banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2007, 22:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Jan 2007, 17:59
Eto to me interesuje. Otprilike znam principe koji se koriste za postizanje tih ciljeva, ali nisam siguran da li to može istovremeno da funkcioniše.

19.2.07. sam krenuo u teretanu i pored samih treninga nastojim jesti što više proteinske hrane, a jedino "prazne" kalorije izbjegavam (slatkiše, koncentrovane masnoće...). Od prvog marta takođe trčim, svaki drugi dan. Što se kalorija tiče ne pravim nikakve restrikcije. Logika mi je da se ne izgladnjujem da bi mišići mogli rasti, a trčanjem da steknem kondiciju i potrošim neki eventualni višak kalorija. A u drugoj fazi kad već dobijem na masi više ću se koncentrisati na trčanje (što mi ne bi trebao bit problem, jer bi tad već bio u kondiciji) da bi mišići došli do izražaja, tj. da bi skino salo. I neki prvi nezvanični cilj mi je da do ljeta postignem barem "solidan" izgled, a naravno i nakon toga planiram nastaviti sa ovim aktivnostima. Toliko.

Šta mislite može li ovo da upali i ima li neka bolja alternativa?
(napomena: počeo sam skoro od nule)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 00:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Prvo direktan odgovor na naziv teme: mislim da moze. Cini mi se da to mnogi sportisti rade, prvo se udebljaju kao svinje, i onda tu masu grade i grade, a onda samo onaj ostatak sala skinu kardio vjezbama.

http://forum.teretana.ba
http://forum.teretana.net

Vjeruj, tamo su ljudi daleko upuceniji ;)

Ja ti mogu laicki reci, imas 3 mjeseca, za 3 mj se moze puno uraditi na gubljenju kilograma, ali ne bas mnogo na dobijanju misicne mase i oblikovanju iste. Mozes povecati recimo nadlakticu za par cm (a to mnogo znaci), malo nabudziti ledja, za prsa nisam siguran kako ide.
Trcanje i kondicija, barem u mom slucaju ne idu zajedno. Ne trcim po 7-8 mjeseci, i onda bez problema istrcim nekih 8-9 kilometara, i tako par dana za redom, pa ne znam da li ce ti trcanje donijeti kondiciju, jer nam je dzoging izgleda svima u genima. :) Mislim da bi se trebao bazirati na sto duze trcanje, laganim tempom, jer ces time skidati masti svugdje sa tijela, samim tim ce se vidjeti misici, cak i ako nisu izrazeni i veliki, trci barem sat vremena iz komada, s obzirom da si sam sebi dao nezgodan rok ;), a za kondiciju treba mnogo vise od pukog trckaranja, jako iscrpljujuci treninzi od 2-3 sata, svaki dan, mnogo sprintova, raznih vjezbi za sve dijelove tijela, ma vjeruj, nije kondicija vrijedna toga truda i znoja ;)

Ne znam, ne ocekuj puno do ljeta (racunam sesti mjesec), ali se svakako trudi, jer ces vec na zimu da "procvjetas"
:wink:

Poslednji put menjao Rakun_Slavko dana 19 Mar 2007, 00:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 00:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Jan 2007, 17:59
Monstrum, hvala za savjete.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 09:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 12:01
Moze ali jako tesko...
Uglavnom,ja bi ti preporucio da mjenjas tipove aerobnih vjebi (trcanje,obavezno vijaca,biciklo...) i na kraju istezanje.Izbjegavaj trcanje po betonu jer ako si malo tezi i imas viska kilograma rasturicae svoja koljena i zglobove,zato trci u parku.
Imaj na umu da ti tu ishrana igra glavnu ulogu,zato proteini su tvoj prioritet.

Tacno je da se sportisti debljaju a poslije toga taj visak skidaju i ostaju sami misici ali sve to uz pomoc hemije :D :D ,sto je jednostavnije nego daj isti proces izvesti prirodnim putem,zato moraces biti jaaako uporan i istrajan u svom cilju.

Sretno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 11:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
20 marki da neces uspjeti.
Aerobne vjezbe razgradjuju misice, a dok s tim treninzima budes pogadjao masne naslage u medjuvremenu ces ostati i bez misicne mase.
Da bi to bilo uspjesno treba ti brdo love i vremena za ishranu i treninige...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Macr0 je napisao:
20 marki da neces uspjeti.
Aerobne vjezbe razgradjuju misice, a dok s tim treninzima budes pogadjao masne naslage u medjuvremenu ces ostati i bez misicne mase.
Da bi to bilo uspjesno treba ti brdo love i vremena za ishranu i treninige...

Upravo !
Ali nemoj odustajati, nije sve tako lako. Ako sam dobro shvatio ,rekao si da trcis svaki 2. dan, kada onda ides u teretanu, pretpostavljam danima kada ne trcis, ima li odmora tu ?Odmor ti je glavni. I nemoj obracati paznju na ostale sto dizu velike tezine, tebi je u cilju manja tezina, veci broj ponavljanja. Ako tako nastavis, za godinu dana bice velikih promjena a za 2-3 meseca ces poceti i primecivati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pitanje je koliko je momku hitno.
S obzirom na to koliko je klima poliudila, moguce je da se bazeni otvore ranije, i da Vrbas bude pitomiji vec krajem sestog mjeseca.

Ocigledno je da do zadanog datuma (ljeta) ne moze postici oba rezultata (i misici i mrsavljenje). Daleko su vece sanse da ce uz pravilnu ishranu i kardio vjezbe znatno smrsati, i time poboljsati izlged, ako vec imas velik visak kilograma, nisi rekao visinu/tezinu.

Da sam ja u tvojoj situaciji, nabavio bih bucice i popravio bicepse i tricepse, posto za to ne treba pretjerano mnogo vremena, poradio na prsima (pa koliko stignem) i bacio se na kardio da skinem sto je vise sala sa sebe. Veoma jak vizuelni efekt daju plocice, ja sam ih uspio napraviti za 4 mjeseca trcanja, bez ijednog trbusnjaka, pa ako bi dodao jos i razne vjezbe za trbusne misice, vjerovatno bi imao cak i brze rezultate.
Naravno, to je za prvu pomoc, takoreci, kratkorocni ucinak. Ako zelis da dobro izgledas, onda ces morati dobro da poradis na tome, ne gine ti barem godinu dana u teretani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 18:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Drragac je napisao:
Izbjegavaj trcanje po betonu jer ako si malo tezi i imas viska kilograma rasturicae svoja koljena i zglobove,zato trci u parku.

Koja je razlika, kad ce i tamo trcati po betonu, na stazama? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 20:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
jeste ides na aerobik iii to je to :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 20:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 12:01
FLASH je napisao:
Drragac je napisao:
Izbjegavaj trcanje po betonu jer ako si malo tezi i imas viska kilograma rasturicae svoja koljena i zglobove,zato trci u parku.

Koja je razlika, kad ce i tamo trcati po betonu, na stazama? :-?

Jesi li ti ikada bio u parku?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 20:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 20:59
Ja ne znam sta moderatori imaju da kazu na ovo, ali pocijete malo da gusite ovaj podforum ovakvim temama. Od toliko foruma koji se bave tom tematikom, gde se mogu dobiti daleko precizniji i provjereni savjeti uzjasili ste ovde. Govorim iz razloga sto 80% ljudi koji ovde daju savjete lupaju gluposti. Neki su blizu, ali ne bas tu. Otkud mi pravo da tvrdim tako nesto? Pa cisto sumnjam da je iko ovde pokusao da uradi ono sto je rekao za sebe, pa da ti provjereno kaze, e vidis to je tako i tako. Svi nesto tvrde i misle.

Odgovor na tvoje pitanje: Da moguce je, samo ti treba malo jace znanje iz ishrane i treninga, tako i novca za suplemente i cistu ishanu.

No hard feelings, pozzz ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 00:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Flex, ne hard feelings ni tebi, ali sta si ti rekao novo sto mi koji lupamo gluposti nismo?
Ja sam mu pokusao realno reci, a teoretski je naravno moguce dosta toga. Poznajes li ti nekoga ko je "svukao salo a obukao misice" tako nabrzinu? Ja ne. Treba mu minimalno 6 mjeseci da dodje na pocetak nekim normalnim tempom. Teoretski uz nepogresivu ishranu, suplemente i ubijanje treninzima moze eventualno postici sta zeli. Ali praksa je malo drugacija, a veliku ulogu ima i genetika. Moj savjet bi bio da prvo tri mjeseca svaki 2-3 dan pretrci nekoliko kilometara, a sve to prati vjezbama za trbusnjake i tek pomalo trenira da bi lagano dobijao cvrstinu. A kad tijelo pocne dobijati neku formu, kad se salo istopi, pojacati intenzitet treninga za misicnu masu a smanjiti trcanje. Naravno, sve to uz pravilnu ishranu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 08:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Cuj... ja samo odgovorim koliko mislim da je adekvano... dalje mogu a necu jer nemam ni vremena ni zivaca. Iza njegovog pitanja krije se citav sport fitnessa, tako da on svojim pitanjem dokazuje koliko zna, a i vi koji mu odgovarate jos vise.
Evo primjera radi, ja sebe smatram nesto iskusnijim sportistom. A kao takav jos nisam 100% stekao znanje kako da izgubim bf a podignem masu. Treba puuuno znanja za to... puno. Treba se nacitati i foruma i knjiga. Kapiras?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Flex ne znam sta se ljutis. Mislim da covjek ne zeli da se bavi profi bodybildingom vec zeli da popravi svoj izgled onoliko koliko je moguce. On vjerovatno ne zeli da ima savrsene trbusnjake i masu ka Švarci...vec jednostavno da poboljsa svoj izgled

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 10:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ljudi.. ma ne ljutim se je.. nego upravo je tu problem: Covek nece da se bavi profi bb...
Pa cekaj... sad, ja ako imam nesto uredjeniju ishranu od ostalih, i dodatno uzimam suplemente, to me cini pro bb. Ne... to me cini samo nesto ozbiljnijim rekreativcem, cak ni amaterom. Ono sto hocu da kazem = put je jedan, isti je za svakoga ko hoce rezultat, i cim spomenes to necu da budem pro govori odmah da do tog rezulata nikad neces doci. Zasto?
Trebas da uradis sve kako i 'pro' (sem hemije, jel) rade, i tek onda da se nadas rezultatima. Tada mozda uspijes. Upravo to hocu da kazem... da put nije nimalo lak niti razlicit od ozbiljnih vjezbaca... jer i oni su poceli od nule. Naravno, kad preduzmes sve, i kad mozda dodjes do zeljenog rezultata, uvjek mozes da spustis nogu sa gasa i da odrzavas dostignuto.
Nisam upravu?

Znaci nema ljutnje... nego mi bas veze sto svi pricaju jedno, a to je daleko od onog pravog.
Pozzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flex je napisao:
Ljudi.. ma ne ljutim se je.. nego upravo je tu problem: Covek nece da se bavi profi bb...
Pa cekaj... sad, ja ako imam nesto uredjeniju ishranu od ostalih, i dodatno uzimam suplemente, to me cini pro bb. Ne... to me cini samo nesto ozbiljnijim rekreativcem, cak ni amaterom. Ono sto hocu da kazem = put je jedan, isti je za svakoga ko hoce rezultat, i cim spomenes to necu da budem pro govori odmah da do tog rezulata nikad neces doci. Zasto?
Trebas da uradis sve kako i 'pro' (sem hemije, jel) rade, i tek onda da se nadas rezultatima. Tada mozda uspijes. Upravo to hocu da kazem... da put nije nimalo lak niti razlicit od ozbiljnih vjezbaca... jer i oni su poceli od nule. Naravno, kad preduzmes sve, i kad mozda dodjes do zeljenog rezultata, uvjek mozes da spustis nogu sa gasa i da odrzavas dostignuto.
Nisam upravu?

Znaci nema ljutnje... nego mi bas veze sto svi pricaju jedno, a to je daleko od onog pravog.
Pozzz

Hajde mi odgovori, da imas 3 mjeseca, i jedno 10 kg viska, da li bi vise svoj izgled popravio tako sto mi navalio u teretanu, i napravio pomake u snazi i izdrzvljivosti, ali ne i vanjske, ili se bacis na laganiju ishranu i kardio vjezbe, te izgubis sigurno jedno 8 kilograma? Ja idem na tu kartu, ako hoce tako brzo rezultate, sigurno ih nece dobiti teretanom, a vise ce mu znaciti "za prvu pomoc" da izgubi visak kilograma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 14:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
I probušena kašika pomaže. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 17:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Hajde mi odgovori, da imas 3 mjeseca, i jedno 10 kg viska, da li bi vise svoj izgled popravio tako sto mi navalio u teretanu, i napravio pomake u snazi i izdrzvljivosti, ali ne i vanjske, ili se bacis na laganiju ishranu i kardio vjezbe, te izgubis sigurno jedno 8 kilograma? Ja idem na tu kartu, ako hoce tako brzo rezultate, sigurno ih nece dobiti teretanom, a vise ce mu znaciti "za prvu pomoc" da izgubi visak kilograma.

To sto si napisao nema nikakve veze sa naslovom teme, s postavljenim pitanjem. I kad shvatis kako manipulisati rezervama glikogena i kompenzacijom (nekad i skuperkomnenzacijom glikogena), onda ces dobiti odgovor na tvoje pitanje ;).
I ja ti garantujem da ce najbrze rezultate dobiti teretanom ;)

I jesi svjestan sta si napisao pod ovim: 'napravio pomake u snazi i izdrzvljivosti, ali ne i vanjske'??????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flex je napisao:
Citiraj:

To sto si napisao nema nikakve veze sa naslovom teme, s postavljenim pitanjem. I kad shvatis kako manipulisati rezervama glikogena i kompenzacijom (nekad i skuperkomnenzacijom glikogena), onda ces dobiti odgovor na tvoje pitanje ;).
I ja ti garantujem da ce najbrze rezultate dobiti teretanom ;)

I jesi svjestan sta si napisao pod ovim: 'napravio pomake u snazi i izdrzvljivosti, ali ne i vanjske'??????

Da, svjestan sam, za 3 mj ce moci da digne vecu tezinu, i da uradi vise ponavljanja u seriji, ali nece skinuti salo ;)
A sto se tice glikogena, o tome mi je objasnjavala gospodja koja je cijeli zivot profesionalno atrenirala Atletiku (sada je trener iste), osvajala prva mjesta u bivsoj SFRJ, pa sumnjam da mi je pogresno ispricala ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 19:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
pa ovako, posto u tako kratkom roku ne mozes uraditi nista, nece ti teretana pomoci...uzmi tegice od 5 kila, radi biceps i triceps sa njima (ne moraju ti biti ogromne ruke, bar nek se nazire misic), obavezno radi trbusnjake sto vise to bolje, i kao sto je Dragac rekao, trci sto vise, ali ne po betonu, bar dok ne izgubis par kilograma...obavezno pij mlijeko, jedi plazmu, voce i povrce, izbjegavaj meso sem ribe i pileceg bijelog, ali i to ne vise od 1 sedmicno...i naravno...kada vidis pekaru negdje...obidji je u shirokom luku...

napomenica, tokom trcanja svakih 20ak minuta popij gutljaj dva vode, da ne dehidriras :)

pivo i ostali alkohol slobodno zaboravi :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]