BlackHand je napisao:
Federer je će za manje od mesec dana napuniti 27 godina, a na njegovu prvu poziciju se već sledeće godine ne bih kladio. Pitanje je da li će poput mladih igrača koji ubiše boga na betonu (poput Đokovića ili Murraya) ili nekog od starijih (Canas, npr..) uspeti da odbrani US Open i Australian. Wimbledon mu je već ove godine bio dobro poljuljan, još ako dodamo činjenicu koliko je imao odmora, može se čak dovesti u pitanje ova peta titula. U svakom slučaju, navijao sam za njega i drago mi je što je po peti put u karijeri osvojio i pridružio se Bjornu Borgu, ali me zaista nervira što tipovi koji su počeli gledati tenis od Indian Wellsa počeli previše filozofirati o stvarima o kojima se ne razumeju.
Neka se niko ovde ne nađe uvređen, ali pazite da sam neki dan imao "raspravu" na faxu sa dva tipa koja su me ubeđivala da je Federer najbolji igrač svih vremena, i da on može sada da prestane da igra tenis i da će naredne dve godine (!) biti prvi...
Od prilike, tome slična je poslednja Astorova izjava. Federer u naredna dva meseca ima oko 2.5k poena da brani, ako mu je stalo do karijere, neće ni pokušati da brani 1,5k..nego će sam odigrati ovaj poslednji GS. Već je velika navala mlađih igrača i pitanje je koliko on još može izdržati tie-breakova, pogotovo kad se pored razjarenog Nadala fizički spreme Djoković, Murray, pa čak i Ančić.
od prvih 30 igraca na atp race listi federer je odigrao najamanje turnira ... a opet je najbolji (na race listi je drugi)... sto se tice godina, o.k. malo sam se zajebo ... ali da je jedan od najboljih svih vremena jeste, u prilog cemu govore i njegovi rezultati ... a to niti sam ja rekao niti izmislio vec cuo od ljudi koji tenis prate mnogo prije nego kada sam se ja rodio ... a od ovih sto sam ja gledao najjaci je ... uz samprasa naravno ...