banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 14:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 09:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ovo je super. :)
Interesuje me, ako bih prelazio sa Wirelessa na ovo, da li se ova moja oprema moze nekako iskoristiti, prodati, zamijeniti i slicno, i da li mi moze ostati ista kartica kao sad (Cisco Systems 350 Series PCI Wireless LAN Adapter)? Da li su AP-ovi na istim mjestima kao i prije, sto bi znacilo da mi samo zamijene ovu antenu?
Kada krece sa isporucivanje ovih paketa? :)

Usput, nesto mi je rodjak pominjao nedavno oko ovih Motorola da cete ih postavljati, a evo sad i sluzbeno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 09:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2006, 09:44
Vidio sam ja i uslove prikljucenja i pakete, nego tamo nije precizirano da se oprema iznajmljuje. Svejedno, ipak je to veliko olaksanje (mislim, 500 evra!). Zanima me da li sam u obavezi da izabrani paket uplacujem mjesec za mjesecom (dakle neprekidno, cijele godine) ili je OK ako se "odmorim" (finansijski :) ) tokom ponekog. Da li se ukida nalog otvoren na 2,4 GHz bezicnom ili ce to nastaviti da (uz okretanje antene) funkcionise (mozda planirate ukidanje te usluge)? Ovako nezvanicno, za kada planirate pocetak rada i da li vec primate zahtjeve za instalaciju opreme? Da li sam dobro razumio da postoji opcija dogovaranja kolicine protoka i, u skladu s tim, cijene paketa? Mirko, hvala na brzoj reakciji i odgovorima upucenim zainteresovanima.

Poslednji put menjao caerroil dana 30 Mar 2007, 10:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 09:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Mene isto zanima ovo što su drugi pitali.

Vidim da je po cijenama jeftinije (uz to i brže) od klasičnog wirelessa, da li to znači da će i cijene wirelessa padati?

Znači prednost je u tome da je veza stabilnija i to je to.

Ajde FLASH ti to uzmi pa ćeš mi javiti kako radi :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 11:12 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
odgovore na sva pitanja ćete dobiti na vrijeme, kad se pripremi od strane zaduženih osoba. Usluga će biti u funkciji počev od 16.4.
Za sada se bazne stanice stavljaju na Neboder, Sibove, Obilicevo i Bolnicu, a nakon mjesec dana slijedi pokrivanje ostatka grada i onda sirenje dalje.
Ovo je potpuno nova usluga i nije moguce kombinovati staru opremu sa njom (radi na drugim frekvencijama i u samom uređaju je i antena).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 11:13 
Urednik
Urednik

kombinovanje (dogovaranje sadržaja paketa) usluge nije moguce, tekst se odnosi na pakete sa brzinama preko 1.5Mbps (oprema je predvidjena za rad do brzina od 7Mbps).

po ugovoru ćete biti dužni plaćati mjesec za mjesec.

Ako ste zainteresovani za uslugu, bez obzira na to da li ste pokriveni nekom od ovih stanica ili ne, prijavite se (pošaljite podatke na prodaja@blic.net). Zavisno od broja zainteresovanih korisnika praviće se plan širenja mreže.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
bas lijepo da se nesto desava. Onaj prvi flat paket je strava, samo malo prejak za mene. Da ima neki 512/128 za 50 km bilo bi super

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zašto ti je prejak? Prvi Flat ima 50% brži download i 50% brži upload od 512/128, za 9 KM više, što je manje od 20% te cijene 50 KM.

Vrh

Tema posta: Canopy
PostPoslato: 30 Mar 2007, 13:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
Evo sad kada je i zvanicno najavljen pocetak BLIC WADSL-a da i ja napisem koju.

Dakle, imam Canopy u ovoj test fazi i uredjaj je strava, i download i upload idu ko mljeko 8)
Veza ne da ne puca ,nego od kada imam utedjaj (od pocetka test faze) konektovan sam non stop i veza nije pukla NI JEDAN JEDINI PUT dok je ja nisam prekinuo. Brzina takodje ne pada ni jedne sekunde, tako da je ovo za razliku od klasicnog 2,4 wireless-a savrseno rjesenje.

Mogu samo reci jedno, Canopy ostaje kod mene. 8) :drinking: :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

... ja doduse nisam uzeo u obzir da se za te pare dobija i oprema, pa sa te strane i nije skupo, cak sta vise rekao bih da je povoljno. Medjutim, posto meni i 2.4 radi savrseno (tipa veza ne puca po par dana), ukoliko tu bude pojeftinjenja i pretumbavanja paketa bice savrseno.
pozdrav

p.s. Vader, prejak u smislu da mi stvara redovnu mjesecnu obavezu od 60 km, a priznaces nije ni malo. 512 bi mi bio povoljniji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
nema sta, ovo ce da ide :)
samo me zanima to malo oko opreme...
znaci ako sam razumio, kosta oko 500 eura i blic ce to da daje svim korisnicima kojih ce vjerovatno da bude mnogo jer je super ponuda ...znaci to mi je malo nerealno

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Onda je ok cijena ako je najam opreme ukljucen :)
Jos jedno pitanje: da li vaze popusti sa wirelessa i cable-a i na wadslu ili je cijena ista za sve kategorije korisnika?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 17:02 
Urednik
Urednik

XentoniX je napisao:
nema sta, ovo ce da ide :)
samo me zanima to malo oko opreme...
znaci ako sam razumio, kosta oko 500 eura i blic ce to da daje svim korisnicima kojih ce vjerovatno da bude mnogo jer je super ponuda ...znaci to mi je malo nerealno

korisnička oprema je oko 400 KM i ide za dzabe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 17:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
a jel se spuštaju onda i cijene 2.4 wirelessa kad wadsl startuje sa komercijalnim radom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 17:34 
Urednik
Urednik

za ovo još nemamo informaciju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 17:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2006, 09:44
Da ne bi bilo nesporazuma...
Izgleda da vi iz Blica imate neki drugaciji dogovor sa Motorolom ili neku drugu opremu. Na stranici Geneka http://www.geneko.co.yu/proizvodi/motorola_detalji.html, njihov Cenovnik, strana 30, stoji da su Motorolini Subscriber Module (SM 5*00) zavisno od frekvencije u prosjeku 500 evra, a oni su kao Authorized Solution Provider i distributer. Ali sta god da je, vazno je da funkcionise onako kako rece Navajo. Takodje,
Citiraj:
a jel se spuštaju onda i cijene 2.4 wirelessa kad wadsl startuje sa komercijalnim radom?
Mislim na sadrzaj paketa i njihove cijene. Ili cete na odredjeni nacin naglasak staviti na promociju i uvodjenje nove opreme?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 18:53 
Urednik
Urednik

BLIC kupuje na kolicinu od 1000 i vise, a i to sto Geneko guli kupce to je druga prica

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2007, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja vjerujem da ce ici dole, u suprotnom ce se desiti da je paket 512/128 kod cable i wireless korisnika na 2.4 koji posjeduju svoju opremu 85 KM, a wadsl 768/196 sa opremom 59km.
Sve u svemu svidja mi se razvoj dogadjaja, pohvale.
Konacno cu moci koristiti video call bez problema!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 09:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
E ovo je prava stvar. Blago vama u Banjaluci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 11:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Mogu reci da sam prijatno iznanadjen ovom uslugom. Najvjerovatnije cu do 5. mjeseca preci ako se usluga pokaze dovoljno stabilna...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 02:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Pa bogami bice zanimljivo za nas stare korisnike cim se ne moze "kombinovati" a kamo staro za novo (uz doplatu po mogucnosti) i jos da dodam,cijene su strava (400-500 ako i ne vise evra)...zivio dial-up :D

A hoce li biti bar nekih popusta za nas stare korisnike?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]