ventilator je napisao:
Vader,da li ti to nama pokusavas reci kako cuvas svoju nevinost za onu pravu?
Ne nisam ja to pokušao reći mada ti je zaključak dobar. Ali ja sam isto to mogao reći i da nisam nevin

Citiraj:
Ako ne zelis odgovoriti...
Eh...
Da samo vidiš (a možda i vidiš) kakve sve stvari ljudi priznaju za sebe bez stida a za mene su to često u pitanju velike niskosti i gadosti. Ali nije ih sramota jer vjeruju da je to dobro. Oni stvarno vjeruju da je to dobro!!!
Tako i mene nije sramota priznati nešto što ja vjerujem da je dobro.
Kad bi me bilo sramota značilo bi da i ja nisam načisto sa tim svojim uvjerenjem a to ne bi valjalo.
Ali tačno je to, danas je ljudima sramota priznati da su nevini ako imaju recimo preko 20 godina a i društvo, u opštem slučaju, to smatra za sramotu i takvi su često ismijavani.
Došlo je do toga da je danas nekoga sramota priznati da je pomogao starici da pređe cestu ali ga nije sramota hvaliti se što je pretukao nekoga iz čista mira(!).
Sramota je biti dobar...
U vrlo interesantnom vremenu živimo
Ali meni daje utjehu i to što je ovo sadašnje vrijeme još davno davno opisano baš ovako kakvo je...a nije ovako bilo ni do prije samo 50 ili 100 godina.
Al' biće još gore...uskoro
Ali čovječanstvo "napreduje" iz dana u dan, sve smo "civilizovaniji" i sa "naprednijim" i "širim" pogledima na svijet, ljude, odnose među ljudima...i u seksualnosti ali i u mnogo čemu drugom...a i to je davno zapisano
Stvarno u vrlo interesantnom vremenu živimo i o vrlo interesantnom vremenu svjedočimo.
A svjedočićemo - svi