banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 18:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 14:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Znate li šta je paradoks? :P

Prije nekog vremena bio ispit "Etika u prirodnim naukama i tehnici". Prije početka ispita profesor kaže da ima povjerenja u studente da će se ponašati u skladu sa duhom tog predmeta koji im je predavao i da neće prepisivati ili koristiti trikove. Moj drugar, koji je bio na ispitu, mi kaže da su ama baš svi prepisivali, pošto ih zna sve, upoznao ih tokom studiranja, a bilo ih je na ispitu oko 70-80.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2006, 00:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Vlasnici pogrebnih ureda krali leševe i prodavali organe

Nedavno je u New Yorku otkriven lanac ljudi koji su krali leševe da bi kasnije preprodavali njihove organe. Zvuči morbidno, ali još je gora činjenica da su krali sami pogrebni uredi koji su kasnije organe prodavali bolnicama za transplantacije i zaradili milijune dolara. Iako su slučajevi nestanka leševa događali i prije, policija je aferu otkrila tek kada je 2004. godine nestao leš poznatog TV voditelja. Direktori sedam pogrebnih poduzeća završili su na sudu i priznali krivnju. Iscrpnije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 01:47 
Veteran
Veteran

Klimatske promjene ugrozit će izvore vode i natjerati milijune ljudi na emigriranje

Posljednja istraživanja pokazuju da će se zbog klimatskih promjena do 2050. godine sušna područja proširiti pet puta više od sadašnjeg stanja i smanjiti zalihe vode, što će ugroziti milijune ljudi u siromašnim zemljama i natjerati ih da emigriraju. Kršćanska agencija Tearfound predviđa da će do 2050. biti 200 milijuna "klimatskih izbjeglica". Stoga se apelira na bogate zemlje da osiguraju pomoć ugroženim afričkim zemljama. Konkretne zaključke UN će donijeti na summitu koji će se održati 6. studenog u Nairobiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 00:46 
Veteran
Veteran

Puno vrslajm po internetu, i uvijek nadjem nesto sto bi po mom misljenju moglo biti interesantno. Znam da nije zgodno da se stalno javljam, ali.

60% AMERIKANACA SMATRA DA BIJELA KUĆA VODI POGREŠNU VANJSKU POLITIKU

Najnovija anketa o povjerenju američke javnosti u vanjsku politiku Sjedinjenih Država ukazuje da Amerikance najviše brine razmjerno loš imidžnjihove zemlje u inostranstvu kao i njena zavisnost o uvoznoj nafti.
Anketa organizacije Public Agenda, koja je anketirala Amerikance o važnim međunarodnim pitanjima, pokazuje da 87 posto ispitanika smatra kako sama činjenica što "ostatak svijeta negativno vidi Ameriku" predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti.
Prethodne su ankete pokazale da Amerikance najviše brine situacija u Iraku te ilegalno useljavanje u Ameriku. Predsjednica organizacije Public Agenda Ruth Woden kaže da se tim problemima sada pridružila i ovisnost o stranoj nafti.
"Pet godina nakon terorističkih napada od 11. septembra 80 posto ispitanika smatra da je svijet, po njihovu zemlju, postao opasniji; 60 posto tvrdi da američka vanjska politika ide u krivom pravcu a 70 posto kaže da Sjedinjene Države ne čine dovoljno na jačanju svjetskog mira i napretka. Također, sve veći broj Amerikanaca smatra da ih ostatak svijeta doživljava kao arogantne", kazala je Woden.
Anketa sadrži i takozvani "indikator nelagode", koji mjeri razinu povjerenja američke javnosti u vanjsku politiku i položaj zemlje u svijetu. Na ljestvici od nula do 200 trenutni "indikator nelagode" iznosi 130 bodova.
Osnivač organizacije Public Agenda Daniel Yankelovich kaže da američku javnost najviše brinu Irak i ovisnost nacije o stranoj nafti. Ova dva pitanja političari više ne mogu ignorirati, kazao je Yankelovich.
U odnosu na prethodnu anketu, prenosi VoA, koju je organizacija Public Agenda provela u januaru, u SAD-u jača zabrinutost u vezi s američkim odnosima s muslimanskim zemljama, kao i zbog rasta islamskog ekstremizma. (Fena)

Putin: Svi zavidimo izraelskom predsjedniku koji je silovao deset žena

Nakon sastanka u Moskvi s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom, ruski predsjednik Putin na konferenciji za tisak uputio je pozdrav izraelskom predsjedniku. Nakon toga mikrofon je ugašen, ali jedan novinar je čuo nastavak: "Pokazao se silnim čovjekom! Silovao je deset žena - nikad to ne bih očekivao od njega. Iznenadio nas je - svi mu zavidimo". Nakon tih Putinovih riječi uslijedio je smijeh među prisutnim dužnosnicima. Glasnogovornik Kremlja priznao je da je Putin izgovorio te riječi, ali je rekao da se radilo o teško prevodivoj šali i da ni na koji način to ne znači da predsjednik Putin podržava silovanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 09:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Nek' jedu kolače
Glad u svijetu se povećava
Glad u svijetu nastavlja se povećavati uz širenje pustinja i nepravičnu trgovinu koji pomažu da se svake godine novi milijuni ljudi svrstaju među neuhranjene. Jean Ziegler, Posebni izvjestitelj o pravu na hranu Ujedinjenih naroda, rekao je kako je nekih 852 milijuna ljudi "bilo teško i trajno neuhranjeno na ovom planetu" potkraj 2005., što je 11 milijuna gladnih ljudi više u odnosu na prethodnu godinu. Većina toga povećanja odnosi se na Afriku gdje suša, klimatske promjene i loša poljoprivredna praksa šire pustinju Saharu prema jugu na nekoć plodno zemljište. Naša planeta ima resursa da hrani dvostruko više od sadašnjih 6 milijardi stanovnika, ali to je onemogućeno zbog loše distribucije hrane. Seattle Post, UN, AND...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2006, 23:29 
Veteran
Veteran

http://www.vecernji-list.hr/home/otvore ... 0/index.do

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2006, 01:01 
Veteran
Veteran

zah je napisao:
http://www.vecernji-list.hr/home/otvoreno/665910/index.do

Cool, mada mislim da si pogriješio temu. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2006, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da, na ovoj temi "vrli svijet" ima ironično značenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 20:13 
Veteran
Veteran

Neandertalci zaslužni za naš mozak

Dugo se smatralo da su neandertalci bili primitivna vrsta, malenog kvocijenta inteligencije te da se današnji oblik mozga razvio tek kod modernog homo sapiensa. No DNA istraživanja provedena u čikaškom Medicinskom institutu pokazala su da su upravo neandertalci odigrali ključnu ulogu u razvoju gena koji je potaknuo rast mozga. Naime, prije milijun godina negdje na području Europe došlo je do križanja homo sapiensa i neandertalaca čime se gen MCPH1 - zadužen za rast mozga, pojavio kod ljudi. Iscrpnije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
http://www.bmezine.com/wn-img.html

Понекад ме је срамота што живим у оваквом свијету.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2007, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

U Hrvatskoj 5.000 plastičnih operacija godišnje, od nosa do himena
Estetskim operacijama, prema procjenama, podvrgava se oko 5000 Hrvata godišnje, no njihov broj raste svake godine i sve je više mlađih koji na sebi žele nešto promijeniti. Prednjače estetske operacije grudi, potom liposukcija, korekcija visećeg trbuha, nosa te zahvati na kapcima i licu. Cijene - liposukcija do 19.000 kuna, operacija grudi do 8.000, vraćanje nevinosti (himenoplastika) dođe do 5000 kuna, dok cut/paste oko penisa dođe do 6.500 kuna. U Njemačkoj se suočavaju s navalom pacijenata osobito pred božićne blagdane tako da bilježe slučajeve da obitelj daruje majci operaciju povećanja grudi kao novogodišnji dar ili roditelji daruju kćeri zahvat na grudima ili liposukciju.

Vrh

Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 14 Apr 2007, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vader je napisao:
05.08.2004
Suzana Mančić slikala se gola za Plejboj
Suzana Mančić se za poslednji broj "Plejboja" slikala bez odeće. "Da slikala sam se! To je jedno sjajno iskustvo, a posebno mi je drago što je moj verenik Simeon Comokis potpuno oduševljen čitavom pričom i što je sve vreme bio uz mene kao moja najveća podrška", rekla je Suzana u razgovoru za "Blic". Međutim, iako tvrdi da je ponosna na svoje fotografije, Suzana Mančić je izlazak "Plejboja" dočekala u Grčkoj. Da li je to zbog letovanja ili je možda želela da svog dragog verenika zadrži što dalje od Beograda, sve u svemu - izgleda da gospodin Comokos i nije baš tako oduševljen činjenicom da se njegova buduća supruga pojavila gola na naslovnoj strani najpoznatijeg časopisa za muškarce. Upućeni u čitav slučaj tvrde da je zbog toga Suzana Mančić snimanja zakazivala u veoma čudno vreme, posle ponoći. (Blic)

Ta baba se slikala za plejboj :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 17:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Prije 3 godine

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2007, 22:44 
Veteran
Veteran

http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimlj ... toSerie.do

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 00:46 
Veteran
Veteran

Kad se Iračka djevojka zaljubi u pogrešnog momka

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 07:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Not now, John! je napisao:

Pomalo mi je dosadilo pisati "odvratno" na ovakve stvari..
Citiraj:
Miss Aswad had taken shelter in the house of a Yezidi tribal leader in Bashika, a predominantly Kurdish town near the northern capital, Mosul.

A large crowd watched as eight or nine men stormed the house and dragged Miss Aswad into the street. There they hurled stones at her for half an hour until she was dead.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 07:39 
pa zar josh uvijek kamenuju.... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko ovo brishe postove?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ništa ovde nije brisano.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidi, sad vratio. Jesi ti to bio izbrisao pa sad vratio?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]