malo sam se i razocarao jer sam mislio da postoje neki sigurnosni sisitemi da ne bi neka budala nasjela na ovo...