Citiraj:
Meni je to sve test ljubavi. Valjda se novac trosi na stvari i ljude koje volis.
Ljubav se ne pokazuje novcem srećo. Znači li to da ne ko ko nema para, ne može da voli? Ili još gore, ako nema dovoljno para, onda nije prošao taj "test ljubavi"?
Loša ti je ta priča, da ne kažem ogavna...
Inače mi se ne da previše naklapati na ovu temu. Jednostavno postoje neke stvari koje je teško mijenjati, a tako je valjda sa tim čuvenim "muškarac časti". Prvo ta situacija ima nekoliko kategorija.
Muškarac koji poziva djevojku prvi put na izlazak, logično je da se uhvati za novčanik, a što se mene tiče, logično bi bilo i obratno, samo što je takva situacija rijetka, u smislu da djevojka pozove momka na izlazak.
Ako su dvoje u vezi, neko vrijeme, to zavisi od stepena međusobnih odnosa koje su razvili. Dakle povjerenje, dovoljno da jedno drugom kaže, "e izvini nemam para", ili da djevojka jednostavno kaže "e sad je na mene red da platim" i slične stvari.
Izlasci sa "prijateljicama" i slično su već stvar prestiža, da se pokaže žensko društvo oko sebe, dok su izlasci sa prijateljicama (bez navodnika) druga stvar. Ako ti je ta osoba prava prijateljica, to se nimalo ne razlikoje od prijatelja i logično je, prilikom odlaska na kafu sok ili nešto treće, da se uhvati za novčanik.
Da batalim šuplju priču. Povjerenje i međusobno poštovanje je glavna stvar. Ako je djevojka samostalna ili bar želi to da bude, neće dozvoliti da muškarac uvjek i stalno sve plaća. Meni nije žao da potrošim novac na voljenu osobu, ali isto tako ni njoj nije žao da potroši novac na mene, ali ja razumijem kad ona nije pri parama, a isto tako i ona razumije kad sam ja u takvoj situaciji. Ljubav između ljudi nije pristuna zbog novca, već zbog drugih stvari...