banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 05:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 10:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Ni od nas studenata nema neke velike koristi. Znanje = neimanje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
jannet je napisao:
Ni od nas studenata nema neke velike koristi. Znanje = neimanje

...em smo nesposobni za zivot.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
Orvel 1984
"RAT JE MIR
SLOBODA JE ROPSTVO
NEZNANJE JE MOĆ"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 13:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Pa šta da kažem nego "lijepe teme pišete" 8)
Vidim ima svega i svačega pa reko' da i ja kažem (napišem) koju...

Najzanimljivija mi se čini ona teorija zavjere o kojoj pišete u smislu da su ovi protesti politički motivisani a posebno kad ste naveli tekst iz "Fokusa" i ni manje ni više već da je Mirjanić organizovao proteste :D :D :D
Svaka čast fokusovim "novinarima" kad su se tako nečeg sjetili da napišu.
Ne znam samo da li je taj tekst sa prve strane ili sa strane gdje su vicevi?

Možda bih i ja povjerovao u tako nešto da ne poznajem ljude koji su organizovali protes. Mislim da nema veze sa politikom a pogotovo ne sa SDS-om prije svega sto sam stekao utisak da su vođe SOBL-a od početka formiranja aktuelene Vlade RS gledali je sa simpatijama a o ministru Kasipovići su imali uvijek lijepe riječi. U međuvremenu, Kasipović je uradio to što je uradio i sad je vrijeme da se čuje i druga starna, tj. studenti.

Kad je riječ o parolama na kojima se pominje Uprava za indirektno oporezivanje i sličnim, stvari stoje ovako:
Riječ je o parolama iz "asortimana" Srpskog narodnog pokreta "Izbor je naš" koji su se pokušali "ogrebati" o studente i plasirati svoje ideje u javnost. Lično, protiv njih nemam nista ali mislim da nije bilo ni mjesto ni vrijeme da se tako nešto promoviše. Mislim da je to greška organizatora protesta što je dozvolila da se te parole miješaju sa studentskim i to bi trebalo strogo kontrolisati sljedeći put.

Isto tako, protiv sam okršaja sa policijom! To bi, u ovom trenutku, bilo suludo. Proteste svakako treba nastaviti ali sa odredjenim inovacijama.
Ali otom-potom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
zaboravio si spomenuti da su isti organizatori protesta SOBL prije 15dana igrali fudbal sa vladom rs i to po drugi put ...

kao što reče veliki treba zvati i ljekare i penzinere i invalide i radnike i prosvjetne radnike svi da dodju na proteste ponovo da se skupi 40000 ljudi (kao kad je biljana plavšić skidala vlast) onda će to biti učinkovito, treba tražiti smjenu rektora i kasipovića , a pošto je sve ovo namješteno iskreno sumnjičav sam oko svega...

ps. onog starog rektora boli pedu, sad je u akademiji nauka + katedre, koji bi bio njegov interes da pokreće proteste studentske, a fokus se očitovao: "još jedan DODIKOV medij ..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
I Pero je svoje dupe prosetao malo 'po protestu'...
Samo mi je interesantna jedna stvar...
Kakve jebene veze (kad vec moram tako da se izrazim) imaju cetnicke pjesme sa studentskim protestima protiv povecanja skolarine? Kad su prolazili pored Filozofskog, bas je bila jedna u toku... Ne znam tacno koja je stvar bila, nisam bas ljubitelj doticnog pravca ali...
Il' se meni cini ili je to opet obicna demonstracija gluposti gomile?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
O boze, pored ovog sto sam procitao na forumu budite sretni da skolarine ne povecaju na 2.000 pored stvarno sposobne ekipe koja zastupa studente.

Osim toga, Kasipovic je u srijedu obecao da ce ukinuti kojekakve takse na fakultetima i to zajedno uz jucerasnju Dodikovu ponudu smanjuje cijene UKUPNIH godisnjih troskova skolovanja na proslogodisnji nivo, ako cak ne i ispod njega.

Zasto vasi predstavnici odmah nisu insistirali na tome, nego razmislit cemo, ovo-ono, moramo da se konsultujemo, tamo, ovamo???

Samo pokazujete da niste nista sposobniji od onih koji su vec zavrsili fakultete i rade u Vladi.

P.S. Fokus..., tu vas ceka malo iznenadjenje ;) Bruka jedna koji je stepen studenske neinformisanosti.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 06 Jul 2007, 17:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 17:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Jeste li znali da je Kasip po struci - dipl. pravnik?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije to ni najmanje bitno, bitno je nesto drugo (mada ni to nije specijalno bitno), a ljudi bili lijeni...

Kako cemo, lako cemo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 18:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2002, 01:00
Ovaj protest je krajnje neracionalan i u potpunosti pogresno koncipiran. Malo su organizatori "pobrkali loncice", trebalo bi da izadju ispred Vlade RS i da traze da skolarine bude 5.000 KM, a ne nize. Sta bi time dobili: bolji kvalitet studija, manju korumipranost profesora, bolju organizaciju nacuno-istrazivackog rada, itd. Sustina je u tome da bi od Vlade trebalo traziti da oni studenti koji redovno uce, polazu ispite, daju sve u roku da imaju niz popusta, pa sa tih pocetnih 5.000KM da svojim radom i zalaganjem spuste sebi skolarinu na minimalnih 300KM, a oni koji obnavaljaju godinu iz godine u godinu, koji nista ne rade tokom citave godine, da placaju i za sebe i za druge koji hoce da rade. Onda bi dobili kvalitetan studij, studirali bi oni koji su ozbiljni da to i zavrse i koji zele da postanu strucnjaci iz odredjene oblasti, a otpadali bi oni koji su tu samo da obaraju standard. Razmislite malo, koliko je onih koji "citav zivot" studiraju juce bilo na protestu? Njih ovo i najvise pogadja, jer sporo ili skoro nikako napreduju a cijene sve vece i vece. I na kraju, trebamo se nadati da ce jednog dana studiji u BL kostati preko 10.000KM, tada cemo imati i standard i strucnjake, i postacemo pravi univerzitetski centar. Dokle god se borimo da skolarine budu skoro dzabe, nece biti nikakvog pomaka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo odbili su Vladinu ponudu, genijalci misle da ce im narod placati cijelodnevna povlacenja po kaficima :D

Zato cijenim ljude poput Helene, Bika i ostalih koji su se usudili zarad znanja i buducnosti, rizikovati i doci u zemlju ciji ni jezik ne znaju a kamoli nesto drugo... I sad rade da zarade za studiranje, i ide im, bar ih nisam cuo da kukaju.

Mada vjerujem da su u im roditelji malo bolje ekonomski potkovani, ali to se brzo istopi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 19:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zoof stvarno si naivan ako mislis da bi za skolarinu od 5000 km dobio bolje skolovanje nego sto ga sad imas

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 20:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
zoof je napisao:
Ovaj protest je krajnje neracionalan i u potpunosti pogresno koncipiran. Malo su organizatori "pobrkali loncice", trebalo bi da izadju ispred Vlade RS i da traze da skolarine bude 5.000 KM, a ne nize. Sta bi time dobili: bolji kvalitet studija, manju korumipranost profesora, bolju organizaciju nacuno-istrazivackog rada, itd. Sustina je u tome da bi od Vlade trebalo traziti da oni studenti koji redovno uce, polazu ispite, daju sve u roku da imaju niz popusta, pa sa tih pocetnih 5.000KM da svojim radom i zalaganjem spuste sebi skolarinu na minimalnih 300KM, a oni koji obnavaljaju godinu iz godine u godinu, koji nista ne rade tokom citave godine, da placaju i za sebe i za druge koji hoce da rade. Onda bi dobili kvalitetan studij, studirali bi oni koji su ozbiljni da to i zavrse i koji zele da postanu strucnjaci iz odredjene oblasti, a otpadali bi oni koji su tu samo da obaraju standard. Razmislite malo, koliko je onih koji "citav zivot" studiraju juce bilo na protestu? Njih ovo i najvise pogadja, jer sporo ili skoro nikako napreduju a cijene sve vece i vece. I na kraju, trebamo se nadati da ce jednog dana studiji u BL kostati preko 10.000KM, tada cemo imati i standard i strucnjake, i postacemo pravi univerzitetski centar. Dokle god se borimo da skolarine budu skoro dzabe, nece biti nikakvog pomaka.

da li ti stvarno mislis da bi to poboljsalo uslove studiranja kod nas. nema sanse. sa visokom skolarinom kod nas mogli bi samo tatini sinovi da studiraju, oni bi prolazili ladno i dobijali diplome i bili nula strucnjaci. drugi ljudi nemaju uslove da studiraju.
pravis paralelu izmedju amerike i nas, a to je nemoguce jer oni imaju xy univerziteta a mi dva.
druga stvar, privatni univerziteti koji su veoma jaki su i jako skupi, dok su drzavni (uzmi za primjer gratz ili bec koji imaju skolarinu primjerenu standardu) prilagodjeni srednjoj klasi.
treca stvar je naravno standard. cetvrta stvar je sto u svijetu postoje stipendije, a kod nas ne. i na kraju, vidim da si za to da se obrazuje samo 10% stanovnika, sto je moguce u americi koja ima 300mil ali neostvarivo kod nas, jer nama treba strucnjaka. isto tako, upravo zbog toga, amerika je zemlja debila jer veoma mali broj ljudi ima mogucnost da se skoluje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 21:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
zoof je napisao:

Ovo je kao RTS iz najcrnjeg perioda. Kakva luda iluzija. Znači recept je jednostavan, vrhunski stručnjaci se stvaraju isključivo velikim parama? Eh da je tako jednostavno i da je to jedini problem na BU.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
@boris_wz
@fantomacan

Pa daj ljudi bar jednom pročitajte post koji je čovjek napisao!
Dokle ćete davati komentar na nešto što niste shvatili... (ili se prosto pravite ludi pa sve izvrćete)

Čovjek je lijepo rekao (kao i mnogi ovde) da konačno treba napraviti podijelu na one koji rade i one koji ne rade! I u skladu sa tim adekvatno nagraditi, odnosno kazniti...

Ili se vama ne sviđa ta ideja... ?!?

Mediokritet do Tokija! :roll:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
VeLiKi je napisao:
nek izadju i doktori. i penzioneri. i svi ostali ugrozeni slojevi stanovnistva (citaj: svi)

Bas tako. Slika

A u kucama bi za vrijeme protesta ostali samo politicari (i pozicija i opozicija - ionako se vec godinama rotiraju), njihove 'rodje' i krimosi koji su s njima u talu. Slika

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 01:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Sto se tice spomenutih skolarina od 5000 i 10000 KM...

Ako nesto fali fakultetima treba se zalagati za povecanje svote koja ce se iz budzeta izdvajati za visoko obrazovanje, pa da se stanje u tim ustanovama dovede na neki nivo. :D
Mislim da bi dovoljno bilo da u zemlji koja je na trnovitoj stazi ukinu cvjetne aranzmane i slicne pizdarije na koje se svakodnevno trosi - i da taj novac ide u obrazovanje.
Takodje bi bilo pozeljno naci profesore koji bi da budu profesori, a ne koji bi da uzmu i tu platu na kraju, kad pokupe sve moguce dnevnice i plate...

Govorimo o drzavnom, a ne o privatnom fakultetu...
Drzavni fakultet i jeste za sirotinju (nista uvredljivo ne mislim s ovim).
A vas megalomane koji se razbacujete visegodisnjim radnickim platama (u ovoj drzavi) bi trebalo natjerati da taj novac i zaradite svojim radom (ovdje), pa da napokon postanete svjesni suma o kojima pricate i kojima se razbacujete.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 09:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Tiki da te pitam samo informativno...tebe mozda boli sto nepovecanjem skolarine neces dobiti vecu platu? Mislim samo informativno pitam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 09:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
Tiki the Boyler je napisao:

Čovjek je lijepo rekao (kao i mnogi ovde) da konačno treba napraviti podijelu na one koji rade i one koji ne rade! I u skladu sa tim adekvatno nagraditi, odnosno kazniti...

Ili se vama ne sviđa ta ideja... ?!?

Mediokritet do Tokija! :roll:

A ssta ako hoce da radi i uci a nema love da plati taj iznos za skolovanje????? sto je kod mnogih ljudi

Vecinom oni koji imaju love idu na neke privatne i tamo daju lovu i dobiju diplomu, a ovdje se zna da studenti zive od nekih malih sredstava..

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 07 Jul 2007, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
veca_vestica je napisao:
Tiki da te pitam samo informativno...tebe mozda boli sto nepovecanjem skolarine neces dobiti vecu platu? Mislim samo informativno pitam...

Kakve do đavola veze ima profesorska / asistentska plata sa školarinom???

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]