banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: KLOPKA
PostPoslato: 24 Mar 2007, 12:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
U Srbiji je tesko snimiti film. Srdan Golubovic je zivi dokaz. Svoj talenat je pokazao rezirajuci spotove za Negativ, Anu Stanic, Gru...njihove prve, i jedine vrijedne pomena pjesme koje su i bile "nesto" zahvaljujuci jednim dijelom spotovime "Bas celika", njegove firme.
Onda je uslijedio "Apsolutnih sto", koji je bio vise nego solidan prvenac, koji je, ako nista drugo izbacio jednog mladog perspektivnog glumca, Vuka Kostica. Preko 100 000 gledaoca, obecavalo je drugi film, koji smo nazalost cekali 6 godina.
Da li se radilo toliko na filmu?
Kad vidite pocetak filma, tj uvogd od 2 minuta sponozora, shvate da jedino Kusturica, Paskaljevic, Dragojevic, Sotra mogu izbaciti film kad zele a drugi moraju da imaju srebrne,zlaten, bronzane sponozre, i da je problem bio novac.
Film je prikazan na ovogodisnjem Berlinaleu (gdje je usao medju 10 najboljih) i otvorio beogradski Fest.

Da li biste ubili covjeka za novac da spasite zivot svog sina koji mora na operaciju srca?

Tako su reklamirali "Klopku". Bitno je da taj moral nije jedina tema. Ko cita oglase po novinama, ko se krije iza mafije, jesu li to "sitne"ribe ili krupne kako ih mi zamisljamo, kako se nositi sa nesrecom i odlukom?
Zato mi se druga polovina i svidjela do kraja.
Nebojsa Glogovac imao je istu grimasu cijeli film, sa klise scenama pranja ruku, znojenja a i kadrovi njegovih koraka i scene na semaforu sa zelenim i crvenim svjetlima su vidjene kao simbolika ali mogu se prihvatiti.

Film iako sporog ritma drzi paznju i nije dosadan, scena sa labudovima, lavovima i "ukrasima" je dobra kao i "samo da nas neko kupi" i "moram se smijati,ovo je strana banka" mi se svidjaju.
Scena za skupocjenim ramom je dobra, recenica:od svih ljudi mislila sam da si ti jedino dobar.
Lik Miki Manojlovica je dobar.

Ne svidja mi se lik Glogovca. Njeoga patnja i razmisljanja su dobro prikazana, a postupci nisu.

Dobar film, sta se snima u zadnje vrijeme i vise nego dobar.

SPOILER:

Zadnja scena na semaforu je visak. Mnogo jaci utisak bi ostavio film sa Glogovcem koji stoji na zelenom svjetlu, kao simbolika da je sve "rijeseno" ali njemu ostaje za cijeli zivot misao na ubistvo koja mu i pored " zelenog" svjetla ne dozvoljava dalje krenuti u zivotu.
Ovako je reziser "postedio " lika patnje i razmisljanja o njegovim postupcima i "rijesio" ga svih analiza "sta bi bilo kad bi bilo"!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 13:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Film je odlican!!! Teska moralna dilema, koja prati dobar dio filma. Zista je tesko kad se covijek nadje u situaciji, da necijim zivotom kupuje zivot svog djeteta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 20:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Jos je teze zivjeti poslije odluke, ma kakva bila!!!
Glogovca je postedio toga...nazalost.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]