banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 04:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Vader je napisao:
FLASH je napisao:
Dosta prikazivan na TV-u, dosta se o njemu pisalo u novinama, pricalo, pominjalo, poredilo i slicno.

Jasno je meni to. Uz to se film (trilogija) mnogima svidio.
Meni nije najjasnije kako može biti "precjenjen", isto važi i za neki drugi film.

Mozda se pod precijenjen misli na to kako sada svi odjednom znaju ko je gandalf,npr,i dive se devetosatnom ostvarenju i znaju neshto a knjiga je dostupna pola vijeka.

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 08:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Pod precijenjen se vjerovatno misli da mu se pridaje vaznost koja ne bi trebala da mu se pridaje......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 13:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ali tu ostaje otvoreno pitanje kako se procjenjuje koja se važnost može pridavati nekom filmu. I ko to procjenjuje.

Zato sam i napisao da postoje ljudima kojima se film svidio i oni kojima se nije svidio. Samo je to egzaktno. I samo je to važno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 13:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
A mozda je film precijenjen zato sto se do sada vrtio barem jednom godisnje na svakoj od lokalnih televizija, sto je imao ogromnu reklamu koja je ukljucivala LOTR majice, slicice, figurice glavnih junaka, udarne termine u bioskopima, dok nekim drugim filmovima koji bi se isto svidjeli velikom broju ljudi nije data takva sansa, pa su ostali daleko manje poznati nego LOTR (takvi filmovi se zovu i podcijenjeni filmovi:) ).
Zasto bi bas LOTR bio medju prvih 10 na IMDB, a ne npr. Argentov Inferno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

HR je napisao:
Zasto bi bas LOTR bio medju prvih 10 na IMDB, a ne npr. Argentov Inferno?

Valjda zato što su ljudi tako glasali.

I vjerovatno je to odgovor na prethodna pitanja, zašto je taj film zastupljeniji na TV-u i drugo. A nije on u kinu imao ništa udarnije termine od mnogih drugih filmova, stalno neki drugi film ima "udarne termine" jer se termini ne mjenjaju, samo se filmovi mjenjaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 13:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Da, a daleko vise ljudi je glasalo za GP jer su imali mnogo vecu sansu da ga vide nego Inferno koji sam uzeo za primjer. Zato je ovaj prvi precijenjen, a ovaj drugi podcijenjen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
zato što je to taktika filmskog studija. oni znaju da ćemo i ti i ja i mali mustafa i mali jingjang i mali john ići gledati gospodara prstenova jer je to nešto predivno, puno svetlećih mačeva i mitskih čudovišta, i to će im doneti puno puno zelenih novčanica. zaboli njih što tamo neki filmovi imaju veću umetničku vrednost. oni ne žive od zlatnih palmi, globusa, medveda i ribizli, već od novca. živeo kapitalizam! i zato ni jedan film ne može biti precenjen jer svaki ima svoju publiku. i vuci siti i ovce na broju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 17:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2005, 13:15
http://www.imdb.com/chart/top

Sletio je na Imdb top listi. Sva tri dijela su bila u top5, a sad, vec nakon relativno kratkog vremena, su dosta opali, dok lista poprima onaj standardan oblik, kao iz vremena kad sam prvi put se konektovao na internet, prije 8 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Od tih prvih 10 nisam gledao 2-3 filma a sviđaju mi se 2, 5, 6, 9.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]