banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 19:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2007, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
„Omladinski forum“ (RTRS) - dosta „tanko“. Puno puta viđena forma emisije, izlizane teme, neubjedljivi gosti, voditelj bez autoriteta... Od omladine se, uslovno rečeno, uvijek očekivala neka revolucija na TV ekranima – pa, makar u pokušaju. Neminovno pitanje: gdje su zaglavili kreativci sa ove televizije? Ako ih uopšte ima. P.S. Jedina dobra stvar u vezi sa ovom emisijom jeste da se, zasada - najzad više ne emituje iz kina „Vrbas“. Apeli iz ove rubrike su izgleda najzad urodili plodom.

Novi Reporter.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2007, 23:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hajd dok ga je vodio Hršum , a kasnije i na PINKBH njegove emisije postaju pinkovane! Glupost jedno rejčju, ali i mi smo takvo društvo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 15:16
filozof sa vrbasa je napisao:
Hajd dok ga je vodio Hršum , a kasnije i na PINKBH njegove emisije postaju pinkovane! Glupost jedno rejčju, ali i mi smo takvo društvo!

Najjace mi je kad pocne citati mailove sa hvalospjevima o emisiji ili kad se pocnu javljati gledaoci koji su odusevljeni emisiom.
Majku mu jebem onu prodanu pedersku. :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 01:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
nije ni cudno sto je los program RTRS-a kad vidi samo 1,5 KM od onih 6 KM koliko placamo pretplatu! ja mislim kad bi svih 6 km islo RTRS da bi to daleko drugacije izgledalo...ako nista mogli bi bar kupovati kvalitetnije dokumentarne filmove i filmove...glavna kocnica - kvazi BHT koju treba sto prije ukinuti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 08:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
badzo je napisao:
nije ni cudno sto je los program RTRS-a kad vidi samo 1,5 KM od onih 6 KM koliko placamo pretplatu! ja mislim kad bi svih 6 km islo RTRS da bi to daleko drugacije izgledalo...ako nista mogli bi bar kupovati kvalitetnije dokumentarne filmove i filmove...glavna kocnica - kvazi BHT koju treba sto prije ukinuti...

Ukinuti-minirati-dici u zrak... jedno te isto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 16:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
badzo je napisao:

bili bi oni isti i da im ide svih 6 km, rekli bi da je premalo, da imaju previse zaposlenih,...
vidi se kako zamisljaju tv i sa ovim, znaci bilo bi isto
ako mogu privatne stanice raditi bolje znaci da je do njih

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 23:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Ljudi,sta mislite o onoj ribi sto ovih dana vodi reportaze sa Exit-a???

Vidjao sam je ranije na tv-u i nikad se nacuditi njenom superiritantnom glasu!!!

Grozno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 04:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Razumijem ja da je Banjaluka mala i da tu nema mnogo kvalitetnih ljudi, ali njihovi kadrovi su kao porodica Adams. Kao da se trude da odaberu što ružnije i gluplje.
A ta riba da se poštuju neki kriterijumi kao ni gomila drugih ne bi nikada ništa čitala na televiziji. Ali da se poštuju kriterijumi na toj televiziji bi ostale samo čistačice da rade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 19:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2007, 18:54
tomasd je napisao:
Ljudi,sta mislite o onoj ribi sto ovih dana vodi reportaze sa Exit-a???

Vidjao sam je ranije na tv-u i nikad se nacuditi njenom superiritantnom glasu!!!

Grozno!

heheh... bash ja i buraz komentarisemo neko vece ... kao da gledamo radio televiziju :nekog sela kraj prnjavora: (bez uvrijede), a ne RT Repulike Srpske... ccc

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 16:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
петак, 1x мјесечно, 21:05

Пјешчаник - или прича о помјерању граница - једна од најурбанијих емисија из културе у региону, Пјешчаник је на програму РТРС једном мјесечно. Зашто једном? Зато што је новинарима, махом младим умјетницима, потребно много времена да се припреме да Вам о урбаним феноменима говоре са ставом, и са много информација. Уредник емисије, Јелена Којовић Тепић бира теме које занимају младе, образоване и урбане људе. Тако се у Пјешчанику могу видјети приче о перформансима, експерименталним филмовима, мултимедијалним умјетницима који живе ту, око нас, али никако у мејнстриму, али и о појмовима који су присутни у животу савременог интелектуалца:о самоћи, идеалима, рекламама, стилу, кемпу и слично. Осим тога, ова емисија бави се људима који су утицали на савремену умјетност.
Још једна важна ствар:ова емисија рачуна на паметног гледаоца, чија перцепција је навикнута да истовремено прима више информација. Док чујете глас новинара који вам прича, рецимо, о некој књизи, видјећете упадљиво симболичну умјетничку слику, а на екрану ће проћи исписан коментар уредника.

Емисија траје 45.мин. и емитује

Nisam mogao vjerovati kad sam pročitao
:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
To jest malo glupo napisano... Dobro, malo više...
Ali emisija nije loša... Upratio sam jednom, slučajno skroz, ne gledam tv, ali držalo mi je pažnju 45 minuta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2007, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Pero_Bombas je napisao:
To jest malo glupo napisano... Dobro, malo više...

preglupo

a emisija mi je "drzala paznju" nekih 10 min jer duze nisam mogla izdrzati od stepena prenapregnutog "urbanizma" i sl.... ubise se trudeci,,,,joj posebno za "pametne gledaoce"

(btw da potvrdim samo - to je emisija u kojoj jedan dio vodi onaj dakic, a inace kojovic tepic najavljuje priloge iz nekog studija u kojem se sumnjivo klati neki pas?
( :roll: :lol: ) jel tako?)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2007, 11:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
COCO je napisao:
Пјешчаник је на програму РТРС једном мјесечно. Зашто једном?

zato sto im nedostaje materijala...nista se kulturno ne desava ovdje tokom jednog mjeseca...moramo uvoziti kulturu i sadrzaje i zato sto su vezare vjerovatno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2007, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ima li igdje na netu vidjeti pjescanik. (nisam trazio priznajem) :oops: :lol:

Najavni tekst je napravljen kao da su uzeli neku knjigu na temu istorije umetnosti i ubadali.

kemp muahaha hahaha haha :lol: :lol: :lol: hajoj kuku mene.

tako je zabavno procitati najavu koja negira emisiju koju najavljuje.

kemp hahaha

* svi komentari u ovom postu su nastali na osnovu procitane najave te time nisu u nikakvoj vezi sa emisijom.

hihihi cisto da se zastitim

eh

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2007, 13:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
pamella_morrison je napisao:
inace kojovic tepic najavljuje priloge iz nekog studija u kojem se sumnjivo klati neki pas?
( :roll: :lol: ) jel tako?)

:lol: a znaci to je to.. i ja sam provalila psa, samo nije se klatio..
najava je :roll: pogledala sam jedan prilog i smorila se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Има ли међу вама вјечним критичарима и нихилистима неко ко ће конкретно рећи шта у ПЈЕШЧАНИКУ не ваља или ће се све свести на хиљаду пута виђено пљување и омаловажавање нечијег рада?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 16:57 
Veteran
Veteran

Daljac je napisao:
Има ли међу вама вјечним критичарима и нихилистима неко ко ће конкретно рећи шта у ПЈЕШЧАНИКУ не ваља или ће се све свести на хиљаду пута виђено пљување и омаловажавање нечијег рада?

Nihilistima :lol: :lol: :lol: :lol:

Ko ne voli RTRS odmah je nihilista. :lol: :lol: :lol: Gdje piše taj paragraf? Mora da sam nešto propustio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 10:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
То обично бива када се уопште веома мало чита и извлачи из контекста. Постоји једна одређена хрпа људи на овом форуму, а, што је најжалосније, она није стална, него се мијења, како једни одлазе, тако други долазе, којој је занимање да све критикује и о свему прича презриво, одмахујући главом када год се поведе ријеч о квалитету било чега, не поштујући никога и ништа, осим своје "величанство" и "величанствено" мишљење, заборављајући, при томе, да је најлакше бити "кенгуровски" рентабилан (ја немам приходе, али немам ни расходе) и да је најлакше солити памет онима који нешто раде, који покушавају да усталасају мртво море, који се труде да живот потчине себи, а не себе животу. И такви се увијек, гле чуда, нађу да квалификују нешто као вриједно и/или безвриједно, а ја их питам: ко сте ви, господо? Жреци ничега?! Апостоли ништавила?! Мисионари мрака?! Е, па, онда, изволите: затворите се у своје мале, црне свемире, трујте се својом негативном енергијом, стварајте шта год хоћете, пљујте колико и кога хоћете, али, молим вас, све то: и своје свемире, и своје отрове, и пљувачке - све то оставите у вашим животима. Немојте поганити ионако опогањен свијет. Хвала вам много! Унапријед!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 11:55 
Veteran
Veteran

Daljac je napisao:
То обично бива када се уопште веома мало чита и извлачи из контекста. Постоји једна одређена хрпа људи на овом форуму, а, што је најжалосније, она није стална, него се мијења, како једни одлазе, тако други долазе, којој је занимање да све критикује и о свему прича презриво, одмахујући главом када год се поведе ријеч о квалитету било чега, не поштујући никога и ништа, осим своје "величанство" и "величанствено" мишљење, заборављајући, при томе, да је најлакше бити "кенгуровски" рентабилан (ја немам приходе, али немам ни расходе) и да је најлакше солити памет онима који нешто раде, који покушавају да усталасају мртво море, који се труде да живот потчине себи, а не себе животу. И такви се увијек, гле чуда, нађу да квалификују нешто као вриједно и/или безвриједно, а ја их питам: ко сте ви, господо? Жреци ничега?! Апостоли ништавила?! Мисионари мрака?! Е, па, онда, изволите: затворите се у своје мале, црне свемире, трујте се својом негативном енергијом, стварајте шта год хоћете, пљујте колико и кога хоћете, али, молим вас, све то: и своје свемире, и своје отрове, и пљувачке - све то оставите у вашим животима. Немојте поганити ионако опогањен свијет. Хвала вам много! Унапријед!

Baš si dobro pogodio duh te emisije (Pješčanik), ona govori sličnim tonom. O stvarima koje ne znaju i ne razumiju daju nesuvisle komentare. Nisi ti ni prvi ni zadnji ovdje na forumu koji je "vidovit" i na osnovu nečije dvije-tri rečenice znaš više o njemu nego on sam. To je inače uobičajen problem kod Srba, pa tako ni ti nisi pošteđen.
A što se tiče programa dotične televizije par činjenica:

*Prelistaj ovih sedam stranica teme i pokušaj naći neke pohvale. Niste se nikada zapitali zašto svi imaju loše mišljenje, nemoguće da su sve nihilisti na forumu? Jedna od ljepših stvari koje je donijela demokratija je da se mogu gledati televizije sa raznih strana i meridijana, i u odnosu na većinu njih vaš program je nezanimljiv i nekvalitetan.

*Vaši novinari su nepismeni i nesposobni, što je najgore u dosta slučajeva tendenciozni. Ima u blizini lijepih primjera kako se može dostići veći nivo profesionalnosti i nezavisnosti. Malen je ovo grad i ljudi svašta znaju pa i kad neki moćnici naručuju prenose pojedinih događaja i slično.

*Ta televizija je Javni servis i prema tome imamo svi prava da je kritikujemo. Zašto se uzbuđuješ zbog kritika? Niko te ne tjera da čitaš tu komentare raznih "nihilista".

*Što se tiče emisije Pješčanik, pogledao sam je par puta i širio sam oči od nebuloza koje se tamo pričaju. Volio bih da imam neki snimak da mogu tačno citirati neke izjave, ali naravno da nemam, ko bi uopšte ono snimao. Ne mogu da se tačno sjetim priloga, ali u jednom od njih ton novinara je bio nešto u smislu baš kako si ti gore pisao, kako je sve što dolazi sa zapada nihilističko i predstavlja lažne vrijednosti, kako su prave vrijednosti samo neke izvorno narodne ili nešto tako. Prosto nisam mogao vjerovati da neko uzima sebi za pravo da nešto tako javno priča. Pa onda priozi o Nick Cave-u i Doors-ima... Vaš novinar radi priloge kao da se lično družio sa Cave-om i Morrisonom, a prilog je tako patetičan i nerazumljiv i čisto sumnjam da je neko razumio šta je želio reći, vjerovatno ni on sam ne zna. To je generalno problem te emisije, novinari uzimaju ogromnu slobodu da komentarišu neke stvari, a ne znaju ništa ili vrlo malo o njima. Za pohvalu je da neko želi raditi prilog o Nick Cave-u, ali nikako na onakav način. Bolje bi bilo da se zadrže na opisno-pojavnim elementima nečije biografije ili rada, a recenzije neka prepuste istoričarima umjetnosti ili ljudima kompetentnim za neke oblasti. Da li je neko od tih novinara istoričar umjetnosti? Čisto sumnjam. Cijela ta emisija je prevelik zalogaj za tu ekipu koja je radi, dosta su pretenciozni a malo znaju. I na kraju ton emisije baš dobro octrava ovo podneblje, ton je zatucano-patrijarhalni pogled na stvari koje nisu nikad bile blizu Banjaluke niti se dešavale tu, prema tome malo se zna o njima.
Ako želiš da znaš kako ta emisija utiče na publiku, imaš gore odgovor. Baš kako je smiješan i pretenciozan onaj tekst sa sajta, tako i emisija djeluje na publiku. Pogledajte kako druge televizije rade emisije iz kulture. A priče o "ustalasavanju mrtvog mora" i "Apostolima ništavila" ostavi za tu emisiju ili eventualno ako budeš pisao neku autobiografiju. :lol: :lol: :lol:

Poslednji put menjao fantomacan dana 30 Sep 2007, 16:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
fantomacan je napisao:

*Vaši novinari su nepismeni i nesposobni, što je najgore u dosta slučajeva tendenciozni. Ima u blizini lijepih primjera kako se može dostići veći nivo profesionalnosti i nezavisnosti. Malen je ovo grad i ljudi svašta znaju pa i kad neki moćnici naručuju prenose pojedinih događaja i slično.

*Ta televizija je Javni servis i prema tome imamo svi prava da je kritikujemo. Zašto se uzbuđuješ zbog kritika? Niko te ne tjera da čitaš tu komentare raznih "nihilista".

za ovo prvo ne bih da potpuno generalizujem ali budimo realni...
a italik je bas ono sto sam i ja htjela.... i da dodam @Daljac naravno da cu zivot podrediti sebi a ne sebe zivotu, a ti me zbog toga nazovi kako hoces.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]