banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Tunis-pomoc
PostPoslato: 08 Maj 2007, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Hajde ljudi pomozite.
Planiram ovo ljeto da idem u tunis i imam ponude od 5,6 agencija.
Iskreno nemam pojma gde da idem,sta je dobro.
Interesuje me nesto s dobrom hranom,dobrim nocnim zivotom,gde se moze soping odraditi,razgledati i naravno gde su normalne plaze.
Hajde pomozite,dajte predloge vi koji ste bili u Tunisi ili niste ali ste culi sta je dobro.
Hvala unapred
P.S.
cak i ako postoje neki izleti za koje smatrate da bih trebao tamo odraditi,znaci nesto obici,predlozite

Ponude su sledece:
*Port El Kantaoui
*Sousse
*Hammamet
*Monastir
*Hammamet Yasmine

Znaci trebam birati izmedju ovih lokacija,koja je najbolja kad se uzmu u obzir moje gore navedene potrebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 10:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
poshto pretpostavljam da si mladji..ja bih ti preporuchila sousse:)
ja sam bila u port el k-u koji je nekih 20 minuta voznje od soussea i isto je fino..samo dosta mirnije. sousse je poveci grad na moru i super je za provod...
mi smo upoznali neke super ljude koji su nas provodali svuda nekud..ali sam sigurna da nishta od tog ne bih vidjela da nas ti domaci nisu odveli..tako da se trudish da upoznash neke domorodce:)
sve u svemu fin je tunis.
srecno ti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa zakljuci sam da bih trebao birati izmedju Port El Kantaoui i Sousse.Mislim sousse je jedan veci centar a port je 7km od centra soussea.
Znaci sad samo gde je izvedju ova dva bolji nocni zivot,soping,stvari za razgledanje.

I zna li iko da li mobis kartica funkcionise tamo,ako da koja je tarifa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Gdje god da odes nemoj da preskocis Tunis,mislim na grad,a u blizini je i Kartagina,bas vrijei pogledati,Fenicka(doduse pooorana),Rimska i Arapska kultura na jednom mjestu.
Tu u blizini ima neko poznato turisticko mjesto(zabovih ime,bio sam prije 6 godina), ispod kojeg je ogromna pjescana plaza,kojaje ,zacudo,bila gotovo prazna pocetkom septembra,kad sam ja bio.
Nije lose,vrijedi otici.
Ah da,naravno,kad god nesto kupujes moras se cjenkati,nekad se zna cijena spustiti i 5 puta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
ratkop, kakve su cene aranzmana ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa posto sam se orjentisao na Sousse cena je 7pp+aerodrom troskovi izmedju 400 i 500eur,zavisi koji hotel

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 14:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Okt 2006, 13:25
Hammamet - bio.
Bilo je super.
Obisao Tunis, Kartagenu, Sid Bon Said (mozda je to laoce, selo ofarbano bijelo-plavo), a isao i skroz dole na jug - preko Karuana, planinskog vijenca Matmata pa do Sahare.
Sam taj izlet do Sahare bio je vrijedan cijelog puta - super stvar ako mozete to da vidite (ali s obzirom da ostajete 7 dana - mozda izlet od dva - tri dana i nije rjesenje).

Tips.
Taxi - veliki auto - dogovorili direktno s vozacem dan ranije izlet u Tunis, Kartagenu i Sid Bon Said ... cijeli dan, nas cetiri cini mi se 100 maraka.
On vozi, istovari vas, dogovorite se kad ce vas pokupiti i gdje i onda dalje.
Bez bojazni - nece vas zeznuti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
povedi i mene :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja sam bila kad i Naya. :D Tamo ti je sve jeftino. Bila sam u Yasmine Hammametu. Grad je malen i nije nešto za izlaske, tako da je to više za porodične odlaske. Hoteli su super, hrana još bolja... I ja sam imala pp, doručak i večeru. Večera je odlična, al je doručak loš. Nije toliko loš, al imaju neki ogavnu ljubičastu salamu - to nemoj ni probavat... :lol:
Cjenjkanje obavezno, ja sam neku torbicu koja je koštala 80 tunižanskih dinara spustila na 10. Dakle, odmah se cjenjkaj i nikako nemoj reći da si prvi dan tu - pokušaće te zajebati.. :lol:
Taxi je prejeftin.
Što se tiče mob. operatera, tamo je Tuntel, al ja kad sam išla nije mi radila na prepaid - tad prepaid nije mogao u roamingu.. Nađi na sajtu Mobisa koliko košta sms i imaju li uopšte ugovor s njima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 16:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

da da da :D cijenkanje obavezno. bila si kad i ja? kako znash?:lol:
super su meni ti tunizani.kao neki mravi mali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
pobrdje je napisao:
Hammamet - bio.
Bilo je super.
Obisao Tunis, Kartagenu, Sid Bon Said (mozda je to laoce, selo ofarbano bijelo-plavo), a isao i skroz dole na jug - preko Karuana, planinskog vijenca Matmata pa do Sahare.
Sam taj izlet do Sahare bio je vrijedan cijelog puta - super stvar ako mozete to da vidite (ali s obzirom da ostajete 7 dana - mozda izlet od dva - tri dana i nije rjesenje).

Tips.
Taxi - veliki auto - dogovorili direktno s vozacem dan ranije izlet u Tunis, Kartagenu i Sid Bon Said ... cijeli dan, nas cetiri cini mi se 100 maraka.
On vozi, istovari vas, dogovorite se kad ce vas pokupiti i gdje i onda dalje.
Bez bojazni - nece vas zeznuti.

Da,da,upravo to seoce,ja sam mislio da je Sidi Bu Said,al nema veze.
Zao mi je sto nisam otisao u Saharu da jasem na kamilama,ali je to ipak bilo malo podaleko od Tunisa(kojih 400-500 km), a i nisam nasao nikog s kim bi isao,tako da ne odoh.
Sreca je bila da smo imali jednog domacina-volonterta uz nas,pa nas je taj cijeli dan vodao po Tunisu,a mi ga samo upitali da li smo usli u pravi bus. :D
Moras kupiti onaj bubanj,definitivno,Dar buka se zove ili tako nekako,mi smo bubnjali 3 sata u busu sa Tunizanima,prsi mi natekli. :lol:
Iznenadilo me sto sam tamo vidio cure normalno obucene,jeans i to,malo ih je umotanih,vise Evropa,no Arabija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

naya je napisao:
da da da :D cijenkanje obavezno. bila si kad i ja? kako znash?:lol:
super su meni ti tunizani.kao neki mravi mali...

Zato što sam dan pred polazak u Kicu srela nekog (možda Draganu) i rekla mi da ste ti i dragi krenuli taj dan... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neznam da li bas da idem u Hammamet,imam osecaj da od svih ovih destinacija,on je najveci.
Sve se nesto vise okrecem ka Sousse,imam osecaj da u njemu ima najvise za videti i prosetati.
Znaci izlet u saharu i jahanje kamila da ne propustam :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je mislim 100€..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 21:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ja sam prespavala saharu..i nikad si necu oprostit..eil,si ti bila?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2007, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Noup, nisam baš imala para.. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 01:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Koliko djeparca je dovoljza za tih 7 dana,naravno za normalno,malo izaci,popiti,izlet neki,suveniri ma standard?

Vrh

Tema posta: Re: Tunis-pomoc
PostPoslato: 24 Maj 2010, 12:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
od vas koji ste bili moze li neka preporuka za grad/hotel ?
koliko sam pronasao informacija zanimljivo mi djeluju Skanes, Sousse, Yasmine Hammamet, Hammamet i Nabeul, mada jos pretrazujem. Ne interesuju me diskoteke i nocni zivot, jer idem na odmor (znaci kupanje, setnje, obilasci turistiskih/istorijskih spomenika), a ne u provod. Neko mirno mjesto mi treba.
Btw znam da ce zvucati smjesno, ali od svih informacija koje sam uspio da nadjem po Hr i Sr forumima svuda se spominju cijene svega i svacega, ali niko nije spomenuo sladoled :lol:
zna li neko cijenu sladoleda :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2010, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
BSE je napisao:
od vas koji ste bili moze li neka preporuka za grad/hotel ?
koliko sam pronasao informacija zanimljivo mi djeluju Skanes, Sousse, Yasmine Hammamet, Hammamet i Nabeul, mada jos pretrazujem. Ne interesuju me diskoteke i nocni zivot, jer idem na odmor (znaci kupanje, setnje, obilasci turistiskih/istorijskih spomenika), a ne u provod. Neko mirno mjesto mi treba.
Btw znam da ce zvucati smjesno, ali od svih informacija koje sam uspio da nadjem po Hr i Sr forumima svuda se spominju cijene svega i svacega, ali niko nije spomenuo sladoled :lol:
zna li neko cijenu sladoleda :)

ja sam bio u Hammaetu prije nekoliko godina, u stvari bio sam u novom dijelu Hamma,eta gdje su sve hoteli. Pojma nemam koliko košta sladoled, ali sigurno nije preskup :D

Inače plaže su im super, sve onaj sitni pijesak, ali ima ppuno meduza u moru, i često je more izbacivalo one crne alge sa dna pa je nekako sve bilo prljavo. zato sam se najčešće držao bazena. inače šetnja po mjesečini plažom i još oni talasi...ekstraaa za opuštanje ;)

Od stvari koje možeš posjetiti imaš stari dio grada, a imaš i izlete u glavni grad(posjeti se i mjesto gdje je nekad bila Kartagina i posjeti se tamo neki grad zaljubljenih). onako nije loš jednodnevni izlet. mislim da je koštao 40 evra prije 4 godine. A imaš još jedan puno bolji dvodnevni izlet u saharu, vožnja džipovima po pustinji, jahanje kamila, noćenje u hotelu u oazi) to je još bolje ali mislim da je tada koštalo oko 200 evra

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 07:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ma ono za sladoled je bila sala, ali je krajnje interesantno :)
za more sam cuo da je prljavo samo u jednom gradu, a to nije bio Hammamet tako da sam sad bas iznenadjen
sto se tice posjeta imam u planu posjetu Kartagini i Sidi bou Saidu, ali mislim da za pustinju ove godine necu imati vremena (nazalost, svidja mi se ideja, a inace svi kazu da su odusevljeni tom "exkurzijom")
hvala ti na javljanju, svaka informacija je dobrodosla
nadam se da ce se i ostali javiti

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]