banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 00:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Klima uredjaji
PostPoslato: 02 Jul 2007, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Planiram da ugradjujem klimu, pa mi trebaju neki savjeti po pitanju proizvodjaca, kvaliteta, vrsti, cijena, posto sam ja tabula rasa u toj oblasti.

Gdje se u gradu prodaju klime? Ja znam za Omnicom i MCT Electronics.

Planirao sam da uzmem onu koja moze i da grije, pa me zanima i kakav je odnos cijena sa i bez grijanja i koliko je to grijanje efikasno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
veliki je izbor firmi koji prodaju klima uređaje.

Ono što je potrebno da znaš je veličina prostorije u kojoj će biti klima.

Što se tiče grijanja radi isto kao i kvarcna peć, tj. dok radi ima i toplote. Čim je ugasiš postaje hladno u sobi. Klima bi tu trebala jedino da dođe kai ispomoć.

Isto tako, nema nikakvog efekta ako je temperatura napolju ispod -10 stepeni.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kvadratura je 80m2.
Planirao sam da postavim jednu u dnevnu sobu, pa ne znam koliko treba biti jaka da bi mogla rashladiti ostale prostorije.

Koje su firme na dobrom glasu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Kvadratura je 80m2.
Planirao sam da postavim jednu u dnevnu sobu, pa ne znam koliko treba biti jaka da bi mogla rashladiti ostale prostorije.

da li je to kvadratura dnevne sobe ili stana? Posto ako imas vrata (logicno da imas) koja odvajaju dnevnu od ostatka stana, onda ostatak neće imati nekog efekta.

U dnevnoj će ti biti i do 10 stepeni hladnije nego u ostatku stana.

Znam da 12-ka pokriva oko 40 kvadrata

guess who je napisao:
Koje su firme na dobrom glasu?

MCT rade sa LG-jevim klimama, mada je moja preporuka, ako imaš novaca i ako hoćeš kvalitet HOLODEX. Nalaze se u Rosuljama, mislim da je ulica Voždovačka.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je kvadratura citavog stana, ne dnevne sobe :D

Jel se onda jacina uzima na osnovu velicine prostorije u kojoj je klima ili velicine citavog stana?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Iskreno ne znam. Mislim da se uzima prema površini koju može da hladi-grije.

Najbolje lagano u neku Klima firmu, pa se raspitaj.

Ali otidji u firmu ne u ove prodavnice gdje će ti reći ''ma ova je za tebe'' a kad pitaš za detalje, on ti kaže '' ništa se ti ne brini, to će da radi''

Kao što rekoh, preporuka HOLLODEX ili možda MATOM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Uzima se u odnosu na veličinu prostorije u koju se postavlja.... Imaju oni likovi iz Trna Termoklima il tako nešto.... Tu je moj tata ugrađivao i bila je skuplja nego moja. Ja sam stavila iz Spartaka neku i služi dobro... Spartak je jeftiniji, a ugrađivanje se nešto malo naplaćivalo, možda 30 maraka... Tata čini mi se nije platio ugrađivanje, al je njegova klima bila dosta skuplja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ja imam 15-ku, hladi i grije...uglavnom mogu da griju na temperaturi do -7C a ako je temp. niža, kao, ne preporučuje se grijenje... :roll:

Kod mene je neka italijanska marka (nije poznata) :-? , ali ovaj što mi je ugrađivao daje na nju garanciju i kaže da do sada nisu imali s njima problema (sad, da li mu je to posao da kaže,ili...). Uglavnom platio sam je 700KM sa ugradnjom.

Imam isto kao i ti stan od 80 kvadrata i za nekih sat vremena može ga (manje-više) cjelog rashladiti. Ugrijati ne može cjeli stan, već samo sobu u kojoj se nalazi... :roll:

Valjda sam bio od pomoći :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 14:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
mi smo kupili u eurospletu prosle godine... imali smo milion komplikacija oko ugradjivanja, jer majstor nije imao pojma.. umjesto da ugradi, on probusi cijev od klime (iscuri sav freon) i naguli, poslije smo skoro mjesec dana svaki dan zvali eurosplet, da se to regulishe i konacno, znaci poslije 30+ dana je neko novi dosao da to popravi... tako da, eurosplet ne preporucujem.. neprofesionalno skroz...

klima je kostala okko 530km, grijanje+hladjenje, BEKO.. super hladi citav stan-potkrovlje, znaci ljeti je ludnica.. postavljena je iznad ulaznih vrata, tako da ne duva direktno u dnevni boravak, sto ima svojih prednosti i mana, ovako se mogu ohladiti/ugrijati sve ostale prostorije... ali treba paziti i iskljucivati svaki put kad neko ulazi u kucu
sto se grijanja tice, ok, moze se solidno zagrijati kada vani nije previse hladno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 15:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
eh da.. pitanje ... kako se cisti taj filter? u servisu ili sam mozes? onaj nama nista nije rekao :roll: jos cu kakvu bolescugu zaraditi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

marqueemoon je napisao:
eh da.. pitanje ... kako se cisti taj filter? u servisu ili sam mozes? onaj nama nista nije rekao :roll: jos cu kakvu bolescugu zaraditi...

Postoje dvije vrste filtera.
Obični - kojeg jednostavno izvadiš, opereš u toploj vodi, preporučeno osušiš na suncu, te ga vratiš.

Bio filter - koji se mjenja, ne preporučuje se čišćenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 16:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Koliko bi se cesto to trebalo cistiti? Ja mislim da to kod mene stoji tako otkako je ugradjena klima, jer nije niko nista govorio. :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Necu d akvarim temu, ali ipak ... smrt klimama.

Sorry, do proceede :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Utopija je napisao:
Necu d akvarim temu, ali ipak ... smrt klimama.

Sorry, do proceede :D

tehnofobu! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Koliko bi se cesto to trebalo cistiti? Ja mislim da to kod mene stoji tako otkako je ugradjena klima, jer nije niko nista govorio. :oops:

I guess jednom godišnje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
EiLeen je napisao:
FLASH je napisao:

I guess jednom godišnje....

daleko daleko cesce,cak stavise preporuceno je svakih 2 sedm narocito ako se kao u mojoj kuci ne gasi :D
uzasno je koliko su nezdarvi ti filteri,alergije,bakterije i svasta nesto :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hm, pa ja je ne palim često, tj. izbjegavam je maximalno.... Zaboli me glava, al kad su prevelike vrućine onda moram.... Vidiš, dobro me podsjeti, trebam uskoro da je očistim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 21:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Ja sa Matomom imam dobra iskustva.Ugradio sam klimu prije tri godine i nisam do sada imao ni jedan jedini problem.Sto se tice odrzavanja,potrebno je na pocetku sezone uraditi redovan servis(sto ukljucuje unutrasnje ciscenje i kojekakve provjere vodova isl. sto kosta 40KM),a plasticne filtere peres sam svakih 14 dana.Sto se tice cijena,kao i u svemu drugome,superkvalitet kosta vise,pa ako imas viska para onda kupi Mitsubishi ili Carrier.I jos nesto,navodno od 1.7. ove godine klima uredjaji se odredbom Komunalne inspekcije vise ne smiju ugradjivati na vanjske zidove zgrade tako da ces klimu morati zakaciti na balkon.Ne znam detalje o ovome,ali se ipak raspitaj da ne budes u situaciji da moras pomjerati vanjsku jedinicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Ja svoju na poslu cistim mozda svaka 3 meseca,fercera vec 4 godine bez ikakvog kvara.Marka je neka GENERAL

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2007, 01:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

YgapHuk je napisao:
I jos nesto,navodno od 1.7. ove godine klima uredjaji se odredbom Komunalne inspekcije vise ne smiju ugradjivati na vanjske zidove zgrade tako da ces klimu morati zakaciti na balkon.

Nije valjda da se neko sjetio. Konacno!!!!
Mrzim klime na fasadama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]