Antropos je napisao:
Praznik Hristovog vaskrsenja treba svakoga dana svetkovati,
a ne samo jednom u godini
Видиш, то кажу Православни, зато ми прослављамо Васкрсење не једном годишње, већ сваке Недеље, о чему свједочи цјелокупна православна литургика. (ако те занима, могу и у детаље)
Citiraj:
(i to na pogresan datum, rekao bih).
То је твоје лично мишљење.
Citiraj:
Optuzbe da se drzimo judaiziranja (Varnavina poslanica isto pise, kao i drugi 'oci'), Mojsijevog zakona i slicno, govori bar o dve stvari.
1) Nepoznavanje adventisticke teologije, ali ni biblijske.
2) prikriveni antisemitizam kojeg se tvoja crkva nikada nije odrekla, cini mi se, i koji se od ranih vremena gajio kod vas.
Прво дефиниши појам "библијске теологије", а за адвентистичку смо се већ увјерили у све њене квалитете:
од слављења недеље, па касније суботе,
од отвореног аријанства, до прихватања триадолошког исповједања
и тако унедоглед....
при том сваки адвентистички ауторитет је имао своју концепцију "теологије" што сте ријешили тако што сте Елен Вајт и њена призивања духова поставили у раван Христа.
Била је још једна Елен из Америке, коај је такође "разговарала" са мртвима, апостолима, анђелима итд...врло сличног описа и каријере само што се презивала Блавацки.
Citiraj:
Osim toga, nemas ni jedne jedine naznake za tako nesto.
Ja znam odakle ta 'teologija vaskrsenja', ali o tome ne mozemo pricati iz Biblije, no iz spisa ranih oca, ali to je vec druga, sasvim druga prica.
И сад ћеш ти да ме убиједиш да сте ближи Христу и апостолима
ти и госпођа Вајт него ранохришћански писци који су живјели сто година након Христовог васкрсења???
Овим си све рекао...