banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 12:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2007, 11:56 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Apr 2007, 18:22
ISKAZITE SVOJE MISLJENJE PO OVOM PITANJU.
MISLIM DA JE PITANJE OK OBZIROM DA IMAMO MASOVNU POJAVU: KUPI SE POLOVAN KOMP (BRAND) TEHNOLOSKI PREVAZIDJEN NEKOLIKO GODINA I ONDA SE KRENE DOPLACIVATI ZA: SDRAM, DVD, DVD-RW, AGP 128, HDD 40 GB, NOVA TASTATURA, MIS, ZVUCNICI.
RACUNICA JE PROSTA: 30 KM + 40 KM + 65 KM + 70 KM + 40 KM + 20 KM + 15 KM = 250 KM
ZNACI, JOS 50 KM I KUPIS SEBI POTPUNO (NPR. AMD SEMPRON 3000+ AM2)
E ZATO NEKE RADNJE UBISE PARE, PRVO TI PRODAJU POLOVAN A ONDA KRECU MUKE...VEC NAVEDENE

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ne

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Generalnan odgovor: isplati ti se ulagati ako ce ti se novac vratiti!

Pa vidi, ako ti je kompjuter potreban za POSAO, onda se isplati, naravno, zavisi sta radis! Ja sa konfiguracijom athlonxp1700+, ddr233 256, radeon 9000 i 80 gb diskom sa 2mb odlicno odradjujem svoj posao vec par godina, tako da mislim samo uzeti jos rama (radi komforta, ne potrebe!), i lcd cisto preventivno zbog vida.

Problem je sto ljudi ne znaju optimizovati kompjuter, niti znaju sta im treba a sta ne. Radio sam na kompjuterima koji po kolicini rama i taktu procesora shishaju moj uveliko, ali ih ljudi ne znaju iskoristiti... Imao sam x prilika gledati kako se konfiguracija od "3200+" sa 1 gb rama vuce po windowsu kao crkotina, dok moj pc po istom okruzenju naprosto klizi...

Da se vratim na pitanje! U stvari, radije bih ga preformulisao u IMATE LI POTREBU ULAGATI U KOMPJUTER? Ako znate iskoristiti resurse, kompjuter od 2 ghz i 512 i pristojnijom grafickom karticom ce sasvim ODLICNO da odradi sve poslove koje PROSJECAN korisnik postavi pred njega: office, muzika, filmovi, internet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Bolje i to nego kupovati kompjuter na kredit!
Taman ga otplatiš a on ne vrijedi više ništa!

A sa monstrumom se slažem 100%!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 15:04 
Voajer
Voajer

bla bla bla
temu sam postavio cisto iz dosade, kad ono svi se nesto loze na to
standardne price... sto se tice kredita evo odgovora: sta kad kupis za gotovinu, otplatis ga odmah i shvatis da je krs?
Ja bih postavio takvo pitanje. Znaci, kredit ili kes - svejedno je!
Ko kupuje na kredit, umire na rate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 19:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
milan.veris je napisao:
Ko kupuje na kredit, umire na rate.

Šta si ovim htio da kažeš? Prvo si rekao da je potpuno svejedno kako se kupuje, a onda ovo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 20:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Kako svejedno?! I još kažeš to ,ko kupuje na kredit umire na rate :wink: .
Yebesh kredu,čist račun duga ljubav! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Smece ko smece bitno da vrsi funkciju za koju je namjenjeno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Nikad ne bih kupio polovan kompjuter pa makar i brand name... to ti je isto ko da kupujes polovne gace... bezze

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 08:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Zasto?Recimo kod Bozica mozes kupit dobar polovan komp.A to i nije nekakva kvarljiva roba.

A isplati li se ulagati u polovan komp???Hmmm...Zavisi za sta ce ti sluziti.
Ja sam prije 2.5 god dao 500KM na komp,skoro ga prodao i kupio nov za 620KM (CODEGEN,3.5+AM2 Athlon, 80Gb Segate,512DDR2667Mhz,bez optike,bez grafike (integrisana Gf6100) i sad opet moram kupit RAMA i novu grafu.Shit,to je skoro 400KM!

Ja to samo radi igranja,i yebesh to.Kad pojeftini Sony3 kupim ono i batalim igranje na PCu!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MA NE ISPLATI. I TAČKA.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 09:53 
SickyR@ je napisao:
Zasto?Recimo kod Bozica mozes kupit dobar polovan komp.A to i nije nekakva kvarljiva roba.

Bozic je bog!!! :)

Sve koji su kupovali kompove kod njega su zadovoljni (njih 4-orica)...jednom otishao hard disk, ali nakon godinu dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 10:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
psyborg je napisao:
Bozic je bog!!! :)

Pa ne pravi Božić ni HP-a ni Compaq-a ni IBM-a! :wink:

Ja upravo pišem sa Compaq Desktop Pentium III mašine, koja sa 256 SDRAMA gura XP bez ikakvih problema! (jer mi ne pada na pamet da radnu mašinu kačim na Net i razmišljam od sigurnosti Windowsa)

Stvar je definitivno u usklađivanju potreba i mogućnosti!

A što se tiče kredita i gubitka vrijednosti... Činjenica je da na računarima konstantno gubiš (ako ih ne koristiš za zarađivanje novca), ali ima jedna bitna razlika: Prilikom kupovine na kredit daješ dodatnih 20% kamate (i kad zvanično ne postoji već je uračunata u cijenu), a za keš u 90% prodavnica dobiješ rabat od bar 5%! Pa sad računaj...

Vrh

Tema posta: polovnjaci
PostPoslato: 13 Apr 2007, 12:43 
Voajer
Voajer

shto se tice bozica: sto ga hvalite kad on samo preprodaje polovnjake?
Stvar je u sledecem: svi koji kupe polovnjak kupe ga iz sledecih razloga:
- pocetnici su pa im ne treba nov (cista nebuloza-kakve veze jesi li pocetnik ili ne, neces njivu sa njim orati)
- ako neko uzima za pos kasu (onda moze bilo kakav)
- i oni najgori kupci koji su culi od nekoga kako ima dobrih racunara a ne razlikuju kuciste od monitora...takvih je najvise

Medjutim, problem nastaje kad ti svi pocetnici nauce nesto nakon 10-ak dana. Onda krecu muke: imam malo rama, malen hdd, integracija....
Znaci: imas nov za 600 KM sa agp 128 (npr. sempron 2800+), kupis LCD (345 KM kod mene) i uzivas. Mozes nadograditi posle sta hoces jer je ploca dosta novija od onih u polovnim racunarima itd itd.
Kao sto rece jedan od posetilaca: NE ISPLATI SE I TACKA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 12:47 
Citiraj:
Medjutim, problem nastaje kad ti svi pocetnici nauce nesto nakon 10-ak dana. Onda krecu muke: imam malo rama, malen hdd, integracija....

Pa pishe fino koliko ima rama....npr. ja uzimam kod bozica pentium IV uskoro i znam da tju morati uzeti josh rama i vetji HDD....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

psyborg je napisao:
Citiraj:

Pa pishe fino koliko ima rama....npr. ja uzimam kod bozica pentium IV uskoro i znam da tju morati uzeti josh rama i vetji HDD....

BTW znam lika koji nabavlja Božiću računare. Ode u Austriju ( Austria Telekom) i kod njih uzima na kilo sve. Bez para. Samo mora potpisani neke dokumente o iznošenjuo opreme iz Austrije.

Eh da i nema biranja i isprobavanja. Uzimaju sve pa kad donesu ovdje onda isprobavaju šta radi a šta ne radi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 17:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Imali kod njega USB stickova od 128-256MB, treba mi jedan malen?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 19:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Ah da zaboravih napisat ovo o polovnjacima. Ja sam prije otprilike 4 godine kupio masino za otprilike 1500 km i to je trajalo 3 godine, nakon jednog njenog stopanja presudio sam mu. Isti dan sam otisao u bozic i kupio p2 na 350mhz za 54 marke neki simens koji je radio bolje nego taj moj racunar, i dan danas taj p2 radi i na njemu je windows instaliran svega 2 puta za tih godina. U proteklih 2 godine kupio sam oko 15 polovnih racunara sto za rutere sto za servere i sl. zajebanciju.I kazem opet ako covjek ima 100 km u dzepu a nece nikad skupit recimo 700 da kupi pristojan nov racunar zasto ne uzeti polovan?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
milan.veris je napisao:
kupis LCD (345 KM kod mene)...

Aha znaci u tom grmu lezi zec ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2007, 16:24 
Citiraj:
I kazem opet ako covjek ima 100 km u dzepu a nece nikad skupit recimo 700 da kupi pristojan nov racunar zasto ne uzeti polovan?

Slazem se sasvim....ja mogu za 500 km uzeti nov rachunar, ali ne mogu nishta raditi sa njim shto mi treba...zato bolje kupiti polovan, ali i jachi racunar....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]