banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 09:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
koliko se sjećam jedini uslov opstanka vašeg univerziteta je bio da vam povećaju školarine ... i sad ste našli kakiti o ovom ili onom ... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 17:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Univerzitet u Istočnom Sarajevu treba ukinuti. Neka pređu na univerzitet u onom drugom, pravom Sarajevu.

Poslednji put menjao Magistar dana 08 Jul 2007, 17:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Kao što treba ukinuti i pola fakulteta na BL univerzitetu!
Da se ne lažemo... :roll:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 17:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Kako se ovi sa privatnih "fakulteta" ne žale, a njima su školarine 3.000+ :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 18:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Kao što treba ukinuti i pola fakulteta na BL univerzitetu!
Da se ne lažemo... :roll:

Tačno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Blizzard,protočni :thumbright:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 19:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Maj 2007, 11:28
blejalo je napisao:
koliko se sjećam jedini uslov opstanka vašeg univerziteta je bio da vam povećaju školarine ... i sad ste našli kakiti o ovom ili onom ... :roll:

Jedini uslov opstanka Univerziteta, koji je stub opstanka naroda na ovoj regiji, jeste pomoc drzave koja je naravno izostala...
Ali nismo mi ti koji zivimo preko puta Vlade i da smo svi u jednom gradu pa da orgaznizujemo proteste, kao sto su banjalucki studenti u mogucnosti, te je stoga prihvacena odluka o povecanju skolarine na nasem Univerzitetu.
Dalje, nepravedni odnos finansiranja drzavnih univerziteta u RS je problem koji ne zele da rijese niti Vlada, niti banjalucki Univerzitet.

Evo vec 7 godina kako se budzet dijeli u odnosu 62-38...bez ikakvog pisanog pravila!!!

Treba nas ukinuti???To ce neko moci samo sa puskom...
Moraju se vidici pojedinih Banjalucana prosiriti dalje od Klasnica!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nećemo se tim rječnikom služiti na ovom forumu! Rendžeru, ja stvarno ne mogu ti pomoći što je takav omjer sredstava, bunimo se zajedno, ali budi iskren i reci koliko tvojih poznanika ili prijatelja studira u BL? Ja znam podosta ljudi iz Bijeljine, Zvornika, Bratunca, Foče, za divno čudo sve gradovi sa fakultetima univerziteta u IS , a dolaze na BL univerzitet! Kada su povećali školarine ex kolegama iz IS, mi smo se bunili itekako smo se bunili, ali vi ste trbali biti glasniji, jer je to njihova stvar! A Sarajlija ima u BL dovoljno i oko BL, a i ja sam jedan od njih, a zašto se nisam skrasio na Sokocu, Palama ili Lukavici jednostavno sam sve to uporedio sa BL i izvagao! Nisam se puno dvoumio! A fakulteti će se boriti za akreditacije, državni i privatni zajedno i svi će biti ravnopravni! Pa ko dobije licencu neka mu je sa srećom! Ko ne dobije nek ustupi prosotrije drugom!

Koliko postoji državnih ekonomskih fakulteta, a koliko pravnih na univerzitetu u IS?
U BL samo po jedan!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 19:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Blizzard je napisao:
Univerzitet u Istočnom Sarajevu treba ukinuti. Neka pređu na univerzitet u onom drugom, pravom Sarajevu.

Ne lupaj!

Inace, nova ponuda bi se trebala detaljnije razmotriti.Posto poznajem neke od "vodja" protesta, imam predosjecaj da sve ovo vodi u nista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 20:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Malkovich II je napisao:

A i vi Sarajlije mogli biste da napokon shvatite da nije sve u Radovanovoj frizuri... Šta će Univerzitet u "istočnom" Sarajevu kad ima par stotina metara dalje isti takav, ako ne i bolji?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Malkovich II je napisao:

Jedini uslov opstanka Univerziteta, koji je stub opstanka naroda na ovoj regiji, jeste pomoc drzave koja je naravno izostala...
Ali nismo mi ti koji zivimo preko puta Vlade i da smo svi u jednom gradu pa da orgaznizujemo proteste, kao sto su banjalucki studenti u mogucnosti, te je stoga prihvacena odluka o povecanju skolarine na nasem Univerzitetu.
Dalje, nepravedni odnos finansiranja drzavnih univerziteta u RS je problem koji ne zele da rijese niti Vlada, niti banjalucki Univerzitet.

Evo vec 7 godina kako se budzet dijeli u odnosu 62-38...bez ikakvog pisanog pravila!!!

Treba nas ukinuti???To ce neko moci samo sa puskom...

jeste živimo, uživamo, golfove 4ke vozimo na fax, a naveče kad izlazimo ne idemo bez bmw 7 (jebiga ima se može se:P)... zašto se niste udružili pa došli ovamo da nas podržite? ah, da zaboravih vi ovamo grupno ste dolazili samo kad je trebalo da budete na strani radovana, krajišnika i sl. zatucanih paljana koji iz rata izađoše ultra bogati, da batinate nas krajišnike koji su se drznuli da kažu paljanskoj eliti NE... u potpunosti se slažem sa Blizzard-om, bliži a i bolji vam je sarajevski univerzitet...

ps. nikad neću zaboraviti finale košarkaške lige za juniore odigrane na sokocu kad su flaše bacali na banjalučku djecu, psovali majke ustaške i sl. ... to ste vi u srcu i duši...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 21:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Blejalo nećemo ići sad tako daleko, takve tenzije postoje između Brčkog i Bijeljine, Doboja i Dervente, Trebinja i Gacka, ovdje je riječ o daljem održavanju ikakvih odnosa između nas i kolega iz IS! Dok nije došla ona ponuda od dodika, bila je priča od studenata iz IS neka ima se poveća na 700! To je nisko, a nizak je i naš rektor koji to pravda pa treba da se izjednači tako što će se i nama povisiti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Sad mi rece buraz i isfura me! Za studente na samofinansiranju, u Becu bilo koji drzavni fakultet kosta 360 eura semestas! Znaci, jedan Bechki fakultet se placa godisnje 720 eura (da ne spominjem kakvi su tamo uslovi, da ti je diploma priznata u cijelome svijetu), a ovi nasi bi 350-500 eura za papir s kojim van granica BiH mozes obrisati dupe?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jadno je to i žalosno kad smo spali na ovo... žao mi je tih ljudi, ima tu i karakternog i dobrog naroda, tužno je da neće da se solidarišu svi studenti ... sve mi liči na onu narodnu "dabogda ti crkla krava komšija" ...

ps. ne znam jeste li vidjeli, poznanik mi reče danas da je kod kraša murija spremna bila za batinjanje???mile je silu demonstrirao, a na silu treba odgovoriti novim zahtjevima smjena rektora i ministra...

Poslednji put menjao emeritus dana 09 Jul 2007, 11:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 01:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Sad mi rece buraz i isfura me! Za studente na samofinansiranju, u Becu bilo koji drzavni fakultet kosta 360 eura semestas! Znaci, jedan Bechki fakultet se placa godisnje 720 eura (da ne spominjem kakvi su tamo uslovi, da ti je diploma priznata u cijelome svijetu), a ovi nasi bi 350-500 eura za papir s kojim van granica BiH mozes obrisati dupe?

Evo sad mi drug, koji studira u Beču, reče da je tamo na Elektro-tehničkom fakultetu, spuštena cijena semestra sa 750 na 380 eura. Da čujem sad ove koji smatraju da su školarine kod nas adekvatne i koji smatraju da jagnječe brigade u ministarskim foteljama, rade dobar posao... Odnos prosječne plate i godine studiranja u Austriji je znači negdje 1700 : 750, a kod nas 280 : 350, izraženo u eurima. Treba li "ekspertima" digtron da izračunaju ove proporcije?
O eventualnim stipendijama i studentskim zadrugama u inostranstvu, koje obezbjeđuju honorarne studentske poslove i da ne govorim. Šta se dobija u Beču, a šta kod nas tokom jedne godine studiranja? I na kraju, prosto pitanje - koliko znači diploma sa jednog bečkog univerziteta, a koliko sa banjalučkog? Zar neko zaista smatra da je, banjalučki univerzitet na takvom nivou da je bečki univerzitet i obrazovanje koje se tamo stiče, samo 2 puta bolje i vrijednije od našeg univerziteta? Neka, važno je da su cijene evropske i da guzonje u vladi vozaju "evropska auta"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 09:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Alo ljudi, ajde malo pogledajte o cemu se tu radi. Nije to povecanje radi studenata...Sprema se strajk prosvetara...Mislim da mozete da napravite dalji scenario...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

izvor:www.vecernji-list.ba
Citiraj:
SARAJEVO - Premijer Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik obavijestio je svoje suradnike da će sljedećih mjesec dana biti odsutan iz političkog života, doznaje Večernji list od izvora bliskih vlastima u Banjoj Luci.

Po tim neslužbenim informacijama, Dodik je pismeno najavio svoje odsustvo, ali ga nije detaljnije objasnio, tako da je upitno je li razlog privremenog povlačenja duži ljetni odmor ili nešto drugo. Ipak, ne treba zaboraviti da Dodik već duže vrijeme ima zdravstvenih problema, te da je zbog jakih migrena prije nekoliko mjeseci išao na liječničke pretrage u Austriju.

Većinu političkih ovlasti Dodik je privremeno prenio na svoje najbliže suradnike, srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića i predsjednika Republike Srpske Milana Jelića. Radmanoviću je, navodno, prepustio eventualne političke kontakte u vezi s ustavnim promjenama, a Jeliću sve aktivnosti u vezi s reformom policije. Treći čovjek od povjerenja Milorada Dodika je predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić.

S najavljenim Dodikovim "izbivanjem" iz političkog života BiH upoznati su i ključni predstavnici međunarodne zajednice, uključujući Ured Visokog predstavnika. Stoga je za očekivati da oni u skorije vrijeme neće niti ustrajati na intenzivnijim pregovorima o deblokadi reformskih procesa u BiH. (R. I.)

znači pokrali su pare od privatizacije telekoma i rafinerije i sad je vrijeme da dodik polako ispari via izrael... nešto razmišljam pa napravio je prevaru, svaka mu čast, novce od prodaje telekoma je podjelio "domaćim bankama" (a iste te banke su dale novac za kupovinu istog samo iz drugih evropskih sektora, ista prevara kao u slučaju srbijanske nacionalne štedionice)... bog neka nam je na pomoći...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
blejalo je napisao:
izvor:www.vecernji-list.ba
Citiraj:
SARAJEVO - Premijer Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik obavijestio je svoje suradnike da će sljedećih mjesec dana biti odsutan iz političkog života, doznaje Večernji list od izvora bliskih vlastima u Banjoj Luci.

Po tim neslužbenim informacijama, Dodik je pismeno najavio svoje odsustvo, ali ga nije detaljnije objasnio, tako da je upitno je li razlog privremenog povlačenja duži ljetni odmor ili nešto drugo. Ipak, ne treba zaboraviti da Dodik već duže vrijeme ima zdravstvenih problema, te da je zbog jakih migrena prije nekoliko mjeseci išao na liječničke pretrage u Austriju.

Većinu političkih ovlasti Dodik je privremeno prenio na svoje najbliže suradnike, srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića i predsjednika Republike Srpske Milana Jelića. Radmanoviću je, navodno, prepustio eventualne političke kontakte u vezi s ustavnim promjenama, a Jeliću sve aktivnosti u vezi s reformom policije. Treći čovjek od povjerenja Milorada Dodika je predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić.

S najavljenim Dodikovim "izbivanjem" iz političkog života BiH upoznati su i ključni predstavnici međunarodne zajednice, uključujući Ured Visokog predstavnika. Stoga je za očekivati da oni u skorije vrijeme neće niti ustrajati na intenzivnijim pregovorima o deblokadi reformskih procesa u BiH. (R. I.)

znači pokrali su pare od privatizacije telekoma i rafinerije i sad je vrijeme da dodik polako ispari via izrael... nešto razmišljam pa napravio je prevaru, svaka mu čast, novce od prodaje telekoma je podjelio "domaćim bankama" (a iste te banke su dale novac za kupovinu istog samo iz drugih evropskih sektora, ista prevara kao u slučaju srbijanske nacionalne štedionice)... bog neka nam je na pomoći...

Ајој тебе, како ти лупаш!
Максим је мала маца...
Подијелио паре :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 12:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

aj, nam reci šta je uradio sa tim novcima,prosvjetli me :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
blejalo je napisao:
aj, nam reci šta je uradio sa tim novcima,prosvjetli me :roll:

Купио себи најскупље купаће гаће, и отишао на Хаваје да троши паре напаћеног му народа, а дупе брише са новчаницама од 100КМ, каже да не гребу пуно...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]