banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 07:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 01:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
А јел Бјелоруки већ свира негдје?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 02:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Hehehehehe.... većina bi ovdje preko noći da nešto napravi, i žive
u bezveznom ubjeđenju da se samo preko štele može u evropeide.
Pa dok su neki bili ulizice,ali sa ciljem, većina vas je psovala istim
majku i ispijala kave i pivu u nekom lokalu u kojem dolazi samo prava
ekipa.... heheheheh...koji ste vi mulci!-pa to nema ni u Bijafri!!!
Što se tiče ideologije da niti jedan bl bend ne može da napuni džepove
sa ulaznicama, dovoljno je samo reći da umjesto 5KM mogu da stave
2KM,pa odsviraju sva puta... i u ostalom... niko se i ne trudi nešto
koliko sam ja primjetio. Većina vas svira u nekom modernom bendu
jer je to samo dobro za vidjeti i da se ima šta pričati.... i jer se,između
ostalog,curice pale na moderne momke.... koji nemaju muda da kažu
istom mulcu koji ih snima:"Neću tako, snimi mi ovako,pa makar i ne
valjalo..."
cccc.....sramota!-ništa drugo za reći nego sramota...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 08:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Aj sad ljudi fino pamet u glavu.....i pisite nesto smisleno....bez prepucavanja....uvrede, psovke i ostalo preko PP-a tako da ostali ne moraju ispastat.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 08:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
:lol: :lol:
Joj, samo da zavrsim sa swim poslovima danas pa da procitam ovo sve... ludilo! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 12:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2006, 16:02
***S@NI*** je napisao:
ja znam za 2 tonca koji su dobri u bl :
aleksandar jeremić
dejan šukić

al oni imaju po 30-ak godina, a od ovih mladjih.... :drinking:

aleksandar je onaj crni, kovrdzavi :D , je l' tako? radi (ili je radio) za rtrs? on je meni skroz dobar lik, bas je i ljubazan i sve. kad smo vec kod rtrs-s, oni imaju sasvim dobar studio u podrumu, spojili su dve sobe, moze i orkestar (manji, ali ipak orkestar :D ) stati u njega, jer su studio i pravili za svoje potrebe, znaci snimanje svih onih silnih festivala, od djurdjevanskog, do onih fesivala narodne, gradske, zabavne muzike i sl. posto je to najveci studio u bl (ali opet, ja sam bila samo u 4, i nikad nisam svirala, samo pjevala po potrebi) a vi ste spomenuli da je vazna i velicnina prilikom snimanja gitare, da li je neko pokusao tu? da se ja na vrijeme izvucem, ja stvarno malo znam o svemu tome, pa nemojte mi zamjeriti. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
jacqueline je napisao:
aleksandar je onaj crni, kovrdzavi , je l' tako? radi (ili je radio) za rtrs? on je meni skroz dobar lik, bas je i ljubazan i sve.

Jel' zato što vam je podijelio petice na AV tehnici bez ijednog pitanja?!? :D

jacqueline je napisao:
kad smo vec kod rtrs-s, oni imaju sasvim dobar studio u podrumu, spojili su dve sobe, moze i orkestar (manji, ali ipak orkestar :D )

Bojim se da za neku ozbiljnu priču ipak nije dovoljno da orkestar stane u prostoriju, morao bi malo i da "diše"!
A sve i da stane u jednu prostoriju to pije vode samo ako su u pitanju akustični - klasični sastavi, tipa gudačkog kvarteta, koji se i inače tako snimaju.
U slučaju nekog modernog "orkestra" od svega toga nema ništa, jer se tu ipak praktikuje razdvajanje benda po sobama (tj. više soba)!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 15:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Aleksandar Jeremic, najbolji tonac... :-?
Da, radio je kao profesor, nastavnik u muzickoj i nista se nije radilo, jer je htio biti cool prof!!!
Imala sam priliku da slusam to sto je on radio (da napomenem na studijskim monitorima maaalo skupljim :) ) i blago receno bilo je malo cudno...

Ali nije bitno sta ja mislim, bitne su cinjenice...
A cinjenice su da je "otisao" sa RTRSa, jer nije imao diplomu, kada je dolazila inspekcija u provjeru :( ... o kojoj je toliko pricao... (londonska diploma za tonskog realizatora)
Ali eto... Nemam nista protiv covjeka samo me zbuni kad je neko zadovoljan necim poprilicno prosjecnim... :(

Pozitivno je da sada postoje ljudi koji se trude i svakodnevno rade na sebi, kako bi ZNALI RADITI TAJ POSAO!!! :D

Pa sretno im!!! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najbolji tonac u BL je Bole, ko misli drugacije nek se ufati za usi.
:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Aj brate mili jesi se i ti napiljio,kao prava budala... Jesi išao napisati
nešto na temu Acess Festivala? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 10:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Sasa Orlic ja odlican tonac! U "Getu" je radio odlican zvuk, a svi koji su svirali dole znaju koliko je testo nastimati da sve bude OK!!!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imamo mi dobrih tonaca. Samo svi redom kubure sa opremom...
Kol'ko para tol'ko muzike!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

monument je napisao:
Sasa Orlic ja odlican tonac! U "Getu" je radio odlican zvuk, a svi koji su svirali dole znaju koliko je testo nastimati da sve bude OK!!!

Orlic je zakon. Kakvi zivci, kakva smirenost. dosta iskustva i prave zainteresovanosti za problematiku. A nije ni skrt na rijecima i sugestijama. Zaboravio sam na njega. Sale je ZAKON!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 18:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2006, 16:02
Tiki the Boyler je napisao:
jacqueline je napisao:
aleksandar je onaj crni, kovrdzavi , je l' tako? radi (ili je radio) za rtrs? on je meni skroz dobar lik, bas je i ljubazan i sve.

Jel' zato što vam je podijelio petice na AV tehnici bez ijednog pitanja?!? :D

nije on meni nista predavao. :fadein: ja sam pjevala po nekim horovima (i kao prateci vokal) pa ga tako "znam". mislim, meni je on bio oke, ali opet mi smo snimali samo vokal, on meni samo kaze da pazim da se cuju slova na kraju rijeci, pogotovo ako su su s, š, ž, z, ć, č i sl, ja tako uradim i bjezi kuci. :D nista vise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 08:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hazoous je napisao:
Aj brate mili jesi se i ti napiljio,kao prava budala... Jesi išao napisati
nešto na temu Acess Festivala? 8)

Jebi ga, stvarno ne znam sta bih dodao vise tamo... bas sam dao sve od sebe. Nikad vise onakve napiljenosti.
Nego, ewo pitanje jedno svima da skrenemo malo.....

.... svi vi koji ste do sada nesto snimali, koje vam je najbolje mjesto (studio, fiskulturna sala i slicno) gdje ste do sada bili, radili, snimali, mixali i slicno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 09:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako na akustiku misliš... i na ovaj grad... najbolji prostor za snimanje popularne (neklasične) muzike je Cafe Monnet u Boriku (donja prostorija). Prosto je nevjerovatno kako ona kombinacija drveta, kamena, tepiha i stakla dobro diše! Što se tiče sale za klasičnu muziku mislim da je suvišno reći da je velika sala Banskog Dvora neprevaziđena na ovim prostorima! (naravno pod uslovom da joj se priđe sa određenom dozom respekta, tj. ne pokušavaš se "boriti" sa njom već je poslušaš i iskoristiš na najbolji način)

Najšmekantniji prostor za snimanje nekog podrumskog underground zvuka u kom sam snimao nažalost nije u ovom gradu, već je to sala Akademije Dramskih Umjetnosti u Sarajevu (na obali), jer ima neki svoj šnjuf!

Ako, pak, misliš na profi studija, imam gorko-slatko iskustvo u studiju Šišmiš u Velikoj Gorici! Mislim, studio je, prvenstveno tehnički, izuzetan. (Od Neumman U-87 i AKG C-14 Gold mikrofona, preko sve sile crvenih Focusrite preampa i Avalona 737...) Akustika prostorije za snimanje je jako dobra; akustika režije nešto lošija. Međutim, čovjek koji radi tamo - baš i nije najpogodniji lik za saradnju! (kao što smo već na nekoliko mjesta rekli - tonski snimatelj mora zaboraviti na sujetu i na najneutralniji mogući način prenijeti zamisli autora i izvođača - a kod ovog momka sujete ima za izvoz)
Što se snimanja tiče, zanimljivo iskustvo imam iz glavnog studija BHT1 (veliki stari studio Radio Televeizije BiH), koji je stvarno ogroman (malo veća fiskulturna sala) i kao takav izuzetan za snimanja velikih revijalnih orkestara. Tamo sam snimao jazz big-bend i mogu reći da je to nezaboravno iskustvo!
Što se miksa i postprodukcije tiče, recimo da mi je (iako je prostor studija akustički najlošiji) najviše legao studio Via Media u Sarajevu, prvenstveno zbog predivne kombinacije analogne i digitalne tehnike na kojoj se radi! (Ako nekome znači, mikser je TL Audio M4 Valve, slušanje Dynaudio AIR20, mastering sekcija TC Electronic System 6000 (jedini u BiH) + analogni začini Manley Massive Passive Mastering EQ i upareni Empirical Labs Distressori)

Ovih dana se spremam u posjetu studiju Hammer u Novom Sadu, koji se na nekim svjetskim sajtovima pojavio kao referenca kad je akustika malih prostora u pitanju... pa ako nekoga interesuje rado ću podijeliti iskustva sa njim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Momci, niko ovde ne spominje "Pro Tools", "trigere" za bubanj, danas dosta bendova snima pomocu tih stvari!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 22:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Meni se lično trigerovani bubanj ne dopada ma kakvi bili semplovi. Alogijini albumi su trigerovani (oba čini mi se) pa zvuče loše, bolje da su živi bubanj snimili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2007, 23:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

TSM je napisao:
Meni se lično trigerovani bubanj ne dopada ma kakvi bili semplovi. Alogijini albumi su trigerovani (oba čini mi se) pa zvuče loše, bolje da su živi bubanj snimili.

Pa gdje uze bas to za primjer :D , ono je nesto najlosije sto sam cuo, slusam dosta bendova koji koriste trigere i vjeruj mi da kod vise od pola njih nikad ne bi ni skontao da su trigeri, dok naravno ne obratis puno paznje, danas je to puno uznapredovalo tako da trigeri sad zvuce dosta prirodnije a imas i shemu da snimis akusticni bubanj pa onda sa trigerima, onda to iskombinujes i dobijes super zvuk!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 07:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Ma oni su mi prvi pali na pamet jer ih Simić vrti danonoćno a meni se povraća od onog zvuka bubnja. Naročito je iritantan onaj break u sredini u obradi ''What A feeling'', doboš bukvalno zvuči kao kad bacaš bombe (ako se ko sjeća igrice Scramble na Comodore-u) 8)

Čitao sam na drugom forumu da je i lars koristi trigere od Black-a pa na ovamo ali ne za semplove već mu triger otvara ''gate'' na bubnju. Kad ništa ne lupaš, gate zatvoren. Kad lupiš, gate se otvori i zvuk ide na mikser. Umjesto kontrole dinamičkog nivoa ovdje se koristi midi informacija sa trigera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 08:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Trigeri su jednostavno stvar mode. Čas ih ima, čas ih nema... Tako je i sa Metallicom. Na crnom albumu su ih intenzivno koristili. Čak su full stope išle sa semplera, s tim što su naravno korištene semplove snimali sami sa gomilom mikrofona po sobi! Iste te trigere su vukli na live nastupe, gdje je Debeli miksao sempler i mikrofone!
Međutim, otkako su prešli na Nexo i trigere su izbacili iz upotrebe.
U suštini... jedna od razvojnih faza benda!

Postoji još jedan opravdan razlog za upotrebu trigera - naročito u heavy muzici. Tamo gdje bubnjar ispucava rafale na jako brzom tempu - klasična tehnika ozvučavanja jednostavno ne daje dobre rezultate, jer niti membrana fizički može tako brzo da reaguje, niti attack-release proces kompresora može da se desi onako kako treba... Zato se pribjegava upotrebi semplova, koji mogu da zvuče jako dobro, ali i jako loše...
I opet dođemo do "sviđanja"...

btw. U Banjaluci se već neko vrijeme koristi trigerovanje - tačnije usnimavanje bubnja putem elektronca - čime se dobija poprilično zdrava MIDI informacija koju je potom relativno lako editovati! (i ja sam neke stvari tako radio, i recimo da sam zadovoljan) Nove serije Yamaha i Rolanda imaju zaista dobar velocity response tako da se i poprilično zahtjevne stvari daju zabilježiti - naročito kada je heavy bubanj u pitanju, jer 90% svirke ima isti dinamički nivo! Najglasnije! :D
Jazz i ostale "dinamičke" svirke će ipak još malo popričekati...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]