banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 11:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Apr 2007, 10:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2005, 13:15
Tj. da li ce imati kultni status kakav ima Kum, Pulp Fiction ili Goodfellas. Naime, ove filmove mogu gledati svaki dan, iako znam sve scene i vecinu dijaloga napamet, dok se kod Prstenova vec javilo neke zasicenje, a nisam filmove pogledao ni 3 puta svaki. Ne racunam gledanje scena ili dijelova filma, vec bas da sjednes i pogledas film. Vrijeme ce suditi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 11:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mislim da nije precijenjena, meni je to jako fino ispricana bajka (u ovom slucaju fino ekranizovana) tako da se zasicenost javlja samo zbog dugotrajnosti
ipak filmofili je vjerovatno nikad nece staviti u isti rang sa kumom, dobrim momcima, petparackim pricama itd.

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Bas tako,ekranizovana imaginarna mitologija,ali sto nikako ne znaci da nije u rangu sa navedenim filmovima.LOTR ima sve atribute da postane i ostane kultno ostvarenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 12:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ja sam s krajnjim naporom pogledao jedan dio iz trilogije. Meni se ne sviđa ta bajka. Jedino mogu da poštujem to što je knjiga vjerno prenesena na ekran (ako je tačno) i umjesto čitanja knjige, pogledaš film i tako uštediš na vremenu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Meni se rijetko koji film moze pomijesati sa tom trilogijom,nije ni malo precijenjena,2 puta sam odgleda sve u komadu, jednom cak neskracenu verziju(skoro 12 sati),a pojedinacno jedno 5 puta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Meni je taj film dosadan. :oops: :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 00:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
hmm pa i nije nesto precjenjen ---nema sanse da se uporedi sa nekim od navedenih fali prica rezija GLUMA sve fali sto je meni bitno ali zato masinerija razbi fascinantni kostimi muzika tehnologija --za 10 godina to ce biti "zastarjelo" -ali kao sto sada neko voli zvjezdane ratove tako ce neko voljeti gospodara

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 01:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Fali priča u Gospodaru Prstenova?!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 09:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Pozdrav!

Film mi se nije bas nesto posebno svidio, bilo je super scena, ali nekako su glumci previse glumili, recimo kad sloze neke face odlucnosti, hrabrosti, itd... Nekako vise volim kad su ljudi prirodni a te osobine izbijaju iz njih, a ovi su vise kao folirali te osobine. :-) Pa recimo one sentimentalne scene sa Frodom i onim njegovim pratiocem mi nikako nisu sjele. Jednostavo su previse glumili glumce. Crtani mi se daleko vise svidio.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Dak je napisao:
Pozdrav!

Film mi se nije bas nesto posebno svidio, bilo je super scena, ali nekako su glumci previse glumili, recimo kad sloze neke face odlucnosti, hrabrosti, itd... Nekako vise volim kad su ljudi prirodni a te osobine izbijaju iz njih, a ovi su vise kao folirali te osobine. :-) Pa recimo one sentimentalne scene sa Frodom i onim njegovim pratiocem mi nikako nisu sjele. Jednostavo su previse glumili glumce. Crtani mi se daleko vise svidio.

Pozdrav!

A i previse je usminkan. (Cao! Dak) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 10:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Knjiga,fantazija.Necu ulaziti u to koliko je tolkin u stvari bio genijalan pisac.

Film,SMECE.Jedino su produzene verzije gledljive,shto je paradoks jer traju KILOTON VREMENA.Peter Jackson,koji je do tada bio najpopularniji po splatter horrorima(sto je po meni ok) je jednostavno uzeo previshe slobode u adaptiranju.Kljucne scene promjenjene.Neka logika koja postoji u knjizi nije prisutna u filmu(mislim direktno na bitke.)Film pravi od gay wood elfa nindzu i dodvorava se H-woodu sa ljepotancicima i bespotrebnim scenama romantike(mislim,riba se odriche besmrtnosti zbog nekog balavog shumara iovako i onako,zar to nije dovoljno romanticno?).gimli,iako u osnovi debilan lik sam po sebi,ispada josh debilniji kao comic relief dok,jadan,skakuce ne bi li bolje vidio.

Ma jebesh ovo,mogu tri sata ovako.Ako hocete josh zuchi na rachun tog filma,samo recite.

Krajnja linija.Niko ne kaze da je knjiga bozje slovo,al kad film ispadne daleko manje ozbiljan od knjige za djecu,e pa,jebiga.

Ako neko misli da je samo hobit bio za djecu,grijeshi.

Fuck

ps.Liv tajler ima predivan izgovor quenye.matarem'

:drinking:

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 12:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Sot?Meni je film bash EXTRA!!!Ja sam odgledao sva tri dijela po 6 puta :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Vader je napisao:
Fali priča u Gospodaru Prstenova?!?

Heh, ovo me podseti na poslednji film sa Jayem i Silent Bobom, kad se u onoj fast food radnji raspravljaju dvojica fanova, jedan je za Star Wars, drugi je za LotR. I u jednom momentu ovaj njemu kaže:

- Whole movie is about walking... walking, walking, walking..who gives a fuck about two fegget hobits and their road trip.

Inače, ja volim taj film...daleko je od kuma i P.Fictiona i Godfellas, ali je dosta dobar. Teško je porediti ove filmove, jer se radi o različitom vremenu, različitim pričama, te se upravo zbog toga može reći da će LotR defnitivno ostati kultni film u toj nekoj verziji SF avanture.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Nemojte me sad kamenovati, ali ja nisam pogledala jos nijedan dio Kralja prstenova. Slika Slika :D

I, da....nisam ni Harrya Pottera gledala, ni citala.. Slika

Da li sam normalna? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 14:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Dijagnoza:

rodili ste bebu! :D :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Dak je napisao:
Dijagnoza:

rodili ste bebu! :D :-)

Hvala sto si me podsjetio. :D :) :P :angel:

Apropo beba. Danas beba puni mjesec dana. :angel: :)

Poslednji put menjao Leona dana 05 Apr 2007, 16:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 16:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2005, 13:15
Uopste nije cudno, mozda paradoksalno, ali neke produzene i reziserske verzije filma stvarno djeluju krace od originalnih, zvanicnih. Npr., za mene je to slucaj sa Apocalypse Now, ovu novu, Coppolinu verziju sto je izasla na DVDu sam pogledao u dahu, citavih 4 sata, ili koliko je vec trajala, dok mi je original prenaporan. U originalu citave scene su isjecene, scene koji su neizostavni dio cjeline.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Apropo beba. Danas beba puni mjesec dana.

I jos se nije registrovala na forum!? Sramota :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 16:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Tek sam prije par sedmica pogledao druga dva dijela, te mogu reci da je osim scena borbe (koje su zakon, ali samo zato sto ima puno statista) ostatak filmova dosadan kao i prvi dio, a Jacksonu bi bilo bolje da je nastavio snimati filmove poput Braindead, Bad Taste i Meet the Feebles (na ovaj bi lijepo leglo jos nekoliko nastavaka). Znaci, trilogija je precijenjena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
nije uopšte precenjena, jer je prva ekranizacija knjige koja na nešto liči.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]