banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 12:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Hyundai Coupe 1,6 16V
PostPoslato: 23 Mar 2007, 19:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2006, 22:10
Pozdrav svima

Moze li malo pluseva i minusa vezano za ovaj automobil.
Godiste 2000, full oprema, koza, klima, ABS, servo, airbag, el paket ....
cijena 11000 na nasim tablama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 08:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 16:23
Plusevi ne mogu jer ih ni nema. Licno Hyundai kao proizvodjac autombila je na nivou Yuga. Barem sto se tice kvaliteta, al sto se tice dizajna malko su bolji. Jedino sto ih izvlaci niska cijena i jak marketing.
Znam da ce poceti lovacke price sta ti znas ovo ono... Ljudi barem sto se tice Japanaca, to znam. A i ovde kod nas vise ima Japanaca nego automobila domace proizvodnje.
Ovde u Australiji Hyundai kupuju ljudi koji nemaju pojma o automobilima (vozi auto dok god mu ne zariba motor, posto ulje nikad ne mjenja... mrzi ga) ili dok mu ga ne ukradu.
Zato u tu grupu spadaju penzioneri, studenti i trecerazredne firme.

Inace stariji modeli od 2002. pa na dalje imaju dosta problema sa elektronikom, paljenjem, mjenjacem i prozorima. Motor je ok, moze dosta preci, al zato ostatak auta je haos.

Ja da sam na tvom mjestu, i ako si se vec opredijelio za Japanca ja bi radije gledao Toyotu, Hondu, Subaru ili Nissan.
Cak bi radije uzeo i Dihatsu nego Hyundai.

Taj model o kom se ti raspitujes em sto je bukvalno pravljen za kineze (male ljude) em sto je samo za dvoje ljudi. Pozadi je uzasno tijesno i ako imaju sjedista za dvije osobe. Kod nas bi to bilo za klince (do 12 godina).
Ako nema turbine, onda je uzasno spor i dosadan. Jos ako je tek automatik, bolje ti je kupit dobar bajs. ;)
Pogotovo ako zivis u kraju gdje ima puno uzbrdica a dosta se vozikas sa ekipom u autu. Tu ces da shvatis svu ovu pricu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 09:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Karbo81 je napisao:
Plusevi ne mogu jer ih ni nema. Licno Hyundai kao proizvodjac autombila je na nivou Yuga. Barem sto se tice kvaliteta, al sto se tice dizajna malko su bolji. Jedino sto ih izvlaci niska cijena i jak marketing.

Fulao si skoro sve (bar gledajući BiH - možda je u Down under drugačija situacija)

1. Noviji Hyundai automobili su vrlo, vrlo kvalitetni (nezavisno od priče o 3 godine garancije u BiH, ili čak 5 godina u Srbiji). Nije šuplja priča pošto znam iskustva i ljudi koji ih voze, a i ljudi koji ih servisiraju.

2. Dizajn im je dosta loša strana. Otprilike 10-ak godina iza evropskih proizvođača, pogotovo po interijeru. Nimalo originalnosti (uz izuzetak prvog Coupea) Pokušavaju kopirati sve što imalo uspije na tržištu.

3. Niska cijena - ok, mada polako povećavaju cijene a ostavljaju Kiu da se bori sa Daciama.

4. Jeste jak marketing , ali vrlo krivo usmjeren, naročito na BiH tržištu. Npr. idu istovrmeno kampanje za novi Santa Fe i novu Toyotu Rav4. Hyundai u reklami kaže stil, elegancija i popust na cijenu, a Toyota - beskompromisnost, savršeno upravljanje i snaga. I hajde sad na osnovu toga kupi Santa Fea...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Karbo da tebe nije malko uhvatio "kod nas u Australiji sindrom"?

To sta se vozi tu kod vas uopste nije arsin koji se moze primeniti ovde... kod nas studenti mahom ne voze nista...

Hyudai ko Hyundai... kol'ko para tol'ko muzike, al' po meni i dalje daleko ispred KIA, SSangYong-a i ovog "domaceg" Chevroleta... pa cak i sa tim kritikovanim dizajnom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 12:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Warlock je napisao:
daleko ispred SSangYong-a

Ne diraj Mercedes, ustvari samo motor njihov, ali šta će ti više od toga!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Ah pa da... odes na otpad, kupis mercedesov motor... sednes na njega... i vozis...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 12:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Nema Mercedesovih motora na otpadu!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 13:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Nema Mercedesovih motora na otpadu!!!

I zato platiš sitnicu od 10-20.000 KM/Eura više kad kupuješ nov Mercedes... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 16:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

elixir je napisao:
Karbo81 je napisao:

Fulao si skoro sve (bar gledajući BiH - možda je u Down under drugačija situacija)

1. Noviji Hyundai automobili su vrlo, vrlo kvalitetni (nezavisno od priče o 3 godine garancije u BiH, ili čak 5 godina u Srbiji). Nije šuplja priča pošto znam iskustva i ljudi koji ih voze, a i ljudi koji ih servisiraju.

Ovo je kao crtac smijesno.
Pa svako auto je dobro kad je novo. Samo koliko taj kvalitet traje to je pitanje.
Ja ti pricam o starijim modelima od preko 3 godine.
Prvih 3 godine te pokriva garancija, pa sta god da se desi, pokriven si.
A to jel shuplja ili nije, istina je da daju garanciju cak i do 5 godina. Cak je i ovde daju do 5 god, sve zavisi na kakav "deal" naletis.

Ako cemo pravo i iz prve ruke, moj drugar radi na Huyndai-evom dilershipu. Cak i on licno (medju nama) priznaje da ako zadrzis auto vise od 3-5 godina samo ces da izgubis na njemu.

Warloc je napisao:
Karbo da tebe nije malko uhvatio "kod nas u Australiji sindrom"?
To sta se vozi tu kod vas uopste nije arsin koji se moze primeniti ovde... kod nas studenti mahom ne voze nista...

Malo ti glupo razmisljanje?!
Da kazem samo "kod nas". Vecina foruma bi skocila i rekla A GDJE TO KOD VAS, nije istina i sl.?
Tako da ta izjava "kod nas u australiji"... vise je geografske znacajnosti nego ista drugo.
A to sto sam rekao da ga studenti voze, znaci da je malo bolje stanje nego kod vas (nista).
Jesil skontao il da crtam?!

Ako hoces auto koje ce te sluziti godinama, da je ekonomicno, pouzdano onda gledas sledecu grupu:
Toyota, Honda, Subaru, Nissan, Mazda.

Ako hoces nesto na brzinu, na krace vrijeme i sto malo trosi onda gledas:
Suzuki, Mitsubishi, Dihatsu, Huyndai, Kia, Ford,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 19:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Karbo81 je napisao:
Ovo je kao crtac smijesno.
Pa svako auto je dobro kad je novo. Samo koliko taj kvalitet traje to je pitanje.
Ja ti pricam o starijim modelima od preko 3 godine.

A ja ti govorim o novijim (ne novim) Hyundai automobilima. Znači, bar do 4-5 god starosti (što se ovdje u BiH smatra novijim).
I ostajem pri tvrdnji da su se ti noviji Hyundai auti jako dobro pokazali u normalnim uslovima eksploatacije. Ne govorim o stereotipima, niti predrasudama, već o realnim iskustvima vlasnika i servisera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2007, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
:oops:
ne znam sta sa kazem, ...
moje licno misljenje da od je hyundaija najbolji mali Getz 1.6, jer mi je isto tako rekao drugar koji radi u jednoj od vecih firmi za prodaju i servisiranje auta ( ulozili su pun qurac para u prototip pa im je valjda i najbolji ) a uz garanciju od 5 godina to i nije za baciti,
yebi ga ja vozam aute vec godinama i presao sam isto tako dosta km;
i istestirao sam ih dosta, ali za tu lovu od 12 900.00 ilitiga trinaest milja nije puno dati za novo auto sa 5 godina garancije, pa neka gori "lepetrika" i iskacu prozori godinama ...

Opet kazem volio bi i tata da vozi WRX STi koji sam "baj d' vej " probao i ide kano soko sivi ali i ti sam Karbo znas kako je ovde u Australiji ( ili bilo gdje u svijetu ) zaraditi 60 000.00 i vise hiljada koliko bi bilo taman dovoljno da se pazari jedan takav i to sa omanjim turbom ili tzv standardnim , yebi ga ali to su brate cinjenice

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 01:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

stastopojo je napisao:

Opet kazem volio bi i tata da vozi WRX STi koji sam "baj d' vej " probao i ide kano soko sivi ali i ti sam Karbo znas kako je ovde u Australiji ( ili bilo gdje u svijetu ) zaraditi 60 000.00 i vise hiljada koliko bi bilo taman dovoljno da se pazari jedan takav i to sa omanjim turbom ili tzv standardnim , yebi ga ali to su brate cinjenice

Ma izadje on na kraju oko $75,000AUD kad se sve regne i osigura. Ne znam koje si god? Al tesko da bi ga mogao osigurati (full insur.) ako si ispod 30 godina i jos gubio dozvolu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 21:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
drti tuu (prim.prev. 32 )

ma nema problema za gubljenje dozvole, jos sam na nula poena,

a sto se wrxija tice zgadi mi se zivot kad vidim matorca od 57 kako mili po Perthu a kamoli da se prestroji, ne znam kako tamo istocno ljudi voze ali ovde su blago receno katastrofa pogotovo zhuti, neka imam osjecaj da mogu bolje voziti od njih cak i zesce nacugan

:drinking:
i onako iskreno nemojte narode uzimati te hyundaije jer oni nisu bas napravljeni za nase prostore, snijeg led itd. ce mu doci glave jer mu ni lim bas ne odaje neko pouzdanje kao recimo toyota ili golf,
moja preporuka ... skodilak noviji autina do yaya, i zaboravite na koreance, jer su ovde u ovim uslovima (kisa, eventualno malo zesca kisa i temperatura od -2 zimi i do 45 ljeti do bola za takve aute )

pozdrav iz zemlje safari

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Meni je Hyndai takodjer ispred mnogih... Kia, Ssang Yong, Daihatsu, Deawoo, Lada, Chevrolet, Zastava...
... mislim pogledaj samo Accente, Santa Fee, Elantre... ima ih masa, lijepo izgledaju, znatno su jeftiniji od drugih... i nema ih na otpadu.

Znam nekoliko ponosnih vlasnika Accenta i starijeg i novijeg.

Nego da kazem stogod o Coupe-u.
Prije svega ruzan je do bola! Toliko je ruzan da meni uopste vise nije bitno koliko je kvalitetan. Ovdje mislim na onaj osnovni model. Kao i swe drugo moze se napucati i totalno nabildati pa da zelis da ga imas.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]