banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: E.R.
PostPoslato: 16 Jul 2002, 21:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Pozdrrrav svvIma,ono...mislim...ako ikog ima....ma kontam nesto,pa dal ' da se "nakachim "na ovaj forum,i odlucih.Da probam.Jel?!Nego ja bih da odmah predjem na konkretnu stvar>>>jest da je ovo FILM forum i to je super,(bez filmova mi je zivot nezamisliv),ali ja bih jedno pitanje :"Da li iko od VAS(nekoga ovde)ima snimljen prvi serijal serije E.R("Hitna Pomoc")To je krenulo 1994..davnoooo bilooo...o,da.
I da li u nasem gradu(i sire) :wink: ima fanova serije "Northern Exposure"("Zivot na sjeveru") ???Bas me interesuje... :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2002, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
delfinka želim ti dobrodošlicu na forum :)

Iako je ovo podforum za film podrazumijeva se da se na njemu priča i o serijama tako da slobodno...

Što se tiče "Hitne Pomoći" ne mogu ti pomoći :) jer tu seriju nisam ni gledao.

"Život na sjeveru"...to je ono: doktor Flajšmen, Megi O'Konel, Stiv, Ed i ostala kompanija. To je meni jako slatka i simpatična serija. Nedavno je bila na HRT2 skoro svako veče i nisam baš pratio u smislu da sam gledao sve epizode ali povremeno pogledam ili kažem sebi da ću pogledati samo početak ali u tom slučaju odgledam epizodu do kraja :).
Da, dosta fina serija o životu, međuljudskim (Pantić: izmeđuljudskim :D) odnosima. Interesantno je gledati kako se Flajšmen i Megi nepodnose ali ni ne mogu jedno bez drugog, onda meni je interesantan produhovljeni i načitani Stiv koji vodi radio stanicu itd.

P.S. Zašto 'delfinka'? Zašto to ime?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2002, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Šta spada u psihodelične trilere?
Ako su to filmovi tipa "Sedam", "8 milimetara", "Bezimeni", "Purpurne rijeke" onda te mnogo volim. To su mračni i teški filmovi ali ih baš volim :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2002, 15:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
"Život na sjeveru" - odlična serija. Kad malo razmislim Sopranos i Northern Exposure su najbolje serije koje sam gledao. Samo mogu da zamislim kakvi su likovi ti ljudi koji su radili Život na sjeveru. Ovdje posebno mislim na Steve-ova razmišljanja.
Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2002, 16:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma ja saljem 2 puta poruke i juce in danas ,ali nisam mogla da posaljem>nema ih ovdje..da slucajno nisam pisala previshe teksta?
Nisam citala"pravilnik." :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2002, 16:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ubila sam se od pisanja :( ali sta bih sad...nego ,otkud mi ime "delfinka?" P dosta jednostavno>delfini su moja braca i sestre!Obozavam te sisare ,uvijek su nasmijani :D i dobro "raspolozeni"..SLOBODNI(ako nisu lisheni od slobode od strane ljudi).
Pozdrav svim filmofilima i veselim ljudima..i... i svim ljudima!I ostalim sisarima ..i insektima....i....svima! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2002, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

delfinka stvarno ne znam zašto nema poruka koje si postavila. Ne vjerujem da ima ograničenja na veličinu. Vjerovatno si negdje zabrljala u postavljanju. Moj savjet ti je da kucaš poruke u wordu (i povremeno snimaš) i kad otkucaš čitavu onda je samo copy/paste na forum, ja tako radim odavno i nema problema. Zna nekad biti problema sa postavljanjem poruke pa ako kucaš direktno na forum onda izgubiš poruku ali ako je imaš u wordu onda ako ne uspije možeš uvijek probati ponovo i ne gubiš tekst :)

A znači i ti si veliki ljubitelj delfina :)
I ja sam samo što ja još nisam imao "bliski kontakt" sa njima, nažalost :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2002, 21:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hello!A znaci copy/paste opcija...ma probacu i to...ma isfur je kucat i kucat pa onda nema poruke.Ali sta cu,ne nerviram se ja zbog tih stvari...u svijetu se desavaju i gore stvari.
Znaci Vaderu,volish delfine? Ja ih obozavam,ali "osjecam" da ih volim.Prosto je...i najveca mi je zelja da plivam s njima,ali u otvorenom moru,sto nije bas moguce ,posto bi se ja udavila,vjerovatno ,a oni ne bi.
Ipak brze plivaju! :) I imaju "full"opremu za plivanje...
Uzgred,da li si gledao BIG BLUE,Luka Besona?Eeeeee,od tada ja volim te zivotinje..to mi je divan film,za moju dusu.Iako je to fim iz neke '87 ,ja sam ga pogledala '94 u periodu kada sam sazrijevala (menatalno,ai fizicki).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2002, 13:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Serije..serije…..Ono sto je valor simptomaticno za serije ,jeste to da imamo likove koji zive…koji se mijenjaju.A mi Ih gledamo I pratimo u njihovim nastojanjima da zive svoj zivot.A mi nas..i tako u krug.
Pogledajmo samo “Zivot na Sjeveru”..koliko samo topline dolazi iz tih likova koji zive na hladnoj Aljasci… A zar je moguce da toliko ljubavi,ipak,zraci iz takvog hladnog okruzenja,ledenog ,divljeg,”aljasknog”?Sve je moguce…Jeste,naravno serije su u pitanju.Ali ,postoeje nekolicina,koje su bas zivotne,a uz to pune zivopisnih likova.Takva je I “Northern Exposure.” Takva je the Sopranos..Sustina je u tome da se svako od nas da prepoznati u nekom od tih likova,u nekom manje ,u nekom vise,ali na momente mozemo reci:”E da ,I meni se to deseilo” ili”Vidi budale,zasto se Dr.Flajsman toliko nervira oko sitnica.Pa meni to ne bi palo na pamet!” I sl..
Vjerovatno bi se neko jos I pitao:”Pa kako je moguce da se ja identifikujem ili prepoznam u nekom tamo Toniju Sopranu,mafijozu,ili nekoj tamo Eskimki Marilyn,sekretarici tamo nekog doktora koji rade I zive u tamo nekom,fiktivnom gradicu na Aljasci ,zvanom CICELY?!”Sve je moguce ,jer upravo te serije govore o jedinstvenosti ljudske prirode,njenoj nepromjenjivosti,bez obzira na socio-kultularne uticaje.Koliko samo ima dr.Flajsmana oko nas?!To govori o sustini ljudskih osjecanja I postupaka…Govori o sustini I istini kakvi smo mi.A mi smo I Shojici,Kurcubici, Flajsmani I ponekad Molderi I Nikite.A kamo srece da smo stalno svi mi> Phoebe!Gdje bi Svijetu bio kraj!
To su te divne serije….taj Toni Soprano>gle ,covjek ,mafijash,ponekad I beskrupulozni ubica,ali ujedno I family man I covjek kojeg muce problemi kao I sve nas.Mafijas ,pa jos ide kod psihijatra I ima problema s majkom vise nego s FBI!Malo li je…
Licno,meni se pojavi uvijek osmijeh na licu nakon uvodne spice I muzike iz “Zivot-a na Sjeveru”..znam da me ceka vedrina I optimizam,jer ljudski duh pobjedjuje u tom CICELY-u.Grad obicnih malih ljudi,Grad koji ima Stiva ,radio-show-man-a,covjeka kojem ne treba programska koncepcija da smisli dobar radio program .On ima sebe I misli,I prave knjige u pravo vrijeme.…
Zamislite da nas ujutro sa radija budi glas I misao nalik Stivovom?To bi bilo lijepo.
Ali nije tako.Svijet se odvec mijenja munjevitom brzinom I malo je “Stivova” ,a vise reklama I marketinga.Na zalost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2002, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo nas ljubitelja delfina. I ja imam jake emocije prema njima ali samo sam ih gledao na TV i čitao o njima, mnogo bih volio plivati sa njima. Da ne pišemo ovde o njima ako hoćeš otvorićemo temu o njima, ne znam gdje bi bilo najbolje, možda na "Čovjek i društvo" pa da tamo nastavimo, imao bih prepričati neke interesantne stvari što sam čitao o njima.

Jako lijepu analizu si dala o serijama :) mada ja serije već neko vrijeme ne pratim već s vremena na vrijeme pogledam (inače malo gledam TV), čak ni Dosije X više ne pratim redovno što je jako čudno za mene :)

Meni je Stiv vjerovatno najdraži lik u "Život na sjeveru" :)

Post ti je čudan jer ti navodnici nisu uspjeli, možeš ići na EDIT pa to srediti ako hoćeš

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2002, 00:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
Hm.... Dosije X vise nije na onom nivou na kojem je bio prije... Nekako je izgubio svoj duh odlaskom Muldera. Naravno to je primjeceno, pa su ga vratili, ali pokazalo se da to vise i nije toliko vazno jer su iscrpili ideje. Mozda ne bi bilo lose za seriju da se promjene "ljudi iza kamere".
Zivot na sjeveru... Obozavao sam ovu seriju dok se prikazivala na HRT1 u popodnevnom terminu. Kao sto vec neko rece stvarno zraci optimizmom :) Steta sto su je zamjenili totalnim otusiderom :(
Seinfield - apsolutni sampion! Najbolja serija koju sam gledao (humoristicka) i ona je zamjenjena po meni uzasnom serijom sex i grad (ne zelim da pisem naziv velikim slovom, jer to ne zavrjedjuje).
ER - serija koja je mnogo obecavala ali se izlizala, kao mnoge serije na tu temu. Stalno bolnica, isti ljudi (mislim ono malo doktora i pokoja sestra). Mislim tu se ne moze razviti neka radnja. Plus to sto moram uzeti rijecnik medicinskih pojmova da bih razumio sline dijagnoze. A to kvari opsti ugodjaj.
Toliko za sada... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2002, 17:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

U pravu si>>>heh!Ni ja ne volim Sex&Grad ,to je toliko sofisticirano i banalno na neki nacin ,koji mi se nimalo ne svidja.
Moze se o sex-u ali i o "gradu" :) govoriti na mnogo sharmantnije i indirektinje nacine.
No dobro sad...eh, da vide moji prijatelji sta pisem sad ,ubili bi me !Posto prate S&S ,a ja ne moguuuuu nikaaakooo....! :P
E sad ,sto se tice E.R...>>>hm.MOGUCE da se serija izlizala. :-? Ja pratim 3 zadnje sezone(otprilike toliko)...ne znam kako ljudi koji su pratili od prve sezone dozivljavaju ovu seriju sada.Oni su kompetentniji od mene da daju sud.
Medjutim,ovu seriju (dok je isla na ATV)sam pratilia vrlo fanaticno.
Ima tu dosta stvari "iz kulisa" koje se daju fino pratiti.Drama se ne desava samo na operacionom stolu ,vec i van njega...tj.likovima.
Od kada se ekipi prikljucila Maura Tierney(Abby Lochart),postalo je zanimljivo.
Ona je zaista dobra glumica,ja je cijenim zbog njene prirodnosti.Ima prirodnu glumu i nekako djeluje sasvim pragmaticno u smislu svog djelovanja u ekipi hitne sluzbe,a isto tako je lik oko kojeg se mnogo vrti u poslijednjoj sezoni.(Mozda ko je gledao novi film, INSOMINIU sa Al Pacinom,sjeca se njenog sporednog lika,ili FORCES OF NATURE...>mislim da je pred njom buducnost)
A oko nje se vrte i 2 muskarca >dr.Kocvac i Dr.Carter.
Jako je zanimljivo posmatrati ovaj odnos njih troje,(naravno kome se to da),ko koga tu i koliko privlaci ,ali na neki vise psiholoski nacin,koliko je kome tu stalo do prijateljstva ,koliko kome do ljubavi...i sl.
Meni su Carter i Abby zaista zgodan "filmski" par i da se primjetititi fina ,plutajuca hemija izmedju njih dvoje ,mada se nisu nikad ni poljubili dosad u seriji.
Neki parovi bas zrace s malog ekrana(bas kao Sandra Bullock i Keanu Reeeves u BRZINI ,nekada 8) :wink:
Sto se tice dijagnoza i ostih pojmova,u prvu si s tripy,.Meni je mozda lakse jer zavrsih medicinsku skolu :) ,pa takooo...
DELFINI :D
Adios!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2002, 18:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ne znam je li vam poznato da je jednu epizodu E.R. radio Tarantino. Ja ipak ne volim tu seriju (ne zanima me tema).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2002, 18:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Moze bit da je Tarantino radio>>>ipak ima dosta krvi u epizodama! :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]