banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 17:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: MP3 u WAV
PostPoslato: 14 Feb 2007, 11:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Kojim programom mogu ovo izvesti?

Poslednji put menjao Sondri dana 20 Mar 2007, 10:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 11:39 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Pozdrav Sondri,

Pokušaj sa ffmpeg, u ovoj tabeli ti pise koji formati mogu da se konvertiraju, malo je zbrka jer su izmjesali MIME-Type sa extensions i imenima vendora, ali trebalo bi da ide.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 11:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hvala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 13:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Možeš to i preko Winampa običnog, samo u Output prebacis na Disk writer i dobiješ wav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Da da Winamp ili mislim da može i CD-Ex

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 00:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Gdje u Winamp-u to radim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
kad pokreneš program ( winamp) idi na File---- Options----Preferences

Otvori ti se prozor Winamp Preferences i onda na dnu liste traži Plug-ins.

Nadji Output i tu klikni na WaveOut output.

Ne zaboravi da vratiš na prethodno stanje kad završiš sa prebacivanjem.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 09:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hvala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
S tim što naravno kvalitet ostaje na nivou .mp3 formata! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 13:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2006, 17:18
Tiki the Boyler je napisao:

osim ako neko nije bio pametan pa postavio varijabilnu kompresiju (ili cak kompresovao u .OGG format) pa time nista nije izgubio, bar sto se tice onoga sto cuje na hi-fi, slusalicama i sl...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 13:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
WhiteHand je napisao:
osim ako neko nije bio pametan pa postavio varijabilnu kompresiju (ili cak kompresovao u .OGG format) pa time nista nije izgubio, bar sto se tice onoga sto cuje na hi-fi, slusalicama i sl...

Uvijek ostaje na nivou MP3/OGG formata, tj. ne možeš dobiti bolji zvuk. Tačnije, ne možeš dobiti original zvuk, jer su i MP3 i OGG formati koji unose gubitke. Ti gubici su većini neprimjetni samo pri velikim bitrateima (za mp3 > 192 kbps VBR/ABR).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 18:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
WhiteHand je napisao:

Uvijek ostaje na nivou MP3/OGG formata, tj. ne možeš dobiti bolji zvuk. Tačnije, ne možeš dobiti original zvuk, jer su i MP3 i OGG formati koji unose gubitke. Ti gubici su većini neprimjetni samo pri velikim bitrateima (za mp3 > 192 kbps VBR/ABR).

Bla bla, citaj sta pisem; Kad kompresija nije fiksna gubici nisu strasni tamo gdje bi inace samo iskusno uho prepoznalo dobar mp3 od originala. Ovo sam prakticno potvrdio jednom u Artistu sa Kevom i ekipom kad sam mu donio 4 verzije snimka (cd audio, wav, jedna verzija mp3, te ogg). Na razglasu, koji je bez ikakve rasprave daleko drugaciji od bilo kakvog kucnog sistema, nisu mogli pogoditi kad sam naizmjenicno pustao sve 4 verzije...
To sto mozda ti ne znas kompresovati sebi svoje fajlove ili koristis neki stari softver, ne znam, informisi se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 19:35 
Veteran
Veteran

WhiteHand je napisao:
Bla bla, citaj sta pisem; Kad kompresija nije fiksna gubici nisu strasni tamo gdje bi inace samo iskusno uho prepoznalo dobar mp3 od originala. Ovo sam prakticno potvrdio jednom u Artistu sa Kevom i ekipom kad sam mu donio 4 verzije snimka (cd audio, wav, jedna verzija mp3, te ogg). Na razglasu, koji je bez ikakve rasprave daleko drugaciji od bilo kakvog kucnog sistema, nisu mogli pogoditi kad sam naizmjenicno pustao sve 4 verzije...

Čova, probaj 128 kbps VBR i CD na nekom dobrom uređaju, pa ćeš čuti razliku. Siguran sam da će čak i Keva i ekipa čuti razliku, bez obzira što je VBR. VBR ima dobre prednosti odnosu na CBR, ali je mnogo bitniji bitrate.
Potraži na Internetu rezultate ispitivanja. Pusti Kevu i ekipu.

Ako izabereš 128 kbps, a pjesma nema mnogo djelova na kojima se može koristiti niži bitrate, onda će biti malo dijelova gdje će se moći koristiti viši bitrate da bi se izganjao prosjek od 128 kbps. To se kod lame zove Average Bitrate. Ako želiš Variable Bitrate onda trebaš zadati kvalitet kompresije, a ne bitrate i onda možeš dobiti veoma kvalitetan mp3 (ako izabereš npr. kvalitet 0, opcija -V 0), ali provjeri tad koliki je prosječan bitrate, pa ćeš vidjeti da je mnogo veći od 160 kbps.

Pored toga ne možeš naizmjenično puštati pjesme, već treba upoređivati određene dijelove (ili zvukove) koji su problematični za kompresiju (aplauz, činela i sl.).

Za kompresiju koristim lame 3.96, 160 do 192 kbps ABR što daje dobar odnos kvaliteta i veličine fajla. Nisam audiofil.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 20:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

WhiteHand je napisao:

Čova, probaj 128 kbps VBR i CD na nekom dobrom uređaju, pa ćeš čuti razliku. Siguran sam da će čak i Keva i ekipa čuti razliku, bez obzira što je VBR. VBR ima dobre prednosti odnosu na CBR, ali je mnogo bitniji bitrate.
Potraži na Internetu rezultate ispitivanja. Pusti Kevu i ekipu.

Ako izabereš 128 kbps, a pjesma nema mnogo djelova na kojima se može koristiti niži bitrate, onda će biti malo dijelova gdje će se moći koristiti viši bitrate da bi se izganjao prosjek od 128 kbps. To se kod lame zove Average Bitrate. Ako želiš Variable Bitrate onda trebaš zadati kvalitet kompresije, a ne bitrate i onda možeš dobiti veoma kvalitetan mp3 (ako izabereš npr. kvalitet 0, opcija -V 0), ali provjeri tad koliki je prosječan bitrate, pa ćeš vidjeti da je mnogo veći od 160 kbps.

Pored toga ne možeš naizmjenično puštati pjesme, već treba upoređivati određene dijelove (ili zvukove) koji su problematični za kompresiju (aplauz, činela i sl.).

Za kompresiju koristim lame 3.96, 160 do 192 kbps ABR što daje dobar odnos kvaliteta i veličine fajla. Nisam audiofil.

Pazi, mozda bi nekog i impresioniralo to razbacivanje priucenog znanja sa google-a, ali ne mene - pogotovo ne te izjave sa "cinelom" i slicno, ja ipak sviram bubanj preko 10 godina i primjecujem te stvari daleko prije nego prosjecan muzicar, a da ne pominjem tamo neke obicne korisnike winampa. Dakle, jasno je to sto ti govoris, ali to uopste nije bila poenta mog komentara; ono sto je u pitanju je odnos tzv. producenata i muzicara (naravno ne svih) prema MP3-ovima o kojima ne znaju ama bas nista, ili imaju preneseno znanje isto tako neukih kolega ili su u najboljem slucaju eksperimentisali sa nekim praistorijskim konvertorima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 21:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ala ovde diskusije! Meni samo trebalo da prebacim na telefon pošto samo wav može puštati, a ovo se razvi u pravi rat muzičkim terminima!!! Koji ima dobar program da isječem samo jedan dio pjesme, refren naravno, pa da onda samo taj dio prebacim u wav jer mi nije koristan početak pjesme za zvono!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 21:35 
Veteran
Veteran

Sondri je napisao:
Koji ima dobar program da isječem samo jedan dio pjesme, refren naravno, pa da onda samo taj dio prebacim u wav jer mi nije koristan početak pjesme za zvono!!!

Audacity

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 23:24 
Citiraj:
Ala ovde diskusije! Meni samo trebalo da prebacim na telefon pošto samo wav može puštati, a ovo se razvi u pravi rat muzičkim terminima!!! Koji ima dobar program da isječem samo jedan dio pjesme, refren naravno, pa da onda samo taj dio prebacim u wav jer mi nije koristan početak pjesme za zvono!!!

Bash sam to htjeo retji...to o ratu.... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 02:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
Sondri je napisao:
Koji ima dobar program da isječem samo jedan dio pjesme, refren naravno, pa da onda samo taj dio prebacim u wav jer mi nije koristan početak pjesme za zvono!!!

Audacity

potpisujem!
mali, lak za upotrebu, free...
http://audacity.sourceforge.net/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
WhiteHand je napisao:
Tiki the Boyler je napisao:

Ti nekad baš pričaš gluposti...
Da li tom filozofijom Spuštanja Svega Na Nivo Prosječnog dolazimo do zaključka da se i u studiju ladno može snimati u .mp3 formatu sa varijabilnom kompresijom... Mislim ako nema razlike između .mp3 i .wav kakva bi tek razlika trebala biti između 16/44.1 .wav i 24/96 .wav fajla?
Nikakva?!?

A što se tiče poređenja na razglasu koji je bolji bla bla bla... mislim da si debelo promašio način poređenja, jer većina profi razglasa jako teško svira iznad granične frekvencije koja se (zavisno od veličine visokotonskog drajvera) kreće između 16 i 18kHz! A tu je negdje i granica .mp3 formata. Tako da ti taj način poređenja baš i ne pije vode!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 12:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

:-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]