banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 17:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jun 2007, 10:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Kao što u naslovu piše „Potreban Vokal“!
Mladi rock cover band pod nazivom „WAFL“(što na hrvatskom i znači napolitanka) traži vokala!
Ako nekom nešto znači svirali smo u holu na onoj humanitarnoj svirci (predzadnji bend)! Ni na svirci nismo imali svog vokala pa smo imali problema sa pjesmama, ali ...
Uglavnom kombinujemo domaći i strani rock i hard rock! Za sada nam je repertuar jako raznolik što je posljedica neimanja vokala, pa onda sviramo šta se kome svidi!
Trenutno sviramo:
R. Čorba: Ja ratujem sam
Priča o Žiki živcu
Bily Idol: White Wedding
Metallica: Nothing Else Matters
TRGB: Mission Impossible

A planiramo još radit:
RHCP: Otherside
R. Čorba: Ostaću Slobodan
Kaži ko te ljubi dok sam ja na straži
Bily Idol: Speed

Naravno spisak pjesama bi se prilagodio vokalu!
Članovi benda su 89 i 88 godište tako da bi budući vokal trebao biti između 90 i 87 (uključujući i ova dva)!

Ako postoje zainteresovani nek se jave na PP!

Hvala!

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2007, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
ADJazzBV.Aco je napisao:
Mladi rock cover band pod nazivom „WAFL“(što na hrvatskom i znači napolitanka) traži vokala!

Nadam se da ovo nije skracenica od We're a fuckin' losers... :P

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2007, 14:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2005, 09:57
Pero_Bombas je napisao:
ADJazzBV.Aco je napisao:

Nadam se da ovo nije skracenica od We're a fuckin' losers... :P

c c c Pero , umjesto da tu pametujes ovo - ono , join the band :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2007, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Momci su vrlo posvećeni tome što rade i svako ko im se pridruži može očekivati super atmosferu, puno rada i vjerujem dosta dobrih svirki!
Vremenom...

Preporuka!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2007, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
zato sto ti buraz tu svira? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2007, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zato što ih posmatram već dugo i vidim kako se razvijaju!

A kako buraz svira... moglo se vidjeti u Hallu nekoveče!
Ja sam po defaultu pristrasan, ali mislim da je za nekog ko sve pjesme skida i vježba na koljenima (jer bubnja ni uslova za isti nema) sasvim OK!

Al, dobar si... pratiš, pratiš! :P

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2007, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 20:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
ja necu da pjevam al hocu da cujem kako to zvuci ........ dakle dakle kad imate probu ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka

puno je muzicara unutra, guzva ce biti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 17:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Pero
Čak smo razmišljali da WAFL bude od toga skraćenica, ko zna možda i bude! :):)

I da Vokal bi trebao biti muško; zašto pitajte ostatak benda i pogledajte repertuar!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 20:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
ADJazzBV.Aco je napisao:
@Pero
Čak smo razmišljali da WAFL bude od toga skraćenica, ko zna možda i bude! :):)

I da Vokal bi trebao biti muško; zašto pitajte ostatak benda i pogledajte repertuar!

malo cudan repertoar ali ajde.sumnjam da ces ovde naci pevaca,s obzirom sta ljudi slusaju na ovom forumu, i koja su god,ali good luck,da ne bude ponovo ;

нотинг елс метрс
нотинг елс метрс
...
...
(пауза док прођу оне тешке строфе)
нотинг елс метрс
:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 17:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Whitesnake
Repertuar je raznolik, ali tako ti je to kad nemaš vokala pa ne znaš šta će budući vokal moći otpjevati!
Znam da nije najbolje mjesto za potragu ali vredi pokušati!
A šta ćeš, lik nije baš znao pjesme, ali hvala mu što je upao u zadnji čas!
Naime Uglja je upao dan pre svirke i na probi dobro otpjevao Čorbu, za razliku od svirke, a Viktor je upao na svirci da otpjeva White Wedding!
Hvala im u svakom slučaju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 18:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Samo prijateljski savjet - manite se tezgararenja i sviranja stvari koje je netko već milion puta svirao prije vas , nego udrite i pravite svoje , te pokažite koliko ste kreativni . Svako dobro i sretno sa potragom za vokalom .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 18:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Mislim da su svi vrhunski muzičari, koji sad imaju vrhunske karijere, pričam o muzičarima sviračima, najprije bili dobro naslušani muzike, dobro nasvirani njima dobre muzike, koja ih je odvela tu gdje su sad.

Kad sam prije par godina pokušala napraviti neku acid stvar, nije mi baš pošlo za rukom, ali sad kad sam toliko naslušana toga i ajmo reći napjevana toga, nije mi problem sjesti za klavir i napraviti svoju acid stvar! Jer potpisujem da će teško neko napraviti funky ili acid stvar, ako nije prije toga bio dobro nasviran i naslušan te iste muzike!!! Kako će je praviti kad ne zna osnovne obrasce funka ili acida???!!!

Ovakve sam savjete ja dobijala od nekih bitnih ljudi-muzičara! Tako da ja samo šaljem dalje, jer samo tako možeš naučiti svirati!!!!
Ništa momci neće napraviti, ako sad dok su još u povoju i počinju "učiti" muziku, krenu praviti svoje stvari!

Moje mišljenje, je da većina, ne svi!-prave svoje stvari i muziku, a da pritom nisu skinuli pošteno bar tri pjesme i propišali krv da skontaju šta je to harmonija, jer uvijek mogu reći da su oni baš tako željeli da ta njihova stvar zvuči-a zvuči ko qrac sa stanovišta muzike!

Moj savijet je da dobro nažuljate prste i ruke svirajući tuđe solaže u originalu, i tako ćete poslije biti zadovoljni sobom jer ste odsvirali nešto što vam je na početku bilo nemoguće, a i tako ćete naučiti svirati. Tek onda će vaša muzika imati smisla i doćiće samo od sebe!

Samo vježbajte!!! Sretno!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
И додао бих савјет покојног Уче -
што је тежа ствар коју узнеш да скинеш и што је досљедније скинеш и одсвираш, више ћеш напредовати.

Само вјежбајте!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2007, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Kad smo vec kod Uche...

Tiki, ti men' jos davno rece prebaciti neke njegove stvari... Tj. So What? sa njegovim dionicama... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 00:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Citiraj:
Ništa momci neće napraviti, ako sad dok su još u povoju i počinju "učiti" muziku, krenu praviti svoje stvari!

apsolutno se ne slazem sa tim , slazem se da se trebaju naslusati muzike ali da skidaju tudje ccc , sto se tice skidanja tudjih stvari iz iskustva govorim da vecina ne svi koji pocnu skidati tudje stvari to tade cijeli zivot i ne naprave 5 postenih svojih pjesama , nego se pretvore u tezga svirke koji nisu bendovi , opet ponavljam vecina ljudi svira muziku koju i i slusa i osjeca , ne vjerujem da enko svira ono sot ne slusa ili neo osjeca - govorim o bendovima ne o tezgi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 07:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kao i obično - lupaš najstrašnije!

Ti ili si apsolutni sluhista i genije, pa samo slušajući muziku spoznaješ formu muzičkog djela; ili si akademski obazovan muzičar sa specijalizacijom na Berkliju pa si kroz knjige naučio sve...

Al' prije će biti da si lijen ko mazga i prepotentan ko paun... U životu si skinuo 8 stvari i shvatio da sve znaš i da ti je to dovoljno znanja da i ti napraviš isto!

Zbog ljudi kao što si ti muzička scena ovog grada i jeste pala na ovako niske grane! Nemaš nikakvog muzičkog obrazovanja, nemaš nikakvog tehničnog obrazovanja, nemaš ukusa i gluv si ko top...
Al' to te ne sprečava da dijeliš savjete naokolo!

Daj se već jednom začepi! Sjedi ćuti i uči!
A ako nećeš da učiš...
Sjedi i ćuti!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka

:popcorn:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 09:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
groznium je napisao:
apsolutno se ne slazem sa tim , slazem se da se trebaju naslusati muzike ali da skidaju tudje ccc , sto se tice skidanja tudjih stvari iz iskustva govorim da vecina ne svi koji pocnu skidati tudje stvari to tade cijeli zivot i ne naprave 5 postenih svojih pjesama , nego se pretvore u tezga svirke koji nisu bendovi , opet ponavljam vecina ljudi svira muziku koju i i slusa i osjeca , ne vjerujem da enko svira ono sot ne slusa ili neo osjeca - govorim o bendovima ne o tezgi

Ni ja se sa ovom konstatacijom apsolutno ne slažem.
U čemu je razlika? Svi sviraju tezge! I tezgaroši, svirači covera i oni koji sviraju svoje pjesme!
Mislim da je za autorsku muziku potrebno vrijeme, da sazriš kao muzičar, naročito sad kad se borimo protiv raznih Stoja, Jelena i Seka! Treba se dići iznad toga i ostati normalan i u svom tom kiču i nemoralu, ostati doslijedan sebi i raditi muziku koju ovdje neće niko slušati, ili će imati svega 6 slušalaca!

Nije pravilo, da neko učeći svirati na tušim stvarima, zauvijek ostane samo reproduktivac covera! Ovdje možda, ali ko se još ravna prema Banjaluci???!!! Zavisi kakve ambicije imaš...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]