banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 20:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Freak_on_a_leasH je napisao:
SAMSUNG SM244T je oko 2350KM

:crazyeyes: :crazyeyes: :crazyeyes:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Tiki the Boyler je napisao:
SAMSUNG SM244T je oko 2350KM

:crazyeyes: :crazyeyes: :crazyeyes:

O tome ti i govorim......
Prvo :crazyeyes: :cyclopsani: :crazyeyes: :cyclopsani: pa onda :pale: :pale: pa kad malo bolje :-k skontas da ti jedino preostaje da se dobro :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pa kod "običnog" je odnos stranica po TV standardu 4:3
Wide ekrani su više po filmskoj mjeri, jer im je odnos stranica 16:9 ili 16:10.

OK to nego me zanima kako to "izgleda" u praksi. Koliko je wide ugodan za neki opšti rad na kompjuteru, tu i tamo igre, internet, filmovi? Ne znam ni da li moj Radeon 9600 podržava te wide rezolucije :-?

Vidim da sada ima sve više tih wide monitora pa me zanima šta bi bilo bolje uzeti, wide ili obični.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
E pa kad dobiješ (kupiš) onaj 931BW napiši ovdje kako ti se čini taj monitor. :D :D :D :D

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 09:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zašto?
Imaš li nešto reći o njemu?

Valjda je wide od 19" kao 17" po visini, samo što je širi pa je dobijeno 19" u dijagonali. Koliko je to zgodno za neki opšti rad?

I da, cijena do koje bih išao je oko 600 KM.

Preporuke? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni se u praksi sviđa jer ga koristim uglavnom za rad na Cubase platformi, gje mi je jako bitna širina ekrana - što zbog time-line preglednosti, što zbog miksera koji dobija nevjerovatan broj kanala!
Pritom su i filmovi (koji su u 16:9 formatu) mnogo ljepši za gledati...

Jedino zna biti glupkasto kod obrade teksta... Ako koristiš normalnu visinu papira - sa strane ti zjapi praznina! (mada sam je ja napunio toolbarovima)

Radeon 9600 će ga tjerati bez problema, jer ga i kod mene (na preporučenoj rezoluciji 1440x900) tjera bez ikakvih problema.

Što se pazara tiče - dođi do mene i uštedi 150KM! :wink:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za te pare moj ti je savjet ili ASUS VW192S (ako ti ne treba DVI) cijena : cca 445KM......ili da uzimas od tikija tog ACER-a.....

Zbog grafike se ne moras brinuti previse.....dovoljno je dobra za sve ove rezolucije.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Vader je napisao:
Zašto?
Imaš li nešto reći o njemu?

Valjda je wide od 19" kao 17" po visini, samo što je širi pa je dobijeno 19" u dijagonali. Koliko je to zgodno za neki opšti rad?

I da, cijena do koje bih išao je oko 600 KM.

Preporuke? :)

Nisi me skontao.

neko od forumaša mi je bio jutros i raspitivao se za sledeće modele:

LG L204WT
ASUS VW192G
LG L194WT
Samsung 931BW

i naručio taj Samsung, pa sam zato rekao da nam javi kakvi su utisci.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Za te pare moj ti je savjet ili ASUS VW192S (ako ti ne treba DVI)

A kako stoje stvari sa "DVI vs analogni"? Od mnogih čujem da nema razlike, a neki kažu da ima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

DELLBOY je napisao:
i naručio taj Samsung, pa sam zato rekao da nam javi kakvi su utisci.

nek nam javi :)

Kakvi su LG monitori? Vidim da se kod nas najviše kupuju Samsung.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I koliko vidim treba se baš naviknuti na TFT :), neki kažu da su imali dosta problema sa tim, da im je trebalo par sedmica da se naviknu, da ih je i boljela glava (upravo ono što se želi izbjeći sa TFT). A i ja ono malo što sam vidio djelovalo mi je da su presvijetli, kao da svjetlost izbija iz njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nema neke razlike izmedju DVI i VGA ulaza....barem je ja nisam skontao onako od oka......a za taj 931BW sam mislio da je najbolji u svojoj cijeni....medjutim kad smo dobili ovog ASUS-a skontao sam da je isti ako ne cak i bolji zbog kontrasta (asus 800:1, samsung 700:1) a dosta je jeftiniji.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

medjutim kad smo dobili ovog ASUS-a skontao sam da je isti ako ne cak i bolji zbog kontrasta (asus 800:1, samsung 700:1) a dosta je jeftiniji.....

A taj kontrast, vidi li se on u praksi? Pošto me više zanima to a ne ono što je "na papiru" jer često ono što je "na papiru" nije pravi pokazatelj kvalitete. Za neke modele se u specifijacijama stavlja da imaju kontrast 1400 ili čak 2000 a to je samo vještački dinamički, dok sam čuo da im stvarni zna biti i ispod 700.

Inače koliko je Asus "pouzdan" kao TFT...pošto su oni mnogo manje "u opticaju" na tom tržištu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja sam tu bio skeptican prema ASUS-u al kad sam ga upalio i uporedio sa 931BW.....razlika je ocita....upravo zbog tog kontrasta (800:1) asus ima bolju sliku (prirodnije boje).....inace taj kontrast je jako zeznuta stvar: npr LG uopste ne specifikuje staticki (stvarni) kontrast nego samo dinamicki koji im je onda dosta slab (1600:1 DC je malo u odnosu na samsungovih 2000:1) al ljudi se uhvate na to ni ne znajuci sta je......tako da onda LG ispada neka dobra marka a u stvari je krsh.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A obraćate li pažnju na vrstu panela, nađoh ovo

Citiraj:
Ako brzo krene da gubi prikaz, tj. vernost prikaza i sa jedne strane vuce na zuto, a sa druge vuce na ljubicasto onda je to sigurno TN.
PVA ne vuce ni na koju boju iz bilo kog ugla i prakticno ima vidljivost 180/180.
S-IPS su treci koji mozes i oni kako se menja ugao gube crnu, ostale boje ostaju iste, a crna postaje ljubicasta.

Citiraj:
PVA i S-IPS su kvalitetaivno ispred TN po kvalitetu prikaza, S-IPS je malo bolji ali ga zeza ovaj gubitak crne. PVA je najizjednaceniji i po meni zato najbolji.

Citiraj:
Sto se tice provaljivanja koji je panel TN, mozda je najbolje da ga pogleda odozdo, onako se pri tom ne ponasa ni jedan drugi. Slika potamni i kao da pocne da vuce ka negativu normalne slike.

Citiraj:
za zahtevne korisnike samo PVA. Ali, recimo, u klasi 19-ica može da se nađe dobar TN Film, ali je redak. Ja sam se recimo oduševio sa 931BF. Nisam video bolji "2ms" ekran do sada. Pogotovo crna i neprobijanje pozadinskog osvetljenja...

Koliko ovaj košta kod nas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I ja sam tu bio skeptican prema ASUS-u al kad sam ga upalio i uporedio sa 931BW.....razlika je ocita....upravo zbog tog kontrasta (800:1) asus ima bolju sliku (prirodnije boje)

Kakva mu je vertikalna vidljivost, kada se udaljiš 2 metra i malo gledaš odozdo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
I koliko vidim treba se baš naviknuti na TFT :), neki kažu da su imali dosta problema sa tim, da im je trebalo par sedmica da se naviknu, da ih je i boljela glava (upravo ono što se želi izbjeći sa TFT). A i ja ono malo što sam vidio djelovalo mi je da su presvijetli, kao da svjetlost izbija iz njih.

Meni je za navikavanje trebalo cca 6 sekundi!

Ja za računarom u prosjeku provodim dnevno 12 sati, tako da su mi oči totalno otišle od CRT monitora. Zato sam i prešao na LCD (koji vi ovde stalno zovete TFT). Čak je i mog šefa koštalo 1000KM jer jednostavno više nisam mogao da radim na poslu... :P

No sikiriki za navikavanje...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 11:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ja za računarom u prosjeku provodim dnevno 12 sati

Ja najmanje oko 7-8 sati a često i 12-15 sati, i sve na CRT-u :(

Sjećam se da sam sada u petak na kraju dana pogledao koliko sam bio konektovan na internet, i pisalo je 15 i po sati, od paljenja do gašenja računara, nisam svo to vrijemje sjedio za kompjuterom, ali opet puno je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vader je napisao:

Meni je trebalo 10ak dana da se naviknem na ovu svjetlinu, koja je u odnosu na CRT dosta veca. Cak me je prvih dana boljela glava, ali sada je sve ok. Na dijagonalu se naviknes jako lako.
Sad mi je teze da gledam u CRT nego ranije, jer sam se navikao na ovo. Inace, pored TFT-a uvijek valja imati neku lampu ukljucenu, jer je pozadinsko svjetlo samo prejako za oci, pa bi se na taj nacin vise stetio vid nego sto se steti zracenjem CRT-a.

Poslednji put menjao FLASH dana 21 Maj 2007, 22:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo danas sam drndao po forumima, od 19" ne-wide (odlučio sam se za ne-wide) nekako dosta hvale taj Samsung 931BF, kažu da je uz 971P najbolji 19" ne-wide. Doduše 931BF jeste brz, TN panel, što malo poziva na oprez oko drugih karakteristika, ali za njega kažu da je dobar baš zbog toga što iako ima brz odziv nije izgubio na ostalim stvarima, na Benchmark testu su napisali:

Citiraj:
...ono što smo videli kod modela 931BF nas je uverilo u to da Samsung može da napravi monitor sa brzom matricom, koji ima i pristojne vidljive uglove i ujednačeno pozadinsko osvetljenje. Međutim, novajlija nudi i daleko više...

Kako god okrenete, SM 931BF je dovoljno brz za bilo koju igru, čak i za profesionalnog WCG “olimpijskog” šampiona. No, taj kvalite nas kod ovog monitora nije oduševio – ono što oduševljava prilikom pokretanja MonTest i DisplayMate aplikacija je crna boja! Crna je crna onoliko koliko i kada je monitor ugašen! Pozadinsko osvetljenje je fabrički setovano na 100%, a kontrast na tri četvrtine. Bilo nam je vrlo teško da poverujemo da se radi o TN Film panelu, jer pozadinsko osvetljenje ne samo da ne pokazuje znake ni najblažeg probijanja na ivici, već se čini da je “crna” bolja ili u rangu od one kod najboljih PVA monitora koje smo testirali (SM 970P, recimo).

Odziv matrice je vrlo dobra, ali ne bi smo smeli da se kladimo da je niža od one kod modela 940BF ili kod BenQ FP93G X. Štaviše, sigurni smo da se radi o novom panelu, jer je od pomenutih monitora, daleko veće vidljive uglove, što je daleko bitnije od razlike u odzivu koja nije veća od "pola milisekunde". Samsung SyncMaster 931BF je odličan izbor i za igrača, ali i za korisnike kojima je bitna multimedija ili čak neki ozbiljniji posao. Da su vidljivi uglovi još veći, monitor gotovo da bi imao sve pozitivne aspekte PVA tehnologije.

Prestižnu Benchmark nagradu, Highly Recommended dajemo više zbog toga što se radi o monitoru koji zbog niskog odziva ne žrtvuje ostale aspekte prikaza, kao što je vidljivi ugao ili ujednačenost pozadinskog osvetljenja.

Ovo sve prilično ulijeva povjerenje.

Sad mi ostaje da ga nađem u gradu, poželjno u radnjama u kojima mogu da ga vidim upaljenog. I da vidim cijene.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]