banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 09:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 01:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Borbe pasa
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 7/index.do

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 00:43 
Veteran
Veteran

Dobermani.
Sta uzgajivaci dobermana iz mnogih zemalja nude na prodaju.
Kad se link otvori, kliknite sa lijeve strane na tekst "For sale". Ima interesantnih ponuda. Tu su i adrese, brojevi telefona itd.
http://www.dobermannreview.co.yu/default.php

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 01:18 
Veteran
Veteran

I ovo se dogadja na izlozbi.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... i,78254.jl

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 00:47 
Veteran
Veteran

Interesantna rasa. Mislim da mi je neko i trazio link o ovoj rasi. Prije rata u Banja Luci sam vidja jednog vlasnika ovog spa u setnji i to dosta cesto.
http://www.sherowoo.hr

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2007, 01:46 
Veteran
Veteran

Ovu uzgajivacnicu pasa cane corso dugo sam trazio po internetu. Mozda se neko upita zasto. Pa jednom sam naisao na jedan forum gdje se diskutovalo o uzgajivacima ove rase pasa. Mnogi ucesnici u dikusijama hvalili su njegoive pse. Ali najbolje je da pogledamo sami.
http://www.sanguemagnifica.com/main.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2007, 08:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
hyperion je napisao:
Ej, Azsha, ja sam ga vidio, mislim da je ciko negdje iz Borika. Prelijep pas, kad sam ga vidio, rekao sam sebi-moram ga imati... :o

taj "ciko" zivi u boriku, a radi kao biskup ili ima neko slicno zvanje u katolickoj crkvi, nisam siguran.

a pas je kao iz crtica...usporen, prelegendaran :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 11:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Pozdrav Zah bio sam dve sedmice u ribolovu tako da sam propustio sto sta na forumu i vidim da cesto spominjes rasu Cane Corso ili Sicilijanski mastif kako se jos zove. To je strasno fina rasa i vrlo mi se dopada ali posto imam dva rotvajlera i jedno engleskog cocker spaniela nemam mogucnosti da se posvetim jos jednoj rasi. Ali moj kolega sa kojim sam cesto zajedno ima Cane Corsu i nabavio ga je u Svedskoj gdje su fantasticni uzgajivaci te rase. Rasu su uveli u Svedsku prije 20 godina i nije mnogo poznata u Skandinaviji tako da su jos uvijek samo ozbiljni uzgajivaci i kupci te rase u Skandinaviji, dok se to nemoze reci o rotvajleru, vucijaku ili labradoru ne samo u Skandinaviji nego i sirom Evrope za te rase se treba dobro raspitati da bi se nasli dobri uzgajivaci sto naravno znam da ti znas ali reko da napisem da i drugi ljudi sa manje iskustva vide malo i koje rase se treba paziti pri kupovini. Naveo sam tri rase koje su medju popularnijim ali kod kupovine pasa treba se raspitati bez obzira o rasi malo o uzgajivacu jer ozbiljni uzgajivaci pokusavaju da sacuvaju rasu i da su im svi psi zdravi - ovo sam samo u vrlo kratkim crtama opisao dobrog uzgajivaca.
E sad vidim da si pisao malo opsirno o rotvajleru Zah nije lose ima nesto sto je ispostavljeno ali nije toliko vazno jer svi glavni sajstojci su tu a sto se tice Cane Corse nisu velika razlika od rotvajleru za iste stvari su koristeni i imaju skoro istu cud jedino sto je Cane prema nepoznatim osobama malo povuceniji od rotvajlera. Cane je strasno fin familijarni pas i vrlo su mekani i pazljivi sa djecom ,kao rasa ne samo kao individ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2007, 02:43 
Veteran
Veteran

Nije lose za pogledati:

http://www.youtube.com/watch?v=_oLdX5wmLis
http://www.youtube.com/watch?v=xN6gKWKz ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=2mpYolJm ... ed&search=

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
zah je napisao:

avvvvv

koji slatkisi Boze dragi

pravi andjeli

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 09:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Avg 2007, 14:38
Citiraj:
http://www.sanguemagnifica.com/

Jedna od najboljih (ako ne i najbolja) odgajivacnica Cane Corso na nasim prostorima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 01:44 
Veteran
Veteran

Dijelim vase misljenje. Stvarno ima izvanredne pse, a sto je najvaznije, izgleda da je korektan prema kupcima .

Evo jedan kraci film o cane corso. Ukljucite ton.
http://www.youtube.com/watch?v=Fm6ikR5lz1I

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 09:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Avg 2007, 17:18
AMERIČKI KOKER ŠPANIJEL

[FCI No. 167]
Originalni naziv rase: AMERICAN COCKER SPANIEL
Zemlja porekla: U.S.A.
Sekcija:2
Podsekcija:

Opšti izgled: Koker španijel je najmanji član u grupi lovačkih pasa. Ima snažnu,kompaktnu građu, fino isklesanu plemenitu glavu i ukupno je potpuno uravnotežen pas idealne veličine. Stoji dobro uspravljen na ravnim prednjim nogama, pri čemu je leđna linija blago padajuća ka snažnim, primerno uglovanim, mišićavim zadnjim nogama. To je pas podoban za pozamašnu brzinu sjedinjenu sa velikom izdržljivošću. Pre svega mora biti neusiljen i radostan, zdrav, sveukupno dobro balansiran i u kretanju da pokazuje veliku sklonost ka radu. U svim delovima dobro balansiran pas je poželjan kao neko sa jakom suprotnošću između dobrih tačaka i mana.

Veličina: Idealna visina mereno na grebenu, za odraslog mužjaka je 38,10 cm, a za odraslu ženku 35,56 cm. Visina može varirati ±1,27 cm. Mužjaci iznad 39,37 cm i ženke iznad 36,83 cm, treba da budu diskvalifikovani. Mužjake ispod 36,83 cm i ženke ispod 34,29 cm, treba penalizovati. Visina se nalazi na vertikalnoj liniji koja počinje na najvišem mestu plećke i završava na zemlji, pri prirodnom stavu prednjih nogu i paralelnim došapljima zadnjih nogu prema srednjoj liniji.

Proporcije: Dužina od vrha grudne kosti do sedne kvrge je neznatno veća od dužine između najviše tačke grebena i zemlje. Telo mora biti dovoljno dugo da omogućava ravan i slobodan korak. Pas nikada ne deluje dugo ili nisko.

Glava: Dobro proporcionalna, mora biti primerena ukupnoj slici sjedinjeno sa sledećim:

Izraz: Inteligentan, oprezan, blag i istražujući.

Oči: Očna jabučica je okrugla i puna, pogled upravljen ravno napred. Ne leže duboko niti su buljave. Boja irisa je tamnobraon, uopšteno što je tamnije to je bolje.

Uši: Režnjaste, duge, fine kože, usađene ne iznad linije donjeg dela oka.

Lobanja: Zaobljena ali ne preterano, bez tendencije ka ravnom. Nadočni lukovi jasno prepoznatljivi. Izražen stop. Kosti ispod očiju dobro isklesane. Bez izraženih obraza. Njuška je široka i duboka, sa ravninu jednako dugim vilicama. Uravnoteženost postoji, kada je rastojanje od stopa do vrha nosa jednako polovini rastojanja od stopa do potiljne kvrge.

Nos: Dovoljno veliki, odgovara njušci, sa dobro razvijenim nozdrvama tipičan za lovačkog psa. Crn kod crnih, crnih sa paležom i crno belih, kod drugih boja nosa može biti braon, jetrena ili crna, što tamnija to bolja. Boja nosa je u harmoniji sa bojom ruba očnih kapaka.

Usne: Gornja usna je puna i dovoljno duboka da prekriva donju vilicu.

Zubi: Snažni i zdravi, nisu mali. Makazasto zubalo.

Vrat: Dovoljno dug i omogućava da nos lako dopre do zemlje, mišićav i bez opuštenog podgušnjaka. Uzdiže se snažno iz regije plećaka i postepeno konusno završava u spoju sa glavom.

Gornja linija: Blago padajuća ka mišićavim zadnjim nogama.

Telo: Grudni koš je dubok, njegova najviša tačka nije višlja od laktova, napred dovoljno širok za prostrano mesto za srce i pluća, ipak ne toliko širok da ometa ravnu akciju prednjih nogu. Rebra duboka i dobro zaobljena. Leđa su snažna i postepeno blago padajuća od plećki ka korenu kupiranog repa, a on je usađen i nošen u nivou gornje linije leđa ili neznatno iznad, nikada uspravno kao kod terijera, i nikada tako nisko da ukazuje na plašljivost. U kretanju akcija repa je radosna.

Prednji deo: Plećke su dobro iskošene i sa nadlakticama čine ugao od oko 90 stepeni što psu dozvoljava da na lak način ima dalek iskorak. Plećke su jasno ocrtane, kose, bez isticanja i tako postavljene da gornja tačka grebena pravi ugao koji omogućava, dalek rebarni luk. Gledano sa strane i pre vertikalnom stavu prednjih nogu, laktovi stoje vertikalno ka najvišoj tački lopatice. Prednje noge su paralelne, ravne, snažnih kostiju i mišićave, prisno priležu uz telo i stoje dobro ispod plećke. Kratko i snažno došaplje. Zaperke treba odstraniti. Šape kompaktne, velike, okrugle i čvrste sa dobro popunjenim jastučićima, ni unutra ni napolje okrenute.

Zadnji deo: Kukovi široki, sapi dobro zaobljene i mišićave. Gledano od pozadi, zadnje noge su paralelne, kako u kretanju, tako i u stavu. Zadnje noge su snažnih kostiju i mišićave, sa primerenom uglovanošću kolenog zgloba i snažnom, jasno ograničenom butinom. Koleni zglob je snažan i bez skretanja u kretanju i u stavu.
Skočni zglob je znažan i dobro ispod postavljen. Zaperke treba odstraniti.

Dlaka: Kratka i fina na glavi, na telu srednje duga sa dovoljno podlake za zaštitu, uši, grudi, stomak, zadnja strana nogu, dobro su odlakane nešto dužom dlakom, ipak ne tako predugom da prave linije koker španijela, budu prekrivene, da ne umanjuju kretanje, ili ukupan izgled i njegovu ulogu kao umereno odlakanog lovačkog psa. Osobine dlake su veoma značajne. Dlaka je svilasta, ravna ili neznatno talasasta i takvog kvaliteta da dozvoljava laku negu. Čupava, kovrdžava, ili vunasta dlaka treba biti strogo penalizovana. Nije poželjna upotreba električnog noža na dlaci leđa. Trimovanje, kojim se naglašava stvarna linija psa, treba tako uraditi da deluje prirodno koliko je to moguće.

Boja i oznake: Crna: Jednobojno crna, uključujući crna sa paležom. Crna treba da je smolasto crna. Nepoželjna su braon ili jetrena šatiranja. Nešto belog na grudima i/ili na vratu je dozvoljeno. Belina na svakom drugom mestu je diskvalifikacija.

Druge jednobojne osim crne: Variraju od najsvetlije krem do najtamnije crvene, uključujući braon i braon sa paležom. Boja treba da je jedinstvenog tona, a dozvoljena je svetlija boja na zastavicama.

Nešto belog na grudima i/ili na vratu je dozvoljeno. Belina na svakom dragom mestu vodi diskvalifikaciji

Višebojni: Dve ili više jasnih, dobro jedna od druge odvojenih boja, jedna od njih mora biti bela: crno/bela, crveno/bela (crvena može varirati od najsvetlije krem do najtamnije crvene), braon/bela i mešano crnoo bela (sinjasta) ili crveno crna, uključujući svaku kombinaciju ovih boja sa paležnim oznakama. Poželjno je da paležne oznake budu na istim mestima kao kod crnih i drugih jednobojnih. Sinjastost je uređena kod višebojnih i može imati svaku boju. Treba diskvalifikovati 90% ili više jedne osnovne boje.

Paležne oznake: Boja paleža može se protezati od svetio krem do najtamnije crvene i ograničena je na 10% ili manje od ukupne boje. Paležveći od 10% treba diskvalifikovati. Paležkod crnih ili drugih jednobojnih treba da se nalazi na sledećim mestima:

1. Jedna jasna paležna tačka iznad svakog oka.

2. Na stranama njuške i na obrazima.

3. Na unutrašnjim stranama ušiju.

4. Na svim šapama i/ili nogama.

5. Ispod repa.
6. Na grudima slobodno postavljen, prisutnost ili odsutnost ne treba penalizovati.

Paležne oznake koje se dalje nalaze ili nedostaju treba penalizovati. Paležna njušci koji se prostire na gore i spaja se takođe treba kažnjavati. Nedostatak paležnih oznaka, kod crnih ili drugih jednobojnih na specifičnom mestu, kod pasa sa paležom treba diskvalifikovati.

Kretanje: Koker španijel iako je najmanji lovački pas, mora posedovati tipično kretanje lovačkog psa. Preduslov za dobro kretanje je uravnoteženost između prednjeg i zadnjeg dela. On „gura" jakim, punim snage zadnjim nogama i u predelu plećki i prednjih nogu tako je građen da nesmetano izbacuje napred noge i uravnotežava potisak. Pre svega njegovo kretanje je koordinirano, punog zamaha i neumorno. Mora se kretati uz osvajanje prostora. Preteranu živahnost ne treba zameniti sa korektnim kretanjem.

Temperament: Uravnotežen, bez znakova agresiviteta.

Diskvalifikacije

Veličina: Mužjaci iznad 39,37, ženke iznad 36,83 cm.

Boja i oznaka: Predviđene boje i kombinacije boja, jedino su prihvatljive. Sve druge boje i kombinacije boja su diskvalifikacija.

Crna: Bele oznake osim na grudima i vratu.

Drugi jednobojni sem crnih: Bele oznake osim na grudima i vratu.

Višebojni: 90% ili više jedne osnovne boje.

Paležne oznake:

1. Kada ih je više od 10%.

2. Nedostatak paležnih oznaka kod crnih i drugih jednobojnih na specifičnim mestima.

N.B. Mužjaci moraju imati dva normalno razvijena testisa, potpuno spuštena u skrotum.

Admiral's Show Shark of RingSlika

Slika

Galaksi I´m A Soulman "Soulman"Slika

BRILLIANT FROM ISLAND OF DREAMSlika

Slika

CH.BRICKETT'S SHOT IN THE DARK"SHINER"

Slika

black sable and white bojaSlika

[img]ovo%20je%20blue%20roan[/img]Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 13:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Avg 2007, 14:38
Evo jos jedan zanimljiv link za ljubitelej Cane Corso rase http://www.sforza-canecorso.com/index_sr.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 19:39 
Pripravnik
Pripravnik

Vidim dorazoo da pises o am.cocker span. i gdje si obavjestio da su najmanji u familiji lovackih pasa , mozda su najmanji ali nisu lovacki psi jer im je skoro izbrisan instikt za lov.Ali eng. cocker se koristi jos uvijek za lov na ptice premda dosta uzgajivaca eng. cockera nazalost u zadnjih 15 godina uzgajaju i rasu gdje su se vise koncentrisali na izlozbe pasa a ne lov , a u toj klasi je i ame. cocker koji ima ljepsu gradju i finiju dlaku od eng. cockera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 20:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Avg 2007, 17:18
To sto ti pišeš ja sam znala prije 20 godina a to što se tiče lova oni su bili
donosači iz vode nekada davno izlazio je časopis ZOV a imam knjgu orginal iz amerike samo o Američkim kokerima kostala je 240$
naruči ja ti mogu dati site gdje mozes naručiti.Nekih stvari nema u danšnjim slikovnicama pogotovo ne kvalitetnih informacija.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 18:54 
Pripravnik
Pripravnik

Skoro svi spanieli koji su koristeni ili bili koristeni za lov su pripadali donosacima iz vode i vremenom su se izmjenili to jest mi smo ih vremenom izmjenili zbog manjeg interesa za lov a veceg za izlozbe.Tako da za neke rase stari casopisi ili knjige nisu skroz konkretne danasnjem standardu ali nadam se da si u pravu i da ima jos uvijek ame. cockera kojima su sacuvali instinkt lovackog psa ali u Evropi neznam jel ima takvih pasa. Nazalost ako nebude povecan interes za lov kod eng. cockera i on ce vremenom da bude koristen samo za izlozbe. Ovo pisem zato sto imam eng cockera i korstim ga za lov a moj komsija uzgaja ame. i eng cockere vec 30 god. tako da sam dosta stvari o rasi naucio preko njega a i radim sa psima vec 15 godina tako da nepisem ovo samo da pisem. Ako imas kakvo iskustvo sa ame. cockerom koji se koristio u lovu onda se izvinjam ali moje iskustvo i znanje mi kazu suprotno.
Nadam se da te nisam uvrijedio ali diskusija nam je potrebna da se naucimo jos kakvih stvari o rasama koje manje poznajemo ili nesto malo vise o rasama sto ih imamo. Caos

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 02:01 
Veteran
Veteran

Moj pozdrav Fili
Da li bi mogao kontaktirati svog prijatelja koji ima psa cane corso. Volio bih znati po kojoj cijeni je nabavio malo stene, adresu uzgajivacnice i ako ima link.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 18:04 
Pripravnik
Pripravnik

Zah provjericu samo gdje je tacno kupio psa a znam da ga je kupio u Svedskoji i da ga je platio 12 000 svedskih kruna (1 euro je 9 kruna ).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 11:43 
Pripravnik
Pripravnik

http://www.blueayla.com/
Zah izvini sto sam zaboravio da ti dam adresa od cane corsa ali evo je sada.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 03:18 
Veteran
Veteran

Velika hvala, dobri su psi, a sto je najvaznije imaju dvije boje koje mi se dopadaju.
Pozdrav i sve najbolje, Zah

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]