Tiki the Boyler je napisao:
Block out je napisao:
Molim te da mi samo kazes definiciju "kako uopste nastaje muzika"???
Bicu ti bas zahvalan!
Vidiš, u Instant Vremenu svi traže instant odgovore. Onaj prespava fiziku pa pita što drvo utiče na ton, druga prespava biologiju pa pita hoće li smršati ako umjestio hljeba jede makarone... Sad i ti...
Potraži po Internetu ili, još bolje, u nekoj biblioteci knjige sa naslovima: "Teorija harmonije", "Vokalni aranžmani", "Ritam i njegovi razvojni oblici"...
Odaberi neki instrument (najbolje klavir) i posveti nekoliko godina izučavanju intervala, skala, harmonija, melodija...
Vremenom će ti se odgovor početi javljati!
Na kraju krajeva pročitaj neku od knjiga Fritza Bosea koji je čitav život posvetio traženju odgovora na tvoje pitanje!
Ja nisam toliko prepotentan da bih i pomislio da znam odgovor!Posvećenost... rekoh li maloprije?
Block out je napisao:
I da, kako si samo "U prevodu" povezao moj tekst sa marketingom???
A koliko znam ti si trgovac tj. prodajes muzicke instrumente...pa jel' to nesto iz iskustva?

Da. Iz iskustva je.
Ali ne trgovačkog, već životnog...
A ako dalje uđemo u vezu tvog teksta i marketinga moraćemo se preseliti na Psihologiju...
Uostalom, evo Pamellica je to jako lijepo rekla...
Ako govno lijepo zamotaš u jufku i dovoljno začiniš... možda ga i prodaš pod pitu!
pamella_morrison je napisao:
sredstvo umjetnickog izrazavanja moze da bude BILO STA!
najmanji je dakle "problem" SREDSTVA, sve zavisi od NACINA na koji se to "sredstvo" koristi - prema tome, naravno da i dj moze da bude umjetnik
Vidim da si pametan momak i nacitan al' dzabe...
Ocigledno si stariji pa iz pristojnosti i postovanja ne zelima da te ja necemu ucim!
Al' moram se osvrnuti na par stvari:
Prvo pitas da li vi znate kako uopste nastaje muzika pa onda das ovaj gore crveni odgovor
Mislim dobro si odgovorio, jer kao i pitanje sta je to umjetnost?
Jednostavno odgovora nema!!!
Nema potrebe da se to pitanje uoste povlaci!
Ako je tebi hiperrealizam vrh umjetnosti onda si stvarno 100 god. iza.
Slobodno i mene uvrsti u tih 5 umjetnika...
A najvise si me razocarao sto se tice Piera Manzonia, to je umjetnik koji je pakovao svoj izmet!
Nisi ni svestan a sebi si dao odgovor (sa tom jufkom) sta je covjek htio da kaze!
Upravo je to i bila njegova ironicna kritika marketinga medija,TV kuca i monopola raznih idustrija...smeca koje se sve nalazi u tim konzervama.
Kada govno fino upakujes mozes ga prodati, tj. da ljudi vec kupuju govna!
...to si ti vec fino docarao sa pitom.
Neznam sta na kraju da kazem vec da mi je zao sto tako razmisljas.