banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ja i par drugova smo tom prskalicom sami sebe onesposobili na par minuta par puta. zaredom. uh... kakav sadomazohizam. To ce i slona natjerati da place. Dzaba voda, dzaba sve zivo, moras istrpiti i gotovo. Kako bi bilo da se to stavi u supu recimo?? Crijevo out.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ruzo...sve razumijem:) ...Ne desava se samo u nedoba...5 popodne (zimsko doba), 10 navece ljetno doba, 7 ujutru (ljetno doba)...

Mada..u BL cirkulise jako puno naroda, bar preko dana, tako da je mala vjerovatnoca da se nesto preko dana "moze desiti" na javnom mjestu...

Ne znam...ali opet..ove rakunove aluminijske gace..pa nemos vjerovat'... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Google - majka...
Slika
Police say pepper spray controls crowds effectively

Two protesters cover their faces in a cloud of tear gas during an anti-war protest near the UNM Bookstore on March 20.

Pepper spray is significantly more effective than Mace and is regarded as safer and less toxic than tear gas, according to a 2001 study by the U.S. Department of Justice.

Developed in 1973, pepper spray, which is made from the oily extract of the cayenne pepper plant, was first used by FBI personnel and U.S. mail carriers. It wasn't until the late 1980s that it was made available to law enforcement and the general public.

According to the study, aside from general irritation, pepper spray causes involuntary tearing and closing of the eyes, temporary paralysis of the larynx and uncontrollable coughing and gasping for air.

Albuquerque Police Department Det. Jeff Arbogast said that pepper spray is an effective, non-lethal option that can be used in a situation requiring less than deadly force.

"We take every measure to end situations as quickly as possible with the least amount of collateral damage," Arbogast said. "Pepper spray is an effective means of doing that, especially when dealing with mass crowds, when the intent is to lower the potential for violence and protect the safety of the general public without seriously injuring anyone."

Arbogast added that APD only advocates a level of force equal to the aggression and hostility that an officer is faced with.

According to the study, aside from a slight increase in blood pressure or body temperature, self-defense sprays produce no significant risk in terms of respiratory and pulmonary functions and that the best immediate treatment is exposure to fresh air.

"Millions are sold annually," said Marie Walker, executive assistant of sales for Johnson Enterprises, a self-defense spray retailer. "We sell mostly to women and college students or men who are buying it for women they know."

Walker said chemical sprays are the best self-defense because they are not lethal. She added, however, that due to the severity of the pain and partial blockage of the respiratory system that may occur, pepper sprays have been repeatedly tested by medical agencies and universities for any long-term effects.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Suzavac je sjajno rjesenje, nije losh ni elektro-shoker,mada ne znam gdje bi se mogao nabaviti i pod kojim uslovima(legalno ili na crno).Ipak,pored sveg tog opreznost nije na odmet,a valjao bi i kakav kurs samoodbrane(bilo bi dobro da neko napise ako zna postoji li sta kvalitetno za dame)koji bi uputio na osnove samoodbrane i stvaranje mogucnosti za bijeg od napadaca,kao i savjete-kako se ponasati u takvoj situaciji.Osnovno je:ne pristati biti zrtva,tacnije,otpor po svaku cijenu-u takvoj situaciji sve je oruzje(nokti,zubi,vristanje i galama...).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mada..u BL cirkulise jako puno naroda, bar preko dana, tako da je mala vjerovatnoca da se nesto preko dana "moze desiti" na javnom mjestu...

Uf, ne znam, da je Sabina nesto imala, mozda bi sada bila ziva. :cry: :cry: :cry:

p.s. Ja sam mislila da si ti u Zap. Evropi.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 18 Apr 2007, 22:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Japanese_rose je napisao:

Natjerala si me ovom recenicom da se javim. Imala sam 3 potencijalno opasne situacije. Dva puta su me pratili do u blizinu kuce. Prvi put je bilo stvarno strasno ( original manijak, masna kosa, ludjacki pogled ) i to se desilo u 11.30 ujutro !

Užas... Mene je isti lik pratio 2 puta isti mjesec. Jednom u parku, a jednom u po gospodske. Čak je i dobacivao. A niko ništa. I ja uđem u Čarapko i bila 10 min i on mene čekao ispred. Onda uđem u Benetton, tamo sam se duže zadržala i otišao je. Bilo je možda 7 sati i bila je zima, pa je bio mrak..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa pazi...tamo kuda je ona prolazila...jeste osvjetljeno, ali opet mracno...ali sto mene cudi..u to doba jos uvijek ima setaca (doduse kazu kisa je padala)..

P.S. Nisam u Svici nego u Austriji (ali sam pocesto u BL)..

Citiraj:
Osnovno je:ne pristati biti zrtva

I ne robovati strahu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Ljudi su inace prilicno nezainteresovani da uskoce i pomognu u situaciji koju je Lisa opisala i ne samo tu nego i u situacijama poput one kad je kod K4 djecaka odnijeo Vrbas a prisutni ljudi u i oko K4 nisu ni mrdnuli.Ja to nikako ne mogu da razumijem.............

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Suzavac je u Jacimovicu dostupan, ali NIJE LEGALAN (??!??!). Dakle, pricao sam sa policijom, ako ti nadju suzavac ide ti prijava i kazna bas kao da si nosao pistolj, i nakon placene kazne narednih 5 godina ne mozes registrovati oruzje... Ja sam bio zblanut pa sam molio da mi pojasne, po cemu je suzavac u istom koshu sa nozem i pistoljem (jer suzavcem ne moze niti nanijeti ranu, niti ubiti), obrazlozenje je bilo da kada naspricas osobu, onda je mozes unakaziti ako hoces (ima logike, ali to je za SAMOODBRANU sredstvo, a ne za napad!!). Svakako smatram da bi suzavci trebali biti legalni, barem za zene i maloljetne osobe!
Suzavac nema domet od 10 metara, realna cifra je do 3 metra, MOZDA cetiri. Ali pretpostavka je da ste vec u klincu, pa veci domet i ne treba.

A svakako su alu gache bolji prijedlog od tog kondoma, a obrazlozicu. Prvo sto bi se visekratno koristile. Imaju visi higijenski nivo, udobnije su, nisu neprijatne za oblacenje kao taj kondom, i mogu ih nositi i nevine osobe. Dalje, taj kondom predstavlja posljednju liniju odbrane, koja vrlo lako moze pasti, jer ce zbog reklame svi silovatelji znati za njega, a i vrlo vjerovatno je da ce bez obzira, znali ili ne, dok budu trgali gacice naici na njega i izvaditi ga. Da ne budem vulgaran, mogu ga i na drugi nacin "napipati", i onda ga ukloniti prije penetracije. Kod zamisljenih gacica, nema seme da ih skine golim rukama, a cak i sa alatom, nije pravljeno u vidu lanca (niza), pa bi morao presjecati alkicu po alkicu, sto je dug posao, do tada ce neko sigurno priskociti u pomoc.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi se zbune, ne znaju šta bi u tom trenutku... Svi mi mislimo da bismo ga udarili, ali možda bismo se ukočili od straha... Probala bih pobijediti strah u tom trenutku, ali ako ima nož... Molim boga da ne dođem nikad u takvu situaciju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Ljudi se zbune, ne znaju šta bi u tom trenutku... Svi mi mislimo da bismo ga udarili, ali možda bismo se ukočili od straha... Probala bih pobijediti strah u tom trenutku, ali ako ima nož... Molim boga da ne dođem nikad u takvu situaciju...

U ovoj situaciji, jednom rukom drzi noz pod grlom, drugom izvadi taj cuveni kondom, i onda siluje djevojku! Da bi precvikao moje gache, trebaju mu 2 slobodne ruke, i "mirna meta"! To znaci da vam ne moze drzati noz/pistolj uperen u vitalni dio tijela! Moram ovo patentirati, majke mi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Grijesis...klinac nije bio kod K4, nego su njih 3-4 klinca sisla na obalu preko puta k4 ispod kafica "Cinema"... upao je u Vrbas..nije imao ko da ga spasi.

A da su ljudi nezainteresovani...ne znam...ja sam vidjela par situacija kad su bili jako zainteresovani...uhvatili (u 2 navrata) likove...i sjetili im se familije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EDITED

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 18 Apr 2007, 23:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Aj' majke ti odmori sa tim Alu-gacama .. kondom mozda nije idealno rjesenje, ali ovo mi vec djeluje kao sprdanje .. Zamisli da tebi neko jaja zamota u foliju pa da tako malo hodas po gradu .. kako bi se osjecao? Izmisljeno je X efikasnijih, pristupacnijih i prihvatljivijih nacina za odbranu djevojaka od raznoraznih manijaka.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
YgapHuk je napisao:
Ljudi su inace prilicno nezainteresovani da uskoce i pomognu u situaciji koju je Lisa opisala i ne samo tu nego i u situacijama poput one kad je kod K4 djecaka odnijeo Vrbas a prisutni ljudi u i oko K4 nisu ni mrdnuli.Ja to nikako ne mogu da razumijem.............

E vala bas, majku mu, dijete se davi, a ovi pijuckaju kafu?!?!? Volio bi te ljude u oci pogledati, da vidim o cemu se radi. Ne vjerujem da ne znaju plivati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e citaj malo pazljivije! U pitanju su alkice, izmedju kojih slobodno cirkulise vazduh! Bas vjerujem da je udobo nosati kondom u sebi po gradu! I ne sprdam se, ovakve gacice bi bile jako dobro rjesecnje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko - ajde zamisli sebe, molim te, u metalnim gacama...
Ili..hodas li ti okolo sa pancirom...jer nikad ne znas kad ce neko pucati na tebe ili zaletiti se nozem...ili nekakav vid druge zasitite kad ides vani da bi "ubazio" batine ako te neko napadne (tipa 5-6 napaljenih klinaca)....ma idi...

Pitam se samo koliko bi cura pristalo da nosi te gace....nemos vjerovat'

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sa sve malim katancicem? A?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Rakun_Slavko - ajde zamisli sebe, molim te, u metalnim gacama...
Ili..hodas li ti okolo sa pancirom...jer nikad ne znas kad ce neko pucati na tebe ili zaletiti se nozem...ili nekakav vid druge zasitite kad ides vani da bi "ubazio" batine ako te neko napadne (tipa 5-6 napaljenih klinaca)....ma idi...

Pitam se samo koliko bi cura pristalo da nosi te gace....nemos vjerovat'

Aaa ljudi! Kazem, ako neka djevojka vec ZELI nositi taj zubati pirana kondom, daleko udobnije i efikasnije rjesenje bi bile gacice! Ne govorim ja da to trebaju nositi sve djevojke!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
U pitanju su alkice, izmedju kojih slobodno cirkulise vazduh!

O gospode, umirem od smijeha!!Slika Slika Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]