banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 13:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 09:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
a Vinko Peric (vlasnik Vikom Televizije) predaje osnove ekonomije na Bakicevom fakultetu...zamislite samo kako je onda to kvalitetno...covjek jos zivi u socijalistickom drustvu i prica kako je to bilo `iljadu sesdeset i neke...c c c

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Late je napisao:
Koliko znam on jeste direktor, ali ne i predavač na tom faxu, pa prema tome ne može se suditi o kvaliteti nastave koja se izvodi.

Većina profesora koji predaju na privatnim fakultetima predaju i na državnim, pa prema tome ako na jednom nešto ne štima, onda ne štima ni na drugom.

Наравно да се може судити о квалитету. Како не посумњати у високошколску установу коју је формирао "Ранко Бакић"?!
ОК, предају и професори са државних факултета. Али, када нама на државном факултету дође професор који истовремено ради на другом приватном факултету, а коме је државни "матични" факултет, и каже нам да му не замјеримо на његовим високим критеријумима, не губимо мотивацију, будемо истрајни у учењу и да се не поредимо са студентима приватних факултета јер је тамо приморан од стране послодаваца да затвори једно око и толерише незнање студената, онда је све јасно. Иначе, ради се о професору математике, једном од најбољих у Бањој Луци и шире ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 12:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2006, 01:29
Flashman je napisao:
a Vinko Peric (vlasnik Vikom Televizije) predaje osnove ekonomije na Bakicevom fakultetu...zamislite samo kako je onda to kvalitetno...covjek jos zivi u socijalistickom drustvu i prica kako je to bilo `iljadu sesdeset i neke...c c c

Netacno! Osnove ekonomije je predavao ugledni profesor iz BL (inače direktor jedne vodeće firme u R.S.).

@medi
Ti isti profesori pričaju na privatnim fakultetima kako su državni loši i sl.

Zbog toga svo ovo prepucavanje nema smisla, već bi studenti sa svih faksova trebali da iznose svoja mišljenja i stavove šta im to odgovara/neodgovara na njihovom faksu.

Jedino na taj način bi mogli doći do pravih informacija, jer svi znamo da nijedan fakultet nije idealan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 15:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Osnove ekonomije na Bakicevom fakultetu predaje prof. Ž.K. inace on je i dekan tok istog fakulteta , i direktor Elektrokraijne u bl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 19:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
ranko bakic je vlasnik tog fakulteta, predaje na tom fakultetu i student je trece godine na tom svom fakultetu koliko sam ja cuo :lol: :lol:. svestran decko, nema sta :D prototip savremenog covjeka 21. vijeka :D :D :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2007, 01:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

badzo je napisao:
ranko bakic je vlasnik tog fakulteta, predaje na tom fakultetu i student je trece godine na tom svom fakultetu koliko sam ja cuo :lol: :lol:. svestran decko, nema sta :D prototip savremenog covjeka 21. vijeka :D :D :lol:

Od koga god da si čuo nije tačno, osim da je vlasnik fakulteta. Nije da ga branim, al' ne treba lupati gluposti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Late je napisao:
badzo je napisao:

Od koga god da si čuo nije tačno, osim da je vlasnik fakulteta. Nije da ga branim, al' ne treba lupati gluposti.

Upravu si , ne treba lupati gluposti, ko je lupao ...??

Badzo jeste u pravu, utvrdjeno je da je Bakic za vreme predavanja bio i student ,a diplomu dobio nakon 3 mjeseca.

Citiraj:
Inspekcija je utvrdila i niz nepravilnosti kada je riječ o predavačima na Fakultetu za poslovni menadžment čiji je vlasnik Ranko Bakić. Naime, utvrđeno je da je Ranko Bakić istovremeno i predavao i bio student na svom fakultetu.

Bakić ima diplomu Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i nema stručnu spremu za predavanje na svom fakultetu. Slična je situacija i s dekanom na njegovom fakultetu, Vladimir Stojanović iz Novog Sada, takođe agronomom po struci.

Davno bilo u svim novinama, prati politiku, ja je mrzim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Flashman je napisao:
a Vinko Peric (vlasnik Vikom Televizije) predaje osnove ekonomije na Bakicevom fakultetu

:lol: :lol: :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 23:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
Late je napisao:
badzo je napisao:

Upravu si , ne treba lupati gluposti, ko je lupao ...??

Badzo jeste u pravu, utvrdjeno je da je Bakic za vreme predavanja bio i student ,a diplomu dobio nakon 3 mjeseca.

Citiraj:
Inspekcija je utvrdila i niz nepravilnosti kada je riječ o predavačima na Fakultetu za poslovni menadžment čiji je vlasnik Ranko Bakić. Naime, utvrđeno je da je Ranko Bakić istovremeno i predavao i bio student na svom fakultetu.

Bakić ima diplomu Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i nema stručnu spremu za predavanje na svom fakultetu. Slična je situacija i s dekanom na njegovom fakultetu, Vladimir Stojanović iz Novog Sada, takođe agronomom po struci.

Davno bilo u svim novinama, prati politiku, ja je mrzim.

Šta čit'o? Hod'o... Nije prvi put da mediji pišu neistine, tako da što se tiče Bakića i predavanja to je potpuno netačno (za ostalo ne znam). Već sam pisao da na tom fakultetu predaju ugledni profesori koji predaju i na drugim (privatnim i državnim) fakultetima, tako da nije upitan predavački kadar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2007, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Bakićev fakultet ( ili koledž) je zatvoren zbog nejasnoća tipa kako jedan student može da položi 28 ispita za samo 3 mjeseca. Ili kako je moguće da studenti u jednom danu polože 3, 4 ili čak 6 ispita.

Koliko god škola ili fakultet bili smijurija, ne možeš položiti 6 ispita u jednom danu. Ma ne možeš savladati ni gradivo za tri mjeseca.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 00:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Taj fakultet nije zatvoren (još uvijek :D ). Istina je da su pojedinci, na ko zna koji način, položili veći broj ispita u kratkom roku i to radi se o onima koji su se prebacivali sa drugih fakulteta i tu upisivali treću godinu.

Nažalost, zbog tih pojedinaca ispaštaju i oni studenti koji su redovno pohađali nastavu od prvog dana i regularno polagali ispite.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Late je napisao:
Taj fakultet nije zatvoren (još uvijek :D ). Istina je da su pojedinci, na ko zna koji način, položili veći broj ispita u kratkom roku i to radi se o onima koji su se prebacivali sa drugih fakulteta i tu upisivali treću godinu.

Nažalost, zbog tih pojedinaca ispaštaju i oni studenti koji su redovno pohađali nastavu od prvog dana i regularno polagali ispite.

Ok, pretpostavljam da si ti na tom fakultetu. Jedan prijateljski savjet, prebaci se na PIM ili drzavni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 15:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Recimo samo da sam upoznat sa njihovim stanjem.

Ako im zabrane dalji rad, sigurno da će se studenti pokušati negdje prebaciti (samo je pitanje ko će ih primiti :fist: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2007, 10:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Vjerovatno je već bilo ovo pitanje ali ja nisam sveo vo čitao pa ako je bilo izvinite!
Ugl. planiram upisati privatni faks najvjerovatnije BLC smjer informatičara! Pa interesuje kakva je bila afera sa poništavanjem diploma na privatnim faksovima, jesta da ja školu završavam tek za godinu i pol, al čisto znam unapred!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2007, 13:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Koliko znam najveće afere su bile na Banjalučkom Apeironu i Fakultetu za poslovni menadžment iz Gradiške zbog određenih nepravilnosti u radu i sl. Da sad završavaš školu ne bih ti preporučio nijedan od njih, jer je stvar još friška, al' dok završiš znaće se da li su u potpunosti ispunili sve uslove za rad i kakve uslove nude u odnosu na konkurenciju.

Sad kakvo je stanje definitivno bih ti preporučio PIM ili BLC.

Što se tiče zaposlenja poslije faksa, nebitno je da li si završio privatni ili državni, jer se zna kako se kod nas ljudi zapošljavaju (čast izuzecima).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2007, 15:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa tako i ja nešto kontam. Vidjeću imam još vremena. Ugl. Hvala!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2007, 18:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2007, 14:16
cinjenica je da i na drzavnim fakultetima ima malverzacija i ko zna kakvih stvari, medjutim sigurno je da ne mozete diplomirati za pola godine godinu i sl...takodje mi nije jasno sta ce RS toliki menadzeri, kao da smo mi veliko trziste, mislim i da bih svi oni koji upisuju te fakultete trebali da razmisle o svojoj buducnosti 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2007, 19:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Naravno da svugdje ima malverzacija, al' privatni fakulteti su trenutno pod lupom.
Jedan od razloga što se studiranje na POJEDINIM državnim fakultetima zna "otegnuti" je taj što prolaznost na ispitima zavisi od profesorovog raspoloženja, a ne od znanja koje je student pokazao, što baš i nije slučaj na privatnim fakultetima (da ne bude zabune, govorim iz ličnog iskustva i iskustva bliskih prijatelja).

Ako bi počeli sa razmišljanjem šta to ovoj državi treba, tj. za koje kadrove se školovati, većina bi odmah odustala od studiranja. Postoji ogroman broj ljudi raznih zanimanja koji su nezaposleni: ekonomisti, prosvjetni radnici, ing.,itd. pa čak i doktori. I sad se odjednom pitamo šta ti "menadžeri" hoće :oops: ?! Kad svi mogu na biro za zapošljavanje, mogu i oni... čisto zbog statistike :D !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 07:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Ne kontam sta je to Menadzer, koji fakultet ima to zvanje ako neko moze da mi odgovori?? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 10:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

fakultet Za poslovni menadžment i inžinjering!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]