banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 21:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: VITA-R-A
PostPoslato: 03 Apr 2007, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ne znam ima li preduzeća sa kojim se više špekuliše, ali ipak sam danas uzeo popričičnu količinu Vitaminkinih akcija po ceni 1.49. Postoje li kakve relevantne informacija ili se sve vrti u krug oko nagađanja Pordavka-Fruktona-Nestla-Cola?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2007, 22:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ja sam prosle godine u julu planirao kupiti Vitaminkine akcije, kad su bile, ako se dobro sjecam, oko 0.35 KM, ali sam nesto razvlacio tu odluku, pa su ubrzo skocile i onda sam odustao... Ah, koju gresku sam napravio - grizem se za usne sad...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 07:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma dobro, nije sad da je to bila neka strasna investicija, na kraju krajeva, čekao bi poprilično dugo da se realizuje to. Zamisli da si tad kupio Zepter koji je bio 4.5KM ili VB fond koji je bio oko 1KM :D Ali, mani to šta bi bilo, kad bi bilo. Nego, daj kopajte informacije za ovu VITA. Čujem da posle katoličkog vaskrska Podravka donosi odluku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 11:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
BlackHand je napisao:
Ma dobro, nije sad da je to bila neka strasna investicija, na kraju krajeva, čekao bi poprilično dugo da se realizuje to. Zamisli da si tad kupio Zepter koji je bio 4.5KM ili VB fond koji je bio oko 1KM :D Ali, mani to šta bi bilo, kad bi bilo. Nego, daj kopajte informacije za ovu VITA. Čujem da posle katoličkog vaskrska Podravka donosi odluku.

da ste navracali na ekonomiju pre 2-3 god kad sam ja pozivao ljude po forumu da kupuju danas bi bili bogati ljudi

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da ste navracali na "zadnji tiket" pre 2-3 godine kad sam ja prozivao ljude da se klade, sad bi bilo bogati ljudi.

Vrh

Tema posta: Re: VITA-R-A
PostPoslato: 04 Apr 2007, 18:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Mar 2007, 23:21
BlackHand je napisao:
Ne znam ima li preduzeća sa kojim se više špekuliše, ali ipak sam danas uzeo popričičnu količinu Vitaminkinih akcija po ceni 1.49. Postoje li kakve relevantne informacija ili se sve vrti u krug oko nagađanja Pordavka-Fruktona-Nestla-Cola?

TKO KUPI PO OVIM CJENAMA,ako dođe do prodaje Vit. Podravci ode to na 3 marke u par dana!!
Vjerojatnost kupnje od strane Podravke je 80/20% za kupnju!!

Poslednji put menjao hakela9 dana 02 Jun 2007, 07:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2007, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hakela9 je napisao:
Sveće se znati idući tjedan iza Uskrsa!!!
tKO KUPI PO OVIM CJENAMA,ako dođe do prodaje Vit. Podravci ode to na 3 marke u par dana!!
Vjerojatnost kupnje od strane Podravke je 80/20% za kupnju!!

hakela9, nalazio sam tvoje komentare i na drugim forumima, tako da bih te zamolio da se ove previše i ne upuštaš u diskusije i polemike, pošto je postalo previše očigledno šta pokuvašavaš da napraviš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2007, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Podravka yet to decide about buying Vitaminka

29.3.2007 | Powered by PressCut
Podravka’s management is yet to reach the final decision on buying Vitaminka, reports the company. Vitaminka is just one of the companies in the region shortlisted by Podravka. Over the past few days, the media speculated Podravka had submitted the official bid for Vitaminka, and supposedly they intend to buy 75 percent of the company from Kreis Industriehandel, which estimates its share to EUR 30 million.

The talks about Vitaminka sale started last year, and they were put on hold until the financial report for the year 2006 arrives. Last year Vitaminka increased production by 46 percent and sales by 40 percent, with the overall income of BAM 28 million.
(Oslobodjenje)

http://www.limun.hr/en/main.aspx?id=144102

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2007, 13:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
zadnjih 6-7 godina pratim i trgujem na americkim berzama,prvo i zlatno pravilo je kako bi ameri rekli "newer buy on news"[/b]

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 10:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Jun 2005, 23:52
Jebiga, kod nas sve tako ide, jer tržište još nije razvijeno i vlada logika krda. Gdje svi, tu i ja!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2007, 10:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vitaminka počinje izvoz u Srbiju,što će poboljšati rezultate dobiti,a samim tim i vrijednost akcija.
Vitaminka je još uvijek meta podravke ,koja je u međuvremenu kupila od Istravina proizvodnju sokova. :lol:

Poslednji put menjao hakela9 dana 02 Jun 2007, 07:51, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2007, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rast Podravke nema nikakve veze sa "potencijalnom akvizicijom," nego sa novim ugovorom koji su sklopili sa Austrijancima u vezi sa izvozom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2007, 07:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

31.05.2007 Gorden Knezović

Banjolučka Vitaminka počinje izvoziti u Srbiju
U Vitaminci je instalirana oprema proizvodnje sokova od 10.000 litara na sat
Početkom lipnja banjolučka Vitaminka počinje izvoz svojih proizvoda i u Srbiju. Tamo će se izvoziti Vitaminkini sokovi koji se sada prodaju BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Do sada je Vlada Srbije naplaćivala posebne poreze na uvozne sokove koje su proizvođači morali ukalkulirati u cijenu pa nisu bili konkurentni na srbijanskom tržištu prema domaćim proizvođačima. Nakon odluke Vlade Srbije o ukidanju posebnih poreza za Vitaminku stvoreni su uvjeti za ulazak na to tržište, rekao je direktor prodaje Vitamninke Pero Marić.
60 godina postojanja
Vitaminka ove godine proslavlja 60 godina postojanja, a u menadžmentu očekuju dobivanje ISO certifikata od švicarske tvrtke SGS za petnaestak dana kako bi mogli pokušati ponuditi svoje proizvode i u svim europskim zemljama. Sada se u pojedine europske zemlje, uglavnom skandinavske te u SAD i Kanadu, izvozi 3500 tona Vitaminkinih proizvoda. Prošle godine u Vitaminci su instalirani oprema i strojevi za proizvodnju sokova u tetrapaku. Vrijednost ulaganja iznosila je 12,8 milijuna eura. U Vitaminci očekuju povećanje prodaje u ovoj godini za čak 30 posto u odnosu na 2006. godinu. Očekivana proizvodnja u ovoj je godini 24 tisuće tona proizvoda od čega je trećina namijenjena izvozu. Vitaminka kod pakiranja svojih proizvoda ima teškoće jer u BiH nema tvornice staklene ambalaže pa je mora uvoziti. Za uvoz staklene ambalaže Podravka plati otprilike koliko i za otkup voća i povrća potrebnog za proizvodnju. Oko 70 posto potrebnih sirovina Vitaminka nabavlja u BiH, a ostatak iz Makedonije i Slavonije. Pregovori između većinskog švicarskog vlasnika Vitaminke Kreis Industriehandel (76,6 posto) i Podravke neriješeni su zbog nemogućnosti dogovora o cijeni preuzimanja banjolučke tvornice. Prema neslužbenim informacijama, preuzimanje bi Podravku stajalo 30 milijuna eura koliko traži švicarski većinski vlasnik uz obvezu Kreis Industriehandela da plati sadašnje financijske obveze poduzeća prema bankama. Pomoćnik direktora Podravke za korportivne akcije, Drenislav Žeknić, rekao je kako se okončanje pregovora sadašnjeg većinskog vlasnika Podravke o preuzimanju očekuje u sljedećih nekoliko mjeseci. Direktor Podravke Žarko Mikić kaže kako će nakon što Podravka preuzme poduzeća biti zadržani svi radnici i brend te da neće biti smanjenja otkupa sirovina od lokalnih poljoprivrdnih proizvođača. Podravka najviše sirovina otkupljuje od poljoprivrednika s Lijevča polja. Mikić vjeruje kako bi se ulaskom Podravke u Vitaminku povećao i otkup za proširenje proizvodnje. U Vitaminci je prošle godine instalirana oprema u pogonu proizvodnje sokova čji je kapacitet 10 tisuća litara za sat. U prvom tomjesečju ove godine proizvodnja sokova bila je 3895 tona, rekao je direktor Žarko Mikić.

Tisuće proizvođača
Ukupna prošlogodišnja proizvodnuja sokova bila je 7672 tone. Vitaminka otkupljuje sirovine za svoju proizvodnju od tri tisuće individualnih poljoprivrednih proizvođača u banjolučkoj regiji. Vitaminka ima i stotinjak ugovora o isporukama materijala za pakiranje svojih proizvoda, šećera te drugih materijala potrebnih u proizvodnji. U Vitaminci planiraju ovogodišnju proizvodnju od 24 tisuće tona te povećanje prihoda od tridesetak posto, odnosno do 17 milijuna eura.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 16:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ilija Sirovina: Kraj pregovora sa Podravkom do jula
Predrag Klincov

31.05.2007 20:32

BANJALUKA - Ishod pregovora o prodaji banjalučke "Vitaminke" koprivničkoj "Podravci" biće poznati početkom jula, izjavio je juče Ilija Sirovina, većinski vlasnik i predsjednik Upravnog odbora "Vitaminke".

"Ako sa 'Podravkom' dogovorimo prodaju to će biti do kraja juna, najkasnije početkom jula. Poslije toga ne vjerujem da je moguć dogovor", izjavio je Sirovina za "Nezavisne".

On je poslije jučerašnje sjednice Skupštine akcionara "Vitaminke" kazao da je početak godišnjih odmora realan rok za okončanje pregovora, jer su revizori i procjenitelji "Podravke" proteklih dana snimili stanje i poslovanje banjalučkog preduzeća. Ukoliko pregovori budu okončani uspješno, Sirovina je uvjeren da će koprivnička prehrambena kompanija povećati proizvodnju i pospješiti poslovanje "Vitaminke".

"'Podravka' je regionalna kompanija iz iste branše kao mi, te je stoga moguće samo njeno širenje. Ne postoji ni teoretska šansa da će se nešto suprotno desiti", smatra Sirovina.

On je negirao spekulacije da bi "Podravka", poslije eventualnog preuzimanja "Vitaminke", mogla smanjiti otkup sirovina sa područja RS, tvrdeći da bi, naprotiv, sa povećanjem proizvodnje došlo i do većeg domaćeg otkupa.

Skupština akcionara "Vitaminke" juče je donijela odluku o emisiji akcija preduzeća postojećim akcionarima u vrijednosti 500.000 KM srazmjerno njihovoj postojećoj vlasničkoj strukturi. Najveći akcionar preduzeća sa 76,6 odsto udjela je "Kreis Industriehandel" iz Švajcarske, na čijem je čelu Sirovina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]