banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 15:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2007, 08:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Prema podacima kompanije "Simentek", proizvodi firme "Majkrosoft" pokazali su se kao najbolji po pitanju sigurnosti.

Po rezultatima istraživanja "Internet Security Threat", uporedjujući pet komercijalnih operativnih sistema, "Majkrosoftovi" proizvodi su se pokazali kao najbolji.

U poslednjih šest meseci prošle godine, u "Windows" operativnim sistemima je pronadjeno 39 ranjivih tačaka, od kojih su 12 označene kao izuzetno opasne, a "Majkrosoftu" je prosečno bilo potrebno oko tri nedelje da bi ih "zakrpio".

"Simentek" je na drugo mesto postavio "Red Hat Linux", kojem je bilo potrebno prosečno 58 dana kako bi sankcionisao ukupno 208 propusta u istom vremenskom periodu.

Na trećem mestu našao se "Mac OS X" kompanije "Apple", unutar kojeg je pronadjeno 43 propusta, a ovoj je kompaniji za njihovo sankcionisanje bilo potrebno prosečno čak 66 dana. Na četvrtom i petom mestu ovog izveštaja našli su se "HP-UX" kompanije "Hewlett Packard", odnosno "Solaris" firme "Sun".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 09:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
hehe kakva objektivna analiza....windowsove ranjive tacke moze iskoristiti svaki blehan da ti sabije komp, a red hatove... ziviJo maJkrosoft ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 10:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Ma dajte molim vas kakve gluposti. Pa svaki korisnik koji malo vise cacka po windowsu pronadje bar jednu gresku sedmicno.Osim toga toliko je sve nestabilno i tacno imam osjecaj da sve visi na koncu. I kakav je to opertativni sistem koji moras svakih mjesec dana instalirati, i koji racunar covjek da kupi da bi to sve radilo normalno.Evo ja sam prosle godine kupio masino ipo i opet instaliram windows svakih mjesec dana kao sto sam radio i prije 10 godina. ma smece zivo, nadam se samo da cemo se ovih vremena uskoro sjecat samo sa podsmijehom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 10:53 
Veteran
Veteran

Mozda iz tacke juzabilitija to jeste tako, ali iz tacke statistike je ovako kao sto je receno :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 11:51 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Macr0 je napisao:
Mozda iz tacke juzabilitija to jeste tako, ali iz tacke statistike je ovako kao sto je receno :)

Gluposti, glede statistike, ta lista je skroz naopacke napravljena. Najbolji su BSD sistemi, tj, OpenBSD, Solaris i Mac OS, potom idu Linux sistemi i onda na kraju kao najgori Windows sistemi. Jebes ti tu tvoju statistiku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 12:03 
Veteran
Veteran

Strucnjak, podaci su Symantec-ovi kao sto vidis, ok? Pa cu tvoje misljenje ignorisati zarad vremena potrosenog na obracanje paznje ka informacija iz izvora veceg znacaja od tvog posta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 12:05 
Urednik
Urednik

Macr0 je napisao:
Strucnjak, podaci su Symantec-ovi kao sto vidis, ok? Pa cu tvoje misljenje ignorisati zarad vremena potrosenog na obracanje paznje ka informacija iz izvora veceg znacaja od tvog posta.

Hahaha... Ti mislish da su oni nekakav autoritet? To su gnjide koje se prodaju za saku pirinca! Platio im M$ malo i statistika se menja iz korena...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 13:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa to ti je ista prica kad ti neko govori da je mlijeko crno...
Pa kakva meni statistika treba kad sam se milion puta uvjerio da je windows smece. Sta ima meni neko da prica price kad sam se sam uvijerio u to sve. Pa jebote zivot pored svih zakrpa i gluposti tako je lako upast u windows racunar koji je na nekoj mrezi...Pa sjetimo se jos irc vremena i kako je tada bilo lako srusit win95 ili 98, medjutim do sada se nista nije promjenilo, uzmimo samo sta je bilo sa rpc prije godinu dve, pa i dan danas sta rade ljudi sa ddos napadima...Sta oni pricaju o zastitama i sigurnosti kad svakog trenutka stotine hiljada ljudi radi na razbijanju tog istog sistema ??? Nikad ga oni nece okrpit toliko dobro jer sama osnova tog sistema nije ok koliko vidim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ako realno sagledamo stvari, možda ova tvrdnja i nije daleko od istine.

Obzirom da je MS Windows najrasprostranjeniji OS na svijetu, logično je i da je prvi na listi najviše napadnutih.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2007, 16:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
DELLBOY je napisao:
Ako realno sagledamo stvari, možda ova tvrdnja i nije daleko od istine.

Obzirom da je MS Windows najrasprostranjeniji OS na svijetu, logično je i da je prvi na listi najviše napadnutih.

MS-u, koliko je meni poznato, sigurnost nikad nije bila prioritetna. Svi operativni sistemi za kućne korisnike do WinXP su bili jednokorisnički sistemi, tj. postojao je jedan korisnik i on je bio admin. Tek sa pojavom WinXP korisnici Windowsa su dobili pristojan višekorisnički sistem koji je imao potencijal da bude prilično siguran, ali MS-u opet nije bila previše bitna sigurnost korisnika, pa je prilikom instalacije sve korisnike definisao kao administratore bez lozinki.
Noviji Win sistemi mogu biti sigurni, ali to nisu "po defaultu".

Umjesto da MS po defaultu podrazumijeva najveću moguću sigurnost, pa da korisnici sa odgovarajućim znanjem mogu tu sigurnost da umanje, ako im odgovara, MS je radio upravo suprotno - po defaultu ide najmanja sigurnost, a ako neko želi i zna može da podesi da mu sistem bude sigurniji. A sve zarad neke "lakoće korištenja".

MS je pogrešno edukovao skoro sve svoje korisnike. Ljudima koji su navikli da koriste Win je potpuno stran pojam višekorisničkog sistema, sistema privilegija za korisnike i prednosti korištenja računara sa smanjenim privilegijama.

Da li će Vista biti značajno bolja, ostaje da se vidi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 22:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Nije da branim Vindouz, ali meni evo XP radi već godinu dana bez reinstalacije... Naravno, sa SP 2...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 23:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Meni Linux od juna 2004. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 01:02 
meni 98-ica od devedesetosme.... :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 08:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
hmm onaj ko nema legalnu verziju windowsa ne moze komentarisati ove rezultate :)

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 11:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
SmileY je napisao:
hmm onaj ko nema legalnu verziju windowsa ne moze komentarisati ove rezultate :)

Koja je razlika u sigurnosti, uopste, kad na kraju ipak dobijes ono za sta su drugi platili?
Nesto cesto vidim slicne slucajeve sa Windowsom i kod drugih ljudi na netu, koji imaju legalnu verziju istog, sto znaci da i nema neke razlike izmedju legalne i nelegalne verzije, tako da ovo ne pije vodu. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 16:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kakve veze bogati ima jesil platio windows ili nisi???
Prosvjetli nas!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 17:30 
Urednik
Urednik

majstorovic je napisao:
Kakve veze bogati ima jesil platio windows ili nisi???
Prosvjetli nas!

Cim je nesto crackovano ili bez update-a ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 22:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa cek ajdemo ovako moj windows xp je npr. krekovan i ja sam skinuo sve updateove sa neta???
Kakve sad ima veze jel krekovan ili ne ako sam ja skinuo sve updateove i instalirao. I imao sam originale i win95 i 98 i xp i potpuno je sve isto kao i ovaj recimo krekovani windows, stom razlikom sto sam uz originale dobio knjizicu :)
mislim...
I u 90% programa koji su krekovani, krekovani su tako da omoguce potpuno funkcionalan rad nekog programa.(ovim se iskljucuju krekovi programa sa odredjenim levelima licence)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2007, 09:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Legalizacija nelegalnog Vindouza za 2 minute:

http://tinyurl.com/243h64

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2007, 11:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Zivjeli PIRATI!Stvarno,sta fali crackovanim programima!? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]